in

Αγαπητή «Α, μπα»: Είναι όντως τόσο κακό αυτό που έκανα;

Και τι δε μου έγραψαν στα σχόλια….

Αγαπητή Α-μπα. Πριν από καιρό έγραψα μια εξομολόγηση στην lifo σχετικά με το μπλέξιμο μου με κάποιον που είχε σχέση. Ο άνθρωπος αυτός με φλέρταρε,απέκρυψε ότι είχε σχέση, με έκανε να θέλω σαν τρελή σεξ μαζί του ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

32d703c206979026067bdd303aa1fda0

Αγαπητή Α-μπα. Πριν από καιρό έγραψα μια εξομολόγηση στην lifo σχετικά με το μπλέξιμο μου με κάποιον που είχε σχέση. Ο άνθρωπος αυτός με φλέρταρε,απέκρυψε ότι είχε σχέση, με έκανε να θέλω σαν τρελή σεξ μαζί του και όταν κανονίσαμε να βρεθούμε, μου είπε ότι έχει σχέση. Οταν τον γνωρισα, ούσα χωρισμένη κάποιο διάστημα, είπα να του δώσω μια ευκαιρία εφόσον μου φάνηκε σοβαρός στην προσεγγιση. Οταν έμαθα ότι είχε σχέση, εννοείται πως δεν ήθελα κάτι μαζί του πιο σοβαρό μιας και μου φάνηκε αναξιόπιστος αλλά ήθελα σεξ. Και το έκανα μια φορά και του είπα ότι δεν θέλω να τον ξαναδώ γιατί δεν μου κάνει σαν concept να είμαι το 3ο προσωπο. Και απ’οτι θυμάμαι, μπαίνω ομαδαρχισσα σε παιδική κατασκήνωση στην κόλαση. Ο λόγος που ίσως αλλάξω ποστο είναι ότι δεν είχα ιδιαίτερες τύψεις μιας και ένιωθα ότι πόσο σοβαρά να βλέπει την σχέση του όταν πηγαίνει με άλλες;Και γενικά δεν είχα, όσο ανηθικο και αν είναι. Ταυτόχρονα σκεφτόμουν ότι και εγώ από δω και περα, ότι σχέση και να κάνω, θα αρχίσω να σκέφτομαι ότι με κερατώνει, πράγμα που για να είμαι ειλικρινής δεν το σκεφτόμουν. Και αυτη θα ειναι η δικη μου τιμωρια. Γενικά ήμουν της “ηθικης”,δεν ξέρω πώς έμπλεξα ,παντως δεν ξεμπλεξα, ηθελα να μπλεχτώ για μια νύχτα. Ποια είναι η ερώτηση τώρα.Τα σχόλια στην εξομολόγηση που έκανα ήταν πολύ άσχημα. Το περίμενα, δεν λέω.. αλλα τι καργ@@λα με είπαν, τι πόρνη.. δε φαντάζεσαι. Μέχρι και να πληρωθώ μου είπαν γι’αυτο που κάνω. Αυτόν τον είπαν απλά μαλάκα. Δεν θέλω να αποποιηθω των ευθυνών μου, αλλά μου φαίνεται λίγο άνιση η αντιμετώπιση δεδομένου ότι αν την έκανε άντρας θα του έλεγαν πιθανόν λίγο διαφορετικά πράγματα. Θα μου πεις τι περίμενες.. και οι φιλοι μου μου ειπαν :”μα καλα την κοπελα δεν την σκεφτεσαι”..Εντάξει περίμενα ότι θα καώ στην κόλαση αλλά δεν με περίμενα τέτοια υπερβολή στην θερμοκρασία του καζανιου. Ειναι οντως τοσο κακο αυτο που εκανα που μου αξίζουν όλα τα παραπάνω κοσμητικά επίθετα;

Έλλη

Βρε Έλλη, «λίγο άνιση» η αντιμετώπιση;

Δεν θα προχωρήσουμε αν δεν σταματήσουμε να πέφτουμε από τα σύννεφα. Τι θέλεις να σου πούμε, ή μάλλον, τι περιμένεις να σου πούμε εμείς, εδώ; Γιατί το έγραψες στις εξομολογήσεις; Τι περίμενες ότι θα γίνει;

Γυναίκες δολοφονούνται επειδή απάτησαν, ή επειδή υπήρξε υποψία ότι απάτησαν. Δολοφονούνται. Γι’αυτό λέμε «μισογυνισμός». Είναι αληθινό μίσος. Ισχύει και για σένα. Μάλλον αυτό είναι που δεν μπορείς να δεχτείς. Πολλές γυναίκες νομίζουν ότι οι κανόνες ισχύουν μόνο για τις άλλες, ένα αόριστο «άλλες».

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

91 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν

Μην ξεχνάς ότι πολλές που το διαβάζουν μπορεί να τις έχει κερατώσει ο σύντροφός τους και να κάνουν προβολή πάνω σε σένα και στην ιστορία σου και όταν σου απαντάνε να είναι σαν να απαντάνε στην γκόμενα του συντρόφου τους. Οπότε καταλαβαίνεις γιατί ακραίο μίσος μπορεί να μιλάμε. Μην τα λες για να μην τα ακούσεις. Θα ξεχάσω εγώ με τί λύσσα πέσαν πάνω μου εδώ μέσα όταν δηλωσα οτι πιστευω στον Θεο; Ειρωνία, κακία, βιαιη επιθεση. Ο εχθρός. Και το αλατιζαν με “μην το παιρνεις προσωπικα, κακως, εχεις προβλημα”, ενώ σε μένα μιλουσαν. Καθε στήλη έχει τη θεματολογία της.… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Είχε φοβηθεί το μάτι μου τότε, σου στέλνω τώρα μια καθυστερημένη αγκαλιά. Ή ένα ποτό της αρεσκείας σου, κάτι που να φχαριστηθείς βρε πχίου πχίου.

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν

Να’σαι καλά βρε πόντια, η αγκαλιά είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη (και το ποτάκι επίσης). Να μαστε καλά όλοι μας να κουβεντιάζουμε εδω μέσα, αλλά ας μην κρατάμε τον πολιτισμό μας μόνο για τον μισογυνισμό (ειδικά όταν αναρτώνται αναχρονιστικά κείμενα στα όρια του σεξισμού όπως η Ηδονούσα εδώ μεσα). Τα φιλιά μου.

Κοντράριος
Κοντράριος
4 χρόνια πριν

Αλήθεια Πόντια; Φοβήθηκε το μάτι σου;
Όταν κάποιος κοροϊδεύει ένα γκρουπ ατόμων, και κάποιοι από το γκρουπ αντιδρούν, αυτό για σένα είναι επίθεση; Και δεν φταίει αυτός που κοροϊδεύει, αλλά οι άλλοι που αντιδρούν; Ειδικά από τη στιγμή που ο επιτιθέμενος ανήκει στο γκρουπ που συστηματικά και με τη βούλα του Συντάγματος καταπιέζει αυτούς που κοροϊδεύει; Τότε ειλικρινά δεν ξέρω τι κάνω εδώ μέσα.

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Η επιτομή της διαστρέβλωσης των γεγονότων. Τίποτα άλλο.

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

no roots θα μου πεις και τί να νοιώσω; Α, αυτό το κάνουν οι χειριστικοί γκόμενοι. Ότι είμαι υπερβολική; Ότι δεν έγιναν έτσι; Αφού έτσι τα ένιωσα, έτσι έγιναν ΓΙΑ ΜΕΝΑ. Μέχρι και αχυράνθρωπο με είπε κάποιος. Άσε μας σε παρακαλώ.

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Maggie προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις λες και οι υπόλοιποι έχουμε αμνησία. Άλλο είναι το “δέχτηκα βίαιη επίθεση επειδή πιστεύω στο θεό” και άλλο το “ένιωσα”. Σε μία συζήτηση για το θεό ο καθένας λέει τη γνώμη του, αν εσύ το παίρνεις προσωπικά είναι καθαρά δικό σου θέμα.
Γιατί δεν βάζεις link;

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Δεν βαζω λινκ γιατι βαριεμαι να ψαξω.
Οι επιθεσεις ηταν συγκεκριμενα σε μένα, απευθυνονταν σε μενα ξεκαθαρα.
Τί θες; Δικαστηριο;
Μια γυναικα που δεχεται επιθεση λεκτική γιατι ειπε τη γνωμη της, δεχεται κριτικη;
Ακους τι λες; “Δεν ειναι ετσι, απλα ΕΣΥ ΕΝΙΩΣΕΣ ΕΤΣΙ;” Ξερεις τί ειναι αυτο ε;
Πας να ακυρωσεις αυτο που ένιωσα.
Εχω ακουσει να το κανουν οι βιαστες αυτο.

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Όχι, σου λέει ξεκάθαρα τι κάνεις, τι έπρεπε να πεις και ότι φταις εσύ γι’αυτό που ένιωσες. Δε συγκρατώ ορολογία αλλά αυτό κάπως το λένε όταν το κάνει άντρας. Μάλλον δεν ισχύει όταν το κάνει γυναίκα.

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν

@ποντια
Ναι είναι μια ορολογια στα αγγλικα και η Λένα το ειχε αναφέρει μερικές φορές στις απαντήσεις της. Είναι ακριβως αυτο.

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Maggie ξανά, αν εσύ εκλαμβάνεις κάθε αρνητική άποψη για το θεό ως “προσωπική λεκτική επίθεση” και μάλιστα επειδή είσαι γυναίκα, είναι ξεκάθαρα δικό σου θέμα. Γι’ αυτό λέω να βάλεις το link, για να δούμε τί όντως συνέβη. Ε δεν γίνεται να κατηγορείς χωρίς αποδείξεις, έτσι δεν είναι;

Όταν μπορέσω θα το ψάξω, αν και δεν ξέρω σε ποιά από όλες τις συζητήσεις αναφέρεσαι. Ως τότε feel free να μου αποδίδεις χαρακτηρισμούς, έχω ανοσία.

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Κοίτα να δεις όταν ανάγουμε το θέμα στη βασική ιδεολογία του site (με την οποία προφανώς συμφωνούμε όσοι είμαστε εδώ) ξαφνικά φωτίζεται το πράγμα. Το έχουμε θίξει πολλές φορές ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά αλλά νομίζω ότι εφόσον καταλαβαινόμαστε έστω κάποιοι μεταξύ μας πάλι κέρδος είναι. 😉

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Λοιπόν, βρήκα αυτές τις συζητήσεις για θεό/αθεΐα στις οποίες συμμετείχες:

https://ampa.lifo.gr/%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%bd%cf%8c%ce%bc%ce%b7%cf%84%ce%b1/agapiti-a-mpa-den-thelo-na-vaftiso-to-deytero-paidi-moy/#comments-section

https://ampa.lifo.gr/apantiseis/agapiti-a-mpa-mipos-telika-i-athe-a-echei-ginei-moda/#comments-section

https://ampa.lifo.gr/apantiseis/agapiti-a-mpa-pos-tha-didaxo-thriskeytika-otan-den-pisteyo-ayta-poy-leei-to-vivlio/#comments-section

https://ampa.lifo.gr/apantiseis/agapiti-a-mpa-exorgistike-me-tin-apopsi-moy-eno-gnorizei-oti-eimai-atheos/

https://ampa.lifo.gr/apantiseis/agapiti-a-mpa-apo-tote-poy-i-mikri-egine-kala-afosiothikan-sto-theo/

Αν θες μας λες σε ποιά ένιωσες “Ειρωνία, κακία, βιαιη επιθεση” επειδή είπες ότι πιστεύεις στο θεό.

Αν θες μας λες και μήπως τελικά ήσουν εσύ εκείνη που έκανε επίθεση σε αυτούς που πιστεύουν κάτι αντίθετο από εσένα.

Etern1ty_ GR
Etern1ty_ GR
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

“Ακους τι λες; “Δεν ειναι ετσι, απλα ΕΣΥ ΕΝΙΩΣΕΣ ΕΤΣΙ;” Ξερεις τί ειναι αυτο ε;
Πας να ακυρωσεις αυτο που ένιωσα.
Εχω ακουσει να το κανουν οι βιαστες αυτο.”

Καταστροφικό σκεπτικό. Δε γίνεται έναν που τον θεωρείς μέχρι πριν λίγα λεπτά ας πούμε σύντροφο, αυτόματα να του αποτυπώνεις τα χαρακτηριστικά των απο κοινού σας αντιπάλων. Δε μπορεί για κάθε εσωτερική κινηματική διαφωνία να επιστρατεύονται πολεμικοί όροι που ήδη αναφέρονται προς τους εξωτερικούς(φασίστες, ρουφιάνοι, σεξιστές, ρατσιστές) αντιπάλους. Τουλάχιστον όχι τόσο εύκολα. Αυτά έπαθε και η αριστερά και είναι χίλια κομμάτια.

Etern1ty_ GR
Etern1ty_ GR
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αμπα

Δεν είναι γιάφκα. Θα μπορούσε να είναι μια συνέλευση, μια πρωτοβουλία, ένας διάλογος κλειστού τύπου μεταξύ ανθρώπων που μοιράζονται κοινά βιώματα και αυτά προσεγγίζουν ένα κοινό πλέγμα ιδεών και ηθικών αξιών. Το σάιτ μπορεί να προσεγγίζει σαν δομή κάτι τέτοιο. Εγώ έτσι το έχω φανταστεί.
Τώρα, ένας φεμινιστής με έναν άλλον δε γίνεται όταν συμφωνούν να συμφωνούν, και όταν δε συμφωνούν να φέρνουν το παράδειγμα του βιασμού.
Είναι ακραίο και πολύ επιθετικό.

Etern1ty_ GR
Etern1ty_ GR
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αμπα

Α ναι έχεις δίκιο σε αυτό.

Neverlander
Neverlander
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Το να εξισώνεις όμως, Maggie, τη no_roots με χειριστικό γκόμενο και βιαστή (!), δεν σε κάνει βίαιη κι επιθετική σε κάποια γυναίκα που έχει αντίθετη γνώμη, αυτό ακριβώς δηλ που καταδικάζεις; Κι εγώ θυμάμαι ότι περιγέλασες τους άθεους κ τα έθιμα μιας ολόκληρης χώρας απαιτώντας να περάσουν στους πιστούς και μάλιστα με εριστικό τρόπο. Ήταν μια φορτισμένη συζήτηση κι από τις δύο πλευρές.

Piripiri
Piripiri
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Όντως no roots. Κι εγώ το αντίθετο θυμάμαι.

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Αν πηδιόσουν με τους άντρες των σχολιαστών όμως;; Τι είναι χειρότερο άραγες;; 😂😂. Αγκαλιά και από μένα. #teammaggie

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Έντελβαις αν πηδιόμουν με τους αντρες των σχολιαστών εδω μέσα, ναι, θα έτρωγα κράξιμο, αλλά θα είχα περάσει και καλά πριν. : ))
Φιλακια πολλά καλή μου

Dimis
Dimis
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Νομίζω άγγιξες “καυτό” θέμα. Λίγο το mob mentality, λίγο μια διαφορετική άποψη να έχεις, λίγο να γράψεις πιο πρόχειρα το σχόλιο και να διαβαστεί λάθος, γίνεται χαμός. Το εχω δει και σε forum οπου ο σκοπός τους ηταν συζητάνε τεχνολογικά/τεχνικά θέματα και άρα θα νόμιζε κάνεις οτι ηταν όλοι επαγγελματίες που ζητούσαν τεχνικές απορίες.

Πολύ λυπάμαι που είχες τέτοια αντιμετώπιση εδω πέρα, ειδικά για κατι τοσο πρωσοπικο.

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dimis

Δεν είχε. Ας βάλει το link.

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dimis

Dimis το mob mentality παίζει τεράστιο ρόλο. Κι εγώ εκεί το αποδίδω.

Lady Chatterley
Lady Chatterley
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Θα με βάλεις τώρα να ψάχνω τα σχόλια!

Κοντράριος
Κοντράριος
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Κάτσε όμως, δεν δήλωσες ότι πιστεύεις στο θεό, δήλωσες ότι σου φαίνονται αστείοι και παρτάκηδες οι άθεοι, έχει μία διαφορά, δεν νομίζεις;

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Κοντράριος

Νάτος και ο Κοντράριος. Σε περίμενα. Στην ώρα σου.
Ό,τι είχα να πω το είπα και το πιστεύω, τί θέλεις τώρα, να τα ξαναλέμε; Δεν θα κάτσω να το ξεκινήσω από την αρχή.
Το έχεις καταλάβει ότι μου απευθύνεις το λόγο ΜΟΝΟ για να μου την πεις; Μόνο όμως. Δεν μου αρέσει να μιλάω με άτομα που είναι συνέχεια αρνητικά απέναντί μου. Άλλο να έχουμε μια αντίθετη γνώμη, που εδώ που τα λέμε είναι και γόνιμο όταν είναι όμορφα δοσμένο, αλλά με σένα δεν είναι το ίδιο. Μη μου ξαναπευθύνεις το λόγο. Με ενοχλείς.

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Εν τω μεταξύ καθόλου δεν “στην είπε” ο Κοντράριος, απλή απόδοση του σχολίου σου έκανε.

Αυτό με τους είρωνες που περιμένουν οι άλλοι να κάτσουν στα αυγά τους και να τους ανέχονται και όταν αυτό δεν γίνεται, φωνάζουν επίθεση-επίθεση, πραγματικά με ξεπερνάει. Πραγματικά όμως.

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Να αφήσω εδώ ένα τελευταίο να υπάρχει: Οι ανυπόστατες κατηγορίες ότι δέχτηκες επίθεση επειδή δήλωσες ότι πιστεύεις στο θεό, που τελικά έγιναν “ένιωσα ότι δέχτηκα επίθεση” όταν αποδείχτηκε ότι δεν δήλωσες ότι πιστεύεις στο θεό αλλά ότι βασικά κορόιδεψες τους άθεους, η εξύβριση και η συκοφάντιση συνσχολιαστών σου και η καταφανής διαστρέβλωση των γεγονότων, φαντάζομαι πως είναι στα πλαίσια του χριστιανισμού που τόσο σθεναρά υπερασπίζεσαι. Αν βέβαια σκεφτεί κανείς τα παραδείγματα που έχεις από τη συμπεριφορά των αντιπροσώπων του θεού που πιστεύεις (βλέπε παπάδες), δεν θα έπρεπε να μου κάνει τόση εντύπωση. Εδώ λοιπόν https://ampa.lifo.gr/koinotita/i-athe-a-den-einai-epanastasi/ μια (κανονική) συζήτηση για το… Διαβάστε περισσότερα »

Demolition kiwi
Demolition kiwi
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Από καθαρή περιέργεια, έκατσα και τα διάβασα όλα και, ναι σόρρυ, έχει πέσει πάρα πολύ ειρωνεία για τους άθεους, έχεις απόλυτο δίκιο. Κι όταν κάποιος την πληρώνει με το ίδιο νόμισμα, “αχ με βάλαν στη γωνία και μου επιτέθηκαν…” Ε, όχι μανίτσα (Maggie), δε πάει έτσι…

εξωγήινη
εξωγήινη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Μισό λεπτό. Πρώτον, πολλές κατά καιρούς έχουμε δεχτεί επίθεση για κάποιο σχόλιο μας, αλλά μετά το αφήνουμε πίσω μας και προχωράμε, αλλιώς ζητω που καήκαμε! Δεύτερον, ενταξει δικαίωμα σου να πιστεύεις σε όποια θρησκεία θες, αλλά μην περιμένεις σε φεμινιστικό σαιτ να ακούσεις και μπράβο, γιατί πώς να το κάνουμε, δύο είναι οι σημαντικές γυναίκες στον Χριστιανισμό, η Παναγία που δεν την έχει αγγίξει άντρας και η Μαρία η Μαγδαληνή που την έχουν αγγίξει όλοι οι άντρες, ενισχύοντας το δίπολο Αγία – πορνη από το οποίο υποφέρουμε όλες εμείς, τα θύματα της πατριαρχιας και ιδιαίτερα της ελληνικής Πατρίς – Θρησκεία-Οικογένεια… Διαβάστε περισσότερα »

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  εξωγήινη

Σιγά βρε εξωγήινη κι εμείς επιστήμονες είμαστε, τι σχέση έχει αυτό; Όλοι αυτοί που συμμετείχαν δε νομίζω να είναι στη NASA και να μας το κρύβουν.

εξωγήινη
εξωγήινη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Εντελβαις μάλλον δεν κατάλαβες τι είπα. Κανονικά η επιστήμη είναι σε αντίθετη τροχιά από τη θρησκεία. Δηλαδή άνθρωπος που έχει ασχοληθεί, είναι λίγο δύσκολο (όχι αδύνατο βέβαια) να είναι θρησκος. Το πιο απλό θα σου πω :δεν γίνεται να πιστεύεις ότι ο άνθρωπος προήλθε από τον Αδάμ και την Εύα και μάλιστα η Εύα φτιάχτηκε από το πλευρό του Αδάμ, ή ότι ο Θεός δημιούργησε το σύμπαν σε 7 μέρες και άλλα τέτοια, όταν έχεις εκτεθεί σε επιστημονικά δεδομένα. Είναι φυσικά πολύ δύσκολο να απορρίψεις κάτι τόσο βαθιά ριζωμενο στην κουλτούρα μας, αλλά όλο και περισσότερος κόσμος πιστεύει στην επιστήμη… Διαβάστε περισσότερα »

Laurel
Laurel
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Δεν γραφω συχνα αλλα διαβαζω σχεδόν τα παντα κ μου κανει φοβερη εντυπωση που κατι τετοιο δεν το ειδα καν. Θα ηθελα ειλικρινα να μου δωσει καποιος λινκ, δεν θελω να flameαρω, απλα δεν μπορω να καταλαβω πως σε σχολια εδώ εξελιχθηκε κατι ετσι.

Isn't it ironic?
Isn't it ironic?
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Εγώ πάντως, έχω εμπιστοσύνη στη Λένα και στο Αμπά. Πιστεύω ότι “εδώ μέσα” θα προστατευοταν η Maggie από την οποιαδήποτε επίθεση. Σε όλα αυτά τα χρόνια που διαβάζω Αμπά δεν έχω δει να επιτρέπεται σχολιασμός επιπέδου mobbing που να ξερναει κακία μίσος και βία σε ένα η σε περισσότερα άτομα.

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αμπα

Δηλαδή ποιά ήταν τα σχόλια που έκαναν τη Maggie να νιώσει βιασμένη; Ειλικρινά ρωτάω γιατί κι εγώ τα διαβάζω και τα ξαναδιαβάζω και αυτό που βλέπω είναι πως όλη εκείνη η συζήτηση ξεκίνησε από ένα δικό της εμπρηστικό σχόλιο. Να μην απαντούσαμε;
Και σε τι μοιάζουν εκείνα τα σχόλια με τα απαράδεκτα σχόλια που μπορώ να φανταστώ ότι λαμβάνεις εσύ; Η Maggie ήταν εκείνη που ειρωνευόταν τότε, εκείνη είναι που ειρωνεύεται σήμερα, καμία μαζική απόρριψη δεν βλέπω. Ίσα ίσα εκείνη προσβάλει κόσμο σήμερα και ίσως αυτός ο κόσμος να χρειαζόταν όντως προστασία.

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αμπα

Δεν θα διαφωνούσαν τόσοι αν το αρχικό της σχόλιο ήταν γραμμένο με άλλο τρόπο, όχι τόσο τραγικά ειρωνικό. Όταν όμως ειρωνευόμαστε και κάνουμε επίθεση στους άλλους, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε και τον αντίλογο, έτσι δεν είναι; Εν τω μεταξύ ήμαστε και ορισμένοι που προσπαθήσαμε να κάνουμε συζήτηση τότε, κανονική συζήτηση, μαζί της. Και πάλι από εκείνη ερχόταν ο εμπρησμός. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να το εξισώσω με αυτό που φαντάζομαι πως νιώθεις εσύ με τα σχόλια που λαμβάνεις. Δεν θα ασχολιόμουν τόσο, αλλά με ενοχλεί αφάνταστα η προσπάθεια για δημιουργία εντυπώσεων σήμερα και ειδικά επειδή είχε… Διαβάστε περισσότερα »

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αμπα

@Λενα Τελικά τί να νιώσω; Γιατί οταν βλέπω να βαζουν τη λεξη “πρεπει” δίπλα στο “νιώθω” , μπερδεύομαι. Δυσάρεστο συναίσθημα; Γι αυτό νομίζεις οτι το έκανα θέμα; Δεν εχεις ιδεα ποσο resilient ειμαι στα δυσαρεστα συναισθηματα. Κανεις λάθος. Πιστεύω οτι αρκετοί εδω μεσα φαινεται να ειναι τρομερά πιεσμενες ψυχές και βγάζουν τα κομπλεξ και την πιεση που νιώθουν εδώ, όπως και οπου τους παίρνει, οπου εχει όχλο. Κι αυτο δεν μου αρεσει, δεν ειναι διαλογος, είναι ελατηριο που σκάει. Κι εχω και λύση. Να υπαρχει δυνατότητα, οπως κανουμε επιλεκτικα follow, να υπαρχει και η Σιγαση Χρήστη, όποιον δεν θελουμε να… Διαβάστε περισσότερα »

Darth Vader Anakin Skywalker
Darth Vader Anakin Skywalker
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Isn't it ironic?

Για το σχόλιο του/της « isn’t it ironic?»

Δεν είναι ακριβές αυτό που λέτε. Ούτε η Λένα ούτε άλλος διαχειριστής, δεν παρενέβη προς υποστήριξη μου ( ακόμα και αν διαφωνούσε με όσα έλεγα), όταν δέχτηκα απο διαφορα πρόσωπα μεγάλη προσωπικη επίθεση, με χαρακτηρισμούς τρολ κλπ, επειδή προσπαθούσα να εξήγησω ψύχραιμα ορισμένα πράγματα, τα οποία και γνωρίζω καλά και είχαν προφανή σημασία για μένα. Ούτε ένας από τους διαχειριστές. Αναφέρομαι σ αυτό:
https://ampa.lifo.gr/apantiseis/agapiti-a-mpa-echo-koyrastei-na-exigo-gia-ton-feminismo-kai-gia-tis-diakriseis/
Λόγω της παράλειψης αυτής, που δεν τη θεώρησα σωστή, έπαψα να συμμετέχω στα σχόλια.

βλαχάκι(το)
βλαχάκι(το)
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Darth Vader Anakin Skywalker

Darth, με συγχωρείς κιόλας αλλά υποδεικνύεις στις χρήστριες, εδώ, απ’ το πώς θα έπρεπε όφειλε να είναι ….η αίσθηση του προσανατολισμού τους μέχρι το πώς οφείλουν να αισθάνονται στον γυναικολόγο, στα νοσοκομεία, σε νομικές διαδικασίες (…όλα είναι άριστα και κανένα πρόβλημα, εσύ δλδ δεν βλέπεις πουθενά πρόβλημα άρα καμία δεν θα έπρεπε, αλλιώς το πρόβλημα το έχει -αποκλειστικά- η ίδια). Για πάμπολα θέματα δεν δέχεσαι την ύπαρξη σεξιστικού παράγοντα (π.χ. το γυναικείο βρακί που άφησε ο Γιαννακόπουλος στον πάγκο του αντιπάλου) ενώ αδυνατείς να βρεις την οποιαδήποτε σύνδεση μεταξύ σεξισμού/μισογυνισμού και ομοφοβίας [έχοντας το … «επιχείρημα» ότι εφόσον υπάρχουν ομοφοβικές… Διαβάστε περισσότερα »

κ@λυψω
κ@λυψω
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Και εγώ σε ότι διάβασα δεν κατάλαβα τέτοια επίθεση. Μόνο μου φάνηκε λίγο αστείο ότι διαφωνουσατε για το “δικαίωμα” συμμετοχής σε έθιμα και γιορτές με ρίζες πολύ παλαιότερες από τη χ.ο. θρησκεία ή και έξω από οποιαδήποτε θρησκεία.

Isn't it ironic?
Isn't it ironic?
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Πρώτα συκοφαντεις ολόκληρο το σάιτ και όσους συμμετείχαν στα σχόλια λέγοντας  “Θα ξεχάσω εγώ με τί λύσσα πέσαν πάνω μου εδώ μέσα όταν δηλωσα οτι πιστευω στον Θεο; Ειρωνία, κακία, βιαιη επιθεση. Ο εχθρός” . Μετά λες ότι “βαριέσαι” να ψάχνεις να μας πεις ποιοι σχολιαστές, ποια σχόλια ήταν έτσι. Να ήμασταν σε συνθήκες προφορικού λόγου να το καταλάβω. Αλλά εδώ υπάρχουν σχόλια, υπάρχει γραπτός λόγος. Και αναγκάζεις όλους τους υπόλοιπους να κάνουν τη δουλειά για σένα γιατί φυσικά τους θίγεις. Όπως είχες και τότε θίξει και ειρωνευτεί ένα μεγάλο μέρος των άθεων (συμπεριλαμβανομενης εμού) αποκαλοντας τους οπορτουνιστες και την… Διαβάστε περισσότερα »

Piripiri
Piripiri
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Mafalda τα λες πολύ ωραία. Το χειρότερο από όλα δεν είναι ότι νομίζει ότι της έγινε επίθεση. Ούτε ότι πιστεύει ό,τι πιστεύει για τους άθεους. Είναι που παρομοιάζει την άρνηση μας να καταλάβουμε γιατί ένιωσε ότι δέχεται επιθεση ως την ακύρωση των συναισθημάτων που κάνουν οι βιαστές στα θύματα τους. Τράβηγμα από το μαλλί και δεν έχει τέλος. Maggie λες ξανά βαρείς χαρακτηρισμούς. Χαρακτηρίζεις όσους διαφωνούν με σένα ως πιεσμένες ψυχές με κόμπλεξ; Συγνώμη, αλλά πως τολμάς να μιλάς έτσι σε σχολιαστές που κατά γενική ομολογία είναι πάντα ευγενικοί και συμμετέχουν σε όμορφους διαλόγους; Που συνδράμουν μέσα από σωστό και… Διαβάστε περισσότερα »

lioness
lioness
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Mafalda, σ’ ευχαριστώ για την απάντησή σου, έβαλες σε μία σειρά ακριβώς και τις δικές μου σκέψεις, που παρακολουθώ από χθες εξαιρετικά αμήχανα και έκπληκτα είναι η αλήθεια. Δεν μπορούσα να πιστέψω τα μάτια μου με αυτά που διάβασα εδώ μέσα από χθες. Δεν είναι, για μένα, αποδεκτό, να αποδίδονται τέτοιοι χαρακτηρισμοί σε συν-σχολιαστές/ συν-σχολιάστριες, απλά επειδή διαφώνησαν με κάποι@. Θυμόμουν τη συγκεκριμένη συζήτηση γιατί μου είχε αφήσει άσχημη αίσθηση λόγω της ειρωνείας της Maggie και κάποιων άλλων, και με τη βοήθεια της no roots (αφού η Maggie που κατηγορούσε δεν μπήκε καν στον κόπο, επειδή “βαριόταν”), ξαναδιάβασα και χθες… Διαβάστε περισσότερα »

Ιζόλδη
Ιζόλδη
4 χρόνια πριν

Δε σταματώ να εκπλήσσομαι όταν ακούω αναθέματα για το τρίτο πρόσωπο, ειδικά από γυναίκες εναντίον γυναικών. Όχι, όταν οι γυναίκες δε γνωρίζονται μεταξύ τους (και εννοώ ότι δεν τις δένει κάποια φιλία ή άλλη στενή σχέση) την ευθύνη την έχει ο άντρας. Και ανεξαρτήτως φύλου, υπεύθυνος είναι αυτός που μπάζει το τρίτο πρόσωπο στη σχέση γιατί αυτ@ είναι που δε σέβεται τη σχέση τ@. “Την κοπέλα δεν τη σκέφτηκες;” σου είπαν μέχρι και οι φίλοι σου. Ο λεγάμενος πότε σκέφτηκε την κοπέλα ΤΟΥ; Όταν σε φλέρταρε; Όταν σου την απέκρυψε; Όταν σου την ανέφερε ως διακοσμητική αλλά ήθελε να προχωρήσετε;… Διαβάστε περισσότερα »

Rubia
Rubia
4 χρόνια πριν

Εγώ αυτό που δεν μπορώ να χωνέψω σε αυτές τις περιπτώσεις είναι γιατί πρέπει εσύ να σκεφτείς την άλλη κοπέλα και όχι αυτός. Ειλικρινά δεν το κατανοώ ακόμα. Πχ αν ο άντρας μου με κερατώσει ποσώς με ενδιαφέρει η άλλη. Τον μαλάκα θα βρίσω και όχι την άλλη.

Ghostwriter
Ghostwriter
4 χρόνια πριν

Θυμήθηκα σκηνικο: ήμουν φοιτήτρια στον Πειραιά, κάπου 22 χρονών. Περπατούσα στο χαλαρό στη Γρηγορίου Λαμπράκη και ερχόταν μια γυναίκα στο ‘αντίθετο ρεύμα’ (δεν ξέρω αν έχει σημασία, ήταν αρκετά μεγαλύτερή μου, κάπου στα 50-60). Με είδε και είπε με μίσος/ απαξίωση/ παράπονο – κάτι από όλα αυτά (έχω βόρειο λουκ): εσείς οι Ουκρανές που έρχεστε και μας κλέβετε τους άντρες μας! Αυτό.

Neverlander
Neverlander
4 χρόνια πριν

Αν δεν έχουμε το λινκ απο την Εξομολόγηση όμως, δεν κάνουμε δουλίτσα

Dimis
Dimis
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Neverlander

Νομίζω θα ξεκινήσει “πολεμος” στα σχόλια. Κι εγω θα ήθελα να το δω, αλλά δεν νομίζω ότι αυτοί που γράφουν τέτοια σχόλια θα έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα να πλημμυρίσουν κι εδώ και καλά “να μας δειξουν”

Μάνα Κουράγιο
Μάνα Κουράγιο
4 χρόνια πριν

Έλα Φωτεινή, μοίρασε πόνο!!! ❤️❤️❤️

Piripiri
Piripiri
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μάνα Κουράγιο

“σκεφτείτε να έγραφε αυτό το σχόλιο στη εξομολόγηση άντρας. Όλοι θα του έλεγαν μπράβο σου που πας με πολλές, είσαι άντρας με τα όλα σου, καλά εκανες. Τώρα που το έγραψε γυναικα, αυτή φταίει μόνο. Η πατριαρχική κοινωνία θέλει τη γυναίκα σεμνή και χαμηλών τόνων” 🙋
Γεια σου ρε Φωτεινή!

Felis
Felis
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Piripiri

χαχχααχχα, κόπι πάστε η απάντηση, δια πασα νοσον! 😁

Κοσμική Νεράιδα
Κοσμική Νεράιδα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Piripiri

Έλα βρε Φωτεινή σε πειράζουν φιλικά!
Φυσικά και πολεμάμε μέσω του σάιτ τον μισογυνισμό.αν και δεν σημαινει οτι όλοι είναι κατά της πατριαρχίας η/και στην ίδια κλίμακα

Piripiri
Piripiri
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Piripiri

Όχι δεν κοροϊδεύω, λυπάμαι αν το πήρες έτσι. Απλά συχνά πυκνά σου λέμε στα σχόλια ότι γίνεσαι λίγο γραφική, αυτό είναι όλο. Φυσικά και είμαστε κατά τις πατριαρχικής κοινωνίας εδώ.

Μάνα Κουράγιο
Μάνα Κουράγιο
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Piripiri

Επειδή εγώ το ξεκίνησα, αλήθεια, καμία διάθεση κοροϊδίας. Είχα να γράψω τόσα πολλά καθώς διάβαζα την ερώτηση και μετά λέω “κάτσε. Ό,τι και να πεις για το πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζει η κοινωνία την απιστία από τα δύο φύλα, η Φωτεινή θα τα πει καλύτερα”. Έτσι λοιπόν, έδωσα μια χιουμοριστική πάσα. Σε διαβεβαιώνω, καμία μα καμία πρόθεση δεν είχα να κοροϊδέψω.

Boudruna
Boudruna
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μάνα Κουράγιο

Ρε συ μάνα κουράγιο, δεν είναι ωραίο αυτό τώρα όμως.

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Boudruna

Και όσο πάει γίνεται χειρότερο. Χωρίς να ξεχνάω ότι την έχω πέσει κι εγώ στη Φωτεινή γιατί βαλλόταν κατά της πατριαρχίας με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που είχα συνηθίσει να βλέπω, πιο υπερβολικό ας πω, είχα πιστέψει ότι τρολάρει. Τελικά αποδείχθηκε πολύ σύντομα ότι η Φωτεινή είναι μια σχολιάστρια πολύ συνεπής στα πιστεύω της, που ποτέ δεν προσβάλει, ποτέ δε ζητάει ρέστα και πολύ σπάνια απαντάει και σε προσβλητικά προς εκείνη σχόλια, αλλά και όταν το κάνει, δεν κάνει ποτέ προσωπικές επιθέσεις. Και εκτός απ’το να με κάνει να αλλάξω εντελώς την αρχική εικόνα που είχα, ντρέπομαι μάλιστα που όχι… Διαβάστε περισσότερα »

to vourlo
to vourlo
4 χρόνια πριν

Με αφορμή το σχόλιο σου Πόντια δράττομαι της ευκαιρίας να σου πω πόσο όμορφη κίνηση είναι αυτή σου η δήλωση μεταμέλειας προς τη Φωτεινή , επιβεβαιώνει την ευγενική σου φύση και την αίσθηση δικαίου που σε χαρακτηρίζει. Επίσης ζητάω επίσημα από τον admin να προστατέψει την Φωτεινή από τα κοροϊδευτικά σχόλια που της κάνουν, έχει καταντήσει η φάση να είναι στα όρια του bulling.

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Boudruna

Πες τα ρε Boudrouna τι σόι αστεια είναι αυτά; Και η Piripiri για να το σώσει την είπε γραφική wtf

Piripiri
Piripiri
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Απολογήθηκα στην Φωτεινή. Δεν θα απολογηθώ σε σένα για το σχόλιο μου. Την είπα γραφική, ούτε αστεία την ειπα , ούτε τίποτα πιο χοντρό. Κράτα τα μαθήματα ευγένειας για σένα maggie, τα χρειάζεσαι περισσότερο.

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν

Νταξει για φωτοστέφανο δεν πας σίγουρα αλλά για μένα έχεις λιγότερη ευθύνη από το “μ@λ@κα”. Επίσης να είσαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι που σε εκραζαν στα σχόλια έχουν κάνει ακριβώς τα ίδια και χειρότερα. 😁

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν

Μόνη σου κάνεις κήρυγμα περί ηθικής στον εαυτό σου και επειδή δεν βρίσκεις άκρη, πήγες στις εξομολογήσεις. Μα, στις εξομολογήσεις; Σαν να πηγαίνεις στην πλατεία του χωριού. Θα’χει σίγουρα τους γραμματιζούμενους που έχει κάθε χωριό, που κάθονται πιο πέρα, στο καφενείο αλλά βασικά, έχει τους άλλους. Για αντίδοτο, προτείνω την Αναπαράσταση του Θ.Αγγελόπουλου. Μην ταλαιπωρείσαι ψάχνοντας απάντηση σε τόσο μεγάλα ερωτήματα.Βρες τη δική σου, και πίστεψε την εσύ. Γιατί νομίζω εκεί γίνεται το μπέρδεμα, έχεις την απάντηση αλλά αμφισβητείς την αλήθεια της γιατί πιστεύεις ότι για να ισχύει, πρέπει να την πιστέψουν όλοι. Στα μεγάλα ερωτήματα, ο καθένας απαντάει με… Διαβάστε περισσότερα »

κ@λυψω
κ@λυψω
4 χρόνια πριν

Όχι, δεν σου “αξίζουν”, διότι καταρχήν η αξία σου δεν εξαρτάται από το την άποψη αγνώστων στο διαδίκτυο πάνω σε μια εξομολόγησή σου. Ούτε ήταν “τόσο κακό” αυτό που έκανες, γιατί το μέτρο του κακού είναι υποκειμενικό, εξαρτάται από την ηθική του καθένα. Σίγουρα δεν εξαπάτησες κάποια δική σου υπόσχεση, και σίγουρα δεν είναι δική σου ευθύνη να απαλείψεις το φόβο των σχολιαστών να μη βρεθούν στη θέση της απατημένης. Και όπως πολύ σωστά σου λέει η Λένα, η αντιμετώπιση δεν είναι μόνο “λίγο” άνιση λόγω του φύλου σου, είναι πολύ άνιση.

Franny
Franny
4 χρόνια πριν

εφοσον εκανες εντελως συνειδητα ο’τι εκανες, το ειχες τακτοποιησει μεσα σου και δεν ειχες ενοχες, οπως λες, τι λογο ειχες να γραφεις σε μια στηλη της λιφο; τι περιμενες; αφεση αμαρτιων; ο’τι κι αν περιμενες, δεν ηξερες οτι καποιοι θα σε θεωρουσαν αυτο που σε θεωρησαν; που ζεις;