in

Αγαπητή «Α, μπα»: Είμαι κακή νύφη που δεν καλώ την πεθερά μου να φάει μαζί μας;

Εκείνη είπε ότι ευχαριστεί πολύ αλλά προτιμάει να αφήνει την οικογένεια μόνη της στις στιγμές των γευμάτων γιατί είναι μια στενή οικογενειακή στιγμή

Aγαπητή Αμπα, είμαι ζευγάρι με τον άντρα μου εδώ και πέντε χρόνια, έχουμε και ένα παιδάκι τριών. Η μητέρα του ζει στην ίδια πολυκατοικία με εμάς, τέσσερις ορόφους πιο κάτω ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

25fc3b04fa8a3fba067b2bb5b99306f6
Illustration: Υuliya

Aγαπητή Αμπα, είμαι ζευγάρι με τον άντρα μου εδώ και πέντε χρόνια, έχουμε και ένα παιδάκι τριών. Η μητέρα του ζει στην ίδια πολυκατοικία με εμάς, τέσσερις ορόφους πιο κάτω. Είναι πάρα πολύ διακριτική, δεν έχω καταλάβει καν ότι μένουμε κοντά. Γενικά για να μην μακρηγορώ είναι η πεθερά που θα ευχόμουν να έχω. Το θέμα είναι ότι ο άντρας μου από τότε που κάναμε παιδί, με έχει ρωτήσει για ποιο λόγο δεν έχω προτείνει να έρχεται για φαγητό κάθε μεσημέρι η μητέρα του μαζί μας μιας και μένει από κάτω. Μου είπε ότι δεν του είχε περάσει από το μυαλό να τρώμε μαζί με την μάνα του πριν κάνουμε παιδί, αλλά τώρα είναι έτσι κι αλλιώς το παιδί μαζί μας, η ιδιωτικότητα σαν ζευγάρι δεν υπάρχει στο γεύμα. Εγώ αισθάνθηκα άσχημα που δεν το είχα σκεφτεί μόνη μου, γιατί μας βοηθάει και με το παιδί, και γενικά νιώθω νοιάξιμο για εκείνη και δεν τη βρίσκω δυσάρεστη παρουσία. Είναι μία ήσυχη γυναίκα που δεν μιλάει και ξέρεις ότι όλες της οι σκέψεις είναι καλοπροαίρετες. Την επόμενη μέρα από τη συζήτηση με τον άντρα μου, της είπα να έρχεται από εδώ και πέρα να τρώει κάθε μέρα σε εμάς (μέχρι τώρα έρχεται μόνο Κυριακές, και πάλι όχι όλες). Εκείνη είπε ότι ευχαριστεί πολύ αλλά προτιμάει να αφήνει την οικογένεια μόνη της στις στιγμές των γευμάτων γιατί είναι μια στενή οικογενειακή στιγμή. Της είπα ότι κι αυτή είναι μέλος της οικογένειας, είπε το ξέρω, αλλά είμαι μέλος της ευρύτερης οικογένειας, όχι της στενής οικογένειας που είστε εσείς οι τρεις. Νιώθω ενοχές που κι εγώ δεν πετάω τη σκούφια μου να έρχεται και άλλος εκτός από εμάς τους τρεις στο μεσημεριανό τραπέζι. Ο άντρας μου είπε ότι θα προτιμούσε να έρχεται η μαμά του δύο τρεις μέρες την εβδομάδα για φαγητό και αυτό θα ήταν το ιδανικό σενάριο. Αν διαφωνώ, είπε ότι δε μπορεί να με καταλάβει, αλλά δε θα επιμείνει και είναι δικαίωμά μου να πω όχι. Θεωρείς ότι είμαι κακή σύζυγος και νύφη?
– Νυφούλα

Θεωρώ ότι ο καθένας μας έχει διαφορετικά όρια με τους άλλους ανθρώπους και αυτό είναι οκ. Εσύ είσαι σαν την πεθερά σου, η οποία, παρεμπιπτόντως, σου είπε πολύ ευγενικά «δεν έρχομαι επειδή δεν θέλω να έρθω». Είναι σαφές αυτό που είπε, δεν είμαι σίγουρη ότι το άκουσες μέσα από αυτό που επέλεξε να πει τελικά. Είναι πραγματικά πολύ διακριτική.

Τώρα, ο άντρας σου δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλει. Να γίνει αυτό που έχει αυτός στο μυαλό του ως ιδανικό, κόντρα στους άλλους δύο, και ειδικά κόντρα σε αυτόν που τον αφορά άμεσα;

Πιστεύω ότι ούτε ο άντρας σου έχει καταλάβει ότι η μάνα του δεν θέλει. Θεωρεί αυτονόητο ότι η μάνα του θέλει αυτό που θέλει αυτός, που είναι να είναι αυτοκόλλητη με την νέα του οικογένεια, και η ίδια θα εισέρχεται σε αυτή ως αξεσουάρ. Αυτός το τιμόνι, οι υπόλοιποι στο καράβι. Δεν γίνεται αυτό που θέλει, όχι επειδή δεν το θέλεις εσύ, αλλά επειδή δεν το θέλει η μάνα του. Με αυτή έχει το «πρόβλημα», όχι με σένα.

Αν δεν πείθεται, γιατί δεν της προτείνει ο ίδιος να έρχεται για φαγητό; Ίσως χρειάζεται να το ακούσει με τα αυτιά του. Δεν καταλαβαίνω καθόλου γιατί είναι δική σου δουλειά να το κανονίσεις.
Τέλος, το παιδί σας θα μεγαλώσει. Τι λέει ακριβώς; Ότι από τη στιγμή που κάνει κανείς παιδί, το ζευγάρι εξαφανίζεται ως μονάδα;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

57 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Μάνα Κουράγιο
Μάνα Κουράγιο
4 χρόνια πριν

Να έχεις κάθε διάθεση να είσαι η καλή, η σωστή, η πεθερά πρότυπο-άπιαστο όνειρο, και να μη σ’ αφήνουν!!! Κοίτα ρε τι ζούμε…

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μάνα Κουράγιο

Θέλω να γίνω καλή πεθερά αλλά δεν με αφήνουν τα κυκλώματα.

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν

Ρε σεις, κάποιοι που έχετε την ιδανική κατάσταση και πάτε να την καταστρέψετε, ειλικρινά δεν σας καταλαβαίνω. Δεν έχει με τίποτα άλλο ν’ ασχοληθεί ο σύζυγος;

Eleanor Oliphant
Eleanor Oliphant
4 χρόνια πριν

Η ερώτηση ήρθε από ένα παράλληλο σύμπαν.

Neverlander
Neverlander
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Eleanor Oliphant

Η μοναδική εξήγηση 😂😂😂

-Liliuth_CopyCat
-Liliuth_CopyCat
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Eleanor Oliphant

Από ένα παράλληλο σύμπαν, που εκτός όλων των άλλων, τρώνε κι όλοι μαζί το μεσημέρι! ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ! Πώς διακτινίζομαι στα μέρη τους, πείτε μου!

Dioni
Dioni
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  -Liliuth_CopyCat

Άσε και εγώ ήθελα να ρωτήσω τι δουλειά κάνουν και τρώνε όλοι μαζί όλα τα μεσημέρια. Μετά λέω άσε… εστιάζουμε στην πεθερά εδώ, γιατί τέτοια πεθερά δεν πρόκειται να κατασταλεί σε ερώτηση.

reina
reina
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  -Liliuth_CopyCat

Σπαστό ωράριο καταστημάτων ίσως και μένουν κοντά στη δουλειά. Τώρα που έκανα δική μου οικογένεια συνειδητοποιώ σιγά σιγά τα οφέλη που είχε η δουλειά των γονιών μου! Και τρώγαμε όλοι μαζί και έλειπαν τα απογεύματα! 😉

Louk Ritia
Louk Ritia
4 χρόνια πριν

Είναι λίγο ανησυχητική η στάση του συζύγου αλλά μήπως μπορείς να μου δανείσεις την πεθερά σου; Ιδανικά να μου τη χαρίσεις κιόλας.

Granita Lemoni
Granita Lemoni
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

Εγώ την ανταλλάσω με τη δικιά μου…

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Granita Lemoni

Εγώ δεν είμαι παντρεμένη ούτε καν με υπόνοια ενδιαφέροντος από άλλον άνθρωπο, αλλά την θέλω και εγώ. Έτσι για να βρίσκεται.

Κοτόπουλο με μπάμιες
Κοτόπουλο με μπάμιες
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

Όχι,σε ‘μένα θα τη δώσει!😈
Σε πληρώνω κιόλας!💰💰💰

Αμαρέττο πορτοκάλι
Αμαρέττο πορτοκάλι
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

Κι εγώ την θέλω!! Τι θα γίνει, θα ρίξουμε κλήρο;;

Isn't it ironic?
Isn't it ironic?
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

θέλω κ εγώ να δηλώσω ενδιαφέρον για ανταλλαγή πεθερων και να πάρω σειρά προτεραιότητας. Δίνω και την πεθερά μου και τη μάνα μου για την πεθερά της σημερινής κυρίας και -επειδή δίνω δύο- θα ήθελα και την άλλη πεθερά που κάνει τα πάντα και συμφέρει. Προτιθεμαι να κάνω το τραπέζι κάθε μεσημέρι στη μια και εισαγωγή στις βασικές αρχές του φεμινισμού στην άλλη. Ευχαριστώ.

Neverlander
Neverlander
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Isn't it ironic?

Ironic, σατανικό, και η μη-φεμινίστρια πεθερά θα κάνει κάθε μέρα το τραπέζι στη διακριτική κ εσύ μοχίτο με το βρακί👌👌

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν

Καλέ αυτός είναι κρυφομαμάκιας χωρίς τη συμβολή της μαμάς του (τι καλή μαμά παρεμπιπτόντως)! Εδώ έχουμε περίπτωση που η μαμά θέλει να απογαλακτιστεί και δεν την αφήνει ο γιος. Δεν μπορεί, σου λέει, η μαμά να έχει κάτι καλύτερο να κάνει από το να τρώει μαζί του, στο σπίτι του, σίγουρα θα κάθεται και θα μαραζώνει τα μεσημέρια που την αφήνουν στην ησυχία της. Πώς την παλεύει χωρίς αυτόν, δεν καταλαβαίνει ο άνθρωπος.

Ή μήπως φοβάται πως αν την αφήνουν πολύ στην ησυχία της θα βρει όντως κάτι καλύτερο να κάνει;

Karamouza
Karamouza
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Η τη λυπαται που ειναι μονη και νομιζει οτι η ιδια θα ηθελε παρεα η τη θελει στο σπιτι για να εχει ο ιδιος και η γυναικα του λιγοτερες εννοιες (κοινως σαν νταντα για το μικρο). Ειναι περιεργο..εκτος και αν η πεθερα παριστανει οτι δεν θελει να ερχεται και αρχισει να πηγαινει αργοτερα σταδιακα…

Anna
Anna
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Πραγματικά μαμακιας σε άλλο level. Σου λέει οι μανάδες των φίλων μου γιατι τους κυνηγανε από πίσω με το τυροπιτάκι και μαλώνουν με τις νύφες τους, εσυ δε μ’ αγαπάς αρκετα?
Για άλλη μια φορά, το πρόβλημα το έχει με τον άντρα της!

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Anna

Δηλαδή, σου λέει, δεν είμαι πια ο κανακάρης σου, ο μονάκριβός σου, τόσο εύκολα με αφήνεις στα χέρια της ξένης της γυναίκας μου;

Anna
Anna
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Άκαρδη μάνα, να έχει λέει ζωή έξω απ’ την οικογένειά της. Άκου εκεί να θέλει την ησυχία της και να μην ολοκληρώνεται αποκλειστικά μέσα από τη μητρότητα.

εξωγήινη
εξωγήινη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Ακριβώς no roots. Εν τω μεταξύ στοίχημα ότι η πεθερά τα μεσημέρια βλέπει Μουτσινα και σιγά μη χάσει τη διασκέδαση, ενώ ο γιος τη φαντάζεται να μαραζώνει πλεκοντας ξέρω γω.

Jelly Roll
Jelly Roll
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  εξωγήινη

Σόρυ εξωγήινη, αλλά γαμαει το πλέξιμο και το ράψιμο και το βελονάκι.

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν

Πιο πολύ από όλα μου έκατσε στραβά αυτό που αναφέρεται στην τελευταία φράση της απάντησης. Αφού υπάρχει το παιδί ετσι κι αλλιώς δεν εχετε ιδιωτικοτητα; Κάτι δεν έχει καταλάβει ο άντρας σου καλά. Πες τη μαμα του να του το εξηγήσει, αυτή το γνωρίζει καλύτερα.

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Στο τραπέζι δεν υπάρχει ιδιωτικότητα σου λέει, όχι γενικά.
Και άμα αύριο μεθαύριο το παιδί κοιμάται μαζί τους, να κοιμάται και η μανούλα, αφού η ιδιωτικότητα στο κρεβάτι θα έχει χαθεί.

All time classic συμπεριφορά που δε θέλω να χαρακτηρίσω και που πάντα καταλήγει σε ενοχές.
“Δικαίωμα σου να πεις όχι, σε αυτό που σου εξήγησα γιατί πρέπει να κάνεις και που θα έπρεπε να το είχες κάνει, αλλά επειδή δε σου ‘κοψε να το κάνεις από μόνη σου, σου το λέω εγώ, ήρεμα και δημοκρατικά. Το οποίο, εντελώς τυχαία, είναι κάτι που θέλω εγώ, για δικούς μου λόγους”.

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν

Και γιατί δε σου λέει καθαρά και ξάστερα Γιατί δεν τρώγεστε όλη μέρα με η μάνα μου, τι έχει δηλαδή η δικιά μου και τα πάτε καλά; Όλες οι νορμάλ γυναίκες που μένουν πάνω-κάτω με την πεθερά τους βάζουν στη μέση τον άντρα και μαλώνουν και γίνονται μύλος. Εγώ δηλαδή να μη μπω στη μέση σαν άντρας, να μην υπερασπιστώ τη μάνα μου; Γιατί δε μου δίνεις λόγο να μαλώσουμε σαν κανονικό ζευγάρι και να σου πω ότι δε φέρεσαι σωστά στη μάνα μου; ΑΦού δε μου δίνεις εσύ, θα βρω εγώ έναν. Ε ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. Πρότεινε της μπροστά του… Διαβάστε περισσότερα »

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν

Τι του ‘λαχε του δύσμοιρου!

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Άνθρωπος που τρώγεται με τα ρούχα του, αυτός ο εφιάλτης.

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν

Ποντια, γιατί να το προτεινει πάλι; Αφού το έκανε και έλαβε απάντηση. Δηλαδή αν έχουν φτάσει στο σημείο για να πιστεψει ο ένας τον άλλον να πρέπει να το δει με τα ματια του και να το ακούσει με τα αυτιά του, το κλείσαμε το μαγαζί.

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Ε σου λέει το σκαρφίστηκε, αποκλείεται η μανούλα να μη θέλει!

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Δεν είχα στο μυαλό μου να τον πείσει αλλά να μην αναλώνονται σε συζητήσεις για το αν της είπε, πώς της το είπε και γιατί δεν την έπεισε. Γιατί δε μου φαίνεται να του αρκεί ένα “της είπα και μου απάντησε το και το”. Βεβαια τώρα σκέφτομαι ότι ο σύζυγος μπορεί να της είπε να το πει εκείνη και δεν το λέει ο ίδιος, γιατί σου λέει εσύ πρέπει να το πεις, να της δείξεις ότι τη θέλεις. Μπορεί να νομίζει δηλαδή ότι η γράφουσα δεν έχει δώσει το θάρρος στη πεθερά. Αρχικά το είχα λίγο διαφορετικά στο μυαλό μου.… Διαβάστε περισσότερα »

Ιζόλδη
Ιζόλδη
4 χρόνια πριν

Η μαμά του όχι μόνο το ξέρει ότι είναι μαμάκιας αλλά αν δεν ήταν διακριτική θα είχε πιάσει το όφωνο να φωνάξει “αφήστε με να κόψω τον ομφάλιο λώρο επιτέλους”

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Υπάρχει βέβαια και μια περίπτωση να του έκοψε τον λώρο κάπως άγαρμπα, κάπως νωρίς, κάπως λάθος και να τρέχει ξωπίσω της Αναζητώντας τον Χαμένο Λώρο.
Αχ μήπως είναι καλύτερα να στέλνουν ερωτήσεις για τις Καρντάσιανς τελικά, δεν ξέρω.

Amanda
Amanda
4 χρόνια πριν

Όχι, δεν είσαι κακή “νύφη”.

Τυχερή θα σε χαρακτήριζα για τη στάση της πεθεράς σου. Σπανίζουν οι διακριτικοί άνθρωποι στις μέρες μας.

Ωστόσο, θα προβληματιζόμουν με τα λεγόμενα του συζύγου μου.

sugar
sugar
4 χρόνια πριν

Να θυμηθούμε να της μοιάξουμε άμα έρθει η ώρα ε?

verve de vie
verve de vie
4 χρόνια πριν

Έναν σταυρό να κάνεις, αγαπητή, για την πεθερά που σου λαχε και ν’ αφήσεις τις αναζητήσεις περί κακής συζύγου και νύφης!