in

Αγαπητή «Α, μπα»: Γιατί η στράτευση είναι υποχρεωτική μόνο για τους άντρες;

Γιατί να μην υπάρχει ισότητα κι σε αυτό το θέμα;

Γειά σου α,μπα γειά και στην παρέα σου. Είμαι πολύ πρόσφατος αναγνώστης της στήλης και δηλώνω πλέον φαν. Έχω συνειδητοποιήσει πλέον πόσο σεξιστης μπορει να γίνει στην καθημερινότητα του ένας άντρας ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

acc10de90a8f104ce4ce3bdc39ff1712

Γειά σου α,μπα γειά και στην παρέα σου. Είμαι πολύ πρόσφατος αναγνώστης της στήλης και δηλώνω πλέον φαν. Έχω συνειδητοποιήσει πλέον πόσο σεξιστης μπορει να γίνει στην καθημερινότητα του ένας άντρας, έστω κ άθελά του. Στο θέμα μου τώρα, ήθελα να σε ρωτήσω για την υποχρεωτική στράτευση. Μακάρι να μπορούσε να καταργηθεί τελείως, αλλά αφού προς το παρόν υπάρχει, γιατί δεν είναι υποχρεωτική και για τις γυναίκες; Πρέπει ως κοινωνία να επιδιώξουμε την ισότητα κ να σπάσουμε τα στερεότυπα. Στο κυνήγι της ισότητας, θα βρεθούν κ θεσμοί όμως (όπως ο στρατός) που θα λειτουργήσουν ενάντια στη ‘βολη’ του γυναικείου φύλου. Εφόσον είμαστε, και πρέπει να είμαστε, ίσοι, είναι διαθέσιμες οι γυναίκες να υπηρετήσουν; Στο δικό μου μυαλό, Α πληθυσμός σημαίνει 9 μήνες θητείας, τότε 2χΑ σημαίνει 4.5 μήνες για όλους. Μάτια, χέρια, πόδια, όλοι από δύο έχουμε…. Μυαλό κ σύνεση επίσης. Γιατί λοιπόν να μην υπάρχει ισότητα κ σε αυτό το θέμα; Ευχαριστώ!

Δεν υπάρχει ισότητα «και» σε αυτό το θέμα διότι δεν υπάρχει ισότητα, γενικώς, σε κανένα θέμα. Αυτό που αναφέρεις είναι αυτό που σε καίει; Εμάς μας καίνε άλλα, όπως πώς θα γίνει να μην μας δολοφονούν επειδή είμαστε γυναίκες, ας πούμε.

Εκτός του ότι υπάρχουν ήδη γυναίκες που υπηρετούν, η απάντηση είναι ναι, είναι διαθέσιμες οι γυναίκες να υπηρετήσουν. Τι σας κρατάει να το κάνετε νόμο;

Θα σου πω τι, γιατί όπως λες, ένας άντρας μπορεί να είναι σεξιστής και άθελα του. Ότι έτσι θα χάνατε τσάμπα και ανασφάλιστα εργατικά χέρια από στα σπίτια σας. Νομίζεις ότι θα μας τρόμαζε αυτή η προοπτική; Για τις περισσότερες γυναίκες, με τις ζωές που κάνουν και τις υποχρεώσεις που έχουν, ένας χρόνος φανταριλίκι θα ήταν διακοπές.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

139 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
What The Fu_rfulo!
What The Fu_rfulo!
4 χρόνια πριν

Μέσα, ρε μαν! Θα ήθελα να σε δω όμως να είχες βάλει πλάτη στον εργοδότη σου, να έχουν οι γυναίκες συνάδελφοί σου τις ίδιες απολαβές και ευκαιρίες εξέλιξης με τους ιεραρχικά ίσους συναδέλφους τους. Θα ήθελα να βάζεις πλάτη στα οικοκυρικά είτε μένεις με τους γονείς, είτε με τη σύντροφο. Θα ήθελα να είχες βάλει πλάτη ώστε να περπατάω ασφαλής τη νύχτα (και τη μέρα) και να μην κινδυνεύω από τον κάθε creepy τυπάκο που νομίζει ότι έχει το δικαίωμα να μου την πέσει (το λιγότερο). Θα ήθελα να βάλεις πλάτη όταν γεννήσει η σύντροφός σου και να πάρεις και… Διαβάστε περισσότερα »

Felis
Felis
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  What The Fu_rfulo!

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

via GIPHY

sktpsx
sktpsx
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  What The Fu_rfulo!

ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑΙ! αυτο ακριβως!!

She-Wolf
She-Wolf
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  What The Fu_rfulo!

Υποκλίνομαι…….

BabyDoll
BabyDoll
4 χρόνια πριν

Εχεις σκεφτεί έστω και αμυδρά το ενδεχόμενο αντί να ζητάτε οι άντρες να πηγαίνουν και οι γυναίκες στον στρατό να ζητήσετε να καταργηθεί η υποχρεωτική στράτευση; Να υπάρχει ιδιωτικός στρατός; Δεν ζήτησαν ποτέ οι πολιτικοί να πηγαίνουν οι γυναίκες στρατό κι εμείς αρνηθήκαμε. Αυτή η πιπίλα με τον στρατό με έχει κουράσει. Οι γυναίκες δεν πάνε στρατό γιατί οι “μάτσο”, σεξιστές άντρες πολιτικοί ή όποιοι τελοσπάντων αποφασίζουν αυτά τα θέματα το βλέπουν σαν boys club. Κάτι που κάνει τα αγόρια “άντρες” και φυσικά οι γυναίκες τι θα κάνουν εκεί; Εσένα δεν σου αρέσει ο στρατός και καλά κάνεις όμως υπάρχουν… Διαβάστε περισσότερα »

Tasm Ann Ian Deville
Tasm Ann Ian Deville
4 χρόνια πριν

Η ερώτηση τέθηκε από άντρα και όλες οι αντιθέσεις στα σχόλια πάλι από άντρες τέθηκαν. Όταν οι γυναίκες είπαμε πως σε σχέση με όσα κάνουμε κάθε μέρα μια ζωή ολόκληρη ,ο στρατός θα ήταν διακοπές, μας είπαν πως δεν ξέρουμε τι λέμε . Οταν είπαν γυναίκες πως η ισότητα δεν έχει επέλθει ,οι άντρες είπαν ότι από όσα ζευγάρια ξέρουν εκείνοι, η ισότητα είναι γεγονός 😂🤣😅😜 . Προφανώς και δεν είναι. Μάλιστα έπεσε και στο τραπέζι η σκοπιά 2-4 το γερμανικό νούμερο για να αποδείξουν του λόγου το αληθές….😅🤣😂🤣😅🤣😂,βλέπεις καμμία γυναίκα δεν ξύπνησε μέσα στα άγρια χαράματα για το Α… Διαβάστε περισσότερα »

sktpsx
sktpsx
4 χρόνια πριν

πωπω Λενα αυτο σκεφτηκα! ζωαρα διακοπες παρεουλα και σιγα τ αβγα!
Ξυπναμε το πρωι; ΞΥΠΝΑΜΕ!
Καθαριζουμε πατατες και κρεμμυδια; ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ!
Στεκομαστε ορθιες χωρις να υπαρχει λογος; ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ!
Κανουμε τα μπανια; ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!
Φοραμε το χακι; ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΔΑ!

Anna
Anna
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sktpsx

Πνίγηκα πάλι 😂😂

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sktpsx

Περνάμε καψόνια; ΠΕΡΝΑΜΕ!
(ok,οχι όλα μαζί, λίγο λίγο, κάθε μέρα, σε όλη τη ζωή)

Granita Lemoni
Granita Lemoni
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sktpsx

Παιδιά μην το κοροϊδεύετε! Φίλος μου που δούλευε 60 και 80 ώρες την εβδομάδα non-stop, όταν πήγε φαντάρος μου είπε πως έκανε ζωάρα! Και επειδή είχε συνηθίσει να μην κάθεται καθόλου, αναλάμβανε συνέχεια αγγαρείες στο στρατόπεδο και παρόλα αυτά ήταν η πιο ξεκούραστη περίοδος της ζωής του.
Αν δε είσαι και βυσματούχος και γλιτώνεις τα πολλά-πολλά, μια χαρά διακοπές κάνεις.
Πέρα από την πλάκα, σίγουρα έχει πολλά αρνητικά η υποχρεωτική στράτευση, αλλά σε κάποι@ που δεν στέκεται όλη μέρα, δε νομίζω να φανεί τραγικά δύσκολος.

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sktpsx

Γιατί, τις “Καλλιόπες” δεν τις αναφέρεις!

I_am_the_law
I_am_the_law
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sktpsx

Βλέπω το ηθικόν είναι ακμαιότατον. Κρατήστε το γιατί μπορεί να χρειαστεί σύντομα. Στο Ισραήλ, στη Νορβηγία και σε άλλες χώρες ήδη υπηρετούν. https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/208443_ayxisi-thiteias-kai-kinitra-gia-ethelontiki-strateysi-gynaikon https://www.tanea.gr/2014/10/14/world/ypoxrewtiki-i-stratiwtiki-thiteia-gia-tis-gynaikes-sti-norbigia/ Το βέβαιο είναι ότι οι άντρες δεν απολαμβάνουν ιδιαίτερη προστασία στην επαγγελματική τους ζωή από τον ένα χρόνο που κόβουν στη μέση την δραστηριότητά τους. Δεν είναι ένας χρόνος διακοπές, είναι ένας χρόνος που δεν κάνεις τίποτα για τη ζωή σου. Είναι ένας χρόνος τζάμπα εργασία, μακρυά από την οικογένεια και τους φίλους σου, ενώ μπορείς να πέσεις σε κάθε καρυδιάς-καρύδι. Και πολλές καταστάσεις είναι δύσκολες. Από την άλλη, υπάρχουν δικαιολογητικοί λόγοι για το ότι οι… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I_am_the_law

είναι ένας χρόνος που δεν κάνεις τίποτα για τη ζωή σου.
Είναι ένας χρόνος τζάμπα εργασία
ενώ μπορείς να πέσεις σε κάθε καρυδιάς-καρύδι
Και πολλές καταστάσεις είναι δύσκολες

Για ένα χρόνο φορ φακς σέικ.

Τίποτα παιδιά, πρέπει να αλλάξουμε για μια εβδομάδα. Μια. Μισή εβδομάδα ρε, μισή εβδομάδα.

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I_am_the_law

Η κόρη μου πάντως (10) θέλει να πάει και θέλει να πέφτει με αλεξίπτωτα.

sktpsx
sktpsx
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I_am_the_law

αχ i am the law, και στους υπολοιπους αντρες της παρεας…Δεν μπορω να συζητω για το σπασμενο σου νυχι οταν το δικο μου δαχτυλο ειναι κομμενο.
Για να σκεφτω, για 1 χρονο κανετε τζαμπα δουλειες. οταν η γυναικα για αιωνες κανει τζαμπα δουλειες;
το αλλο με τα καρυδια, οταν η γυναικα απο την μερα που γεννιεται θα πρεπει να ευχεται, να πεσει σε καλο πατερα καλο δασκαλο καλο συζυγο καλο αφεντικο καλο γιατρο;
Εμενα η ζωη μου ειναι ο στρατος σου. Παρε μια γευση και ελα ξαναπες μου.

I_am_the_law
I_am_the_law
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sktpsx

Δεν το είπα για να μειώσω τις γυναίκες και τα προβλήματά τους. Απλά λέω ότι δεν είναι σώνει και καλά “διακοπές”. Δεδομένα τα προβλήματα από τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία (για τις γυναίκες), τουλάχιστον αφελής η σύγκριση της μη στράτευσης των γυναικών με τον αγώνα για ισότητα, αλλά δεν υπάρχει λόγος να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Υπάρχουν άνθρωποι που βιώνουν πολύ δύσκολες καταστάσεις πράγματι, άντρες και γυναίκες. Άρρωστοι/ες, ανάπηροι/ες καταπιεσμένοι/ες, κάθε κατάσταση έχει τη δυσκολία της. Η ζωή είναι δύσκολη. Ο στρατός δεν είναι διακοπές. Άμα είσαι καλή υπηρεσία μπορεί να περνάς ζάχαρη. Αν έξω σε πρήζουν, μπορεί να το… Διαβάστε περισσότερα »

idril
idril
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I_am_the_law

Ναι βρε Law. Αυτό σου λέμε. Αυτά είναι τα δεδομένα για ολόκληρη τη ζωή των γυναικών, αλλά ακόμη ακούμε την κλάψα που οι Έλληνες άρρενες πρέπει να τα υποστούν για 9-12 μήνες.

Po the Panda
Po the Panda
4 χρόνια πριν

Πραγματικά όμως, ζείτε για ένα χρόνο κάνοντας οτι κάνει μια γυναίκα για όλη της τη ζωή και το κάνετε και θέμα λες και κάνατε ΤΟ φοβερό κατόρθωμα. Και εννοώ καθαριοτητες, μαγειρεία, σκουπίδια, αγγαρείες, έλλειψη ύπνου, όλα αυτά ταυτόχρονα με τη βασική σας δουλειά εκεί μέσα που είναι η εκπαίδευση σας, το να είστε υποχρεωμένοι να ακολουθείτε εντολές απο ανθρώπους που σας υποτιμούν και σας φέρονται σκ@τενια και το να έχετε την ευθύνη του εαυτού σας. Λοιπόν, καλωσήλθατε στη ζωή μιας γυναίκας στην πατριαρχία. Μόνο που υπο νορμάλ συνθήκες δεν θα σας ζητήσει κανείς μετά απο αυτά να φαίνεστε λες κι… Διαβάστε περισσότερα »

Piripiri
Piripiri
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Po the Panda

Καταπληκτικό σχόλιο.

Påskeegg
Påskeegg
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Po the Panda

Μπράβο

Anna
Anna
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Po the Panda

Εντωμεταξύ τις προάλλες στην ερώτηση με την πεθερά που ξεσκιζεται να καθαρίζει και να μαγειρεύει για ένα λόχο, ακούσαμε μέχρι και οτι είναι σαν το χόμπυ της. Ορίστε κύριοι, χόμπυ!

Neverlander
Neverlander
4 χρόνια πριν

Πέραν του ιδεολογικού, που διαφωνώ κάθετα με τα στρατά παντός είδους, μου φαίνεται ζωάρα και πολύ πολύ εύκολη για μια γυναίκα:
– γυμναστική γαμώ επιτέλους χρόνος τσεκ,
– μαγειρεύουμε για ένα λόχο τσεκ
– καθαρίζουμε σαν μανιακές τσεκ
-gntm στο καψιμι τσεκ
– ένας άντρας αυθαίρετα μας πρήζει τα συκώτια όλη μέρα τσεκ
Και το βράδυ χαζεύουμε αστέρια στη σκοπιά και ονειρευόμαστε τον Παραλιάρχη τσεκ
😋😋

labraner
labraner
4 χρόνια πριν

Άντρας εδώ. Που διαβάζει Α,μπα ανά διαστηματα. Εκτιμώ τις απαντήσεις της Λένας, αλλά αυτή τη θεωρώ απότομη, εριστική, και πιθανώς σεξιστική από την αντίθετη πλευρά. Γιατί τέτοιο μίσος? Ο άνθρωπος έθεσε μια ερώτηση που τίθεται σε πολλές παρέες. Τρία σημεία έχω να θίξω: – Είναι δυνατόν κάποιος να πιστεύει ότι ο λόγος που οι γυναίκες δεν πάνε στρατό είναι γιατί ο άντρας θα χάσει τσάμπα και ανασφάλιστα χέρια στο σπίτι του? Πραγματικά πιστεύει κάποιος ότι αυτή είναι η λογική του νομοθέτη? Δεν ξέρω αν ζω σε μικρόκοσμο, αλλά οι εποχές έχουν αλλάξει. Σε όλα τα ζευγάρια που ξέρω άντρες και… Διαβάστε περισσότερα »

Anna
Anna
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  labraner

labraner επέτρεψέ μου να σου εξηγήσω τι παραβλέπεις στα σημεία που θέτεις. – Χαίρομαι πολύ που στον κύκλο σου ισχύει αυτό, αλλά δυστυχώς, ναι, ισχύει σε πολύ μικρό βαθμό, είναι σπάνιο να δεις ζευγάρια να μοιράζονται τις δουλειές -Ο λόγος που λέει “σας”, δεν είναι γιατί δε σας θέλουμε στο πλευρό μας, αλλά επειδή οι γυναίκες σε καίριες θέσεις είναι πιο σπάνιες από θεάσεις εξωγήινων (βλέπε νέα κυβέρνηση) -Οι άντρες που καταλήγουν νεκροί, δεν καταλήγουν νεκροί λόγω αποκλειστικά του φύλου τους όπως οι γυναίκες (εκτός από ίσως σπάνιες περιπτώσεις). Καταλήγουν νεκροί (ειδικά σε πολέμους) κατηγοριοποιημένοι σε στρατόπεδα, θρησκείες κοκ, αλλά… Διαβάστε περισσότερα »

demonoula
demonoula
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  labraner

Κοίτα, ή σε μικρόκοσμο ζεις, ή προσπαθείς να αγνοήσεις όλα αυτά για τα οποία διαμαρτυρόμαστε σε καθημερινή βάση. Σε ΟΛΑ τα ζευγάρια που ξέρεις; ΟΛΑ; Είσαι μέσα στο σπίτι όλων των γνωστών σου ζευγαριών και ξέρεις από πρώτο χέρι ότι μοιράζονται τις δουλειές ή ξέρεις αυτό που ακούγεται παραέξω; Νομίζεις ότι η ισότητα εξαντλήθηκε στο να μοιράζονται στα δύο οι δουλειές του σπιτιού; Και τα εργασιακά προνόμια; Οι μισθοί; Πόσες φορές έχεις φάει άκυρο από δουλειά γιατί είσαι γυναίκα σε αναπαραγωγική ηλικία; Σου έχουν αρνηθεί ποτέ προαγωγή γιατί έχεις μικρά παιδιά άρα δε θα ξημεροβραδιάζεσαι στο γραφείο; Οι γυναικοκτονίες είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Felis
Felis
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  labraner

Καταρχήν, εγώ χαίρομαι που έστω και με αυτή την αφελή ερώτηση, ο γράφοντας έθιξε το ζήτημα και φαίνεται να θέλει να καταλάβει (ελπίζω). Τώρα, Labraner, δεν ξέρω γιατί ένιωσες την απάντηση ως εριστική, εγώ πάντως θα απαντήσω πράγματι ελαφρώς εριστικά. 😏 “Σε όλα τα ζευγάρια που ξέρω άντρες και γυναίκες μοιράζονται τις δουλειές στο σπίτι”. Χα… ναι, ζεις στον μικρόκοσμό σου. Συγνώμη. Και συγνωμη προκαταβολικά για το ύφος, αλλα ειλικρινά είναι λίγο γελοίο πια, ειδικά σε αυτό το site, με τόσα ερεθίσματα και παραδείγματα. Η Λένα μια χαρά απάντησε, επιτέλους, δεν είναι επίθεση ή μίσος (!) ή σεξισμός (ήμαρτον) το… Διαβάστε περισσότερα »

Ofglen
Ofglen
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  labraner

Αν και ειπώθηκαν ήδη αρκετά από αυτά που θέλω να πω, δε μπορώ να μην σχολιάσω. -Ναι είναι. Δεν είναι τυχαίο που βγήκε η γυναίκα από την “κουζίνα”, στην Αμερική τουλάχιστον, όταν στρατολογήθηκαν όλοι οι άντρες. Επίσης δες και σην εργασία. Οι γυναίκες δεν παίρνουν προαγωγές επειδή έχουν παιδιά, ΑΝ βέβαια βρούνε δουλειά εξ αρχής, γιατί πολλές δεν προσλαμβάνονται γιατί ίσως στο μέλλον θα θελήσουν παιδιά. Η θέση της γυναίκας γενικά στην κοινωνία, ναι ακόμα και τώρα, θεωρείται ότι είναι στην κουζίνα. Μην παίρνεις τοις μετρητοίς αυτά που ακούς από το φιλικά σου ζευγάρια. Πολλές φορές το ότι οι άντρες… Διαβάστε περισσότερα »

ethelred
ethelred
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  labraner

Δυστυχώς αγαπητέ labraner όταν όλα τα παραπάνω σχόλια είναι για τις διακοπάρες που θα κάνανε (αφού αγνοήσουμε τις αυτοκτονίες και τα ψυχολογικά που ακούμε κάθε τόσο μέσα απ το στρατό), δύσκολο να μεταφέρεις το επιθυμητό μήνυμα.

ethelred
ethelred
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  ethelred

Βεβαίως, ώστοσο το θέμα (για μένα τουλάχιστον) είναι το dismissiveness των γυναικών αναγνωστριών. Δεν υπαρχει ισότητα, δεκτό, σηκώνουν πολλά βάρη και πάλι δεκτό, μαρκάρονται για το φύλο τους και υπάρχει φόβος μέσα. Και προσωπικά δε θα ήθελα να πηγαινουν ούτε οι γυναίκες ούτε οι άντρες στρατό. Άλλα να διαβάζω ότι είναι διακοπές με εξοργίζει με τον ίδιο τρόπο θα εξοργιζε τις γυναίκες αν ερχόμουν κι έλεγα ότι σιγά το πράμα η εγκυμοσύνη, 9 μηνούλες διακοπούλες είναι.

mm
mm
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  ethelred

“αφού αγνοήσουμε τις αυτοκτονίες ” Ωραία, ας μιλήσουμε για τις αυτοκτονίες στον στρατό. Ο στρατός είναι μια στρεσογόνος κατάσταση όπως τόσες άλλες στη ζωή μας. Επιπλέον έχει το πρόβλημα ότι οι άνθρωποι απομακρύνονται από το οικείο και υποστηρικτικό τους περιβάλλον, υπάρχει το στοιχείο του περιορισμού της ελευθερίας των κινήσεων και ίσως σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν φαινόμενα bulling που τα ευνοεί η ψυχολογία της “αγέλης”. Αυτές οι καταστάσεις μπορεί να οδηγήσουν σε αυτοκτονίες, αλλά δεν τις συναντάμε μόνο στο στρατό, μπορούν να συμβούν σε ένα απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον, σε ένα σχολείο ή σε ένα πανεπιστήμιο, ειδικά με φοιτητές που… Διαβάστε περισσότερα »

gore gore girl
gore gore girl
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  labraner

Οι αντρες σκοτωνονται στους πολεμους αλλα και σε καιρο ειρηνης, ως επι το πλειστον, απο αλλους αντρες και απο τις αποφασεις αλλων αντρων οχι απο γυναικες αρα out εισαι σιγουρα και καθολου λαμπρα δεν τα λες λαμπρανερ. Η τοξικη αρρενωποτητα, εκφανση της οποιας ειναι κι ο στρατος, ως αποτοκο της πατριαρχιας, βλαπτει και τους αντρες, τι δεν καταλαβαινεις;

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  labraner

Σχετικά με τους άνδρες που δολοφονούνται ανά τον κόσμο και στους πολέμους, από άνδρες δολοφονούνται πρωτίστως.

Σχετικά με τις δουλειές που μοιράζονται μεταξύ των φύλων στο σπίτι, να πω ότι ο άνδρας που καλείται να πάει φαντάρος ζει ακόμα στο σπίτι της μαμάς και του μπαμπά και τις δουλειές τις κάνει κυρίως η μαμά και κάποιες ο μπαμπάς. Ο νέος ούτε φασίνα κάνει ούτε σούπερ μάρκετ πάει ούτε λαϊκή πηγαίνει ούτε σε δημόσιες υπηρεσίες για γραφειοκρατικές υποθέσεις.

magic aurora
magic aurora
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  labraner

Χαίρομαι πολύ με αυτή τη συμμετοχή σου στo thread των σχολίων και με τα λεγόμενά σου. Είμαι γυναίκα 35 ετών οικονομικά και πρακτικά ανεξάρτητη και παρότι η Λένα με εκφράζει πολλές φορές μέσω των απαντήσεών της, βρήκα τη συγκεκριμένη αρκετά εριστική και καθόλου προς την κατεύθυνση συνεργασίας και συμφιλίωσης των δύο φύλων. Μου κλωτσησαν άσχημα ακριβώς τα σημεία που αναφέρεις και δίσταζα να ποστάρω. Παρεπιπτόντως το να καθαρίζω κοινόχρηστες τουαλέτες , να ξυπάνω 2-4 για να κάνω γερμανικό ,να κοιμάμαι σε κοιτώνα με 25 αγνώστους και να μαθαίνω να λύνω και να δένω όπλα κάθε άλλο παρά διασκεδαστικό το βρίσκω.… Διαβάστε περισσότερα »

Piripiri
Piripiri
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  magic aurora

Ε καλά κάνα 9 μηνο θα το κάνουν. Δεν θα πάθουν και τίποτα. Η δική σου καθημερινότητα aurora ίσως δεν είναι δύσκολη. Υπάρχουν γυναίκες όμως που καθαρίζουν, πλένουν, σκουπίζουν, μεγαλώνουν και διαβάζουν παιδιά και έχουν τον κάθε γελοίο (άντρα ή μη) να τις υποτιμά, να τις χλευάζει, να τις χτυπά, να τις απομονωνει, να τις κακοποιεί ψυχολογικά απλά και μόνο επειδή είναι γυναίκα και πρέπει όλα να τα κάνει απαστράπτουσα και χαμογελαστή. Χωρίς να γκρινιάζει ή να κουράζεται. Χωρίς προσωπικό χρόνο. Καθόλου εριστική δεν είναι η Λένα. Ειναι ρεαλιστρια. Γιατί όντως πολλές γυναίκες θα κάνανε κρα να πάνε κάνα χρόνο… Διαβάστε περισσότερα »

magic aurora
magic aurora
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Piripiri

Δεν έχω ισχυρίζομαι ότι η καθημερινότητά μου είναι πιο δύσκολή από άλλων γυναικών. Δεν κάνουμε διαγωνισμό για να βρούμε τη wonder woman. Αυτές οι γυναίκες που αναφέρεις υπάρχουν δυστυχώς αλλά απαντήσεις αυτής της μορφης απλά πολώνουν περισσότερο και δε βοηθούν στην εξάλειψη της καταπίεσης της γυναίκας.
Όσο για τα όπλα μπορείς να το ψάξεις για να ασχοληθείς μαζί τους ερασιτεχνικά ΟΠΩΣ και ΟΠΟΤΕ σου αρέσει και όχι καταναγκαστικά.

Cryodragon
Cryodragon
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Piripiri

Piripiri Μάλλον νομίζεις ότι όλα αυτά που λες είναι πράγματα που συμβαίνουν μόνο σε γυναίκες, και θεωρείς ότι νταξει δεν θα πάθουν και τπτ όπως λες να πάνε και ένα χρόνο στρατό οι άντρες. Τι γίνεται όμως γι αυτούς που θα πάθουν; Τι θα πεις για αυτούς που μεταφορικά ή κυριολεκτικά βασανίζονται μέσα στο στρατό; Εξήγησε μου πως εγώ ως θηλυπρεπης ομοφυλόφιλος δεν θα πάθω και τπτ να πάω στρατό; Εξήγησε μου ποσο ωραία θα περάσω να είμαι σε ένα στρατόπεδο με άλλους 100 που ποιος ξέρεις ποιοι απ αυτούς θα θέλουν να με δειρουν ή χειρότερα γι αυτό που… Διαβάστε περισσότερα »

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cryodragon

Άρα το πρόβλημά μας γενικότερα δεν είναι αν θα νομοθετήσουν να πηγαίνουν οι γυναίκες στρατό, γιατί δεν θα λύσει αυτό το πρόβλημα των θηλυπρεπών ομοφυλοφίλων στον στρατό.

Ας πάρουν απόφαση ότι και οι θηλυπρεπείς ομοφυλόφιλοι είναι αξιόμαχοι και να περνάνε πειθαρχικό όσοι έχουν πρόβλημα με αυτό.

Piripiri
Piripiri
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cryodragon

Εσύ το πηγές αλλού όμως. Θα λυθεί το πρόβλημα σου αν πάνε οι γυναίκες στρατό; Σε καταλαβαίνω απόλυτα, λυπάμαι αλήθεια για όσα ζεις, δεν μπορώ ούτε να τα φανταστώ. Αυτό που περιγράφεις όμως είναι ένα βαθύ πρόβλημα της κοινωνίας και όχι μόνο του στρατού. Τουλάχιστον εκεί έχεις κάποιον ανώτερο να απευθυνθείς. Ο άντρας μου είναι στρατιωτικός και ζει από πρώτο χέρι τους ομοφοβικός συναδέλφους του που τους σιχαίνεται. Το άλλο που ήθελα να πω για το στρατό και μου το είπε ο άντρας μου είναι ότι οι γυναίκες έχουν πολλά προνόμια . Δηλαδή δεν κάνουν “σχοινακια” όπως οι άντρες(πάνω σε… Διαβάστε περισσότερα »

Η μπλε ώρα
Η μπλε ώρα
4 χρόνια πριν

Έλα καλέ μου να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού, να πας στο γραφείο , να φροντίσεις τα παιδιά, να κατεβάσεις τα μάλλινα, να στρώσεις τα χάλια κ.τ.λ. Και το φανταριλίκι θα σου φανεί πάρτι! Άντε τώρα γιατί χρόνια ακούω από γνωστούς ότι ο στρατός είναι δύσκολη περίοδος και τρελαίνομαι! 😲😲😲

Biskof
Biskof
4 χρόνια πριν

Έτσι όπως έχει η κατάσταση στην Ελλάδα, ο στρατός πιθανόνοτατα να γινόταν άλλο ένα κολαστηριο για τις γυναίκες. Το τι σεξισμό τρώγανε όσες γυναίκες ήταν στελέχη στον στρατό δεν λέγεται. Ας λυσουμε τα βασικά σην κοινωνία και πάμε μετά στον στρατό.

Nota Bene
Nota Bene
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Biskof

Πόσο συμφωνώ δεν λέγεται! Μόλις σκέφτηκα το ενδεχόμενο να κάνουν και οι γυναίκες στρατό, το έκανα εικόνα: νεοσύλλεκτοι δύο ταχυτήτων, γυναίκες να κάνουν όλες τις αγγαρείες, και οι άντρες να κάνουν τα -και καλά- “δύσκολα”: εκπαίδευση στα όπλα, σκοινάκια κτλ.. Και μέσα σε όλα αυτά όλοι οι καραβανάδες να ξερνάνε σεξισμό και παρενόχληση, και να μην μπορείς να μιλήσεις “γιατί είσαι στο στρατό”…

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν

Να σου πω μια δική μου ερμηνεία, γιατί μάλλον juicy γνώμες θες για να’χεις να λες, αλλιώς θα ρωτούσες το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας και δεν ξέρω, κάποιον αρμόδιο. Ως γυναίκα λοιπόν, που μεγάλωσε χωρίς ιδιαίτερη καταπίεση αλλά εκπαιδεύτηκε να μπορεί να λειτουργεί υπέρ του συνόλου και όχι ατομοκεντρικά, να σου πω: Γιατί εμείς, οι Ελληνίδες που μεγάλωσαν όπως εγώ, σε αντίθεση με τους Έλληνες άντρες όπως είναι π.χ. ο αδερφός μου, δε χρειαζόμασταν εκπαίδευση για τα εξής: -Λήψη αποφάσεων και πρωτοβουλία. Αυτό το μαθαίνεις π.χ. όταν ξυπνάς το πρωί και σου λέει η μαμά σου “έχουμε δουλειές”, που… Διαβάστε περισσότερα »

Origami Lover
Origami Lover
4 χρόνια πριν

Πω ρε Πόντια διάβασα την απάντησή σου και αναψε φως στο κεφάλι μου. Θυμηθηκα το προηγούμενο ΣΚ που είπα στον άντρα μου πως θα παω σε μια ημερίδα και τον ρωτησα αν θα κάνει δουλειές . Απάντησε “κάτι θα κάνω”, γύρισα και είχε πετάξει τα σκουπίδια στην ανακύκλωση και είχε πλυνει τα πιάτα ΜΟΝΟ στην πάνω κουζίνα, (έχουμε δύο) γιατί προφανώς ότι δεν βλέπουμε δεν το καθαρίζουμε κιόλας. Και δεν έχω και γιο, αλλά η κόρη μου που ήταν σπίτι όταν της είπα “βοήθα στις δουλειές” καθαρισε το δωμάτιό της’εβαλε σκούπα και συμμαζεψε το σαλόνι. Ακόμα και το υπόγειο που… Διαβάστε περισσότερα »

Chublis
Chublis
4 χρόνια πριν

ο ορισμός του σχόλιου τσουβαλιάσμα, ίσως πρέπει να αλλάξεις τους άντρες που συναναστρέφεσαι. Kαι όχι δεν είναι ένα σχόλιο “not all men” απλά δεν είμαστε όλοι σε νοητικό επίπεδο αμοιβάδας.

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chublis

Κανένας από τους άντρες που συναναστρέφομαι δεν έχει νοημοσύνη αμοιβάδας. Ούτε υπονοώ πουθενά ότι οι γυναίκες είμαστε εξυπνότερες. Διαβάζεις ό,τι θες. Την εκπαίδευση που παίρνουν τα αγόρια στον στρατό, οι κοπέλες την παίρνουν στο σπίτι. Όπως σωστά λέει η Haifischnet, είναι εκπαίδευση στην πειθαρχία. Ο πατέρας, τρεις γαμπροί, ο άντρας και ο κουμπάρος μου π.χ., δεν έμαθαν να πειθαρχούν στον στρατό. Τους έμαθαν άλλοι και ήταν χειρότερο από τον στρατό. Και είναι εξαιρέσεις, όπως ίσως είσαι κι εσύ. Δεν είναι τσουβάλιασμα η πραγματικότητα και αυτή είναι ότι τα περισσότερα κορίτσια στην Ελλάδα, ήταν φαντάροι στο σπίτι και εκπαιδεύονταν καθημερινά στην… Διαβάστε περισσότερα »

leas
leas
4 χρόνια πριν

‘τα περισσότερα κορίτσια στην Ελλάδα, ήταν φαντάροι στο σπίτι’.

Το κοινό που έχει ο στρατός και η πατριαρχία είναι η εξουσία. Θα κάνεις αυτό που λέω εγώ. Γιατί; Γιατί έτσι, γιατί το λέω εγώ. Δηλαδή, πάει πολύ πιο πέρα από εκπαίδευση σε πειθαρχία που γίνεται για κάποιο λόγο. Είναι θέμα ιεραρχικής εξουσίας, επιβολής χωρίς να υπάρχει αιτιολόγηση. Δηλαδή καθαρή, ανόθευτη, pure εξουσία.

leas
leas
4 χρόνια πριν

Και βέβαια διαμαρτύρονται τα αγόρια για την επιβολή εξουσίας, όπως διαμαρτυρόμαστε κι εμείς. Η διαφορά είναι, πρώτον, σε ποιους τομείς η εξουσία επεκτείνεται, και δεύτερον, πόσο χρόνο διαρκεί η επιβολή. Ο στρατός αφορά άσκηση εξουσίας διότι σε κατάσταση πολέμου, χωρίς εξουσιασμό κανείς δεν θα πήγαινε να πολεμήσει. Βέβαια σήμερα το πεδίο μάχης έχει αλλάξει (τουλάχιστον στις δυτικές χώρες), αλλά αυτό είναι άλλη μεγάλη κουβέντα.

Πάντως για τις γυναίκες στον στρατό εγώ θα θυμηθώ τη Σαπφώ Νοταρά και το ύφος της στην ελληνική ταινία (δε θυμάμαι τίτλο):

‘Δεν πάω’.

Ioan123
Ioan123
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  leas

Χαχα τέλειο!

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν

Στην ουσία ο στρατός είναι εκπαίδευση στην πειθαρχία. Όλα τα άλλα είναι “περιφερειακά”.

Piripiri
Piripiri
4 χρόνια πριν

Τρολ αλερτ!

Άσε μας μωρέ που λύσαμε όλα τα άλλα προβλήματα και μας έμεινε ο στρατός. Η ζωή σας όλη να μας πρήζετε για το πόσο δύσκολος είναι και πρέπει και εμείς να παμε. Πολλές γυναίκες περνάνε ήδη τόοοοσο δύσκολα, που ο στρατός θα τους φανεί αφρός.

Origami Lover
Origami Lover
4 χρόνια πριν

Ενάμισι χρόνο έκανε να εμφανιστεί ερώτηση “αμα θέλετε ισότητα γιατί δεν πηγαίνετε φαντάροι;” καλό σκορ, συνήθως φυτρώνουν νωρίτερα. Περιμένω με αγωνία την ερώτηση “αν είμαστε ισοί γιατί δεν κατουράτε όρθιες;”. Για την ιστορία έχω κάνει τόσο φανταριλίκι στη ζωή μου όσο εκατό άντρες. Έχω κάνει σκοινάκια, επιβίωση, κόμπους, Α βοήθειες, σκοπιές Γερμανικά νούμερα, καμιά δεκαριά παρελάσεις, ξέρω τα παραγγέλματα, έχω τρίψει άπειρες τουαλέτες, έχω πλύνει μαγειρέψει και φάει από καραβάνες και έχω 60 γραμματα το λεπτό στα Μορς.

.-/-./-/.//- -././../.-//

Origami Lover
Origami Lover
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Θεοί του site, “άντε γεια” λέει στα μορς στο κάτω μέρος, δεν βρίζω.

Po the Panda
Po the Panda
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Πλέον έχει βγει χωνακι για να κατουραμε και όρθιες. Just saying. Κατά τα άλλα Origami, είσαι το ζωντανό παράδειγμα οτι όλα αυτά που μαθαίνει ο μέσος καραβανας και τα θεωρεί δείγμα αντριλας είναι απλά θέμα εκπαίδευσης, όπως έλεγα και στον Beaver παρακάτω. Respect.

Påskeegg
Påskeegg
4 χρόνια πριν

Τέλεια απάντηση σε μια ερώτηση που έχει γίνει πια καραμέλα για τα πάντα (το “αν θέλετε ισότητα να πάτε και στρατό” είναι το αντίστοιχο του “αν θέλετε τους πρόσφυγες να τους πάρετε σπίτι σας”). Επίσης όταν οι άντρες καλούνται να απαντήσουν στο αιώνιο ερώτημά τους ” γιατί δεν πάνε και οι γυναίκες στρατό “, το επιχείρημα που έχουν είναι ότι αν πήγαιναν και οι γυναίκες θα ξεμάλλιαζε η μία την άλλη μιας και είμαστε όλες τόσο ανταγωνιστικές μεταξύ μας που ζηλεύουμε εξ ορισμού οποιαδήποτε άλλη γυναίκα και ότι αντί για όπλα θα κρατούσαν καλλυντικά, αντί για αρβύλες θα φορούσαν ψηλοτάκουνα… Διαβάστε περισσότερα »

Το παπί.
Το παπί.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Påskeegg

Εγώ έχω ακούσει και το θεϊκό – ότι θα πρέπει να ξεφορτωνουν κάθε μήνα τις σερβιέτες στα στρατα.