in

Αγαπητή «Α, μπα»: Είμαστε μαζί, εκείνος είναι με την άλλη και έχουν και παιδί

Λένα, σου γράφω μετά από πολλή σκέψη. Είμαι στα 40. Με τον άντρα μου ζήσαμε τρελό έρωτα. Έμεινα έγκυος και παντρευτήκαμε λίγο πριν γεννήσω. Δυο μήνες μετά τη γέννηση του γιου μας ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 133

Λενα, σου γραφω μετα απο πολλη σκεψη. Ειμαι στα 40 . Με τον αντρα μου ζησαμε τρελο ερωτα. Εμεινα εγκυος και παντρευτηκαμε λιγο πριν γεννησω. Δυο μηνες μετα τη γεννηση του γιου μας, μου αποκαλύπτει οτι ειναι ερωτευμενος με αλλη. Αποφασιζω να μεινω. Δεκατεσσερα χρονια μετα ειμαστε μαζι, εκεινοςς ειναι ακομη με την αλλη και εχουν και παιδι. Το παιδι μας δεν γνωριζει την υπαρξη του αδερφου του. Δεν ξερω γιατι μενω. Απλα στο εγραψα.

Φταιω και το ξερω

Δεν ξέρω ποια είναι η ερώτηση που δεν κάνεις, αλλά αν δεν κάνεις την ερώτηση, δεν έχει νόημα «απλώς να το γράφεις». Δεν θα σου πω αυτό που ελπίζεις να ακούσεις, κυρίως επειδή δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό που θα ήθελες να ακούσεις.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

38 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
ακρίδα
ακρίδα
4 χρόνια πριν

Φίλη μου είναι στενάχωρο αυτό που μας λες κυρίως γιατί φαίνεται να παρακολουθείς τη ζωή σου από μακρυά χωρίς να συμμετέχεις σε αυτήν… Δεν θέλω να σε ταραξω αλλά είχαμε μια θεία στην οικογένεια που όλοι ξέραμε και εκείνη ήξερε ότι ο άντρας της ήταν “ερωτευμενος” με άλλη γυναίκα και η θεία μαραζωνε, δε σκέφτηκε ποτέ να τον χωρίσει ή να βρει άλλον άντρα, εν τέλει πριν χρόνια η θεία πέθανε και ο μ@λ@κας στα 80 του συζει με την αιώνια ερωμένη η οποία είχε έρθει και στην κηδεία να του συμπαρασταθεί. Σουρεαλισμός και θλίψη ταυτόχρονα… Δε θα ήθελα καμία… Διαβάστε περισσότερα »

Queen of spades
Queen of spades
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  ακρίδα

Εγω δε θα θελα καμια γυναικα να ναι η θεια φυσικα, αλλα ουτε η αιωνια ερωμενη, που και αυτη μια ζωη ηταν δευτερη, και πιθανοτατα περιμενε ενα διαζυγιο που ποτε δε θα ερχοταν.

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Queen of spades

Ναι με τη διαφορά ότι η δεύτερη ήξερε πού έμπλεκε. Δε της έφτανε το χάλι της, έκανε και παιδί για να μοιραστούν μαζί το τίποτα που της δίνει ο άλλος. Δε μπορώ να λυπηθώ το ίδιο για τα τρίτα πρόσωπα ούτε για το “δράμα” του άντρα που τις ήθελε και δυο δυο τρομάρα του. Μόνο για τα παιδιά τους λυπάμαι.

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν

Αφού είστε σε έναν ανοιχτό γάμο εδώ και 14 χρόνια, ήρθε η ώρα να το αποδεχτείς και να απελευθερωθείς. Συμβουλεύσου έναν ψυχολόγο για τον τρόπο με τον οποίο θα ενημερώσεις το παιδί σου για την ύπαρξη του αδελφού του και για να μπορέσεις και εσύ να καταλάβεις για ποιον λόγο έμενες σε αυτήν την συνθήκη. Μόλις καταλάβεις τους λόγους που σε οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση, κατανοήσεις και συγχωρέσεις τον εαυτό σου, θα έρθει η στιγμή που θα τον αγαπήσεις και θα μπορέσεις να ζήσεις και εσύ την ζωή σου ως μια νεότατη γυναίκα που είσαι που έχει όλο τον… Διαβάστε περισσότερα »

Louk Ritia
Louk Ritia
4 χρόνια πριν

Η ερώτηση είναι…αυτός γιατί έμεινε μαζί σου αφού ήταν (είναι?) ερωτευμένος με άλλη;

Λεμονιά Ξυνή
Λεμονιά Ξυνή
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

Μόλις ετοιμαζόμουν να γράψω αυτό το σχόλιο

Stalkerou
Stalkerou
4 χρόνια πριν

Δεν ξέρω τι ηλικία έχει το παιδί σας και τι ηλικία έχει το παιδί του άντρα σου, αλλά πρέπει και τα 2 να μάθουν την αλήθεια. Αφού επιλέξατε αυτό το μοντέλο οικογένειας, θα πρέπει και αυτά να το γνωρίζουν, η οικογένεια τους είναι στο κάτω κάτω.

Th3 do
Th3 do
4 χρόνια πριν

Κάποιοι γάμοι όντως είναι πόλεμος. Δεκατέσσερα χρόνια όμως? Η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης πιο λίγο κράτησε. Σου εύχομαι πολλές δυνάμεις να έχεις να αντιμετωπίσεις ότι σε βασανίζει.

Mirka Janic
Mirka Janic
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Th3 do

Sorry για την παρέμβαση αλλά δεν έγινε πόλεμος όταν διαλύθηκε η ΕΣΣΔ και η διάλυση της δεν “κράτησε”, απλά έγινε. (Να σκάσω είμαι από τότε. Σόρρυ και πάλι,ας συνεχίσουμε στο θεμα μας)

Th3 do
Th3 do
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mirka Janic

Από κει κατάγομαι κιόλας,κάπου ανάμεσα στα χρονια της περεστρόικα. Άσχετο ο πόλεμος με την ΕΣΣΔ.Ετσι το ανέφερα απλά. Το ξεσηκωσα κάποια στιγμή από την Λένα.

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν

1. Χωρίζεις
2. Ο άντρας σου πρέπει να αποκαλύψει και στα δύο παιδιά του την υπάρξη του άλλου αδερφού.
Μια μέρα το παιδί θα σας αποδώσει ευθύνες ούτως ή άλλως. Φρόντισε να τις φορτώσεις εγκαίρως σε αυτόν που ανήκουν και όχι στον εαυτό σου.

Cycling in the rain
Cycling in the rain
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Και όμως οι ευθύνες ανήκουν και στους δυο (σε διαφορετικό βαθμό στον καθένα).

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cycling in the rain

Cycling συμφωνώ, απλά να επισημάνω επειδή ειπώθηκε στα σχόλια να μιλήσει στο παιδί της για τον αδερφό του αυτό δεν είναι δική της δουλειά. Αυτός που το έκανε να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Cycling in the rain
Cycling in the rain
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Δίκιο έχεις. Αμφιβάλλω ότι θα το κανει όμως.

Agrioloyloydo
Agrioloyloydo
4 χρόνια πριν

Είναι πολύ στενόχωρο αυτό που περιγράφεις καθώς φαίνεται από μακριά πως δεν είσαι καθόλου ευτυχισμένη σε αυτόν τον ανοικτό γάμο. Δεν ξέρω αν είναι ανοικτός μόνο απο την πλευρά του συζύγου σου ή αν και Εσυ μπορεις να βγαίνεις και να γνωρίζεις κόσμο αλλά σίγουρα ακόμα και αν το κάνεις, αν δε χωρίσεις οριστικά με αυτόν τον άνθρωπο δεν πρόκειται να ευτυχισεις. Αντίθετα θα μαραζώνεις μέρα με τη μέρα. Είσαι ακόμα 40. Πάρε τη ζωή στα χέρια σου. Μην αναρωτιέσαι γιατί δε σε χώρισε. Είναι απλά δειλός. Τίποτα άλλο. Καντο τώρα που είναι νωρίς. Δεν έχεις να χάσεις κάτι. Ότι… Διαβάστε περισσότερα »

εξωγήινη
εξωγήινη
4 χρόνια πριν

Γατζωθηκες από τον τρελό έρωτα που ζησατε κάποτε και ελπίζεις ότι μια μέρα θα αναβιώσει. Ήρθε η ώρα να δεχτείς ότι δεν θα γίνει αυτό. Υπάρχει φοβερή ματαίωση όταν έχεις περάσει χρόνια να περιμένεις να γίνουν τα πράγματα όπως πρώτα, πάντα τρεμοπαιζει μια φλογιτσα ελπίδας, δεν θες και να πεις ότι πέταξες τα χρόνια σου, θες να νιώσεις ότι νίκησες την άλλη γυναίκα, πιστεύοντας ότι σου έκλεψε την ευτυχία. Αλλά φίλη μου, ήρθε η ώρα να απαγκιστρωθεις. Άσε την άλλη να φορτωθεί αυτόν τον δειλό άντρα και θα βρεις εσύ άλλον, ολοδικο σου. Να γνωρίσεις στο παιδί σου το αδερφάκι… Διαβάστε περισσότερα »

mongrel
mongrel
4 χρόνια πριν

Νομίζω ξέρεις γιατί μένεις, όπως ξέρει κι αυτός και η άλλη γυναίκα. Είστε τρεις σε αυτή τη σχέση έχοντας αποδεχτεί (οι δύο γυναίκες) τα δεδομένα. Η ερώτηση που διαφαίνεται αλλά δεν κάνεις είναι αν πρέπει και με ποιον τρόπο το δεκατετραχρονο παιδί σου να μάθει για το αδερφάκι του. Πιστεύω πως πρέπει, για πολλούς λόγους, και ίσως το καλύτερο θα ήταν να συμβουλευτείτε οι γονείς ψυχολόγο για το ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να το μάθουν και στη συνέχεια να γνωριστούν τα παιδια. Αν, παρά τους λόγους που έχεις για να παραμένεις στο γάμο, δεν είσαι καλά, ίσως πρέπει… Διαβάστε περισσότερα »

I_am_the_law
I_am_the_law
4 χρόνια πριν

Αν αυτό θέλεις να ρωτήσεις, η διγαμία στην Ελλάδα είναι παράνομη. Οπότε, δεν ξέρω, μουσουλμάνοι ίσως; Γιατί μια χαρά τα περνάτε από ότι ακούω.