in

Αγαπητή «Α, μπα»: Κάνανε παιδί και μας έχουν πρήξει τα συκώτια

Δεν σταματούν να παραπονιούνται για το πόσο πολύ κουράζονται!!

Λοιποοοον η ερώτηση μου είναι η εξής…έχουμε με τον άντρα μου ένα ζευγάρι φίλων που πρόσφατα απέκτησαν παιδί. Εχουμε κι εμείς παιδάκι που είναι λίγους μήνες μεγαλύτερο. Όταν το δικό μας ήταν λίγων μηνών η κοπέλα ήταν έγκυος ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4a3e3ef24575a0fea03bf192e067ee73

Λοιποοοον η ερώτηση μου είναι η εξής…έχουμε με τον άντρα μου ένα ζευγάρι φίλων που πρόσφατα απέκτησαν παιδί. Εχουμε κι εμείς παιδάκι που είναι λίγους μήνες μεγαλύτερο. Όταν το δικό μας ήταν λίγων μηνών η κοπέλα ήταν έγκυος. Τότε λοιπόν μας ρωτούσαν για την καθημερινότητα μας κλπ και τους λέγαμε ρε παιδί μου ότι δεν είναι και τόσο εύκολα τα πράγματα όσο νομίζαμε και ότι γενικά έχει ζόρι η κατάσταση δεν είναι παίξε γέλασε. Για εμάς τουλάχιστον. Ε τότε μας έλεγαν ότι κακώς το βλέπουμε έτσι, ότι άλλοι δε μπορούν να κάνουν παιδιά και ότι αυτοί δε θα παραπονιούνται. Και λέγαμε οκ όπως νομίζετε. Ήρθε η σειρά τους τώρα και μας έχουν πρήξει τα συκωτια. Ειλικρινά δε μπορώ να ακούω άλλο το πόσο κουράζονται (που ειλικρινά ρε παιδιά απ’ότι οι ιδιοι μας λένε κοιμάται πολλές ώρες, γκρινιάζει μόνο όταν πεινάει και είναι και εύκολο στο φαγητό). Αλήθεια έχω βαρεθεί και στο τσακ είμαι να τους πω μην παραπονιέστε άλλοι δε μπορούν να κάνουν παιδιά όπως μας είχαν πει κι εμάς όταν μετά από δική τους ερώτηση τους είχαμε πει ουσιαστικά ότι δεν είναι όλα ρόδινα αλλά έχει και πολλές δυσκολίες το πράγμα. Να το πω η θα γίνω η κακιά της υπόθεσης;

Βαρέθηκα!!!

Δεν μου φαίνεται πολύ πιθανό να θυμούνται τι είχαν πει τόσους μήνες πριν. Εσύ το θυμάσαι επειδή θίχτηκες προσωπικά, αυτοί νόμισαν ότι είπαν κάτι έξυπνο, και θα το έχουν ξεχάσει ανάμεσα στα τόσα έξυπνα που θα έχουν πει κατά καιρούς. Αν πεις «θυμόσαστε που είχατε πει αυτό» θα σου πουν «ποτέ δεν είπαμε τέτοιο πράγμα», «λάθος κατάλαβες», «άλλο εννοούσαμε».

Αν το πεις και σου απαντήσουν «πραγματικά, τι βλακείες λέγαμε τότε», ε, σε αυτή την περίπτωση να τους κάνετε κολλητούς.

Αν κουράζονται τόσο πολύ, πότε βρίσκουν χρόνο να σας μιλάνε τόσο ώστε να σας πρήζουν τα συκώτια;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

39 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
bella ciao
bella ciao
4 χρόνια πριν

Ο γκρινιαρης άνθρωπος,θα κόψει ώρες απ Τον υπνο,τον καφε,το σεξ,το φαι.. θα κοψει το λαιμό του αλλά ΟΠΩΣΔΉΠΟΤΕ θα βρει χρόνο να γκρινιάξει!!!

Felis
Felis
4 χρόνια πριν

Όταν ακούω τέτοια, σκέφτομαι την παρακάτω παροιμία:
“Άλλη καμιά δε γέννησε, μόνο η Μαριώ τον Γιάννη”. 🙄😏

Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτά τα άτομα που πάντα,ανεξαρτήτως θέματος, τονίζουν πόσο δύσκολα είναι για αυτούς τα πράγματα. Πόσο πιο δυσκολη και απαιτητική η δουλειά τους, οι σπουδές τους, οι σχέσεις τους, γενικά η ζωή τους. Αντλούν κάποια ηδονή, ευχαρίστηση με το να παίζουν τον Βασιλάκη Καΐλα; Τι θέλουν να αποδείξουν; Ότι είναι πιο ικανοί και αποτελεσματικοί; Ή θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό προβάλουν μια ενδιαφέρουσα ζωή;

Tawn Tawn
Tawn Tawn
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louise B.

Άσε, έχω γνωστή που πάντα η δική της εμπειρία είναι η πιο δύσκολη, ανεξαρτήτως θέματος, αυτό που ζει/αντιμετωπίζει εκείνη είναι τρομερό και αυτή στα δικά της μάτια ήρωας (στα δικά μου, πολύ πριγκίπισσα). Είναι από τα βασικά στοιχεία της συμπεριφοράς της που με κάνουν να αποφεύγω να την συναναστρέφομαι γιατί με κουράζει (καλά γενικά έχουμε τελείως διαφορετικές φιλοσοφίες..). Γύρισε τις προάλλες και είπε σε γνωστό που είχε κοιμηθεί λίγο γιατί έδινε μάθημα “Ναι αλλά εσένα είναι επιλογή σου!”, λες και το να κάνει παιδί δεν ήταν δική της επιλογή! Συγχίζομαι…

Anna
Anna
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louise B.

Κοίτα, κάποιοι είναι σε μυστηριώδεις απαιτητικές σχολές και άλλοι έχουν μυστηριώδεις απαιτητικές καριέρες στα 27. 😉

Dotti Kali Linnea
Dotti Kali Linnea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louise B.

Σε ένα περιστατικό που μου συνέβη πρόσφατα αντιλήφθηκα ότι η κοπέλα που βιάστηκε να βροντοφωνάξει πόσο πιο δύσκολα ήταν για αυτήν/πόσο πιο απαιτητικό αυτό που κάνει (ενώ αντικειμενικά και μετρήσιμα ισχύει το αντίθετο γι αυτό και οι υπόλοιπ@ γέλασαν όταν το είπε) ήταν η πιο ανασφαλής. Βιάστηκε να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι σε αυτό που περίμενε να ακούσει από μένα. Μάλλον της έχει συμβεί πολλές φορές να την υποτιμούν για τα επαγγελματικά της ή η ίδια για τους δικούς της λόγους αισθάνεται κατωτερότητα και αυτό την οδήγησε από το πουθενά να προσπαθήσει να μας πείσει για κάτι που δεν… Διαβάστε περισσότερα »

xrusa
xrusa
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louise B.

Προσοχή και αναγνώριση θέλουν, την οποία δεν πιστεύουν ότι αξίζουν ούτε μπορούν να κερδίσουν χωρίς κόλπα και προσπάθεια.

Γβρμ
Γβρμ
4 χρόνια πριν

Ωραία η απάντηση, εμένα η απορία μου είναι άλλη: όλοι αυτοί ρε παιδιά που τα περιμένετε ρόδινα με το μωρό -και μετά προσγειωνεστε, οκ-πού στο καλό είστε και πώς στο καλό τα καταφέρνετε;;; Μόνο εγώ πριν γεννήσω άκουγα από όλους ανεξαιρέτως, από τη μάνα μου μέχρι την περιπτερού ότι «μπουυυυυυυ (φωνή Δράκουλα) τελειώνει η ζωή όπως την ηηηηηξερεεες, ποτέ ξανά δεν θα είναι τίποτε ιδιοοοο, ετοιμάσου να μην ξανακοιμηθειιιις, να μην ξαναφααααας, να μην ξαναείσαι ξέγνοιαστη ποτεεεεε ποτεεεεεεεεεΜΟΥΑΧΑΧΑΧΑ»;; Το αποτέλεσμα είναι βέβαια ότι δεν το έζησα καθόλου έτσι και τελικά εγώ είμαι το ούφο που λέει σε όλους να μην… Διαβάστε περισσότερα »

Chachacha
Chachacha
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Γβρμ

Ή ήσουν πολύ ψύχραιμη ή πολύ τυχερή. Η μεγάλη μου ήταν τσακωμένη με τον ύπνο και 4 μήνες κολικοι φουλ. Η μικρή καλύτερα με τον ύπνο, χωρίς κολικούς. Γενικά οι κολικοι είναι άλλη πίστα. Από τότε εύχομαι στις έγκυες «με το καλό, με υγεία και χωρίς κολικούς!»

a glass of wine
a glass of wine
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chachacha

Αχ αυτοί οι κολικοι.. άλλη πίστα όντως. Γενικά η μητρότητα διαφέρει ανάλογα με τι θα σου τύχει, δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Άλλο να θηλάζεις 20 ώρες το 24 Ώρο, άλλο να πίνει μπιμπερο και να μπορεί να το δώσει και κάποιος άλλος για να κοιμηθείς. Άλλο να έχει κολικούς αλλά να είναι ένα ήσυχο μωρό που κάθεται τη μισή μέρα σε ριλαξ. Και φυσικά άλλο να κοιμάσαι και άλλο να είσαι για μήνες άυπνος. Και πολλά ακόμα. Βέβαια ούτε οι γονείς είναι όλοι ίδιοι ούτε έχουν τις ίδιες αντοχές.

Γβρμ
Γβρμ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  a glass of wine

Αυτό. Να μην κάνουμε υποθέσεις για το τι μπορεί να νιώθει ή να μη νιώθει ο άλλος, προς καμιά κατεύθυνση. Ας τον αφήνουμε να μιλήσει! Αμήν.

Isn't it ironic?
Isn't it ironic?
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chachacha

Δεν μπόρεσα να μην το σχολιάσω για να σου πω πόσο συμφωνώ. Οι κολικοί είναι όντως μια άλλη πίστα που άνετα μπορεί να σε φέρει στα όρια σου. Και το θέμα είναι ότι μερικές φορές κάποιοι νομίσουν πως είναι μικρά ποναλακια στην κοιλιά. Αν δε… Και από πάνω έχεις και ένα σωρό “βετεράνους” γονείς να σου λένε “μην το κουνάς το μωρό, το κακομαθαινεις” ,”δε το φτάνει το γάλα σου, πεινάει, δώσε φόρμουλα” , η “μη δώσεις φόρμουλα, breast is best”, ή ,”δώσε του πιπίλα του καημενου” η “μη δώσεις πιπίλα, θα πάθει nipple confusion”. Για μένα ήταν μακράν η… Διαβάστε περισσότερα »

Chachacha
Chachacha
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Isn't it ironic?

Δεν έχω λόγια για τις μονογονεϊκές οικογένειες, έστω και ορισμένου χρόνου. Δεν το έχω βιώσει, αλλά πιστεύω ότι είναι άθλος (0 προσωπικός χρόνος, ευθύνη αποκλειστικά πάνω σου, να μην εχεις έναν ενήλικα να πεις μια κουβέντα κτλ). Έχεις μια τεράστια αγκαλιά από μένα!

Isn't it ironic?
Isn't it ironic?
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chachacha

Και από μένα έχετε μια αγκαλιά όλες όσες σχολιάζετε εδώ και κυρίως στη Λένα. Γιατί μπορεί να μην είχα στήριξη όση χρειάζομουν ή όση ήθελα, όμως το site της Α,μπα ήταν ένα ‘σιωπηλό’ αλλά πολύ ισχυρό στήριγμα ΚΑΙ σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Ήθελα να το πω κάποια στιγμή, και βρίσκω την ευκαιρία να το πω εδώ. Λοιπόν, ευχαριστώ πολύ.

Γβρμ
Γβρμ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Γβρμ

Α ναι, να ξεκαθαρίσω, δεν είμαι το ούφο που λέει σε όλους ποσο υπέροχα είναι όλα ή (το χειρότερο κατ’εμέ) σ’αυτούς που ήδη έχουν μωρό «έλα μωρε σιγά εμένα δεν με ένοιαζε». Απλως δεν τρομοκρατώ τον κόσμο. Που ήταν ακριβώς αυτό που έκαναν όλοι σε μένα, για κάποιο λόγο. Για την ιστορία, ναι και ημουν ψύχραιμη, και είχα την πολυτελεια να μπορώ να δουλεύω ελαχιστα κι αυτό εντος σπιτιού, και ήμουν και τυχερή (δεν είχε κολικούς!). Το αναγνωρίζω δηλαδή ότι είχα ένα πανεύκολο μωρό αλλά οκ κι αυτός ο τρόμος εκ των προτερων με τον υπνο…30 χρόνια κοιμόμουν όσο ήθελα.… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Γβρμ

Γβρμ σ’αγαπώ, ήθελα να φανεί και γραμμένο.

Chachacha
Chachacha
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Γβρμ

Κοιτά αν σε είχα φίλη μου με αυτά που λες φυσικά και θα σου μιλούσα! Θα μου έδινες και κουράγιο! Π.χ εμένα μου φάνηκε καλύτεροι από ότι το περίμενα το σκηνικό των 2 παιδιών. Να τα λέμε και αυτά, δεν ζούμε πάντα ηρωικές στιγμές ως μανες❤️

trapezokathismata
trapezokathismata
4 χρόνια πριν

“κακώς το βλέπουμε έτσι, ότι άλλοι δε μπορούν να κάνουν παιδιά και ότι αυτοί δε θα παραπονιούνται”

Επιχειρηματάρα, όχι αηδίες.

Dotti Kali Linnea
Dotti Kali Linnea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  trapezokathismata

Trapezokathismata, είναι της σχολής “τα παιδάκια στην Αφρική δεν έχουν να φάνε”..

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν

Εγώ θα τους το έλεγα πάντως.

Dotti Kali Linnea
Dotti Kali Linnea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Εγώ δε θα το έλεγα αλλά θα το φυλούσα στο σκληρό δίσκο γιατί κάτι μου λέει ότι θα επαναληφθεί το σκηνικό.

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dotti Kali Linnea

Σιγά μη μου γλίτωναν. Τύπου: “αλήηηθεια; τώρα δεν είμαστε τυχεροί που άλλοι δεν μπορούν;”.

lioness
lioness
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Καλά, σ’ έχω κάνει εικόνα με χέρι στη μέση και σηκωμένο φρύδι, μμμμμμμμ αλήηηηηηθειααααα?????? Έχω σκάσει στα γέλια! : Ρ

Μάνα Κουράγιο
Μάνα Κουράγιο
4 χρόνια πριν

Και όπως είπε η λατρεμένη Μαφάλντα κάποτε: “κανείς δεν είναι καλός ντετέκτιβ του εαυτού του”.

Ταλ_εμε
Ταλ_εμε
4 χρόνια πριν

Μάλλον δεν είστε φίλοι. Είστε κοινωνικοί συνεργάτες.

Blackcat
Blackcat
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ταλ_εμε

Χαχα

Dotti Kali Linnea
Dotti Kali Linnea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ταλ_εμε

“Κοινωνικοί συνεργάτες”..Να μια φράση που δεν ήξερα ότι λείπει από τη ζωή μου!

Anna
Anna
4 χρόνια πριν

Είσαι σίγουρη ότι τους συμπαθείς; Μήπως να αραιώνατε για λίγο;

poua rige
poua rige
4 χρόνια πριν

Ισως να μην ταιριαζετε τοσο ωστε να κανετε παρεα.
Στην αρχη δεν σεβαστηκαν την κουραση σας και τωρα ,χωρις να αμφισβητω οτι κουραζονται, το δειχνουν σε υπερμετρο βαθμο αλλα παραλληλα εχουν το καλυτερο μωρο του κοσμου.
Νευρικοτητα σου φερνει και με το δικιο σου.