in

Αγαπητή «Α, μπα»: Από τότε που η μικρή έγινε καλά, αφοσιώθηκαν στο Θεό

Άρχισε μια συζήτηση σε έντονους τόνους,στην οποία εγώ κι ο άντρας μου δεν συμμετείχαμε και θέλαμε να ανοίξει η γη να μας καταπιεί

Καλησπέρα Λένα και σχολιαστές. Γράφω γιατί θα ‘θελα τη γνώμη σας πάνω σε ένα περιστατικό που συνέβη χθες και με έφερε σε πολύ δύσκολη θέση. Είμαστε στο σπίτι του αδερφού του άντρα μου ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

59f63df38bcf80a6c1734bce45a910b8

Καλησπέρα Λένα και σχολιαστές.Γράφω γιατί θα ‘θελα τη γνώμη σας πάνω σε ένα περιστατικό που συνέβη χθες και με έφερε σε πολύ δύσκολη θέση.Είμαστε στο σπίτι του αδερφού του άντρα μου.Εμείς,ο αδερφός με τη γυναίκα του και η αδερφή του άντρα μου με τον δικό της σύζυγο.Οικογενειακά δηλαδή.Η οικογένεια του κουνιάδου μου έζησε πρόσφατα το χειρότερο εφιάλτη κάθε γονιού.Η κορούλα τους διαγνώστηκε με λευχαιμία πριν καλά καλά κλείσει τα 5.Ευτυχώς πλέον το κοριτσάκι είναι καλά,δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο τουλάχιστον,ο φόβος κάθε φορά που πάει για εξετάσεις θα αργήσει πολύ να φύγει.Τέλος πάντων,αυτό δοκίμασε αυτούς τους ανθρώπους πάρα πολύ,δεν μπορώ να φανταστώ καν πόσο,δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι χειρότερο για έναν γονιό από το να κινδυνεύει να χάσει το παιδί του.Οι άνθρωποι το διαχειρίστηκαν όλο αυτό στρεφόμενοι στην πίστη.Από ‘κει που ήταν ναι μεν Χριστιανοί αλλά σχετικά αδιάφοροι,αφοσιώθηκαν σε αυτό πολύ περισσότερο όταν αρρώστησε η μικρή και συνεχίζουν ακόμη.Πηγαίνουν κάθε Κυριακή στην εκκλησία,εξομολογούνται τακτικά,νηστεύουν κλπ.Φυσικά δεν το κατακρίνω κι ας είμαι διαφορετικής φιλοσοφίας,εξάλλου δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα αν βρισκόμουν να περνάω μια παρόμοιου μεγέθους δυσκολία. Για να μην πλατιάζω όμως,χθες όπως ήμασταν όλοι μαζί άρχισαν πάλι να λένε για το μεγαλείο του θεού,που έσωσε τη μικρή τους από θαύμα,για το πως είδαν το αληθινό φως και τέτοια.Και τότε πετάγεται η αδερφή του άντρα μου και αδερφή του πατέρα του κοριτσιού και λέει πως είναι χαζό να πιστεύεις ότι το παιδί σου το σωσε ο Θεός κι όχι η ιατρική.Ε και κάπου εκεί άρχισε μια συζήτηση σε έντονους τόνους,στην οποία εγώ κι ο άντρας μου δεν συμμετείχαμε και θέλαμε να ανοίξει η γη να μας καταπιεί.Οι γονείς του παιδιού έλεγαν τα δικά τους,η αδερφή κι από κοντά ο άντρας της που ναι hardcore άθεοι και κομμουνιστές δεν άφηναν κουβέντα να πέσει κάτω,μέχρι που σηκώθηκαν κι έφυγαν.Αμέσως μετά φύγαμε κι εγώ με τον άντρα μου καθώς το κλίμα ήταν πιο άβολο πεθαίνεις.Εμείς προσωπικά είμαστε μια μέση κατάσταση,εγώ είμαι άθρησκη αλλά όχι άθεη,ο άντρας μου πατάει στην εκκλησία μόνο την Ανάσταση κι απλά αν τον ρωτήσουν το θρήσκευμα θα πει χο.Το συζητούσαμε λοιπόν στο αυτοκίνητο κι ήταν έξαλλος με την αδερφή του γιατί θεωρούσε ότι έπρεπε να το αφήσει να πέσει κάτω,αν θέλουν να πιστεύουν ότι το παιδί τους γιατρεύτηκε κυρίως λόγω του θεού είναι δικαίωμά τους και δεν βλάπτουν κανένα. Προσωπικά συμφώνησα, βρήκα τη στάση της λίγο αναίσθητη, δεν ήταν ότι κάναμε γενικότερα κουβέντα περί θρησκείας κι είπε την άποψή της, οι άνθρωποι μιλούσαν για το πως αντιμετώπισαν μια πολύ δύσκολη κατάσταση, δεν ήταν η κατάλληλη ώρα για όλο αυτό.Εσύ τι γνώμη έχεις;

Κ

Τι γνώμη έχω για το τι έκαναν άλλοι άνθρωποι; Αυτό που πίστευαν σωστό. Δεν με ρωτάνε αυτοί να πω τη γνώμη μου (ούτε οι μεν, ούτε οι δε). Αν θέλεις να σχολιάσουμε κάτι, είναι μόνο τη δική σου στάση.

Εσύ πιστεύεις ότι είναι αναίσθητη και οι άνθρωποι μιλούσαν για το πώς αντιμετώπισαν μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Δεν ήμουν μπροστά για να πω αν έγινε όντως αυτό ή κάτι άλλο. Αν ρωτήσεις αυτούς που έφυγαν, μάλλον θα μου πουν μια άλλη ιστορία.

Αν εσύ πιστεύεις ότι σύμφωνα με την δική σου κοσμοθεωρία, έπραξες σωστά με το να μη συμμετέχεις καθόλου στην κουβέντα, δεν έχω να προσθέσω κάτι. Θα ήθελα να πω μόνο ότι όταν δεν παίρνεις καθόλου θέση, δεν είσαι αυτόματα ο καλός της ιστορίας.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

58 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Cryodragon
Cryodragon
4 χρόνια πριν

Ασχέτως με το υπόλοιπο άρθρο, εγώ μένω στη φράση «άθεοι και κομμουνιστές».
Τι σχέση έχει η πολιτική πεποίθηση με τη θρησκεία;;; Ακόμα κι αν είχε, που δεν έχει, τι αφορά στο όλο θέμα η πολιτική στάση των άλλων;

Γβρμ
Γβρμ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cryodragon

Χα κι εμένα αυτό μου χτύπησε! Είναι κάποιες παλιες εκφράσεις φασόν που δεν περίμενα να τις χρησιμοποιεί οποι@δηποτε διαβάζει Α,μπα αλλά να που. Εκτός αν έκανε πλάκα (κι εγώ το χρησιμοποιώ πολύ συχνά έτσι, αλλά μετά λέω και ουυυ εξακοσαεξηνταεξι με ψιλή φωνή).

Dotti Kali Linnea
Dotti Kali Linnea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cryodragon

Θα εκπλαγείς από το πόσοι άνθρωποι τα θεωρούν πακέτο αυτά τα δύο! Bonus phrase “άσε, αυτους τους καίνε, δεν κάνουνε κηδεία, α πα πα πα πα”

Λουλουδι
Λουλουδι
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cryodragon

Εντάξει,σίγουρα μπορούσε να μην το αναφέρει,απλά πιστεύω το ανέφερε επειδή ο κομμουνισμός κι η αθεία συνήθως πάνε μαζί(όπως κι οι δεξιές αντιλήψεις με την πίστη στη θρησκεία).

Soterman
Soterman
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cryodragon

Ο κουμμουνισμός είναι διαμετρικά αντίθετος ιδεολογικά με την θρησκεία. Σαν να λες είμαι χορτοφάγος αλλά τρώω σπαλομπριζόλες. Αυτά στην θεωρία πάντα. Στην πράξη, αρκετός κόσμος ψηφίζει κουμμουνιστικά κόμματα αλλά δηλώνουν και χριστιανοί.

alpha2zeta
alpha2zeta
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cryodragon

Κι εγώ μ’ αυτό κόλλησα. Υπάρχουν άθεοι με διάφορες πολιτικές απόψεις.

βλαχάκι(το)
βλαχάκι(το)
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  alpha2zeta

Προφανώς ρε παιδιά, αλλά ο κομμουνισμός ιστορικά έχει μεγάλη σχέση με την αθεϊα, (επιβεβλημένη ή μη).

βλαχάκι(το)
βλαχάκι(το)
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cryodragon

State atheism
(Βλ. Χάρτη, current: χώρες με κόκκινο)
https://en.m.wikipedia.org/wiki/State_atheism
+
Current Communist states
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Communist_state#/media/File%3ACommunist_States.svg

Όπως θα δεις απολυτα overlapping.

Η αναφορά δεν είναι περίεργη. Πέραν του τωρινού στάτους και ιστορικά συνήθως αυτά πήγαιναν χέρι-χέρι.

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν

Μια χαρά πήρε θέση. Απλώς την πήρε εκ των υστέρων. Όταν κανείς δεν άκουγε. Πολύ βολικό 🙂

all things must pass
all things must pass
4 χρόνια πριν

Μάλιστα..προσωπικά λοιπόν, δεν θα πήγαινα κόντρα σε πεποιθήσεις ανθρώπων οι οποίες δημιουργήθηκαν μετά από τρομακτικά στρεσογόνες καταστάσεις και δη πρόσφατες.
Αν διαφωνούσα θα άλλαζα διακριτικά θέμα.
Οι γονείς του παιδιού αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να κάνουν ορθολογική συζήτηση για το θέμα.
Ισως με την πάροδο του χρόνου..
Στα δικά μου μάτια, η συμπεριφορά των “συντρόφων” αθέων είναι καραμπινάτη έλλειψη ενσυναίσθησης τουλάχιστον,είναι και άλλα, αλλά ας μην πλατειάσω..

sktpsx
sktpsx
4 χρόνια πριν

Εσεις: Πιστευω οτι πραξατε σωστα. Μην αμφιβαλλεις για τον εαυτο σου επειδη βρεθηκες στην μεση διασταυρουμενων πυρων. ΔΕΝ χρειαζεται να διαλεξεις πλευρα, η δικη σου ειναι μια χαρα. Η αδερφη με συζυγο : κλασσικη περιπτωση ανθρωπων με τεραστιο εγω. Τοσο μεγαλο που δεν βλεπουν περα απο αυτο , αλλα ευτυχως θα τους δυσκολευει μονιμως η ιδια η ζωη. Οι γονεις του παιδιου. Πηγαν στο νοσοκομειο, θεραπευτηκε το παιδι, και παραλληλα στραφηκαν στην θρησκεια για στηριξη. Αλλοι πανε ψυχολογο αλλοι στην εκκλησια. Υπαρχουμε και εμεις παιδια, που σε καποιες δυσκολες και στρεσογονες στιγμες προσευχομαστε και αναβουμε και κανα κερακι. Αφηστε μας… Διαβάστε περισσότερα »

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sktpsx

Δεν είναι εύκολο να αφήσουμε ήσυχους κάποιους που περνούν τις ίδιες αντιλήψεις σε ένα ή πολλά παιδιά, που δεν έχουν την κριτική ικανότητα να επιλέξουν μόνα τους αν θέλουν να πιστεύουν ότι τα έσωσε ο γιατρός ή ο θεός.
Εκτός κι αν μου πεις ότι τα παιδιά μένουν τελείως αμετοχα σε αυτό, πράγμα που το βρίσκω πολύ δύσκολο.

Κοσμική Νεράιδα
Κοσμική Νεράιδα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Aloutero θα βάλεις χέρι στο τι θα πει η κάθε οικογένεια στο παιδί τους,το οποίο παραλίγο να έχανε;Δεν μπορώ να διανοηθω την ψυχολογία κάποιου γονιού που το έχει περάσει αυτό.Ουτως η άλλως κανένας δεν γλιτώνει το να θέλουν να του περάσουν τα πιστεύω που έχει η κάθε οικογένεια άμεσα η έμμεσα.καποιος πιστεύει στο Θεό,κάποιος άλλος ότι είμαστε απλώς σάρκα και οστά,άλλος στο σύμπαν,άλλος σε εξωγήινους κοκ.Μεγαλωνοντας ο καθένας θα ασπαστεί ο,τι θέλει.το βρίσκω τελείως αναίσθητο και θρασύ σε μια τέτοια στιγμή να κάνεις αντίλογο περί θρησκείας

Inna
Inna
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Κοσμική Νεράιδα

Κοσμική Νεράιδα συμφωνώ με κάθε σου λέξη.. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΡΚΙΝΟ και οι άλλοι σε κρίνουν. Κάτι δεν πάει καλά! Κάθε γονιός θα έκανε τα πάντα για να πάρει δύναμη,πίστη και βοήθεια για να αντέξει το γεγονός αυτό που είναι πάνω από κάθε κοσμοθεωρία.

sktpsx
sktpsx
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Τι να σου πω, και εγω με κοκκινοσκουφιτσα μεγαλωσα αλλα με σιγουρια σου λεω οτι τον κακο τον λυκο παντα αγαπουσα.

alpha2zeta
alpha2zeta
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sktpsx

Ευτυχώς που το παιδί το εμπιστεύτηκαν στην ιατρική και σώθηκε. Όμως αυτή η θρησκοληψία που τους έχει κυριεύσει είναι επικίνδυνη, γιατί διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και το παιδί μπορεί να χρειαστεί και στο μέλλον ιατρική βοήθεια. Μπορεί η αδερφή να ήταν εριστική, αλλά δεν γίνεται να αφήνουμε και κάθε ανοησία χωρίς αντίλογο, ειδικά όταν αφορά την υγεία ενός παιδιού.

Narcolepsy_girl
Narcolepsy_girl
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  alpha2zeta

(Θέλω να ) πιστεύω ότι δεν πρόκειται για επικίνδυνη θρησκοληψία των γονιών. Ήταν κάτι που δεν είχαν από πριν. Προφανώς άκουσαν πολύ άσχημα ενδεχόμενα κ στατιστικές από τους γιατρούς με αποτέλεσμα να θεωρήσουν όντως θαύμα την καλή έκβαση της ασθένειας. Εξάλλου πολλές φορές ούτε οι γιατροί ξέρουν να απαντήσουν γιατί σε φαινομενικά δύο παρόμοιες περιπτώσεις, στη μια η θεραπεία έχει αποτέλεσμα κ στην άλλη όχι. Οπότε από τον καθένα αυτό ερμηνεύεται διαφορετικα: θεϊκή παρέμβαση, τύχη,ιατρικό θαύμα κτλ. Καλά έκανε η αδερφή κ υπενθύμισε το ρόλο της επιστήμης, ίσως να ήταν παραπάνω έντονος ο τρόπος της σε μια φορτισμένη για όλους… Διαβάστε περισσότερα »

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sktpsx

Τώρα αλήθεια όλοι εσείς ενδιαφέρεστε για την εντύπωση του μικρού για τη θρησκεία ή είστε της συνομοταξίας του υπερεγώ όπως είπε @ sktpsx;; Δε σας αφορούν οι πεποιθήσεις της κάθε οικογένειας, κι εκείνοι ανησυχούν για τα δικά σας παιδιά αλλα σας το είπαν;; Δε σας το είπαν. 🤨

Granita Lemoni
Granita Lemoni
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sktpsx

Οι γονείς αυτοί πέρασαν ένα πέθνος (ευτυχώς με αίσιο τέλος). ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει δικαίωμα να τους κρίνει στο πώς διαχειρίζονται το πένθος τους εφόσον δεν κάνουν κακό σε κανέναν. Δεν έταξαν το κοριτσάκι στον Άγιο Πατάπιο ή και να το έταξαν, δεν έκαναν μόνο αυτό. Απευθύνθηκαν σε γιατρούς για να βοηθήσουν το παιδί τους. Πολύ πιο προβληματική μου φαίνεται η στάση new age γονιών που μπουκώνουν το παιδί τους ομοιοπαθητικά και δεν το αφήνουν να κάνει χημειοθεραπείες, από κάποιους που απευθύνθηκαν στην επιστήμη αλλά νιώθουν την ανάγκη να πιστέψουν σε κάτι ανώτερο για να μπορέσουν να διαχειριστούν όλο αυτό που… Διαβάστε περισσότερα »

Max Demian
Max Demian
4 χρόνια πριν

Aφού το post είναι κάπως edgy, θα γράψω και εγώ τη δικιά μου edgy αποψάρα και ας με κράξετε. Πιστεύω ότι σε μεγάλο ποσοστό οι άθεοι που τους τρων τα ρούχα τους να μεταλάβουν την αθεΐα τους σε άλλους είναι γιαλαντζί άθεοι. Είναι δύσκολο να είσαι συνειδητοποιημένος άθεος, να έχεις χωνέψει πόσο ασήμαντος είσαι στο σύμπαν και πόσο τυχαία υπάρχεις εσύ και οι γύρω σου, χωρίς κανένα θεό να έχει πλάνο για σένα, χωρίς κανένα σύμπαν να σου χρωστάει τπτ, χωρίς κανένα κάρμα να περιμένεις να σου επιστρέψει τα δανικά, με το “γιατί” να έχει απάντηση το “γιατί έτσι”. Όποιος… Διαβάστε περισσότερα »

justthat
justthat
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Max Demian

Κάνεις αυτοπροβολή νομίζω. Εννοείται ότι για να είσαι άθεος πρέπει να έχεις συνειδητοποιήσει όλα αυτά που λες.
Απ’ την άλλη σε τέτοιες συζητήσεις νομίζω ότι είναι μάταιο να κάνεις κουβέντα γιατί δεν πρόκειται να αλλάξεις τα πιστεύω του άλλου.

Max Demian
Max Demian
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  justthat

Εντάξει, σίγουρα κάνω αυτοπροβολή, δε θα υποκριθώ κιόλας ότι είπα καμια καλά τεκμηριωμένη θέση :-). Αλλά το ζουμί είναι κοντά σε αυτό που λες. Η διαφορά αθέου-θρήσκου για μένα είναι πολύ βαθιά, στην απάντηση που δίνουν στο νόημα της ζωής, δεν έχει να κάνει με παπάδες,διαχωρισμούς κ.τ.λ.. Οπότε, ναι, δε παίζει να αλλάξεις κάτι πολύ βαθύ μέσα στον άλλον, ειδικά όταν ο άλλος δε φαίνεται να έχει καμία διάθεση να το αμφισβητήσει. Αν θέλει να το πιστεύει, δε γίνεται να πείσεις τον άλλο ότι την κορούλα του που πέρασε λευχαιμία δεν την προστάτευε η Παναγίτσα αλλά ήταν όλα θέμα τύχης…

idril
idril
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Max Demian

Θα συμφωνήσω μαζί σου Max Demian. Όποια κι αν είναι η άποψή μου για τη θρησκεία, είναι δική μου και δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να την επιβάλω σε άλλον. Αυτό βέβαια συνεπάγεται ότι δυσφορώ με οποιαδήποτε προσπάθεια προσηλυτισμού υφίσταμαι, αλλά εφόσον εγώ δεν νιώθω ενοχές για τις δικές μου απόψεις, ξέρω πως είναι καταδικασμένη να αποτύχει και μπορεί πλέον να το διασκεδάσω κιόλας. Αν η προσπάθεια γίνεται ενώπιόν μου απέναντι σε τρίτο πρόσωπο όμως, και δω πως εκείνο δυσφορεί επίσης, θα προσπαθήσω να την κόψω και να στρέψω τη συζήτηση αλλού. Κι ας ενοχληθεί ο προσηλυτιστής. Αυτό που πιστεύω… Διαβάστε περισσότερα »

Σουβλίτσα
Σουβλίτσα
4 χρόνια πριν

Αυτή την τελευταία πρόταση της Λένας “Θα ήθελα να πω μόνο ότι όταν δεν παίρνεις καθόλου θέση, δεν είσαι αυτόματα ο καλός της ιστορίας.” προτείνω να την βγάλουμε σε flyers και να την μοιράσουμε παντού.

Κοσμική Νεράιδα
Κοσμική Νεράιδα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σουβλίτσα

Πολύ καλά έκανε που δεν πήρε θέση.Υπηρχαν τόσες στιγμές φαντάζομαι,όπως σε μια τυχαία κουβέντα η σε ένα καφέ που θα είχαν βγει για να συζητήσουν περί θρησκείας.Την στιγμή που παραλίγο να έχαναν το παιδί τους και σώθηκε,βρήκαν οι άλλοι ευκαιρία να κονταροχτυπηθουν περί θρησκείας;

Σουβλίτσα
Σουβλίτσα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Κοσμική Νεράιδα

Ναι, βέβαια εγώ σχολίασα την ενέργεια του να μην παίρνεις θέση και οχι το ποια θα ειναι αυτή η θέση. Θα μπορούσε ας πούμε να μεσολαβήσει, με μια πιο ηρεμη σταση, ώστε να λήξει η συζήτηση που έφερνε σε δύσκολη θέση το ζευγάρι λέγοντας αυτό ακριβώς που γράφει κι εδώ. Πώς εινσι δικαίωμα τους να πιστεύουν ότι θέλουν.

Λουλουδι
Λουλουδι
4 χρόνια πριν

Εμένα σωστό μου φαίνεται εν προκειμένω ότι δεν πήρατε θέση…Προσωπικά,θεωρώ ότι για να φτάσεις να τσακωθείς για τη θρησκεία που είναι κάτι απολύτως προσωπικό,πρέπει να ‘σαι αρκετά φανατισμένος κι έτσι μου ακούγεται και ο κουνιάδος κι η γυναίκα του και η κουνιάδα και ο άντρας της.Εσείς προφανώς δεν είστε,οπότε γιατί να μπλέκατε και να τσακωνόσασταν και με κάποια πλευρά;Κι εγώ θα διαφωνήσω ότι πήρατε θέση απλά εκ των υστέρων.Σχολιάσατε απλά το τάιμινγκ που έγινε αυτή η κουβέντα το οποίο κι εγώ λανθασμένο το θεωρώ,δεν ταχθήκατε υπέρ κάποιας άποψης.Δεν μας λες πόσος καιρός έχει περάσει από το γολγοθά που βίωσαν οι… Διαβάστε περισσότερα »

Dotti Kali Linnea
Dotti Kali Linnea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Λουλουδι

Λουλούδι, καλό πράγμα η εγκράτεια, η λεπτότητα, ο σεβασμός στον πόνο το άλλου, άντε και το timing που λες, αλλά “για να φτάσεις να τσακωθείς για τη θρησκεία που είναι κάτι απολύτως προσωπικό,πρέπει να ‘σαι αρκετά φανατισμένος”; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ; Αν είναι απολύτως προσωπικό, ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ; Δε φωνάζω, ήρεμα μιλάω..

Κοσμική Νεράιδα
Κοσμική Νεράιδα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dotti Kali Linnea

Dotti Kali Linnea το ένα δεν αναιρεί το άλλο.ναι είμαστε δυστυχώς ανατολίτες σ αυτά τα ζητήματα.ειναι τραγικό εν έτει 2019 να μην έχει διαχωριστεί το κράτος απ’ την εκκλησία.ομως δεν παύει η θρησκεία να είναι ένα προσωπικό ζήτημα που δεν θα το συζητάς σε άστοχες στιγμές όπως εδώ.οπως πχ με πελάτες στη δουλειά και τεσπα όπου είναι αγαρμπο να το ανοιξεις ως κουβέντα

Λουλουδι
Λουλουδι
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dotti Kali Linnea

Είμαι ξεκάθαρα υπέρ του διαχωρισμού, είναι για μένα σημαντικό κριτήριο για να ψηφίσω ένα κόμμα. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου εν ολίγοις. Αλλά δεν βλέπω σε τι θα βοηθήσει να τσακωθώ εγω με κάποιον που έχει αντίθετη άποψη.Επίσης δεν βλέπω πως σχετίζεται αυτο με την ιστορία ποτ διαβάσαμε. Δεν τσακώθηκαν οι άνθρωποι για τον διαχωρισμό. Τσακώθηκαν γιατί οι μεν πιστεύουν τοσο στο θεό πλέον που τον θεωρούν σημαντικότερο παράγοντα στη θεραπεία του παιδιού τους απο τους γιατρούς και οι δε δεν μπορούσαν να δεχτούν αυτη την άποψη με τίποτα, μια άποψη που δεν τους επηρεαζει κάπως. Οπότε ναι, για μένα και… Διαβάστε περισσότερα »

Blackcat
Blackcat
4 χρόνια πριν

Παρασκευή βράδυ, έχουμε στρώσει τραπέζι και γιορτάζουμε την γιορτή της κόρης μου. Καλεσμένοι μας είναι διάφοροι και ο αδερφός μου με την οικογένεια του. Τρώμε τα παιδάκια μας και τα διάφορα μας. Η μικρή του αδερφού μου ξεροκαταπινει και αρχίζει να πνίγεται. Η μαμά της δίπλα της αρχίζει να την χτυπά στην πλάτη και το παιδί συνεχίζει χειρότερα μέχρι που αρχίζει τους εμετούς και τα μάτια του ορθάνοιχτα..χωρις να παίρνει ανάσα. Η μαμά του παθαίνει σοκ και τρέχουμε όλοι μας να σώσουμε το παιδί. Τελικά η μικρή τα κατάφερε και μετά από αρκετή ώρα ηρεμησε και συνηρθε. Όλοι μας ησύχασαμε.… Διαβάστε περισσότερα »

Felis
Felis
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Blackcat

Τα παϊδάκια σας τρώγατε, ελπίζω. Διαλυτικά: Σώζουν παιδάκια. 😛

Blackcat
Blackcat
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Felis

Χάχα σωσταααα

Chaotic Jester
Chaotic Jester
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Blackcat

Eντάξει, υπερβολή η απαγόρευση του κρέατος, αλλά πιστεύω καλό θα ήταν να σταματήσετε όλοι να τρώτε παιδάκια.

Blackcat
Blackcat
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chaotic Jester

Χαχαχα

Eleanor Oliphant
Eleanor Oliphant
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Blackcat

άμα είναι να τρώτε παιδάκια καλύτερα να μην τρώτε καθόλου κρέας 😀 sorry θα’σκαγα

Blackcat
Blackcat
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Eleanor Oliphant

Δεκτον

Dotti Kali Linnea
Dotti Kali Linnea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Blackcat

Μετά από αυτό η μητέρα της αποφάσισε

α) να κάνουμε όλ@ μαθήματα πρώτων βοηθειών ώστε να νιώθουμε ασφαλείς και να μπορέσουμε να επέμβουμε αν χρειαστεί βοήθεια κάποι@ στο μέλλον.

β) να κόψουμε τα παϊδάκια

idril
idril
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Blackcat

Να υποθέσω η μητέρα ανήγαγε το πρόβλημα στην φοβερή αμαρτία της κρεοφαγίας ημέρα Παρασκευή, ενώ θα έπρεπε να τρώτε λαδερό ή ψάρι;

Αν είχε πνιγεί το παιδί με κόκκαλο ψαριού ή γλίτσα μπάμιας, ποια θα ήταν η αντίδρασή της;

Επίσης για τον ορθολογισμό του πράγματος με καλύπτει η Dotti Kali Linnea παρακάτω. Αυτά με συγχίζουν και στη μάνα μου. Κλαίει το εγγόνι της και η μόνη έγνοια της είναι να το ξεματιάσει, όχι να μάθει γιατί κλαίει και να το αντιμετωπίσει. 🙁

Blackcat
Blackcat
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  idril

Ακριβώς

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν

Πάλι κουτσομπολιό;
; )

Dotti Kali Linnea
Dotti Kali Linnea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Αυτό ακριβώς!

Anna
Anna
4 χρόνια πριν

Εμένα μου φαίνεστε σαν τη μέση ελληνική οικογένεια, η κατάσταση δυναμιτίστηκε με τέχνη, η σκηνή εκτυλίχθηκε άψογα. Αυτό το “άρχισαν πάλι να λένε για το μεγαλείο του θεού” είναι αποκαλυπτικότατο.

Ευχομαι να είναι καλά το παιδί ❤