in

Αγαπητή «Α, μπα»: Η οικογένεια μου δεν τον δέχεται αν δεν είναι να τον παντρευτώ

Είμαστε τέλεια μεταξύ μας

Αγαπημένη μου Α,μπα, Εχω μία σχέση εδώ και μια 5ετία, εγώ στα 29 αυτός 32. Είμαστε τέλεια μεταξύ μας, έχουμε υπάρξει σε απόσταση λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αλλά δεν μας σταματά τίποτα από αυτά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

e14f2f126cee515de848c69ced067361
Φωτο: Nat Farbman

Αγαπημένη μου Α,μπα, Έχω μία σχέση εδώ και μια 5ετία, εγώ στα 29 αυτός 32. Είμαστε τέλεια μεταξύ μας, έχουμε υπάρξει σε απόσταση λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αλλά δεν μας σταματά τίποτα από αυτά. Θα μου πεις και που το πρόβλημα; Το πρόβλημα είναι στο ότι η οικογένεια μου δεν θέλει να τον γνωρίσει αν δεν είναι να τον παντρευτώ! Και θα μου πεις, τι σε πειράζει και γιατί εξαρτάσαι συναισθηματικά ακόμα αλλά πως να το κάνουμε, δεσμοί είναι αυτοί και πολύ καλοί μάλιστα, με πειράζει, θέλω αυτή τη γνωριμία για το οκ αλλά χωρίς να την ονομάσω κάπως! Σίγουρα για την οικογένειά μου έχω ξεφύγει από το τι είναι σωστό και λάθος στη σχέση για στα σχετικά “κοινωνικά αποδεκτά”, σίγουρα έχω κάνει και λάθη (καλά μη φανταστείς) που αν γυρνούσα το χρόνο πίσω δεν θα τα έκανα αλλά και οκ και ποιος δεν κάνει, δεν θα ζω με τύψεις για πάντα! Δεν ξέρω τι απάντηση περιμένω, ίσως και καμία. Δεν ξέρω καν τι θέλω να ρωτήσω! Πώς θα το αποδεχτούν αυτό που ζητάω ή πώς θα ζήσω εγώ χωρίς να με νοιάζει;

Σεθελω_μεθελεις

Θα βρεις έναν τρόπο ώστε να καταλάβεις ότι είσαι 29 και δεν χρειάζεται να ζητάς την αποδοχή των γονιών σου για να είσαι εντάξει με τον εαυτό σου. Δεν είναι επιχείρημα το «πώς να το κάνουμε δεσμοί είναι αυτοί». Είναι μέρος της ενηλικίωσης. Αν δεν ενηλικιωθείς, βλέπεις τι προκύπτει.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα σε νοιάζει καθόλου η γνώμη τους, αν και θα ήταν ιδανικό να μην σε ένοιαζε.

Βέβαια, κάπου μας μπερδεύεις όλους, γιατί ούτε εσύ είσαι ξεκάθαρη. Τι θα πει «θέλω αυτή την γνωριμία για το οκ αλλά χωρίς να την ονομάσω κάπως;» Ποιο οκ; Ότι είναι οκ να κάνεις σεξ εκτός γάμου; Πραγματικά, τι θα πει «οκ»; Αν έλεγες ότι θέλω να γνωριστούν για να βρισκόμαστε όλοι τα Χριστούγεννα, εντάξει. Το οκ δεν το καταλαβαίνω. Κάπως πρέπει να την ονομάσεις. Γιατί να μπουν σε κόπο να γνωρίσουν κάποιον, αν δεν ξέρουν αν πρέπει να επενδύσουν σε αυτή τη συνάντηση;

Θα ήθελα πολύ να μάθω ποια είναι αυτά τα λάθη που δεν μας αναφέρεις επειδή οκ όλοι κάνουν λάθη. Πολλά οκ για τόσο λίγο χώρο.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

26 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν

Λοιπόν θα το πω να το βγάλω από μέσα μου. Ο
Γιάνης με ένα ν Βαρουφάκης έκανε ολόκληρη σχολή με την ατάκα ” δημιουργική ασάφεια”. Έδωσε το πάτημα σε όλους να μην λένε επί της ουσίας τίποτα και να περιμένουν ουσιώδεις και χρήσιμες απαντήσεις και λύσεις στα θέματα τους. Δηλαδή οκ δεν ταίριαξε ίσως εδώ αυτό το σχόλιο, αλλά οκ κάπου ήθελα να το πω και οκ είναι και Δευτέρα και το μυαλό οκ είναι ακόμα σε μουντ σαββατοκύριακου αλλά οκ τι φταίτε και εσείς αλλά οκ εδώ είμαστε μια παρέα και είναι όλα οκ. Οκ dokey????

trapezokathismata
trapezokathismata
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louise B.

Διαφωνω, καμια ασαφεια. Μπολικο denial, μπολικο ομως. «Πολυ καλοι δεσμοι» αν και στα 30 της μετανιωνει που εκανε πραματα διαφορετικα απ το «κοινωνικα αποδεκτο» και τσατισε τους γονεις της, ευχεται δε να γυριζε το χρονο πισω για να τα διορθωσει – ολα αυτα στο γραμμα στο οποιο γραφει οτι οι γονεις της θα γνωρισουν μονο γαμπρο και τιποτε αλλο. Η ερωτηση επρεπε να ειναι «πώς να κοψω τον ομφαλιο λωρο, πώς να με νοιαζει λιγοτερο η αποδοχη των γονιων μου, πώς να συμβιβασω την αγαπη για την οικογενεια μου με τη λογικη για την ηλικια μου ανεξαρτησια να παιρνω αποφασεις… Διαβάστε περισσότερα »

Ζαβαρακατρανέμια
Ζαβαρακατρανέμια
4 χρόνια πριν

Αυτό το “δεσμοί είναι αυτοί και πολύ καλοί μάλιστα” θα το επανεξέταζα αν ήμουν 29 και οι γονείς μου είχαν τέτοιου είδους αξιώσεις.
Οι πολύ καλοί δεσμοί έχουν ως βάση την κατανόηση, την ελεύθερη βούληση και την διακριτικότητα και εδώ πέρα όλα θυμίζουν ελληνική ταινία του ’50-’60 (βλέπε “Ο ατσίδας” με Ηλιόπουλο “λέγε ρε! Γαμπρός η μακαρίτης” – “γαμπρός! αρραβωνιάζομαι” όπου παίζει κ η famous ατάκα “στρίβειν δια του αρραβώνος”)
Εντάξει, το ξεχείλωσα, αλλά κάπου εκεί σε βρίσκω για να είμαι ειλικρινής.

Demolition kiwi
Demolition kiwi
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ζαβαρακατρανέμια

Καμιά φορά πάντως, αυτές οι ατάκες που ακούγονται λες και βγήκαν από τα 60s είναι και λίγο αυτοματισμοί της αγίας, ελληνικής οικογένειας που δε ξέρει και πως αλλιώς να αντιδράσει. Θυμάμαι όταν στα 28 αποφασίσαμε να συγκατοικήσουμε με τον τότε σύντροφο, ο οποίος ετύγχανε και λιγάκι μεγαλύτερος, η μάνα μου πέταξε ένα του στυλ “άμα δεν αρραβωνιαστείτε (!!!) δεν έχουμε καμιά δουλειά να τον γνωρίσουμε” κι ο πατέρας μου έσπευσε να συμφωνήσει (σημ. Είχαν γνωρίσει ένα κάρο γκόμενους πριν, αλλά χωρίς ταμπέλα). Αφού γέλασα και θύμησα ότι θα ήταν κακό για την υγεία τους να κρατήσουν την ανάσα τους μέχρι… Διαβάστε περισσότερα »

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Demolition kiwi

ε ναι βρε , kiwi, λογικά μίλησες!μπράβο που το χειρίστηκες έτσι

Mia idea
Mia idea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Demolition kiwi

Και μετά και μετά; παντρευτήκατε;

mm
mm
4 χρόνια πριν

Άντε και τους τον γνώρισες, υπάρχουν 2 σενάρια, να τον γουστάρουν ή να μην τον γουστάρουν. – Αν τον γουστάρουν, θα αρχίσουν να τον καλούν σε τραπέζια και γιορτές και για βόλτες και αν ο άλλος θέλει θα αρχίσετε ξαφνικά να έχετε υποχρεώσεις από το πουθενά. Αν ο άνθρωπος δεν θέλει να μπλέξει με το σόι (εγώ δεν θα ήθελα) απλά θα έχεις γκρίνια που δεν τους καταδέχεστε. Σε κάθε περίπτωση έξτρα πρίξιμο «Μια χαρά παιδί είναι, κοίτα να ξεστραβωθείς να μην τον πάρει καμιά άλλη» και «Δεν καταλαβαίνω τι περιμένετε, 30ντάρισες πια, τι θα κάνεις στην ζωή σου» –… Διαβάστε περισσότερα »

trapezokathismata
trapezokathismata
4 χρόνια πριν

«δεσμοί ειναι αυτοί και πολύ καλοί μάλιστα»

Πού να ηταν και κακοι δηλαδη.

kissed by fire
kissed by fire
4 χρόνια πριν

αχ! Αγαπητή πολυ σωστα στα λέει η Λενα! Καλό είναι να ξερεις ξεκαθαρα τι θέλεις πριν το διεκδικήσεις. Παθούσα και γω σαν και εσενα ζούσα για χρόνια εσωτερικεύοντας τα θέλω των γονιών μου με το αγχος να μαι το καλό τους κοριτσακι μέχρι που έχασα τη μπαλα και δε μπορουσα να ξεχωρισω ποια θελω είναι ποιανου. Φυσικα όλο αυτο γύρισε μπουμερανγκ. Με πολλη εσωτερικη δουλεια όμως πάντα κανεις τα καταφέρνει. Γι αυτο σήκωσε μανικια και ψάξου μέσα σου!!

Σουβλίτσα
Σουβλίτσα
4 χρόνια πριν

Να τολμήσω να υποθέσω, από τον τρόπο και τη θέση στην πρόταση, ότι τα λάθη σου αφορούν σε μη κοινωνικά αποδεκτές συμπεριφορές; Κάποιες σχέσεις που δεν κατέληξαν σε γάμο; Μήπως δεν είσαι και τόσο έτοιμη να μη σε επηρεάζουν οι απόψεις της οικογένειας σου; Και όχι επειδή έχετε καλούς δεσμούς, όπως λες, αλλά γιατί βαθιά μέσα σου τις ενστερνίζεσαι; Λέω μήπως.

Karamouza
Karamouza
4 χρόνια πριν

Εγω θα σταθω στο τελευταιο σχολιο της Λενας: γιατι θελεις να βαλεις τους γονεις σου στον κοπο να γνωρισουν καποιον με τον οποιο δε σκεφτεσαι να εχεις κατι πιο επισημο? Ποιο οκ να παρεις και για πιο λογο αφου δεν πας για γαμο / επισημοποιηση / μονιμη δεσμευση? Εσυ δεν εισαι σιγουρη και δεν ξερεις τι κανεις? Ακουγεσαι σαν να θελεις να τον γνωρισουν γιατι θελεις καποια στιγμη να πας σοβαρα και θελεις τη γνωμη των γονιων σου η επειδη εχεις αμφιβολιες και θελεις να παρεις και εξτρα γνωμες. Εγω δε θα εμπλεκα ετσι ενω δε σκεφτομαι γαμο γιατι φαντασου… Διαβάστε περισσότερα »

Mia idea
Mia idea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Karamouza

Πολύ σωστά τα είπες!

Demolition kiwi
Demolition kiwi
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Karamouza

Δεν είμαι καθόλου σίγουρη ότι η Λένα λέει αυτό πάντως…

Παπαρουνα
Παπαρουνα
4 χρόνια πριν

Θα σου ταίριαζε ενας μαμακιας. Θα δενατε ιδανικα.

Perilio
Perilio
4 χρόνια πριν

Είναι καιρός να κατέβεις από το άρμα της οικογένειας.Με την οποία μάλιστα έχετε και πολύ καλούς δεσμούς(κάτι δεν κατάλαβα μάλλον).Και σου απαγορεύει και σου υπαγορεύει κάποιες νόρμες και συ τσιμπάς.Στα σχεδόν 30 σου,με οικονομική ανεξαρτησία,με μια σχέση την οποία αποκαλείς τέλεια και όλα καλά και συ αγχώνεσαι τι θα πει η μαμά,ο θείος,η κυρά Κατίνα της γειτονιάς και ο σκύλος του απέναντι.Οι δεσμοί που αναφέρεις μάλλον για δεσμά μου κάνουν και δεν σε αφήνουν(ή επιτρέπεις εσύ να μη σε αφήνουν)να παίρνεις αποφάσεις για τη ζωή και το μέλλον σου…

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν

Νομίζω ότι βραχυκύκλωσα. Τόσα πολλά μου έρχονται να πω, που προσπάθησαν να βγουν όλα μαζί και στούμπωσαν.
Αναρωτήσου μόνο τι θα πάθει η οικογένεια σου αν γνωρίσει κάποιον που τελικά δεν παντρευτείς. Και τι θα σημαίνει για εσένα αν δεν γνωρίσουν το σύντροφο σου.