in

Αγαπητή «Α, μπα»: Πώς μπορείς να καταλάβεις αν σε θέλουν για τα λεφτά σου;

Καλησπέρα α μπα, κατά καιρούς έχεις απαντήσει σε διάφορες ερωτήσεις σχετικά με το πως μπορεί να καταλάβει κάποιος αν τον θέλουν για τα λεφτά του, αλλά δεν καταλαβαίνω την πρόταση σου ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

531904851fd2209b41253dbb68740db0

Καλησπέρα α μπα, κατά καιρούς έχεις απαντήσει σε διαφορες ερωτησεις σχετικά με το πως μπορεί να καταλάβει κάποιος αν τον θέλουν για τα λεφτά του, αλλά δεν καταλαβαίνω την πρόταση σου « οι πλούσιοι που φοβούνται ότι τους θέλουν για τα λεφτά τους δεν είναι τόσο πλούσιοι όσο νομίζουν» και ίσως να μπορούσες να επεκτείνεις το σκεπτικό σου. Δεν μιλάω για αμύθητη περιουσία ή κάποιον σταρ του Hollywood αλλα υπάρχουν πολύ άνθρωποι που πήγαν σε δημόσια σχολεία και έχουν πολλά λεφτά και δεν κάνουν απαραίτητα παρέα με λεφτάδες. Ακόμα και εν έτη 2019 στην Ελλάδα κάποιος που έχει σταθερή δουλειά και 1-2-3 ακίνητα θεωρείται κελεπούρι. Σίγουρα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για ποιο λόγο ο άλλος είναι μαζί σου (πολλοι παραγοντες παίζουν ρόλο) αλλά το θεωρώ λογικό να αναρωτιέται κάποιος.

μεσαία τάξη

Ωραία, να σου απαντήσω.

Αν κάποιος έχει σταθερή δουλειά και τρία αυτοκίνητα, τι προσφέρει σε κάποιον για να έχει κίνητρο να του κάνει παρέα ακόμα και αν δεν τον συμπαθεί;

Αν έχεις πολυτελές αυτοκίνητο που κυκλοφορείς μόνος σου έχοντας και λεφτά για την βενζίνη, εξοχικό σε νησί, ή κερνάς, ή έχεις πρόσβαση σε υπηρεσίες, ή έχεις μέσο πολιτικό, να το σκεφτείς -ίσως. Εξαρτάται από την κατάσταση των υπολοίπων, αν χρειάζονται κάτι από όλα αυτά, αν διαφέρεις πολύ από τους γύρω σου. Αυτό που περιγράφεις είναι καλό για όποιον το έχει, αλλά είναι κάπως αστείο να νομίζεις ότι οι άλλοι θέλουν να σε εκμεταλλευτούν επειδή έχεις σταθερή δουλειά. Τι θα την κάνουν την σταθερή σου δουλειά δηλαδή;

Αυτό εννοώ «δεν είναι τόσο πλούσιοι όσο νομίζουν». Αυτοί που έχουν εξοχικό στη Μύκονο είναι ακριβώς τόσο πλούσιοι όσο νομίζουν, και δεν θα έστελναν τέτοιου είδους ερώτηση στο «Α μπα».

Εν ολίγοις, δεν θεωρώ ότι είναι λογικό να νομίζει κάποιος που έχει σταθερή δουλειά και δυο αυτοκίνητα ότι είναι κελεπούρι. Εξαρτάται από πόσα χρωστάει για να έχει τρία αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

110 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Peggy Olson
Peggy Olson
4 χρόνια πριν

Μιλάει για ακίνητα βέβαια.
Πιστεύω ότι όλα είναι σχετικά. Στην ελληνική επαρχία, την παλιά, την ορθόδοξη, δε θεωρώ καθόλου απίθανο να ψάχνεται κάποιος/Α άνεργος/η να παντρευτεί κάποιον με Σταθερό μισθό και τρία ακίνητα . (Τα οποία τρία ακίνητα μπορεί με σωστή εκμετάλλευση να αποδίδουν και ένα καλό δεύτερο εισόδημα ). Μίζερο ; ναι. Παλιομοδίτικο ; ναι. Θλιβερό ; ναι.απιθανο ; όχι

Granita Lemoni
Granita Lemoni
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Peggy Olson

Πάντως ο άντρας μου που έχει 2 ακίνητα (όχι 3) είναι οικονομικά σε χειρότερη θέση από μένα που έχω μισό, κι ας έχει σταθερό μισθό. Και ζούμε επαρχία. Τώρα που το σκέφτομαι, λες να με πήρε επειδή είμαι γυναίκα καριέρας και σκέφτηκε ότι θα του πληρώνω τον ΕΝΦΙΑ; Εκτός αν μιλάμε για 3 ακίνητα σε καλή περιοχή που τα εκμεταλλεύονται οικονομικά και έναν καλό μισθό δημοσίου υπαλλήλου (γιατί είναι το μόνο σταθερό στην Ελλάδα, αν κι απο εκεί κόβουν πλέον) είναι φαιδρό να λέμε ότι ο άλλος μας θέλει για τα λεφτά μας, εκτός αν αυτός ο άλλος είναι ένας… Διαβάστε περισσότερα »

leas
leas
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Granita Lemoni

Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες για την καλή περιοχή ακινήτων. Όπως λένε, τρία είναι τα πράγματα που χαρακτηρίζουν ένα ακίνητο: location, location, location.

Σουβλίτσα
Σουβλίτσα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Peggy Olson

Καλά εκεί υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θεωρούν κελεπούρι το δημόσιο υπάλληλο, πόσο είχα γελάσει όταν μου το είχαν πει.

Παπαρουνα
Παπαρουνα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σουβλίτσα

Η επαρχία Σούβλιτσα δεν είναι σε κάποια μακρινή χώρα, αλλά λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα, και ναι, είναι κελεπουρι ο δημόσιος υπάλληλος. Αν είναι και γυναίκα δε..

Blackcat
Blackcat
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σουβλίτσα

Ναι ναι…. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη… Τα λεφτά του Δημοσίου.

Το_κοτσύφι
Το_κοτσύφι
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Peggy Olson

Εγώ δεν βρήκα καθόλου σχετική την απάντηση και με την ερώτηση. Η απάντηση αναφέρεται σε “παρέα”, σε φίλους δηλαδή ενώ η ερώτηση αναφέρεται σε σχέση/γάμο.
Ναι κάποιος που θέλει να κάνει έναν καλό γαμο για να εξασφαλιστεί, αν δεν έχει καλή οικ. κατάσταση, θα επωφεληθεί από κάποιον που έχει σταθερή δουλειά και ακίνητα. Που το περίεργο.
Τώρα αν είναι ήταν εξ αρχής επί τούτου ο γάμος για αυτό το λόγο είναι άλλη κουβέντα, και βασικά είναι η κουβέντα που θίγει η ερωτώσα.

Dotti Kali Linnea
Dotti Kali Linnea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Peggy Olson

Και όχι μόνο στην επαρχία θα έλεγα..Σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη το να έχεις 2-3 ακίνητα είναι κατά πάσα πιθανότητα καλή πηγή εισοδημάτων (μιλώντας ακόμα και για τρύπες που μετατρέπουν σε airbnb). Και προφανώς όταν έχεις 2-3 ακίνητα στην πόλη που μένεις τότε δε θα μείνεις και άστεγος σε καμία περίπτωση.

Παπαρουνα
Παπαρουνα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Peggy Olson

Είμαι στην επαρχία και σου λέω ότι ισχύουν αυτά που λες με την μόνη διαφορά πως δεν τα ψάχνουν μόνο οι άνεργοι.
Οι μισθωτοι δε.. τα απαιτούν, γιατί θεωρούν ότι έτσι ισορροπεί η ζυγαριά.

κ@λυψω
κ@λυψω
4 χρόνια πριν

Πάντως εγώ γνωρίζω άτομα που θέλουν κάποιον με σταθερή δουλειά και 1-2-3 ακίνητα (όχι αυτοκίνητα 🙂 ) για γάμο. Πρόκειται για άτομα χωρίς σταθερή δουλειά και χωρίς ακίνητα, που επιδιώκουν να παντρευτούν κάποιον τέτοιο, για να νοιώσουν “ασφάλεια”.

Μπελ Ρεβ
Μπελ Ρεβ
4 χρόνια πριν

Κριτήρια προσωπικά για τους ανθρώπους δεν έχεις αναπτύξει; Νομίζεις ότι αυτοί-ες που κάνουν σχέση για τα λεφτά απευθύνονται στα κυβικά σου? (Σταθερή δουλειά κ 2-3 ακίνητα κ 2-3 αυτοκίνητα;;). Ούτε καν.. Φτάνει πια με τη μεσαία τάξη.. δεν ξέρουμε καν πώς ορίζεται στην Ελλάδα ή σε σχέση με το εξωτερικό. Είναι η επινόηση της εποχής που συνδυάζει το αίσθημα του ανηκειν σε κάτι υψηλότερο από τα φτωχαδιακια και ταυτόχρονα την άμβλυνση του κόμπλεξ κατωτερότητας. Έτσι όλοι νομίζουν ότι ανήκουν στην “μεσαία τάξη” ενώ στην ουσία είναι μικροαστοί που γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από την αστική τάξη ποικιλοτρόπως. Πέρασε ολόκληρος δεκαετης οδοστρωτήρας… Διαβάστε περισσότερα »

Mirka Janic
Mirka Janic
4 χρόνια πριν

Χαρακτηριστική αγωνία μικροαστού που θέλει να γίνει μεγαλοαστος αλλά φοβάται τους προλετάριους=μπιθουλες γύρω του και κυρίως μη γίνει και αυτός προλετάριος.μαρτυριο μια τέτοια ζωή! Θα προτιμούσα ή έναν πολύ πλούσιο ακομπλεξαριστο ή έναν τίμιο λαϊκό μισθωτο.

fox
fox
4 χρόνια πριν

Τρία ακίνητα αναφέρει η ερώτηση, όχι αυτοκίνητα. Εδώ στην τιμημένη επαρχία πάντως, κάποιος/α με σίγουρο μισθό και τρία ακίνητα θεωρείται κελεπούρι και γιατί όχι άλλωστε; Άλλο δυο αβέβαιοι μισθοί και στο νοίκι, κι άλλο ένας σίγουρος μισθός, σπίτι χωρίς ενοίκιο, εξοχικό για διακοπές και εξτρά εισόδημα από ακίνητο που ενοικιάζεις. Ειδικά εν έτη 2019 στην Ελλάδα που από χρόνια έχει ρημαχτεί στα οικονομικά. Έχω βρεθεί σε πολλές κουβέντες για τις προικισμένες νύφες της πόλης μας ή τους φορτωμένους γαμπρούς. Αν δεν καταλαβαίνετε πως και γιατί θα επωφεληθούν κάποιοι από τη σταθερή δουλειά θα σας πω: όχι για τα πολυτελή τους… Διαβάστε περισσότερα »

Dotti Kali Linnea
Dotti Kali Linnea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  fox

Αχ, εξοχικό για διακοπές..Να’χα ένα σπιτάκι στην Άνδρο ή στην Αμοργό..Τι ζητάω πχια..

bella ciao
bella ciao
4 χρόνια πριν

Εγω πάντως εδω στην επαρχία που ζω,ξερω καμποσα “φτωχα” άτομα (άντρες και γυναίκες) που το ετερον ήμισυ ειχε σταθερή δουλειά και έξτρα έσοδα απο νοίκια. Αποτέλεσμα;με το που παντρεύτηκαν,οι πιο αδυνατοι οικονομικά ή παραιτήθηκαν απο τη δουλειά τους και ξεκίνησαν κατι δικό τους,η αρχισαν να γίνονται τρελά διεκδικητικοι στην παλιά τους δουλειά ή απλά αραξαν σπίτι. Στην Ελλάδα του σήμερα ο εχων στάνταρ δουλειά και σπίτια είναι τρελό κελεπούρι,μη λέμε ότι θέλουμε…

Karamouza
Karamouza
4 χρόνια πριν

Λενα θα διαφωνησω. Για την Ελλαδα μιλαμε. Καποιος που δεν εχει σταθερη εργασια, ειναι ανεργος η ελευθερος επαγγελματιας σκεφτεται οτι ενας ανθρωπος με σταθερη δουλεια ειναι ενα αποκουμπι. Μπορει δηλαδη να μην ειναι φουλ ερωτευμενος αλλα να το σκεφτει για σχεση γιατι υπαρχει μια δουλεια, ενα ετοιμο σπιτι και ενα αμαξι που συντηρουνται (δε μιλαω καν για 2-3 απ’το καθενα..).

Moodus
Moodus
4 χρόνια πριν

Ίσως γιατί κάποιος δεν μπορεί να καταλάβει ότι κάποιος με σταθερό μισθό δεν μπορεί να συντηρήσει 3 ακίνητα.

Μία άλλη της μεσαίας τάξης.

bella ciao
bella ciao
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Moodus

Αν παίρνει ενοίκια απο τα ακίνητα γιατί δεν μπορεί;

Moodus
Moodus
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Moodus

Σταθερός μισθός στην Ελλάδα είναι στο δημόσιο που έχει ταβάνι 1400 ευρώ.Βάλε ενφια και φόρο εισοδήματος σύν φθορες σπιτιών.Αν δεν δουλεύει ο σύντροφος δεν βγαίνει πίστεψε με.Ένα μεγάλο ποσοστό των χρημάτων από τα ενοίκια περνάνε στο κράτος.Δεν είσαι πλούσιος απλά είσαι δούλος της περιουσίας σου.Κ για να τα διατηρήσεις ψάχνεις εσύ σύντροφο μήπως και μπορέσεις να τα διατηρήσεις μακροπρόθεσμα.Μην τσιμπάτε λοιπόν, με ψευδαισθήσεις πλουτισμού.

poua rige
poua rige
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Moodus

Ρε παιδια αμα νιωθετε τοσο δουλοι της περιουσιας σας , δωστε κανενα σπιτακι σε αυτον που ειναι στο νοικι ( που ειναι στο θεο , στις μερες μας) και με μισθο περιπου στα εξι με επτα 100ρικα , αν οχι βασικο, να σας ελαφρυνει λιγο.
Να μην πω πως αυτοι που εχουν ακινητα ( και μπραβο που τα εχουν ) σε εκτακτη αναγκη θα του πουλησουν για να εχουν ρευστο. Στους υπολοιπους ο,τι εχει ο Θεος.

bella ciao
bella ciao
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  poua rige

Ε μα ναι!! Όσοι έχουν ακίνητα, κανουν λες κι έπεσε καμιά κατάρα πάνω στο κεφάλι τους.. Χαρίστε τα βρε παιδιά να ανακουφιστείτε!!!

Granita Lemoni
Granita Lemoni
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  poua rige

Εννοείται πως είναι μια δικλείδα ασφαλείας τα ακίνητα, αλλά δεν είναι τόσο ονειρικά τα πράγματα όσο τα νομίζουν κάποιοι (μιλάμε για 1-2 ακίνητα, ίσως και κάποια χωράφια/οικόπεδα και όχι για τεράστιες περιουσίες). Παράδειγμα, καλός μου φίλος έχει κληρονομήσει ένα σπίτι από τους γονείς του σε τουριστικό χωριό. Αααα, τι ωραια θα έλεγε κανείς, μια χαρά επένδυση. Αμ, δε! Το σπίτι είναι σε άθλια κατάσταση/μη κατοικήσιμο. Λεφτά δεν παίζουν. Το μέρος αν και τουριστικό έχει δύσκολη πρόσβαση και αυτός δουλεύει αλλού (εκεί δεν υπάρχουν δουλειές πέρα από σεζόν/τουριστικές) και νοικιάζει. Μέσα σ’ όλα του έρχεται και ο ΕΝΦΙΑ/εφορία. Αν τον παντρευτεί… Διαβάστε περισσότερα »

Μαριάννα Θ.
Μαριάννα Θ.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  poua rige

Πραγματικά έχω βαρεθεί να ακούω εισοδηματίες να κλαίγονται! Και τρία π.χ. διαμερίσματα να έχεις και να τα νοικιάζεις ένα τριακοσάρι το μήνα το καθένα, μάνι-μάνι είναι 10.000€ το χρόνο. Και τα ΜΙΣΑ να σου πάρει το κράτος κι επισκευές, πάλι μιλάμε για 5.000€ το χρόνο, άλλοι στην Ελλάδα έχουν μισθό τόσο το χρόνο!

Moodus
Moodus
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μαριάννα Θ.

Βάλε κ τον Ενφια άρα πάμε στα 4.000.Άρα 333 τον μήνα.Σύν ένας μισθός 1200 πάμε στα 1533.Σου φαίνονται αυτά τα χρήματα εισοδηματία;Ή ότι μπορείς να ζήσεις τον σύντροφο μαζί με τα παιδιά;Πιστεύεις ότι είσαι πλούσιος και σε θέλουν για τα λεφτά σου;Ανήκεις σε ανώτερη κοινωνική τάξη;Ναι είναι μία βοήθεια αλλά τίποτα παραπάνω ώστε να νοιώθεις ξεχωριστός και να φοβάσαι μήπως σου φάνε την περιουσία.

Παπαρουνα
Παπαρουνα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Moodus

Κοίτα.. moodus για κάποιον που δεν έχει τίποτα, αυτό που περιγράφεις είναι πάρα πολλά και γενικά είναι προκλητικα πολλά από αυτά που γράφονται. Υπάρχει και η κακοδιαχείριση σε πολλές περιπτώσεις Την εποχή που έπαιρνα 900 ένιωθα πλούσια. Γιατί συνήθως έπαιρνα 500. Ο δε ιδιοκτήτης που του έδινα 250 για το νοίκι, και είχε κάμποσα ακίνητα από τον μπαμπά του, κάθε μα κάθε μήνα που έπαιρνε το νοίκι μου έλεγε.. ” δεν βγαίνω παπαρούνα μου.. ζήτημα να μου μείνει ένα 50αρι από αυτά εδώ” Μήπως.. θα έπρεπε να τον λυπηθώ κιόλας; Τελικά το πούλησε το σπίτι και τσεπωσε 40 χιλιάρικα. Και… Διαβάστε περισσότερα »

Granita Lemoni
Granita Lemoni
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Παπαρουνα

Μα @ Moodus δεν μιλάει για καλή/κακή διαχείριση. Λέει απλά (και συμπληρώνω κι εγώ) ότι κάποιος που έχει 3 σπίτια και νοικιάζει τα 2 νόμιμα και μένει στο άλλο, τα χρήματα που του μένουν μετά την εφορία/ΕΝΦΙΑ/φθορές και με την προϋπόθεση ότι έχει νοικιασμένα τα σπίτια ολοχρονίς και δεν τον φεσώνουν οι ενοικιαστές, δεν αρκούν για να ζήσει μια οικογένεια ή αρκούν ίσα-ίσα συνδυασμένα με έναν καλό μισθό. Εσύ στα 900 € νιώθεις ότι ζεις άνετα. Για μια οικογένεια με 2 παιδιά π.χ. δεν χρειάζεσαι τα διπλάσια; Σίγουρα η όποια περιουσία ΑΝ και εφόσον είναι εκμεταλλεύσιμη οικονομικά (μπορείς να την… Διαβάστε περισσότερα »

poua rige
poua rige
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Moodus

1533 το μηνα ( εισοδημα απο ενα ατομο) και χωρις νοικι και ισα που βγαινει καποιος;
Οπα ρε παιδια μιλαμε για ενα χιλιαρικο πανω απο το βασικο…λιγο να ξερουμε που βρισκομαστε.

Granita Lemoni
Granita Lemoni
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  poua rige

Η θεματοθέτρια μίλησε για σταθερό μισθό και 1-2-3 σπίτια κι εμεις το πήγαμε στα 4 σπίτια (3 που νοικιάζει + 1 για ιδιοκατοίκηση) +1200 € μισθό (που θεωρείται υψηλός στις μέρες μας). Αλλά και πάλι 1500 € χωρίς νοίκι δεν θεωρείσαι αρκετά πλούσιος για να σε κυνηγάνε για τα λεφτά σου. Θεωρείσαι ευκατάστατος, θεωρείσαι ότι “δεν έχεις ανάγκη” κτλ κτλ και συνήθως βρίσκεις έναν εξίσου ευκατάστατο για να ενώσετε τις…προίκες σας.

Granita Lemoni
Granita Lemoni
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Granita Lemoni

Κι επίσης, ρε παιδιά, το κυριότερο όπως είπα πιο πάνω είναι τι είδους ακίνητα έχεις. Εγώ έχω μισό δυάρι (που και ολόκληρο να είχα δεν είναι καμιά τρομερή περιουσία-ευπρόσδεκτη βέβαια, το ξαναλέω), ο φίλος μου που έλεγα σε άλλο σχόλιο ένα μη κατοικήσιμο σπίτι, η πρώην εργοδότριά μου ολόκληρο κτίριο με “rooms to let” κι ένας γνωστός μου 5αστερο ξενοδοχείο στο Ιόνιο. Δεν νομίζω να με γλυκοκοιτάζει εμένα κανένας προικοθήρας…

poua rige
poua rige
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Granita Lemoni

Παντως κακο δεν ειναι να παραδεχομαστε οτι μπορει να βρισκομαστε σε πλεονεκτικη θεση σε σχεση με αλλα ατομα . Πιο ανθρωπινους μας κανει.

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν

Οι άνθρωποι που έχουν πραγματικά πολλά χρήματα είναι σχεδόν πάντα αθόρυβοι. Δεν τους καταλαβαίνεις από το ντύσιμο, ούτε από το αυτοκίνητο και σίγουρα δεν ξέρει κανείς πόσα ακίνητα ή κινητά έχουν.
Αν ο άλλος ξέρει πόσα ακίνητα έχεις, μάλλον τα έχεις διαφημίσει και τα έχεις ρίξει για δόλωμα. Αν τσίμπησε το ψάρι λόγω ακινήτων, πως γίνεται να μην σε θέλει για τα ακίνητα;
#itsnotrocketscience

Dotti Kali Linnea
Dotti Kali Linnea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

#itsnotrocketscience indeed..Έτυχε και βρέθηκα τους τελευταίους μήνες σε κοινή παρέα με μια κοπέλα η οποία άφηνε συχνά-πυκνά να εννοηθεί ότι προέρχεται από υπερ-πλούσια οικογένεια με πολλά μηδενικά καταθέσεων, έλεγε ανοιχτά ότι θέλει να φοράει ακριβά ρούχα, μάρκες κλπ (όχι κάποι@ συγκεκριμέν@ σχεδιαστ@ μόδας που της αρέσει, όχι ότι παρακολουθεί οίκους, αλλά ότι “θέλει να φοράει μάρκες”), προσπαθούσε να πιέσει και το σύντροφό της να ντύνεται πιο κυριλέ, σχεδίαζε διακοπές σε προορισμούς που θεωρούνται in και πολλά άλλα. Δεν άργησα να καταλάβω ότι η κοπέλα προέρχεται απλώς από μια οικογένεια που θεωρείται ότι έχει λεφτά στην ελληνική επαρχία, η ίδια παίρνει… Διαβάστε περισσότερα »

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dotti Kali Linnea

Ο μεγάλος μου έρωτας (πριν από 20 χρόνια) ήταν ένας άνθρωπος που κυκλοφορούσε με συμβατικό αυτοκίνητο, τζιν παντελόνι και μακό. Ήταν στέλεχος σε μια μεγάλη εταιρεία και το θεωρούσα νορμάλ που είχε περισσότερα χρήματα από εμένα, λόγω θέσης. Όταν μετά από ενάμιση χρόνο πήγαμε στη χώρα που είχε γεννηθεί και στο πατρικό του, κόντεψα να φύγω τρέχοντας.Νόμιζα ότι έμπαινα σε παραμύθι της Disney. Στην καθημερινότητα του δεν καταλάβαινες με τίποτα ότι η οικογένεια του ήταν αυτή που ήταν. Κι ήταν ακριβώς το ίδιο κι οι γονείς του. Απλοί άνθρωποι σε όλα τους. Και μερικά πράγματα για την περιουσία τους τα… Διαβάστε περισσότερα »

Μαριάννα Θ.
Μαριάννα Θ.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Καθόλου δε συμφωνώ με αυτή τη φράση που αναπαράγεται συχνά, ότι «τους πλούσιους δεν τους καταλαβαίνεις». Φυσικά και τους καταλαβαίνεις αμέσως. Γυναίκες που πάνε κάθε βδομάδα στο κομμωτήριο και δεν περιμένουν να περάσει το εξάμηνο για να κόψουν τα μαλλιά τους ούτε τα βάφουν με φτηνές βαφές, άντρες με καλό και πρωτότυπο παπούτσι κι όχι ζαρωμένο και περασμένο για τρία χρόνια με βαφτικό από το σούπερ-μάρκετ, δόντια περιποιημένα γιατί έχουν πρόσβαση σε οδοντιάτρους όποτε θέλουν, καλό ρολόι, κομψά ρούχα από καλά υφάσματα και πιο ωραία αισθητική (γιατί άλλη η ποιότητα και η πρωτοτυπία στο μπλουζάκι των 9,99€ κι άλλη στων… Διαβάστε περισσότερα »

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μαριάννα Θ.

Αυτές που περιγράφεις δεν είναι πλούσιες. Οι πλούσιες γυναίκες δεν πάνε στο κομμωτήριο.

Μαριάννα Θ.
Μαριάννα Θ.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Δεν πάνε στο κομμωτήριο; Μήπως εννοείς ότι έρχεται ο κομμωτής στο σπίτι μία φορά την εβδομάδα; Θα οαίζουμε με τις λέξεις; Γατί είναι το ίδιο!
Δεν κρύβεται το χρήμα συνήθως, πώς να το κάνουμε;

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μαριάννα Θ.

Μαριάννα υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι γύρω σου που έχουν δισεκατομμύρια στην τράπεζα και δεν θα τους καταλάβεις ποτέ. Κι αν επιμένεις σε αυτό που λες, είναι επειδή δεν ξέρεις κανέναν τέτοιο.
Δεν μπορώ να στο εξηγήσω εδώ, μέσα σε πέντε γραμμές.

Μαριάννα Θ.
Μαριάννα Θ.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Οκ, Aloutero, μόνο εσύ έχεις γνωρίσει πλουσίους, τους έχεις προσφέρει υπηρεσίες, κτλ.

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μαριάννα Θ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί εκνευριζεσαι. Δεν είναι κακό να μην γνωρίζεις πλούσιους. Δεν προσθέτει τίποτα στη ζωή σου. Ούτε αφαιρεί βεβαίως, βεβαίως.
Υπάλληλος ημουν.

Μαριάννα Θ.
Μαριάννα Θ.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Aloutero, γιατί υποθέτεις ότι εκνευρίζομαι; Εγώ αναφέρθηκα στην άλλη σου υπόθεση, ότι μάλλον δεν ξέρω πλούσιους, που ανέφερες για να πεις ότι εσύ ξέρεις άρα είσαι η μόνη που μπορεί να έχει γνώμη. Οκ, ό,τι πεις! Επίσης, ευχαριστώ για την υπεροψ..εχμμ, προσπάθεια εξήγησης, αλλά γνωρίζω ήδη ότι όχι απλώς δεν είναι προσόν να ξέρεις πλουσίους, αλλά εγώ, αυτούς που εσύ τους έχεις αφεντικά, τους έχω συγγενείς, κι έτσι ξέρω από πρώτο χέρι γιατί δεν είναι προσόν. Κάτι που δε μπορώ να εξηγήσω εδώ σε πέντε γραμμές.

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μαριάννα Θ.

Επειδή η απάντηση σου ήταν σαρκαστική. Για αυτό υποθέτω ότι εκνευρίστηκες.
Αν τους έχεις συγγενείς είναι χειρότερα γιατί γνωρίζεις αυτούς ως πλούσιους. Μια οικογένεια δεν είναι κριτήριο όμως.
Εν πάση περιπτώσει, ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε ☺️

Dotti Kali Linnea
Dotti Kali Linnea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Οι πλούσιες αγοράζουν το κομμωτήριο και την κομμώτρια μαζί 🙂

poua rige
poua rige
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Δικιο εχεις το κομμωτηριο παει σε αυτες .
Παιδια μην λεμε οτι θελουμε , υπαρχουν πλουσιοι που κανουν φανερα ακριβες επιλογες και πλουσιοι που δεν κανουν τοσο φανερα ακριβες επιλογες αλλα αν τους γνωρισεις λιγο περισσοτερο το χρημα φαινεται .
Απο ρολοι θα ειναι , απο τσαντα, απο αυτοκινητο , απο μια επιλογη ζωης , αλλα καπου φαινεται.

Mia idea
Mia idea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  poua rige

…από τη θαλαμηγό…; θα φαίνεται πάντως, συμφωνώ μαζί σου!

Andromeda
Andromeda
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Εχω χάσει επεισόδια; Γιατί δεν πάνε οι πλούσιες γυναίκες κομμωτήριο;
Από πότε οι πλούσιοι ειναι μια ενιαια τάξη που συμπεριφέρονται όλοι με τον ίδιο τρόπο και μάλιστα με ταπεινότητα;

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Andromeda

Επειδή το κομμωτήριο πάει σε αυτές.

Όσο και να ψάχνεις να βρεις γενίκευση και αστοχία σε αυτό που λέω, είπα και στην αρχή οτι σχεδόν πάντα είναι έτσι.
Εκτός από τον πρώην μου, είχα την τύχη να δουλέψω στο yachting και είχα πραγματικά πολύ πλούσιους πελάτες από όλον τον κοσμο. Το 99% απο αυτούς ηταν έτσι. Εκτός κι αν ήμουν τόσο τυχερή που μου έπεσαν όλοι οι απλοί και οι αθόρυβοι.

Αυτοί που περιγράφετε δεν είναι πλούσιοι. Είναι απλώς πιο πλούσιοι από εσένα και εμένα.

Mia idea
Mia idea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Aloutero συμφωνώ μαζί σου, οι “πλούσιοι ” που λέει η Μαριάννα είναι απλά ένα κλικ πάνω από την απόλυτη ανέχεια! Αλοίμονο αν ήτανε ο πλούτος η δυνατότητα μα κάνεις μια βαφή το μήνα ή να φοράς καινούργια παπούτσια! Πάντως οι έλληνες πλούσιοι συνήθως φαίνονται, δε τη λες απλή τη λάτσαινα, ούτε τη βαρδινογιάννενα.

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mia idea

Η Λατσαινα και η Βαρδινογιαννενα είναι δύο γυναίκες με πολύ μεγάλη προβολή. Δεν θα μπορούσαν να είναι απλές. Στις οικογένειες αυτές πάντως υπάρχουν πολλά μέλη που δεν θα τα καταλάβαινες στο δρόμο.
Όπως υπάρχουν και πολλοί εφοπλιστές και οι γυναίκες τους που δεν θα τους έπαιρνες χαμπάρι.
Όπως οι γιοι γνωστού εφοπλιστή που πέθανε σχετικά πρόσφατα. Ανθρωποι που όχι μόνο δεν φαίνονται ότι είναι τόσο πλούσιοι, αλλά δουλεύουν νυχθημερόν και κυκλοφορούν με Τογιότα.

Granita Lemoni
Granita Lemoni
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Έπίσης ξέρω γυναίκες που χρωστάνε σε όλη την πόλη και μια χαρά πάνε κάθε βδομάδα κομμωτήριο, όπως και άντρες που κρύβονται από τα χρέη και φοράνε ρούχα και παπούτσια που ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν θα φανταζόμουν. Ακόμη θυμάμαι τι σοκ είχα πάθει, χρόνια πριν όταν ήμουν φοιτήτρια που έμαθα για γνωστή μου από την πόλη καταγωγής μου την οποία έβλεπα κάθε μέρα με διαφορετικό συνολάκι (από τα παπούτσια μέχρι τα σκουλαρίκια) και πολλά από αυτά μάρκες (όχι high end αλλά ακριβές για μας τα φοιτητούδια), ότι χρωστάει νοίκια 1 έτους στο φοιτητοσπιτό της. Κι εγώ η χαζή… Διαβάστε περισσότερα »

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Granita Lemoni

Αυτό ακριβώς γρανιτα. Κατάλαβαινεις τον πλούτο από ένα ρολόι ή μια τσάντα…..
Εμμμ….όχι!
Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν υπερωρίες και χρεωνονται για να πάρουν ακριβές μαρκες και στην τράπεζα έχουν 2 ευρώ.

Mia idea
Mia idea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Granita Lemoni

Κι αυτό πολύ σωτό, μάστιγα η υπερχρέωση για κατανάλωση

fox
fox
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Βρε παιδιά δεν εννοούμε βαθύπλουτους γόνους και κληρονόμους ορυχείων στη Δύση, διαδόχους θρόνου και ιδιοκτήτες πετρελαιοπηγών στα Εμιράτα. Εννοούμε πλούσιους ανθρώπους για δεδομένα Ελλάδας. Με κινητά, ακίνητα, ρευστό και περιουσία με την οποία μπορούν να εξασφαλίσουν ως και δισέγγονα χωρίς να δουλέψουν. Πως πρέπει να τους χαρακτηρίσουμε αν όχι πλούσιους;

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  fox

Αυτοί, αλεπού, δεν θα είχαν ποτέ το άγχος αν τους θέλει κάποιος για τα λεφτά τους. Και δεν θα έστελναν την ερώτηση εδώ.

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  fox

Υ.γ. αν μπορούν να εξασφαλίσουν έως και δισέγγονα χωρίς να δουλέψουν, μιλάς για βαθύπλουτους.

Dotti Kali Linnea
Dotti Kali Linnea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Aloutero, ξέρω’γω, κομματάκι δύσκολο αυτό με την εξασφάλιση, γιατί όσα και να έχεις (και εννοώ ΟΣΑ και να έχεις) θέλει και καλή διαχείριση. Από ένα ποσό και πάνω, δεν τα κάνεις μασούρι κάτω από το πάπλωμα, τα έχεις στις τράπεζες, σε επενδύσεις, σε μετοχές, σε γη. Έχουμε ζήσει και capital controls στην τελική 🙂

Evelina Leivada
Evelina Leivada
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

@Αloutero εντάξει τώρα υπερβάλεις λίγο. Δεν αμφιβάλλω ότι έχεις την εμπειρία που λες από την τάδε ή την δείνα πλούσια οικογένεια. Αλλά κι εγώ σου λέω από την δική μου εμπειρία ότι φυσικά και πηγαίνουν στο κομμωτήριο. Τώρα θα μου πεις ότι αυτή με την οποία πήγα τις προάλλες στο κομμωτήριο δεν είναι πλούσια. Τι να σου πω, όνομα δεν μπορώ να πω, αλλά ας πω ότι ο πρώην σύζυγός της είναι από τους πλουσιότερους άντρες της Ισπανίας. Θα συμφωνήσω ότι δεν ξέρουμε πόσα ακίνητα έχει, ούτε εκείνη δεν ξέρει. Αλλά το χρήμα φαίνεται πάνω της. Φωνάζει. Δεν λέω ότι… Διαβάστε περισσότερα »

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Evelina Leivada

Ο πρώην σύζυγος της είναι ο πλούσιος λοιπόν. Χεχε.
Παιδιά δεν έχει καμία σημασία. Δεν είναι κανένας διαγωνισμός, ούτε αξίζει σε κανέναν κανενα βραβείο αν έχει με κάποιο τρόπο συναναστραφεί με πλούσιους.
Μια διαπίστωση από τη δική μου εμπειρία κατέθεσα.
Και είπα σχεδόν όλοι. Πράγμα που σημαίνει όχι όλοι.

Παπαρουνα
Παπαρουνα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Aloutero.. άσχετο με τα υπόλοιπα, αλλά μιας και γνωρίζεις τις συνήθειες των Γιαγκων Δράκων, λύσε μου την απορία : γιατί παντρεύονται τα κορίτσια τους τόσο μικρά; Όταν ακούς για γάμο μιας τέτοιας κόρης, συνήθως οι ηλικίες είναι 23 του κοριτσιού και 30-35 του συζύγου.

bella ciao
bella ciao
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Δεν γνωρίζω προσωπικά κανέναν πραγματικά πλούσιο, οπότε δεν μπορώ να πω κάτι με σιγουριά. Φαντάζομαι όμως πως θα καταλάβαινα κάποιον πλούσιο αν έκανα έστω και λίγη παρέα, από την άνεση που θα είχε σε σχέση με το χρήμα. Δε νομίζω πως θα διπλοτσέκαρε τις τιμές σε ένα Μενού, ούτε θα συμμετείχε σε συζήτηση για το πόσο δεν φτάνει ο μισθός (που είναι ένα ψιλοσυχνό θέμα) ούτε για τα παιδικά παπούτσια που θέλουν ανα 3 μήνες αλλαγή.. Τώρα, αν υπάρχουν πάμπλουτοι που χαλάν τη ζαχαρένια τους για αυτά τα θέματα… τί να πω… Κρίμα και κακώς!!! 😛 😛

poua rige
poua rige
4 χρόνια πριν

Δεν ξερω αλλα οσοι εχουν παρατηρησει καλα τα ελληνικα δεδομενα ξερει πως και η σταθερη δουλιτσα μετραει και τα 2-3 ακινητα καλα ειναι για καποιους. Ζορια δεν λεω οτι δεν εχουν αυτοι αλλα εχουν ασφαλεια. Αλλο να ζεις με μισθουλακο στον ιδιωτικο τομεα και στο νοικι και αλλο να εχεις τον σταθερο μισθο ,ενα κεραμιδι πανω απο το κεφαλι σου να μενεις, να παιρνεις και κατι εκατοσταρικα απο κανενα σπιτακι να νοικιαζεις , αν εχεις και ενα εξοχικο να κανεις και καμια βουτια να μην βραζεις στην πολη και αυτο καλο ειναι. Και εχω φαει ακυρο γιατι ημουν φτωχαδακι και… Διαβάστε περισσότερα »