in

«Α, μπα» classics: Η γυναίκα με πλησίασε και μου ζήτησε γάλα για το μωρό της

Της πήρα το γάλα, γιατί σκέφτηκα ότι δεν μπορώ να ξέρω τι συμβαίνει στο αλήθεια με εκείνη

Γεια Α μπα! Είμαι πολύ μπερδεμένη και χρειάζομαι τη βοήθειά σου και αυτή των αναγνωστών. Καταρχάς είμαι 17. Χθες, μετα το φροντιστήριο γυρνούσα στο σπίτι, και αν και χορτάτη σκεφτόμουν σκεφτόμουν να αγοράσω τίποτα να φάω ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

f2b36f7f94890efa749aeba92b669acf

Γεια Α μπα! Είμαι πολύ μπερδεμένη και χρειάζομαι τη βοήθειά σου και αυτή των αναγνωστών. Καταρχάς είμαι 17. Χθες, μετα το φροντιστήριο γυρνούσα στο σπίτι, και αν και χορτάτη σκεφτόμουν να αγοράσω τίποτα να φαω γιατί βαριόμουν.. βρήκα έξω από το σουπερμάρκετ μία γυναικα, και αν και στην αρχή την προσπέρασα γιατι νόμιζα πως ήθελε λεφτά, γύρισα να τη ρωτήσω τι θέλει. Μου ειπε πως ηθελε γάλα σε σκόνη για το μωρό. Ήταν όμως γύρω στα με πενήντα και μου φάνηκε λίγο δύσκολο να έχει μωρό. Σκέφτηκα ισως το μωρό της κόρης της, ίσως και να λέει ψέματα. Αλλά της πήρα το γαλα, γιατί σκέφτηκα ότι δεν μπορώ να ξέρω τι συμβαίνει στο αλήθεια με εκείνη, και σκέφτηκα ακόμη πως εγώ καμία ανάγκη δεν είχα να φάω. Δεν πεινούσα καν. Βέβαια, κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί το αντίθετο: αφού δεν ξέρουμε τι συμβαίνει με αυτή, τότε καλύτερα να μην της δώσω το γάλα. Τέλος πάντων.. γύρισα στο σπίτι και επειδή χρησιμοποίησα λεφτά της μαμάς μου, της είπε τι έκανα. Δεν ηξερα όμως πως θα αντιδράσει έτσι.. μου φώναζε, όχι που ξοδεξα τα λεφτά της, αλλά για την πράξη που έκανα. Μου είπε πως η γυναίκα είναι απατεώνας και επικίνδυνη. κατι που βέβαια εχει πιθανότητες να συμβαίνει αλλά.. πως θα είμαστε σίγουροι; Όπως και να έχει κατέληξα να μην ξαναδώσω κατι, σε οποιονδηποτε στο δρόμο και να ησυχάσω. Μπορεί να μην είναι και ο,τι πιο ανθρωπινο, αλλα τουλάχιστον έτσι δεν θα κινδυνεύσει ποτέ. Πως βρίσκεις τη στάση μου; Επίσης: ήταν πολύ επικίνδυνο αυτό που έκανα;

-Ρενα

Δεν ήμουν μπροστά για να ξέρω, αλλά και μπροστά να ήμουν πάλι δεν θα μπορούσα να σου πω με βεβαιότητα. Από την περιγραφή πάντως, δεν μπορώ να φανταστώ πώς κάποιος που ζητάει γάλα σε σκόνη μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Πιστεύω ότι έκανες πολύ καλά και η μαμά σου φοβάται πολύ γιατί έτσι είναι ο κόσμος τελευταία, όλο και περισσότερο, φοβισμένος και περιχαρακωμένος, αυτό συμβαίνει όταν λιγοστεύουν τα λεφτά και έρχονται κι άλλοι άνθρωποι που είναι σε ακόμη χειρότερη οικονομική κατάσταση. Ότι σου φάνηκε πενήντα χρονών δεν σημαίνει ότι ήταν πενήντα χρονών, όταν είσαι δεκαεφτά όσοι είναι πάνω από τριάντα σου φαίνονται γέροι, αλλά και πενήντα ή εξήντα να ήταν, δεν έχει σημασία, για διάφορους λόγους μπορεί να προσέχει μια γυναίκα ένα μωρό, δεν είναι απαραίτητο να είναι δικό της. Δεν υπάρχει τρόπος να μην κινδυνέψεις.

Πρέπει να προφυλάσσεσαι, αλλά αυτό δεν θα γίνει αν κλειστείς σε σπηλιά, κι εκεί μπορεί να καταρρεύσει ο βράχος. Θα εμπιστεύεσαι την πρώτη σου αντίδραση. Αν κάτι σου φαίνεται περίεργο, αν κάτι δεν σου κολλάει, όχι στα λόγια αλλά στην αίσθηση που σου δημιουργεί ο άλλος, αν νιώθεις επιθετικότητα στις κινήσεις ή στο βλέμμα, αυτό να μην το αγνοείς ποτέ.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

14 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν

Φαγητό δεν μπορώ να αρνηθώ σε κανέναν. Ποτέ και για κανέναν λόγο. Λεφτά ναι, μπορεί να μη δώσω. Αλλά φαγητό δεν γίνεται να αρνηθώ. Δεν με νοιάζει αν είναι απατεώνες. Έστω και μια στο εκατομμύριο να λένε αλήθεια μου είναι αρκετό.

Melinda Gorey
Melinda Gorey
4 χρόνια πριν

Η αλήθεια είναι πως μου έχει συμβεί κάτι παρόμοιο. Περπατούσα στο δρόμο για να κάνω κάποια ψώνια πριν φύγω Ερασμους (δηλαδή είχα κάμποσα χρήματα επάνω μου). Με σταματάει μια γυναίκα Ρομα και μου ζητάει να πάω μαζί της στο απέναντι σούπερ μάρκετ και να της πάρω πάνες για το παιδί της. Της λέω ναι και ξεκινάμε να πάμε. Μπαίνουμε μέσα και της λέω «ξέρετε ποιες πάνες είναι»; (υπέθεσα ότι μπορεί να μην ήξερε να διαβάζει). Μου λέει «ναι,είναι στον πάνω όροφο». Της λέω «ωραία πηγαίνετε να πάρετε αυτές που θέλετε και σας περιμένω εδώ». Ήμουν στο ταμείο. Επέμενε τόσο πολύ… Διαβάστε περισσότερα »

Κοσμική Νεράιδα
Κοσμική Νεράιδα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Melinda Gorey

Σίγουρα ήταν απατεώνας.Αλλιως για ποιο λόγο να μην πήγαινε μόνη της;καλό είναι να βοηθάμε αλλά να εμπιστεύεσαι πάντα το ένστικτο του,το οποίο αποδείχθηκε και αληθές

Μίλτος Παπάρας
Μίλτος Παπάρας
4 χρόνια πριν

Συνήθως τα άτομα που ζητουν “γάλα για το μωρό τους” ζητούν λεφτά για το γάλα του μωρού. Το ότι της είπες να σου πάρω γάλα και αυτή σου είπε ναι γάλα πάρε μου από τη μια μου φαίνεται ότι δεν σε εξαπατά, αλλά καλύτερα να σε εξαπατουσε και κανένα μωρό να μην ήθελε γάλα.
Η αντίδραση της μητέρας σου ήταν αρκετά απότομη.

Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
4 χρόνια πριν

Έχω πάρει συνειδητή προσωπική απόφαση να μην επεξεργάζομαι το μετά σε τετοιες καταστάσεις. Μου έχει τύχει γυναίκα Ρομά να μου ζητήσει χρήματα για φάρμακο για το παιδί της, την πήγα φαρμακείο, κι έβγαλε χαρτάκι με κακογραμμένο το όνομα – ήταν οι γνωστές συσκευούλες για το άσθμα, της πήρα δύο, κι έκλαιγε μετά. Αντίστοιχα μου έχει τύχει άστεγος που ήθελε κουβέρτα κ όταν είπα να του πάρω, μου το γύρισε, ότι θα τις έπαιρνε από κάπου συγκεκριμένα, κτλ. Και κατέληξα στο ο, τι μπορώ, όταν μπορώ, εφόσον μπορώ, να το κάνω. Έχω αποδεχθεί ότι σχεδόν ποτέ δεν μπορώ να ξέρω με… Διαβάστε περισσότερα »

daria
daria
4 χρόνια πριν

Απο τη στιγμή που της είπες να της πάρεις το γάλα και το δέχτηκε τότε δεν πιστέυω οτι ήταν απάτη. Άσε που μπορεί να φαινόταν μεγσλύτερη λόγω δυσκολιών που περνάει, προφανώς, και να μην είναι. Προσωπικά δεν δίνω ποτέ χρήματα, μόνο παίρνω φαγητό όπου κρίνω οτι χρειάζεται.

Th3 do
Th3 do
4 χρόνια πριν

Εγώ προσωπικά δίνω και χρήματα άμα κρίνω την κατάσταση εκτός από παιδάκια και εκτός από γιαγιάδες με φυλαχτά και κομποσκινια. Δεν είναι ανάγκη πάντα ένα φαγητό-σάντουιτς .μπορεί να έχουν ανάγκη από κρύο νερό το καλοκαίρι από μια σοκολάτα από σερβιέτες από κάτι τέλος πάντων πέρα του προφανές. Η αντίδρασή της μητέρας στην προκειμένη περίπτωση κατι μού λεει ειναι ότι “έχασε “τον έλεγχο των χρημάτων που έδωσε στο κορίτσι,γι’αυτό και τόσο υπερβολή.

Soterman
Soterman
4 χρόνια πριν

Ακριβώς αυτό, λεφτά δεν δίνω σχεδόν ποτέ σε ανθρώπους στο δρόμο, παρά μόνο φαγητό…

Κοσμική Νεράιδα
Κοσμική Νεράιδα
4 χρόνια πριν

Δεν ξέρω αν είχα διαβάσει κάτι παρόμοιο στο σάιτ,όμως θυμάμαι πως έχει γραφτεί πως υπάρχει κόλπο με το γάλα σε σκόνη.Δηλαδη μπορεί κάποιος να το επιστρέψει και να πάρει πίσω τα χρήματα.Ισχυει κάτι τέτοιο;

Ιόλη
Ιόλη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Κοσμική Νεράιδα

Ναι ισχύει, είναι στάνταρ τακτική γυναίκες Ρομά έξω από σούπερ μάρκετ να ζητούν γάλα σε σκόνη και συνήθως το πιο ακριβό που έχει πάνω από 20€ . πάνε μετά και το δίνουν πίσω παίρνοντας τα χρήματα. Μου το είχε πει κοπέλα στο ταμείο του σούπερ μάρκετ. επίσης δεν δίνω ποτέ χρήματα, ειδικά σε Ρομά που στέλνουν επί τούτου τα παιδιά τους να ζητιανευουν, μπορεί να τους πάρω κάτι που τρώγεται αλλά λεφτά δεν δίνω. Με εκνευρίζουν απίστευτα που τα μαθαίνουν από μωρά να ζητιανευουν και να κλέβουν!

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Κοσμική Νεράιδα

Ήμουν για ένα φεγγάρι μέλος ενός γκρουπ στο φμπ για να δω με τα μάτια μου τι παίζει στα μαμαδογκρουπ και έπαιξε αυτό για κανά μήνα, το να πουλάνε κάποιες, με δυσδιάκριτες φωτο, το γάλα μιας μάρκας με διάφορες δικαιολογίες, κυρίως ότι δε θα το πιεί γιατί άλλαξε ή γιατί έχει τεράστια ανάγκη τα χρήματα. Μπορεί να ήταν και ίδια βέβαια με άλλα προφίλ. Την ξεφώνισε κάποια στιγμή ένα μέλος. Μου είχε κάνει εντύπωση ότι έπεφταν αρκετές στην παγίδα να της προτείνουν να τη βοηθήσουν οικονομικά ή με άλλους τρόπους, πέρα από το να αγοράσουν το γάλα.

Cycling in the rain
Cycling in the rain
4 χρόνια πριν

Όταν ήμουν φοιτήτρια πάνω στην Εγνατία ήταν ένας παππουλης ρακένδυτος με ένα χαρτί που έλεγε ‘πειναω’. Του έπαιρνα ένα κουλούρι η ένα σάντουιτς και του το έδινα. Ένα πρωί γύρω στις 5, τον είδα να κατεβαίνει απο ένα ανοιχτό ντατσουν μαζι με καμιά δεκαριά ακόμα. Δε με επηρέασε και συνέχισα να του αγοράζω φαγητό.

Νίκος
Νίκος
4 χρόνια πριν

Καμιά φορά έχουν κάτι απαιτήσεις. ……
Γριά ζητιανα που συχναζει εξω από τον Σκλαβενιτη με σταματάει και μου ζητάει να της πάρω γάλα. Συμφωνώ και παω να μπω στο σουπερ μαρκετ οπότε μου φωνάζει : Γάλα καρύδα όμως γιατί νηστεύω!!
Τι της λες τώρα; το γάλα καρύδας έχει υπερδιπλασια τιμή σε σχέση με το αγελαδινό που παίρνω στα παιδιά μου…….