in

Αγαπητή «Α, μπα»: Λαμβάνεις μηνύματα μίσους ή απειλής;

Αγαπητή Α,μπα να κάτι που ήθελα να σε ρωτήσω σχεδόν από την πρώτη στιγμή που σε ανακάλυψα. Δε λαμβάνεις, πέρα από τις ερωτήσεις των αναγνωστών ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Capture 7

Αγαπητή Α,μπα να κάτι που ήθελα να σε ρωτήσω σχεδόν από την πρώτη στιγμή που σε ανακάλυψα. Δε λαμβάνεις, πέρα από τις ερωτήσεις των αναγνωστών, και μηνύματα προσβλητικά ή υποτιμητικά προς εσένα ή το τη δουλειά που κάνεις εδώ; Το σάιτ σου έχει βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο και είμαι σίγουρη πως άλλου τόσου τα συμφέροντα έχει απειλήσει. Έχει τύχει ποτέ, λοιπόν, να λάβεις κάποιο μήνυμα μίσους ή απειλής ή ακόμη και κάτι πιο ήπιο; Ελπίζω να μου απαντήσεις, γιατί πραγματικά το έχω απορία.

Στα σχόλια του lifo βλέπω συνέχεια

Ε, ναι, φυσικά.

Γιατί νομίζεις ότι κάνουμε συνέχεια τόσες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του σάιτ; Για να αποθαρρύνουμε τα τρολ, είναι η απάντηση. Όταν έρχεται ένα, το μυρίζονται αμέσως τα υπόλοιπα, ή το ένα αρχίζει και αναπαράγεται με νέα προφίλ. Είναι μια από τις δουλειές που γίνονται σε μόνιμη βάση, καθημερινά.

Τα καλά νέα είναι ότι ο τρόπος αντιμετώπισης είναι πολύ αποτελεσματικός, γιατί όσο περνάει ο καιρός, μαθαίνουμε περισσότερα. Δεν είναι κάτι που δεν μπορείς να χειριστείς, αν θέλεις να το κάνεις.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

14 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Αγκινάρα
Αγκινάρα
4 χρόνια πριν

Με αφορμή αυτή την ερώτηση θα ήθελα να κάνω την εξής παρατήρηση: κάθε φορά που ανεβαίνουν αποσπάσματα της καθημερινής Α, μπα στο fb (και συνήθως τα πιο “πικάντικα”) τρολάρεται απίστευτα στα σχόλια από ανώριμους/μισογύνιδες οι οποίοι δεν γνωρίζουν τη σελίδα και τη γελοιοποιούν. Προσωπικά με ενοχλεί πάρα πολύ και νιώθω λίγο σαν να παραβιάζεται ο προσωπικός μου χώρος. Το νιώθετε κι εσείς ή μόνο εγώ είμαι η παράξενη;(αντιλαμβάνομαι ότι η σελίδα πρέπει να διαφημιστεί αλλά και πάλι..)

Cycling in the rain
Cycling in the rain
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αγκινάρα

Δεν έχω FB και αυτό που λες με προβληματίζει ιδιαίτερα.

Queen of spades
Queen of spades
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αγκινάρα

Ναι νιωθω κι εγω ετσι. Ακομα θυμαμαι τα fb σχολια κατω απ την αναρτηση που μια κοπελα αναρωτιοταν αν επρεπε να πει στο συντροφο της οτι εχει ΗPV. Βουρκος και δυσωδια, σκετη απελπισια. Απ την αλλη σκεφτομαι οτι η πλειοψηφια δε σκεφτεται οπως το σαιτ, μαλλον τετοια σχολια ειναι η επικρατουσα αντιληψη (και δεν το λεω με διαθεση επαρσης, οτι ποσο καλυτεροι ειμαστε, αλλα τουλαχιστον αναγνωριζουμε καποιες αδυναμιες μας). Οποτε και παλι καλα να λεμε που υπαρχει αυτο το μερος.

Origami Lover
Origami Lover
4 χρόνια πριν

Ειμαι διαχειριστής στην ομάδα των άθεων στο FB που και λόγω “περιεχομένου” θεωρείται αρκετά επικίνδυνη και εμπρηστική (δεν είναι θεωρειται) και βαλλεται κατα καιρούς από ερασιτεχνικά τρολ αλλά και από επαγγελματίες του είδους (θρησκευόμενους ΚΑΙ άθεους). Το ποσοστό δεν είναι μεγάλο, αλλά είναι επίμονο. Επίσης δεν είναι πάντα ένας άνθρωπος, υπάρχουν bots που στέλνουν ομαδικά μηνύματα. Μην ξεχνάς πως οι άνθρωποι που διαφωνούν με κάτι και το εκφράζουν χυδαία ή πιεστικά δεν τα παρατάνε με την διαγραφή, αλλά ως πεντάχρονα στην αυλή του νηπιαγωγείου που λέγεται socia media κυνηγάνε τον κωστάκη μέχρι να του ριξουν το γλυφιτζούρι από το χέρι… Διαβάστε περισσότερα »

Θεριό
Θεριό
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Καλά, πάντως εμένα εδώ μου έχουν κόψει και διαφωνία μου χωρίς να είναι ούτε υβριστική ούτε χυδαία, απλά επειδή δεν άρεσε στην συντάκτρια ή την ομάδα που εγκρίνει τα σχόλια, καθώς εξέφραζα διαφορετική άποψη για το μεγάλο μάντρα.
Μου έκανε πραγματικά πολύ μεγάλη εντύπωση και δεν ξανασχολίασα έκτοτε (με μοναδική εξαίρεση αυτό το σχόλιο τώρα).

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν

Συμπτωματικά σκεφτόμουν το ίδιο εχθές, όπου διάβασα κάτι που έγραφε η διαχειρίστρια των Φεμινιστικών Παραληρημάτων περί απειλών. Πραγματικά είναι έξω από το μυαλό μου πώς και γιατί ένας άνθρωπος θα κάτσει να στείλει ένα ακραίο μήνυμα σε κάποιον αλλον μόνο και μόνο γιατί ενοχλείται από τις ιδέες του. Θα μου πειτε, αυτά συνέβαιναν από καταβολής κόσμου, δεν είναι κάτι καινούργιο. Απλώς δεν μπορώ να αντιληφθώ πόσο τον ενοχλεί, τι κουμπί του πατάει, πού νιώθει ότι ο ίδιος απειλείται για να αντιδράσει έτσι. Ή μάλλον έχω αρχίσει και αντιλαμβάνομαι και αυτο με τρομάζει περισσότερο!

Between Worlds (she/her)
Between Worlds (she/her)
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φούστα Κλαρωτή

Εδώ, άνθρωποι παίρνουν ένα πολυβόλο και σκοτώνουν κόσμο, γιατί δεν τους αρέσουν τα ομοφυλόφιλα άτομα, ή γιατί δεν βρίσκουν σχέση (λες και τους τη χρωστάει κάποιο άλλο άτομο), στο τρολινγκ θα κολλήσουν;

AllesGoed
AllesGoed
4 χρόνια πριν

Σας ξέφυγε ο cityman στην ερώτηση με τον 37χρονο μπεμπη. Όχι ότι ειμαι δοσίλογος και γερμανοτσολιας άλλα ειμαι λίγο για τους μισογυνηδες.

Lady Chatterley
Lady Chatterley
4 χρόνια πριν

Καλά, χαμπάρει δεν έχω πάρει… Φαντάσου τι θέμα έχει ο άλλος για να σπαταλά τόση ενέργεια να κάνει το ένα προφίλ μετά το άλλο.

Rubia
Rubia
4 χρόνια πριν

Ποιος βρε Μίτσι; Γράψε το γιατί έχω και εγώ μερικούς στη λίστα μου.

Mirka Janic
Mirka Janic
4 χρόνια πριν

Τα τρολ είναι μόνο έμμισθα ή υπάρχουν και τρολ που γουστάρουν να καίγονται γράφοντας ηλιθιότητες στο ίντερνετ; Υπάρχει άνθρωπος που τη βρίσκει έτσι;

Cycling in the rain
Cycling in the rain
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mirka Janic

Έμμισθα τρολ από κόμματα να το καταλάβω. Αλλά το να πληρώνεται κάποιος για να τρολλαρει εδώ, με ξεπερνά….Πιστεύω απλά πως υπάρχουν κακεντρεχεις και αγενείς ανθρωποι.

Between Worlds (she/her)
Between Worlds (she/her)
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mirka Janic

Μήνυμα προς τρολ: Τα άλλα πληρώνονται!

maruka
maruka
4 χρόνια πριν

Ήταν κι εμένα απορία μου 😊 μπράβο ωραία ερώτηση