in

Αγαπητή «Α, μπα»: Μπορώ να συγκεντρωθώ μόνο στην απόλυτη ησυχία

Να κάνω συνέχεια «σσσσστ»;

Γεια σου Λένα,
Διαβάζω στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου μου σε μυστηριώδη χώρα του εξωτερικού (πρώτη λέξη από U, δεύτερη από K), κάθε μέρα, και συγκεκριμένα στο silent area, που έχει αυστηρούς κανόνες όπως «όχι ψιθύρους, όχι ήχους, όχι noisy ή smelly φαγητό, όχι δυνατή μουσική στα ακουστικά». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

NX 17013

Γεια σου Λένα,
Διαβάζω στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου μου σε μυστηριώδη χώρα του εξωτερικού (πρώτη λέξη από
U, δεύτερη από K), κάθε μέρα, και συγκεκριμένα στο silent area, που έχει αυστηρούς κανόνες όπως «όχι ψιθύρους, όχι ήχους, όχι noisy ή smelly φαγητό, όχι δυνατή μουσική στα ακουστικά». Με λίγα λόγια, απόλυτη ησυχία και καθόλου λόγια. 
Μπορώ να συγκεντρωθώ μόνο στην απόλυτη ησυχία. Όταν ακούω κάποιους να ψιθυρίζουν για ώρα ή να ακούν δυνατά μουσική από τα ακουστικά τους, τους ζητώ να σταματήσουν κάποιες φορές. Άλλες φορές όταν είναι μακριά και βιάζομαι κάνω απλά «σσσσστ».
  Συνήθως, ξαναρχίζουν και αν δεν αρχίσουν οι ίδιοι, αρχίζουν άλλοι. Έχω φωνάξει αρκετές φορές τους υπεύθυνους, αλλά με το που έρχονται κανείς δεν μιλάει, και μόλις φεύγουν πάλι τα ίδια. Τι να κάνω; Να τους πιάνω έναν – έναν; Να κάνω συνέχεια «σσσσστ»; Να μη διαβάσω ποτέ ξανά; Ελπίζω να πεις το τρίτο.

– Μαρία

Είσαι κάπως άτυχη που μπορείς να συγκεντρωθείς στην απόλυτη ησυχία, γιατί απόλυτη ησυχία δεν υπάρχει. Πάρε ακουστικά ακύρωσης θορύβου.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

15 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
dex_
dex_
5 χρόνια πριν

Γιατί δεν αγοράζεις/νοικιάζεις ένα στούντιο ηχογραφήσεων; Έχουν τρομερή ηχομόνωση!
https://www.memecenter.com/fun/104259/Youre-poor

#stop_being_poor

Πσιτ
Πσιτ
5 χρόνια πριν

Αααα τωρα χτυπησες φλεβα! Εργαζομαι σε πανεπιστημιακη βιβλιοθηκη οποτε θα σου πω πως ειναι τα πραγματα απο την πλευρα των υπεθυνων: δεν υπαρχει πιο εκενυριστικο πραγμα απο τα ατομα που κανουν φασαρια. Αν δεν εχεις οπτικη επαφη μαζι τους, εντοπιζεις στο περιπου το σημειο απ’οπου προερχεται η βαβουρα, κι οταν πλησιαζεις το βουλωνουν ολοι και δεν ξερεις ποιον να επιπληξεις. Και φυσικα, με το που γυρνας την πλατη σου, ξανα παλι βουητο. Αυτο ισχυει στους ‘κανονικους χωρους’. Στις αιθουσες αυστηρης ησυχιας, δεν υπαρχει ελαστικοτητα: απλα ΔΕΝ μιλας, μασας ή ακους μουσικη δυνατα. Αν λοιπον καποιος επιδιδεται σε τετοιου ειδους συμπεριφορες,… Διαβάστε περισσότερα »

Franny
Franny
5 χρόνια πριν

διαβαζε στο σπιτι σου.
απο εναν χωρο με ΤΟΣΑ ατομα, ακομα κι αν υπαρχουν κανονες ησυχιες, μεσα στο σπιτι σου, θα εχει περισσοτερη ησυχια.
εξωτερικοι ηχοι, υπαρχουν παντου.

Neverlander
Neverlander
5 χρόνια πριν

Σε αυτό το σημείο να καταδικάσουμε σε αιώνια ακρόαση Λαίδης Αντζελα τους παραβάτες της silent area.

Δανάη Βαρδαλή
Δανάη Βαρδαλή
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Neverlander

Αυτό θα ήταν ευχή, όχι καταδίκη.

Neverlander
Neverlander
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Δανάη Βαρδαλή

Λες να έπρεπε να πω Μπετόβεν;

Ευαγγελία Σχοινά
Ευαγγελία Σχοινά
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Neverlander

Neverlander, το πήγες στη μουσική κ μου θύμισες κάτι λατρεμένους μου γείτονες. Θυμάμαι διάβαζα βιοχημεία για εξεταστική με υπόκρουση Ρίτα Σακελλαρίου ”Πολλά λες, πολλά λες και δεν τα κάνεις / πολλά λες, πολλά λες και θα πεθάνεις”.
Αχ.

frabala
frabala
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ευαγγελία Σχοινά

Να διαβαζω πανελληνιες, με την αδελφη μου να ακουει σεπουλτουρα κ βόιβοντ απο διπλα με ακουστικα, ( χιντ: δεν επιανε)

inside job
inside job
5 χρόνια πριν

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα! Δεν έχω δοκιμάσει ακουστικά ακύρωσης θορύβου. Η λύση που έχω βρει είναι ωτοασπίδες – όχι όμως οι τυπικές ωτοασπίδες γενικής χρήσης. Απευθύνθηκα σε επαγγελματία που ασχολείται κυρίως με ακουστικά βαρηκοΐας, ο οποίος παίρνοντας καλούπι των αυτιών φτιάχνει ωτοασπίδες οι οποίες ακολουθούν ακριβώς το κανάλι του κάθε αυτιού. ‘Ετσι, και πλήρης απομόνωση επιτυγχάνεται και δεν εφαρμόζεται πίεση σε λάθος σημεία όπως γίνεται με τις τυπικές ωτοασπίδες (που εμένα μου προκαλούσαν πόνο). Είναι από σιλικόνη, καθαρίζονται πολύ εύκολα με σαπούνι και νερό και λογικά έχουν μακρά διάρκεια ζωής. Προσωπικά είμαι τρισευτυχισμένη και η ποιότητα ζωής μου έχει… Διαβάστε περισσότερα »

selina
selina
5 χρόνια πριν

συμφωνώ με την Αμπα! αφου εσύ έχεις το “πρόβλημα” και υπάρχει και λύση εύκολη πρέπει να την ακολουθήσιες. Γιατί και οι αλλοι μπορεί να κανουν δουλεια, μπορεί να θέλουν να ηρεμήσουν, να εξηγησουν κάτι ή το οτιδήποτε. Δεν ξέρω κατα πόσο είναι σωστό να πηγαίνεις σε όλους και να τους λες τι να κάνουν, οπότε κάνε πρώτα αυτά που μπορείς εσύ να κάνεις για τον εαυτό σου

BabyDoll
BabyDoll
5 χρόνια πριν

Τα ακουστικά ακύρωσης θορύβου ή οι κλασσικές ωτοασπίδες είναι μια καλή λύση. Δυστυχώς σε δημόσιους χώρους δεν μπορεί να υπάρξει η απόλυτη ησυχία. Κάποιος θα σηκωθεί να πάει στο μπάνιο, θα βήξει, θα χασμουρηθεί…
Τα συνεχή σσσ δεν είναι λύση. Αν δεν είναι απαραίτητο να διαβάζεις στην βιβλιοθήκη δοκίμασε και στο σπίτι.

Jelly Roll
Jelly Roll
5 χρόνια πριν

Τα καταστήματα μουσικών ειδών έχουν καταπληκτικές ωτοασπίδες.

Τουταγχαμόνη
Τουταγχαμόνη
5 χρόνια πριν

Είναι μια καλή ευκαιρία να ανακαλύψεις την αποτελεσματικότητα της υπνοπαιδείας. Ηχογραφείς δηλαδή αυτά που έχεις να διαβάσεις και τα ακούς όταν πέφτεις για ύπνο, θα έχεις την απόλυτη ησυχία και θα επικεντρωθείς αποκλειστικά σε αυτό που έχεις στα αυτιά σου.

Επίσης, αντί για ωτοασπίδες, θα μπορούσες να φορέσεις ακουστικά για μουσική, αυτά όμως που μπαίνουν μέσα μέσα και σφηνώνουν, σαν να βουλώνεις το αυτί, λειτουργούν και σαν ωτοασπίδες (εγγυημένα), αλλά με τα ακουστικά θα μοιάζεις πιο κουλ, ότι και καλά ακούς μουσική ενώ εσύ απλά θα τα έχεις για την ηχομόνωση που θέλεις.

Βλαξ Μάμπα
Βλαξ Μάμπα
5 χρόνια πριν

Με αφορμή ότι το σπίτι μου είναι δίπλα σε δρόμο και, λόγω προεκλογικής περιόδου, τον έχουν ξεριζώσει 5 φορές από το Σεπτέμβριο (μιλάω για Βέλγιο, όχι Ελλάδα), χώρια τη φασαρία στους διαδρόμους, δεν είναι πάντα ασφαλής λύση το σπίτι, άρα απόλυτη ησυχία όντως δεν υπάρχει πουθενά. Η καλύτερη λύση είναι να βρεις τα ακουστικά που σου προτείνουν. Αλλά θα σε συμβούλευα, όταν είσαι πιο άνετη χρονικά, να μάθεις να λειτουργείς και στην μη απόλυτη ησυχία, ακριβώς για να μην εξαρτώνται οι επιδόσεις σου από αυτήν. Και αν στην πορεία βρεις δουλειά που θέλει συγκέντρωση, θα κάνεις σςςςς στους συναδέλφους σου;… Διαβάστε περισσότερα »

αμύριστο λουλούδι
αμύριστο λουλούδι
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Βλαξ Μάμπα

Συμφωνώ. Οι ωτασπίδες είναι μια λύση αλλά πρέπει να είναι προσωρινή. Γιατί δεν θα υπάρχει πάντα ευχέρεια να τις χρησιμοποιεί. Τι θα κάνει όταν ο διπλανός συνάδελφος μιλάει στο τηλέφωνο και αυτή θα πρέπει να γράψει ή να διαβάσει κάτι; Και αν εργάζεται σε ενιαίο χώρο με πολλά γραφεία; Συμφωνώ λοιπόν ότι είναι μια συνήθεια, εξάσκηση και προσπάθεια θέλει. ΥΓ. τη χρονιά των πανελληνίων η μικρή μου αδερφή ήταν νήπια. Καταλαβαίνετε τι γινόταν σπίτι. Έμαθα λοιπόν να συγκεντρώνομαι στο διάβασμα. Υποχρεωτικά. Τώρα μπορώ να διαβάζω ενώ έξω κάνουν συναυλία οι Motorhead. Βέβαια δεν ακούω όταν μου μιλάνε, πρέπει να με… Διαβάστε περισσότερα »