in

Αγαπητή «Α, μπα»: Mε κάλεσαν στο γάμο απλά για να με υποχρεώσουν να πάρω δώρο;

Δύο συνάδελφοι απ’το τμήμα πρόκειται να παντρευτούν

Αγαπητή Α, μπα κ σχολιαστές καλημέρα! Η ερώτηση έχει να κάνει με κοινωνική συμπεριφορά κι επειδή είμαι σε δίλημμα αποφάσισα να ζητήσω την άποψή σου! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

17222def2445557c0e1fa2c4d017274b

Αγαπητή Α, μπα κ σχολιαστές καλημέρα! Η ερώτηση έχει να κάνει με κοινωνική συμπεριφορά κ επειδή είμαι σε δίλλημα αποφάσισα να ζητήσω την άποψή σου! Πρόσφατα η εταιρεία μου με μετέθεσε σ’ένα άλλο τμήμα της, στο οποίο δεν γνώριζα κανέναν (το τμήμα ήταν σε άλλη περιοχή της Αθήνας, δεν είχε καμία σχέση με το προηγούμενο)! Εκεί άρχιζα να γνωρίζω σιγά σιγά τους καινούργιους συνάδελφους κ να αποκτώ μια επαγγελματική σχέση χωρίς όμως να αναπτύξω φιλική σχέση με κάποιον/α, είμαι άλλωστε λίγους μήνες μόνο εδώ, εκ των πραγμάτων είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο. Δύο συνάδελφοι απ’το τμήμα πρόκειται να παντρευτούν σε μία εβδομάδα κ με κάλεσαν στον γάμο ο οποίος όμως θα γίνει στη Ρόδο κ είναι προφανές ότι δεν θα έκανα ολόκληρο ταξίδι για να παρευρεθώ στον γάμο δύο ανθρώπων που γνωρίζω ελάχιστα! Είμαι κακιά που σκέφτηκα ότι με κάλεσαν απλά για να με υποχρεώσουν να πάρω δώρο? Έχουν καλέσει ολόκληρο το τμήμα παρεμπιπτόντως, το οποίο αριθμεί πάνω από 150 άτομα κ ξέρω ότι έχουν φιλικές σχέσεις με ελάχιστους από αυτούς! Ίσως το έκαναν για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, τύπου “γιατι κάλεσαν αυτόν κ μένα όχι?” απλά εμένα μου έκατσε κάπως όλο αυτό! Ξέρω ότι από τη στιγμή που με κάλεσαν το πρέπον είναι να πάρω δώρο ή να τους βάλω κάποιο χρηματικό ποσό στο λογαριασμό που αναγράφεται στη πρόσκληση αλλά μου κλωτσάει άσχημα όλο αυτό! Αφενός γτ τους γνωρίζω ελάχιστα όπως προανέφερα, αφετέρου γτ τα οικονομικά μου είναι σε οικτρή κατάσταση για να σπαταλήσω ακόμα κ 20 ευρώ ενώ θα μπορούσα να καλύψω κάποια τρύπα! Ποια είναι η άποψή σου, μήπως απλά είμαι μικροπρεπής και δεν το καταλαβαίνω?

– Σπαγγοραμμένη

Το «είμαι κακιά» είναι κάπως τελεσίδικο και καταδικαστικό, αλλά ναι, δεν μου φαίνεται πολύ λογικό ότι σε κάλεσαν στη Ρόδο (!) για να σε υποχρεώσουν να πάρεις δώρο. Αν ήταν τόση εξασφάλιση κέρδους οι καλεσμένοι, θα καλούσαν όλοι χίλια άτομα στο γάμο τους.

Δεν ξέρω γιατί κάλεσαν όλο το τμήμα, μπορεί να είναι πλούσιοι. Μπορεί να έχουν βλέψεις μεγάλης ανέλιξης στην εταιρεία. Μπορεί να κατάλαβες λάθος και να έχουν φιλικές σχέσεις με πολλούς. Αν είναι τόσο οικτρή η οικονομική σου κατάσταση σου, στείλε τους μια κάρτα με ευχές και μην κάνεις τίποτα άλλο. Θα έλεγα ότι δεν σε βοηθάει να βράζεις στο ζουμί σου νομίζοντας ότι πήγαν να σε παγιδέψουν, γιατί είναι αρκετά απίθανο να ήταν αυτή η πρόθεση. Αν βράζεις νομίζοντας ότι το έκαναν άθελα τους, μην ξοδέψεις λεφτά για το δώρο, δεν νομίζω ότι θα παρεξηγηθούν, ούτε νομίζω ότι περιμένουν κρυστάλλινο βάζο από σένα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

56 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Sarmaspower
Sarmaspower
4 χρόνια πριν

Μπορεί απλά να μην ήθελαν να σε αποκλείσουν και νιώσεις άσχημα, από τη στιγμή δε που κάλεσαν όλο το τμήμα…

Louk Ritia
Louk Ritia
4 χρόνια πριν

Στη θέση σου δε νομίζω να έπαιρνα τπτ, θα τους ευχόμουν απλώς και τίποτε άλλο. Ένας συνάδελφος του άντρα μου μας πήρε δώρο στο γάμο (δεν ήταν καλεσμένος γιατί ο γάμος έγινε σε περιορισμένο κύκλο), το δώρο ήταν ένας διακοσμητικός όρθιος πελεκάνος από τα τζάμπο. Προσπαθώ ειλικρινά να εκτιμήσω την πρόθεσή του, αλλά μερικές φορές νομίζω είναι καλύτερα να μη δωρίζεις τίποτα.

sktpsx
sktpsx
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

καλα αυτα ειναι τα αγαπημενα μου δωρα.
Τωρα ομως ολα ξενερουα, τραπεζικοι λογαριασμοι και i ban… και πως θα γελαμε κυριες και κυριοι μεχρι δακρυων αν ολοι σπευδουν στις τραπεζες;

Neverlander
Neverlander
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

Πολύ ευγενική κίνηση όμως, όχι; Πιστεύω μετράει η πρόθεση στη συγκεκριμένη περίπτωση. Τώρα θυμήθηκα και μια καλεσμένη στον γάμο μου, πολύ κακιασμένη και κουτσομπόλα και σνομπ θεία του άντρα μου (ο φόβος και τρόμος του σογιού) η οποία μας πήρε δώρο ένα βαθύ πιάτο αξίας 120 ευρώ από ένα μουσείο. Κάθε φορά που μας έβλεπε: “Τι έγινε, παιδιά, πώς πάει το πιάτο;120 ευρώ έδωσα”, “Πώς είναι το πιάτο μου των 120 ευρώ, το προσέχετε;” Εντωμεταξύ, κακάσχημο το πιάτο. Μια δυο, το’δωσα στην αδερφη μου να βάζει τα κλειδιά της, το έσπασε στη γωνία μέσα σε μία εβδομάδα, όλοι ευχαριστημένοι 🙂

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Neverlander

Θυμάμαι πριν καιρό είχε υπάρξει συζήτησει στα σχόλια για τα πιο άκυρα, κακόκουστα δώρα γάμων. Κάποιοι σχολιαστές είχαν πει πολύ exteme πράγματα, αλλά δε θυμάμαι λεπτομέρειες….Εμφανιστείτε !!!

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φούστα Κλαρωτή

Φούστα εσύ δεν είχες πει για το δώρο κορνίζα με φωτογραφία σας κάκιστης ανάλυσης;; Ακόμα γελάω!

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Αχ ναι άσε άσε τι είχα τραβήξει με εκείνη τη ρημαδιασμένη κορνίζα! Δε θυμάμαι αν το είχα γράψει τότε στο σχόλιο, πάντως ακόμα θυμάμαι ότι την κουβαλούσα στο μετρό καθώς η φίλη δεν την είχε βάλει σε σακούλα ή περιτύλιγμα. Κάντε με εικόνα να κουβαλάω μια τεράστια ασπρόμαυρη κορνίζα στα ΜΜΜ που να δείχνει τον εαυτό μου νύφη και σε καθόλου κολακευτική πόζα μάλιστα.

sktpsx
sktpsx
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φούστα Κλαρωτή

αχαχαχχαχαχαχαχ σ εκανα εικονα!

Between Worlds (she/her)
Between Worlds (she/her)
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φούστα Κλαρωτή

Φούσταααα! Σε κάνω εικόνα, να ντρέπεσαι τόσο πολύ που να λες θα τρολάρω τους επιβάτες στους συρμούς (γιατί αλλιώς δεν βγαίνει) και να δείχνεις τη φωτογραφία και να ρωτάς: σάς αρέσει; Τι αντίδραση θα βάζατε (απλό λάικ, καρδούλα, χαχα, έλεος, λυπημένη φατσούλα);

βλαχάκι(το)
βλαχάκι(το)
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φούστα Κλαρωτή

Tαριχευμένος σκύλος ράτσας yorkshire, τοποθετημένος σε γυάλινο κουτί.

(Μας το είχε φέρει καθηγητής να το δούμε, λέγοντας ότι είναι το πιο αγαπημένο δώρο γάμου που δέχθηκε από έναν φίλο του για τον γάμο του -και ταυτόχρονα- το πιο κιτς. Ο σκύλος, όντως, άνηκε στον φίλο του (…όχι δεν θανατώθηκε επί τούτου :-P).

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  βλαχάκι(το)

Τι φανταστικό; Εγώ θα το λάτρευα, αλλά έχω και τόσα ΓΙΑΤΙ να απευθύνω στο φίλο με το σκύλο

βλαχάκι(το)
βλαχάκι(το)
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φούστα Κλαρωτή

i. του δώρισε κάτι που αγαπούσε πολύ;
ii. inside joke καλλιτεχνών;

Jelly Roll
Jelly Roll
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  βλαχάκι(το)

ΓΙΑΤΙ

Μίλτος Παπάρας
Μίλτος Παπάρας
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Neverlander

Ερασιτέχνισσα η θεια ,μπορουσε να το μαρκαρει με μαρκαδορο οτι κανει 120ε γιατι οσο να πεις εσεις ξεχνιεστε. Κοριτσια btw για δωστε τα φωτα σας στο Μιλτο σας τωρα που σας βρηκα.Ο φιλος μου γινεται νονος της ανηψιας του προσεχως.Μου το ζητησε σαν προσωπικη χαρη να παω μαζι του γιατι και αυτος ψιλοβαριεται.Και επειδη και εγω ψιλοβαριεμαι ,ειναι πολυ τράτζικ να μην παρω τίποτα δώρο? Τους γονεις του μωρου δεν τους εχω δει ποτε και μαλλον και δεν θα τους ξαναδω (μενουν εξωτερικο) .Να σημειωθει οτι επειδη δεν μου κανει τιποτα απο τα πέρσινα (γκουχ γκουχ ΓΚΟΥΧ) εχω ανοιξει το… Διαβάστε περισσότερα »

mm
mm
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μίλτος Παπάρας

Θα μπορούσες να φορέσεις ότι θα φόραγες σε ένα επαγγελματικό ραντεβού και να ήσουν ΟΚ χωρίς να χρειαστεί να αγοράσεις τίποτα από ρούχα. Αντίθετα μου φαίνεται πολύ περίεργο να πας σε βαφτίσια χωρίς να κρατάς κάτι. Και αν συνοδεύεις τον νονό, μάλλον θα ακολουθήσεις και στο τραπέζι ε; Αφού μιλάμε για κοριτσάκι θα μπορούσες να πάρεις ένα απλό κρεμαστό κόσμημα, σαν κάτι που θα φορούσες εσύ στα 20 σου. Ακόμα και επίχρυσο βρίσκεις με 20 ευρώ, άμα ψάξεις μπορεί να βρεις κάτι όμορφο με λιγότερα. Ή μπορείς να πάρεις ένα τσαντάκι / σακιδιάκι παιδικό, βρίσκεις και με 10 ευρώ πολύ… Διαβάστε περισσότερα »

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μίλτος Παπάρας

Καλό θα ήταν να πάρεις κάτι έστω και μικρούλι. Ενα ωραίο παιδικό βιβλίο δε θα κοστίσει πάνω από 10-12 ευρώ και θα εκτιμηθεί. Όσο για το ντύσιμο, αν θέλεις να πάρεις νεα ρούχα έτσι κι αλλιώς, εννοείται go for it. Μην πάρεις κάτι “καλό” μόνο για τη βάφτιση, ακόμα και με ένα τζην και ένα πιο fancy μπλουζάκι/πουκάμισο μια χαρά θα είσαι μωρέ.

Μίλτος Παπάρας
Μίλτος Παπάρας
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φούστα Κλαρωτή

Ααα οχι δεν πηρα κατι για την ”περισταση” ,πηρα κατι που σιγουρα θα ξαναβάλω απλα αν δεν ηταν αυτο θα το ανέβαλλα για του χρονου ,ετσι κι αλλιως τωρα το καλοκαιρι περασε.Ειχα σκεφτει ενα σιντι με τη μουσικη της λιλιπουπολης,που δεν πιανει και χωρο ,αλλά δεν εχω καταληξει.

mm
mm
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μίλτος Παπάρας

Πολύ ωραία ιδέα το CD της Λιλιπούπολης, αλλά φοβάμαι ότι τα CD είναι παρωχημένα πια. Είσαι σίγουρη ότι έχουν CD player που δουλεύει; Άσε που τα πιτσιρίκια σήμερα από 6 μηνών χειρίζονται το youtube καλύτερα από την πιπίλα τους. Ίσως ένα LP της Λιλιπούπολης που είναι και με τον νόμο vintage.

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

Φαντάζομαι τον στολίσατε σε περίοπτη θέση 😂

Louk Ritia
Louk Ritia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Χαχαχαχα η αλήθεια είναι ότι στην αρχή τον είχαμε σε μια γωνιά του σαλονιού, αλλά θα την πω την αμαρτία μου…δεν άργησα να τον στείλω να πάει να βρει τους φίλους του. Βριστε ελεύθερα αλλά δεν μπορώ πια να μαζεύω σαβούρα.

Blackcat
Blackcat
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

😂😂😂😂

mm
mm
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

Νομίζω ότι τον αδικείς τον άνθρωπο, με την έννοια ότι ασχολήθηκε και αγόρασε ένα μικρό δώρο «για το καλό» που απλά δεν ταίριαξε με τα γούστα σου. Αν με τα ίδια χρήματα είχε πάρει ένα βάζο για τον καφέ και την ζάχαρη που συμπτωματικά ταίριαζε με την κουζίνα σου μάλλον θα το κρατούσες για όλη σου τη ζωή. Και αντίθετα θα μπορούσε να είχε δώσει 150 ευρώ για έναν επάργυρο πελεκάνο από το συνοικιακό μαγαζί δώρων του ξαδέρφου του και έτσι, για να βγάλει την υποχρέωση προς τον ξάδερφο να αισθανόσουν άσχημα που δεν τον κάλεσες. Ή ακόμα χειρότερα, να… Διαβάστε περισσότερα »

Louk Ritia
Louk Ritia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  mm

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου γι’αυτό και εν μέρει εκτιμώ την πρόθεσή του. Καλεσμένος στο γάμο μας δεν έφερε καν δώρο…τι να λέμε τώρα.

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

Νομίζω ότι αυτό που προσπαθεί να πει η Louk Ritia είναι ότι έκανε που έκανε την κίνηση να πάρει δώρο, ας διάλεγε κάτι πιο ουδέτερο (πχ μια κορνίζα). Δεν είναι ότι δεν εκτιμά την κίνηση, απλώς η επιλογή παραξενεύει!

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

Παιδιά, έχω να σας πω ότι σε γνωστό πολυκατάστημα βρήκα επιπλάκι πύραυλο νομίζω ασημένιου χρώματος. ήμουν στο τσακ να το αγοράσω για να το βγάλω φώτο και να το μοιραστώ μαζί σας. Αν το είχα δει πριν το πάρτυ Α,μπα μπορεί να το είχα αγοράσει και να το φέρω μαζί μου.

Between Worlds (she/her)
Between Worlds (she/her)
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φούστα Κλαρωτή

Θέλουμε φωτογραφία!

Μίλτος Παπάρας
Μίλτος Παπάρας
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

Η συρταριερα πυραυλος δεν ηταν δωρο γαμου ,υποθετω στο γαμο τα πεθερικα θα τους επαιρναν κατι πιο γκραντε.δευτερο χερι χλοοκοπτικο μηχανημα ενω δεν εχουν κηπο????

Stalkerou
Stalkerou
4 χρόνια πριν

Νομίζω σε κάλεσαν από ευγένεια κ όχι για το δώρο! Αν καλούσαν δλδ όλο το τμήμα εκτός από εσένα, δεν θα έστελνες να ρωτήσεις “γιατί κάλεσαν όλους εκτός από εμένα;;;” Και πιστεύω δεν περιμένουν καν δώρο από εσένα, μην το παίρνεις τόσο προσωπικά!

Agrioloyloydo
Agrioloyloydo
4 χρόνια πριν

Επειδή πρόσφατα, πολύ πρόσφατα, πριν λίγες μέρες παντρεύτηκα και εγώ, θα σου πω πως περίπου σκέφτεται ένα μελλοντικό ζευγάρι. Δε μπορεί να δώσει πρόσκληση σε έναν συνάδελφο που κάθεται στο διπλανό γραφείο από εσένα και να πουν δυνατά, ορίστε παντρευομαστε είστε καλεσμένος κλπ κλπ, και εσένα απλά να σε προσπεράσει. Έτσι και κάλεσαν όλους. Επίσης, δεν είναι σίγουρο ότι ξέρουν ότι δε θα πας. Μπορεί να το συνδυάζες με ένα δυημερακι με τον φίλο σου ή κάποια φίλη σου. Όπως λέει και η Αμπα, μην αναλώνεσαι νομίζοντας πως σε παγιδέψει η κάτι τέτοιο.

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Agrioloyloydo

να ζήσετε !!!

Stalkerou
Stalkerou
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Agrioloyloydo

Να ζήσετε!!! 🌟🌟🌟

Neverlander
Neverlander
4 χρόνια πριν

Αχ, μωρέ, έχεις αγχωθεί απ’τα χάλια οικονομικά και σε καταλαβαίνω. Γιατί δεν τους παίρνεις κάτι τύπου κορνίζα των 5 ευρώ και μια κάρτα με τις καλύτερες ευχές σου; Να ξέρεις πάντως, από την άλλη πλευρά, εγώ όταν παντρεύτηκα κάλεσα συναδέλφους (μηνών καλή ώρα) στον γάμο από ευγένεια, τους είπα ότι δεν θέλω δώρο (απλήρωτοι γαρ), και επίσης ευγενικά με πληροφόρησαν κάποιοι ότι δεν παίζει μία και δεν θα έρθουν. Δεν παρεξηγήθηκα καθόλου, ούτε δώρο περίμενα φυσικά, ούτε έλαβα, όλα καλά. Αυτά είναι τυπικά κυρίως.

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν

Δηλαδή θα καλούσαν όλο το τμήμα (150 άτομα) και δεν θα καλούσαν εσένα. Θα έπαιρναν δηλαδή δώρο από 150 άτομα και φοβήθηκαν μη χάσουν το δικό σου δώρο και για αυτό σε κάλεσαν.
Για άλλη μια φορά θα πω ότι αυτό είναι ένα κλασσικό παράδειγμα προβολής των δικών μας συμπεριφορών σε καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε. Το γνωστό κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια.

Ismini
Ismini
4 χρόνια πριν

Στην δουλειά μου που γίνεται κάτι παρόμοιο κάνουμε το εξής, μαζευόμαστε όλοι και δίνουμε από ένα ποσό, όσο μπορεί ο καθένας και σε λογικά πλαίσια, άλλος 10 άλλος 20 ευρώ και παίρνουμε μια ευχετήρια κάρτα με φάκελο και τα βάζουμε μέσα και το δίνουμε με τα ονόματά μας. Δεν έχουμε όλοι την ίδια σχέση με τον/την συνάδερφο που παντρεύεται και για αυτό το κάνουμε. Κυρίως επειδή συνήθως η πρόσκληση γίνεται για να μην λένε μετά “γιατί κάλεσε αυτόν και όχι εμένα;”. Επιπλέον επειδή ο/η συνάδερφος που παντρεύεται έχει καλέσει όλο το τμήμα, με το ποσό που δίνει ο καθένας, μαζεύεται… Διαβάστε περισσότερα »

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν

Αν δεν σε καλούσαν πιθανόν να αισθανόσουν παραγκωνισμένη και ότι σε ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους συναδέλφους. Αυτό ισχύει και για τους άλλους που είναι περισσότερο καιρό μαζί. Οπότε τους κάλεσαν όλους για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και γιατί ξέρουν πως βασικά σχεδόν κανείς δεν θα πάει.

Όσο για το δώρο, όχι δεν είσαι υποχρεωμένη να κάνεις δώρο σε ένα γάμο που δεν θα πας

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν

Το θέμα είναι να κάνεις κάποια κίνηση για να τους ευχαριστήσεις ευγενικά που σε κάλεσαν. Από τη στιγμή που δεν τους γνωρίζεις δεν είσαι υποχρεωμένη να αγοράσεις κάτι, όμως είναι και άκυρο να μην πας και να μην ευχαριστήσεις. Γιατί όμως τσατίστηκες τόσο; οι άνθρωποι φαινεται να είναι απλά ανοιχτόκαρδοι, επειδή ξερουν ότι παντρευονται μακριά, γνωρίζοντας ότι λίγοι θα καταφέρουν να έρθουν, μαλλον σκέφτηκαν να τους καλέσουν όλους και όποιος καταφέρει.

BabyDoll
BabyDoll
4 χρόνια πριν

Δεν ξέρω γιατί σκέφτεσαι τόσο κακοπροαίρετα για τους συναδέλφους. Μπορεί να είναι καιρό στην εταιρεία και να έχουν καλές ή φιλικές σχέσεις με το 90% και να κάλεσαν και τους υπόλοιπους για να μην αισθανθείτε άσχημα. Δεν μας είπες επίσης πόσο μεγάλο είναι το τμήμα. Αλλο 15 άτομα άλλο 150. Στα 15 το να το πει στους 12 και στους τρεις όχι φαίνεται άσχημα. Στο λέω από προσωπική εμπειρία, στους γάμους καλείς και κάποια άτομα επειδή πρέπει ή γιατί πιστεύεις οτι αν δεν το κάνεις θα θεωρηθούν αποκλεισμένοι (κάτι σαν τα παιδικά πάρτυ). ‘Η απλά θέλουν να κάνουν μεγάλο γάμο.… Διαβάστε περισσότερα »

Vasilikos
Vasilikos
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  BabyDoll

Βασικά αναφέρει ότι το τμήμα περιλαμβάνει 150 άτομα. Κατά τ άλλα συμφωνώ με όσα είπες.