in

«Α, μπα» classics: Θέλει να μάθει για το σεξουαλικό παρελθόν μου

Πιστεύεις ότι αυτό του το “κόλλημα” είναι σημάδι για κάτι βαθύτερο του χαρακτήρα του;

Αγαπητή Αμπά (προβλέπεται σεντονάκι αν και θα προσπαθήσω να αποφύγω τις άσχετες λεπτομέρειες): Είμαι μία κοπέλα 28 χρονών. Ως τώρα είχα μόνο μία σοβαρή σχέση την οποία την ξεχωρίζω ως σοβαρή λόγω διάρκειας και λόγω συγκατοίκησης ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 1

Αγαπητή Αμπά (προβλέπεται σεντονάκι αν και θα προσπαθήσω να αποφύγω τις άσχετες λεπτομέρειες): Είμαι μία κοπέλα 28 χρονών. Ως τώρα είχα μόνο μία σοβαρή σχέση την οποία την ξεχωρίζω ως σοβαρή λόγω διάρκειας και λόγω συγκατοίκησης. Η σχέση αυτή έληξε. Εκτός αυτής της σχέσης είμαι μία κοπέλα με πολλές εμπειρίες και δεν εννοώ bungee jumping αλλά ότι είχα αρκετούς σεξουαλικούς παρτενέρ. Δεν θέλω να σου πω αριθμό αλλά συγκριτικά με ένα μεγάλο δείγμα ανθρώπων, με την κοινή γνώμη, με ταινίες κτλ θα μπορούσαμε να πούμε ότι αντικειμενικά(όσο αντικειμενικό μπορεί να είναι) είχα πολλούς. Είμαι εμφανίσιμη και τυχερή γιατί όποιον ήθελα τον είχα. Επίσης λόγω έντονων φεμινιστικών απόψεων ως τώρα ήμουν συμφιλιωμένη με τον εαυτό μου για αυτή την κατάσταση καθώς κάνοντας ένα μινι απολογισμό έχω χορτάσει και τρυφερότητα αλλά και σεξ. Αρκετούς τους είχα συνειδητοποιημένα μόνο για σεξ καθώς μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι έχω πολύ συγκεκριμένα αυστηρά κριτήρια για να κάνω σχέση με κάποιον ενώ είμαι πιο χαλαρή στο με ποιον θέλω να κάνω σεξ. Στο δια ταύτα έχω γνωρίσει ένα παιδί το οποίο πληροί τα κριτήρια για να κάνω σχέση μαζί του και η επαφή μας πηγαίνει προς αυτή την κατεύθυνση (ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί σεξουαλικά βέβαια οπότε ένα κριτήριο μένει να αξιολογηθεί 😛 ). Το θέμα είναι ότι αυτός ο άνθρωπος ενδιαφέρεται πολύ για το παρελθόν μου και μου είπε ότι αυτό είναι χαρακτηριστικό του και καταλαβαίνω ότι προσπαθεί να καταλάβει με πόσους έχω πάει και να με κρίνει μέσα από αυτό. Το αποτέλεσμα είναι να έρχομαι σε δύσκολη θέση, να μάχεται μέσα μου ο έρωτας με τις έντονα φεμινιστικές απόψεις μου. Η ερώτηση μου είναι α) πώς να το χειριστώ ώστε να μην χαλάσουμε τις καρδιές μας αλλά και χωρίς να λέω ψέματα β) Πιστεύεις ότι αυτό του το “κόλλημα” είναι σημάδι για κάτι βαθύτερο του χαρακτήρα του; Επίσης θέλω να σημειώσω ότι έχω παρατηρήσει ότι άνθρωποι με μεγάλη οικονομική άνεση -όπως αυτός- ενδιαφέρονται περισσότερο για τέτοια θέματα. Διαθέτω και εγώ οικονομική άνεση και το παρατηρώ σε φίλους που ξέρω από παλιά και κινούνται στα ίδια επίπεδα βίου ενώ τα πιο “λαϊκά παιδιά” είναι πιο απελευθερωμένα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση καλή συνέχεια 🙂

-έμπειρη

Ο διαχωρισμός με τα «λαϊκά παιδιά» που είναι πιο απελευθερωμένα και τους πλούσιους που έχουν αγκύλωση μου φαίνεται ιδιαίτερα αυθαίρετος. Ίσως ο κύκλος σου να είναι συντηρητικός, άσχετα με την οικονομική επιφάνεια, το έχεις σκεφτεί αυτό; Τέλος πάντων, δεν είναι αυτό το θέμα μας. Αν έχεις έντονα φεμινιστικές απόψεις τότε θα συμφωνείς ότι όποιος προσπαθεί να σε κρίνει με αυτό το κριτήριο δεν είναι κάποιος με τον οποίον θα ήθελες να έχεις στενές σχέσεις, πόσο μάλλον κάποιος για να κάνεις σχέση. Φυσικά και πιστεύω ότι αυτό το κόλλημα είναι σημάδι, και δεν χρειάζεται να πας βαθύτερα. Λέει πάρα πολλά χωρίς ιδιαίτερη ανάλυση.

Λες ότι αυτός εκπληρώνει κριτήρια για σχέση, τα οποία μάλιστα λες ότι είναι και αυστηρά, οπότε αναρωτιέμαι: το να μην είναι μισογύνης δεν είναι μέσα στα αυστηρά σου κριτήρια; Δε νομίζω ότι γνωρίζεστε αρκετά με αυτόν, δε νομίζω ότι έκανες και κάποια επένδυση, και αφού δεν έχετε κάνει και σεξ, είναι πολύ πρώιμο να αναρωτιέσαι τι θα κάνεις μαζί του. Και για να προλάβω τα σχόλια, επειδή πολλές φορές φαίνεται ότι δεν είναι σαφές αυτό που θέλω να πω σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Δεν είναι κακό να έχει κανείς περιέργεια για το παρελθόν του άλλου.

Φυσικό είναι, και βέβαια θα βγάλει ίσως κάποια συμπεράσματα. Πρόβλημα είναι όταν κάποιος ζητάει αριθμό για να κρίνει αν η γυναίκα είναι για σπίτι ή όχι. Όταν κάποιος ταυτίζει τον αριθμό συντρόφων με την αξία ενός ανθρώπου. Η κοπέλα λέει εδώ ότι αυτό πάει να κάνει, οπότε αυτό σχολιάζω.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

17 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Louise B.
Louise B.
4 χρόνια πριν

Δεν ξέρω γιατί αλλά μου ήρθε στο μυαλό η Τζέλα Δελαφραγκα, ο Γιακουμής και ο αδέκαστος Μπάρας. Συνειρμοί φθινόπωρου….🍁🍁🍁

Between Worlds (she/her)
Between Worlds (she/her)
4 χρόνια πριν

Επειδή, προσπάθησες να αποφύγεις τις άσχετες λεπτομέρειες: μετά το “είμαι μια κοπέλα 28 χρόνων”, θα μπορούσες να συνεχίσεις στο,: “έχω γνωρίσει ένα παιδί…”. Όλα τα ενδιάμεσα είναι περιττά. Η απάντηση σου στο α) θα πρέπει να είναι, ότι είναι προσωπικά ζητήματα. Δεν τον αφορούν. Μην περιμένεις να ρωτήσει και για παιδικές αρρώστιες, γιατί μπορεί να τον δεις και με καμμια σφραγίδα γνησιότητας στο χέρι. Ναι, είναι ενδεικτικό του χαρακτήρα του και όπως πολύ σοφά είπε η Α, μπα;, ένα από τα βασικά σου κριτήρια, θα πρέπει να είναι να μην είναι μισογύνης και αν επιμένει να μάθει ακριβή αριθμό (spoiler… Διαβάστε περισσότερα »

Lobelia
Lobelia
4 χρόνια πριν

Βασικά…..ότι πριν ακόμη ολοκληρώσετε σεξουαλικά κόπτεται για νούμερο πριν από αυτόν μου κάνει εντύπωση…να βγάλει συμπέρασμα για τι? Και αν είχες πάει με 2 θα ήσουν για σπίτι? Και αν δεν ήξερες πως βράζουν αυγό στα 28 αλλα είχες πάει με 2 θα ήσουν για σπίτι? Και τι? Τι ? Τι? Γιατί να μάθει αριθμό πριν κάνετε κάτι σοβαρό??? Ψιλοεξοργιζομαι σιγά σιγά….2019 έχουμε 28 χρόνων είσαι. Έλεος!!!!

Acroposthion
Acroposthion
4 χρόνια πριν

“Εσύ με πόσες έχεις πάει;”
“Με –τόσες– ”
“Α όχι, είσαι χαλασμένος, δεν σε θέλω.”

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Acroposthion

“Δεν είμαι, κάθε 100 κάνω σέρβις” (συνεχίζω εγώ).

Ghostwriter
Ghostwriter
4 χρόνια πριν

Και εσένα χαρακτηριστικό σου είναι να μην λες για το παρελθόν σου. Ποιο χαρακτηριστικό κερδίζει σε αυτήν τη ‘μάχη’ ; Για δες τι θα σου πει…
Άλλοι αρχίζουν και λένε για ειλικρίνεια, να γνωρίσεις τον άλλον και άλλα τέτοια ‘εύστοχα’ επιχειρήματα. Να γνωριστούμε…ξεκίνα από κάτι άλλο. πχ πόσο συχνά πάω τουαλέτα, θα επηρεάσει περισσότερο τη σχέση μας παρά ο αριθμός των πρώην. Ή πες ότι οι πρώην είναι πολλοί, δεν τους έχεις μετρήσει και δεν πρόκειται γιατί θα χάσεις το μέτρημα.

chrissie spanikou
chrissie spanikou
4 χρόνια πριν

η τρολοερωτηση θέλει και τρολοαπαντηση:
αν ήταν λοιπόν βάζελος θα του έλεγα 13, λαρσα/γάβρος 7, μπάοκ 4, μπανιωνιος/αρης 3, ηρακλης 10, αεκ 21 κοκ.

Entropy
Entropy
4 χρόνια πριν

Το συμπέρασμα θα το βγάλεις από το πως θα διαχειριστεί αυτή την πληροφορία. Όχι νωρίτερα.

Αλλιώς τον κρίνεις εσύ προκαταβολικά όπως νομίζεις ότι κάνει και εκείνος.

Εάν ενοχληθεις/θιχτεις από το αποτέλεσμα, τότε δεν είσαι σίγουρη εσύ για εσένα.

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν

Ναι, αλλά είναι κι αυτή πελουσία. Αν δεν ήταν, θα την είχαμε φάει ότι πάει να τυλίξει τον φραγκάτο παρουσιάζοντάς του την εικόνα που θέλει αυτός να δει. Αυτή μας δείχνει ότι είναι ανεξάρτητη, αυτόνομη και φεμινίστρια (και πελουσία, ας μην το ξεχνάμε), δεν καταλαβαίνω πού κωλώνει και πάει γυρεύοντας να της κάνει την ζωή πατίνι ο κολληματίας.

FLuO
FLuO
4 χρόνια πριν

Νομίζω ότι τα έχεις μπερδέψει λίγο… Έχεις μπερδέψει την έννοια του σεξ, την έννοια της σχέσης, την έννοια του φεμινισμού, την έννοια της οικονομικής-κοινωνικής ταξικότητας κτλ. Σαφώς οι σεξουαλικές σχέσεις σε μια κοινωνία ή κοινωνική ομάδα είναι θεσμισμένες (βλ. Κορνήλιος Καστοριάδης) Σαφώς ο φεμινισμός αποτελεί μια προσπάθεια της γυναίκας για διεκδίκηση κάποιων πραγμάτων αλλά που κολάει στον έρωτα; Αν καλουπώσεις τον έρωτα μέσα σε φεμινιστικά όρια τότε αυτόματα τον μετατρέπεις σε σύμβαση (πάυει ο αυθορμητισμός) ΕΑΝ δεν ντρέπεσαι για τις αποφάσεις και τις πράξεις σου (που πιστεύω είναι αποτέλεσμα ενσυνείδητης επιλογής) ποιό είναι το πρόβλημά σου; Όταν θέλεις μια σχέση,… Διαβάστε περισσότερα »

Agrioloyloydo
Agrioloyloydo
4 χρόνια πριν

Ένας άνθρωπος ο οποίος θέλει οπωσδήποτε να μάθει για το πόσους άντρες έχει κάνει σεξ σίγουρα είναι ένα κουσούρι και Σίμογλου ρε θα ακολουθήσουν κι αλλά. Αργά ή γρήγορα θα σε υποτιμήσει και θα πατάει στο σεξουαλικο σου κομμάτι για να κρίνει άσχετα γεγονότα και συμπεριφορές. Αν πάλι θες τόσο πολύ να ζήσεις μαζί του όσο πάει και ας πληρωθείς, προτείνω να μην αποκαλύψεις την αλήθεια εφόσον είναι κάτι που δεν τον επηρεάζει και κάρι για το οποίο δεν αισθάνεσαι άνετα να μιλήσεις μαζί του. Πες ένα δικό σου νούμερο πυ σου φαίνεται πιο «λογικό» και «σεμνό» και αν κερδίσει… Διαβάστε περισσότερα »

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Agrioloyloydo

Ο Σίμογλου ποιος είναι;

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Haifischnet

ένας από αυτούς που εχει πάει η γράφουσα

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φούστα Κλαρωτή

Το αγόρι της διπλανής πόρτας;