in

Αγαπητή «Α, μπα»: Ένιωσα τέλεια που του απάντησα έστω κάτι

Το ότι αντέδρασα σαν αυτόν με κάνει κι εμένα αγενή;

Φτάνω στην παραλία, παρκάρω, κατεβαίνω, στρώνω πετσέτα, βγάζω ρούχα. Σε απόσταση 6-7 μέτρων 2 αγόρια και 1 κοπέλα, κατευθύνομαι προς το μέρος τους γιατί στο ενδιάμεσο δεν υπάρχει πέρασμα για τη θάλασσα.. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 3

Φτάνω στην παραλία, παρκάρω, κατεβαίνω, στρώνω πετσέτα, βγάζω ρούχα. Σε απόσταση 6-7 μέτρων 2 αγόρια και 1 κοπέλα, κατευθύνομαι προς το μέρος τους γιατί στο ενδιάμεσο δεν υπάρχει πέρασμα για τη θάλασσα (στυλ πισίνα). Φτάνοντας στο 1 μέτρο, ακούω τον έναν να λέει, μια χαρά δυνατά για να ακούω «Ήρθε το κορίτσι για μπάνιο» και μόλις που είχα προσπεράσει συνεχίζει «από εδώ και κάτω για τον χειμώνα καλή, από εδώ και πάνω…» και προφανώς συνέχισε με κάποια χειρονομία, αλλά πλέον δεν είχα οπτική επαφή. Είχα ήδη φτάσει στο σημείο που μπαίνουν στην θάλασσα και είχα βουτήξει. Ήταν σα να είχα πάει για μασάζ να χαλαρώσω κι εκεί που ήμουν ξαπλωμένη κάποιος άγνωστος μου είχε δώσει μια κλωτσιά στα ξαφνικά. Δεν με ένοιαζε καθόλου το ότι δεν έβρισκε ωραίο το σώμα μου ή κάποια σημεία πάνω μου γιατί είμαι πραγματικά εντάξει με τον εαυτό μου. Με ξεπέρναγε το γεγονός όμως ότι το είχε πει τόσο δυνατά και με ένα τόσο υποτιμητικό και αλαζονικό τόνο στην φωνή του. Δεν έμεινα πάνω από 5 λεπτά στη θάλασσα και το μόνο που σκεφτόμουν είναι ότι θα πέρναγα πάλι μπροστά του αναγκαστικά. Ήξερε ότι είχα ακούσει τα πάντα και αν περνούσα σκυφτά, βιαστικά ή γρήγορα θα ήξερε ότι είχε πετύχει το σκοπό του να νιώσω άσχημα κι ίσως άκουγα και τίποτε χειρότερο. Βγαίνω από τη θάλασσα, κάνω ένα ντους και καθώς τον πλησίαζα, είδα ότι με κοίταζε πάλι. Στέκομαι μπροστά του όρθια, αυτός αραχτός στην πετσέτα του και του λέω, με κοίταζε και η παρέα του, « Σχετικά με το σχόλιο που έκανες πριν, εσύ δεν είσαι για καμία εποχή». Δεν αντέδρασε καθόλου, αντιθέτως ο φίλος του πετάχτηκε και μου είπε κάτι του στυλ ότι δεν κατάλαβα καλά, αλλά τσαντισμένος, και μετά ένα «καλό μεσημέρι» του στυλ άντε γεια. Η δε κοπέλα με κοίταζε κατακεραυνωμένη. Η αλήθεια είναι ότι ένιωσα τόσο υπέροχα, άσχετα αν είπα ό,τι έπρεπε ή όχι, ένιωσα τέλεια που του απάντησα έστω κάτι. Το γεγονός ότι ήταν ένας άγνωστος στην παραλία με βοήθησε πάρα πολύ, σε κάποιον γνωστό μπορεί να μη μίλαγα καθόλου. Το γεγονός ότι μου είχε τρίψει τη γνώμη του στα μούτρα χωρίς να τον ρωτήσω καν, με έκανε να του φερθώ με τον ίδιο τρόπο, που παρεμπιπτόντως όντως δεν μου άρεσε ο συγκεκριμένος. Μετά σκέφτηκα, το ότι αντέδρασα πάνω κάτω προσβλητικά σε αυτόν με κάνει κι εμένα αγενή; Δηλαδή αν προσπέρναγα αγέρωχη, θα εκτιμούσε την ανωτερότητά μου που δεν ασχολήθηκα ενώ τον είχα ακούσει; Όχι!

Από εδώ και κάτω

Η σκηνή είναι για ταινία.

Ναι, απάντησες αγενώς σε έναν αγενή. Αυτό δεν σε κάνει εγγενώς αγενή. Αγενής σίγουρα είναι αυτός που είπε την αποψάρα του για το κατά πόσο τον ερεθίζει το σώμα μιας περαστικής δυνατά και όχι από μέσα του, και θεώρησε ότι είναι δικαίωμα του να το κάνει και μπροστά στους φίλους του, αλλά και μπροστά στην ίδια. Αγενής είπα; Μισογύνης εννοούσα.

Συγνώμη που δεν αντιμετώπισες με σεβασμό τον μονόλογο του Γιακουμή; Εντάξει, συγχωρεμένη.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

29 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Louk Ritia
Louk Ritia
4 χρόνια πριν

Μπράβο σου!! Ακόμα κι αν κατέβαζες το μαγιό σου και κατουραγες πάνω στις παντοφλες του, δε θα σε χαρακτήριζα αγενή.

sugar
sugar
4 χρόνια πριν

Ο αγενής, ο τσαμπουκαλής και η κατακεραυνωμένη. Ωραία παρέα.. Τους έλειπε μια αγέρωχη 😉

xrusa
xrusa
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sugar

Χαχαχαχαχα γελάω πάνω στο γραφείο μου να’σαι καλά. Κι ένα τσιουάουα

δε σου λέω!
δε σου λέω!
4 χρόνια πριν

Μου έφτιαξες τη μέρα!
Όχι άλλοι μισογύνηδες σε θάλασσες και ακτές!

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν

Απάντησες πολύ ωραία. Και αυτό γιατί δεν προχώρησες σε κάποιον χαρακτηρισμό γιατί αν το έκανες αυτό θα του έδινες πάτημα και θα άρχιζε τα ποιον είπες ρε τάδε και τάδε και θα έφευγε αλλού η κουβέντα χάνοντας το νόημα. Το ωραίο με αυτούς τους τραμπούκους είναι ότι είναι τόσο ζώα που εάν τους απαντήσεις πολιτισμένα, μπλοκάρουν, γιατί είναι μακριά από το σύστημα ομιλίας τους και δεν ξέρουν τι να απαντήσουν ενώ γνωρίζουν ότι κάποιος την είπε.Ευγε!

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Μόλις διαβασα στα Μικροπραγματα του Αρη γι εναν τυπο που ρου συνέβη το ιδιο (τί γίνεται, μαστιγα!) Και επελεξε να μην μιλήσει.
Μα οσο μιλανε και κανεις πως δεν ακους, θα φωναζουν δυνατότερα μεχρι να ακουσεις.

https://mikropragmata.lifo.gr/zoi/chontre-ase-kato-to-pagoto-chontre-o-panos-perigrafei-kati-pou-egine-stin-kifisia/

Groundhog day
Groundhog day
4 χρόνια πριν

Θεά! Ευχαριστήθηκα που έστω ο ένας από τους δύο ενοχλήθηκε! Λυπάμαι που ήταν και κοπέλα στην παρέα τους και δεν αντέδρασε εξαρχής (cool girl) αλλά πάλι καλά που σε κοίταζε κατακεραυνωμένη! Ίσως πήρε ένα μάθημα…

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Groundhog day

Είμαι σίγουρη ότι η “κατακεραυνωμένη” το ίδιο βράδυ που θα βγήκανε παρέα θα έχει περιγράψει το σκηνικό σε όλους τους γνωστούς και φίλους. Τουλάχιστον στον κύκλο του μαλάκα, αυτό θα συζητιέται για κανα-χρόνο.

Tελέσιλλα
Tελέσιλλα
4 χρόνια πριν

Καλά και ο δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη με το αλήστου μνήμης εμετικό post του για την πλαδαρή ελληνιδα γκόμενα στις παράλιες , γνωστό προ διετίας νομίζω , θεώρησε πως δεν είπε τίποτα προσβλητικό . Μια πλάκα έκανε μωρέ , εκεί που λιαζόταν και τα εξυνε. Η αντίδραση της κοπέλας εδω ήταν σχετικα ήπια βεβαια για το body shaming που υπέστη . Εννοείται δεν είναι ανωτερότητα το να μην απαντήσεις . Ειναι αδυναμία και ευτυχώς που αντέδρασε. Ίσως την επομένη το ξανασκεφτεί ο κάφρος να μιλήσει. Και στην τελική δεν μας νοιαζει τι σκέφτεται από μέσα του ο καθένας , μας… Διαβάστε περισσότερα »

I_am_the_law
I_am_the_law
4 χρόνια πριν

Και η απάντηση για χειροκρότημα.

“Ναι, απάντησες αγενώς σε έναν αγενή. Αυτό δεν σε κάνει εγγενώς αγενή. ”

Marvelous.

Είμαι βέβαιος ότι ήταν γνήσιος γόνος γηγενούς γυρίνου (που σε καμία περίπτωση δεν θα μεταμορφωνόταν σε πρίγκηπα – και στο κάτω-κάτω, κάτω οι τίτλοι ευγενείας). Ό γέγονε γέγονε.

Shavra
Shavra
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I_am_the_law

😂😂😂😂😂

polkadots
polkadots
4 χρόνια πριν

Ελα ρε θεαραααα <3 <3 <3

prince frog
prince frog
4 χρόνια πριν

Κάποτε στο λύκειο περπατούσα με τη αδερφή μου στο δρόμο κι ένας νεαρός με την παρέα του από πίσω της λέει “μωρό μου σωματάρα” και μετά την κοιτάει από μπροστά και λέει “έχεις άσχημη φάτσα όμως!” και τότε λέμε ταυτόχρονα και οι 2 “κι εσύ!”… ε λοιπόν τσαντίστηκε τόσο που του απαντήσαμε, κατέβασε τα βρακιά του και άρχισε να μας δείχνει το πουλί του (τραγικός)… μου το θύμησες για κάποιο λόγο. Λυπάμαι την κοπέλα που ταν μαζί τους!

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  prince frog

Αλήθεια τώρα; Τι φάση; Και δεν βρέθηκε κανείς να τον μαζέψει (λ.χ.
ο μπόγιας);

chrissie spanikou
chrissie spanikou
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  prince frog

Δεν εχουμε μεγεθυντικο φακο μαζι μας!

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν

Πειράζει που δε σε βρίσκω ΚΑΘΟΛΟΥ αγενή; Και πολύ ευγενική ήσουν με τον κόπανο. Μπράβο που αντέδρασες αρκεί να ήσουν ασφαλής, να είχε κι άλλο κόσμο δλδ γιατί κάτι τέτοιοι μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι! Και πάλι μπράβο!