in ,

Προσωπική ιστορία: Ο αδερφός μου μου αποκάλυψε πως είναι gay

Στεναχωριέμαι πάρα πολύ γιατί φοβάμαι ότι έχει βασανιστεί πολύ όλα αυτά τα χρόνια με το να κρύβεται και να φοβάται

Πριν από δύο ώρες ο αδερφός μου μου αποκάλυψε πως είναι gay. Τα δάχτυλά μου τρέμουν αυτή τη στιγμή που πληκτρολογώ. Γύρω στα 30 είμαστε και οι 2 κι έχουμε 3 χρόνια διαφορά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

7260ac58 7621 4a1b 9a6e 4578b00c7bd7.sized 1000x1000 1

Καλησπέρα αγαπητοί μου φίλοι.

Είναι η πρώτη φορά που στέλνω καθώς πρέπει να μιλήσω κάπου απόψε για ένα θέμα που δε μπορώ να μοιραστώ με κανέναν ειδικά τώρα.

Πριν από δύο ώρες ο αδερφός μου μου αποκάλυψε πως είναι gay. Τα δάχτυλά μου τρέμουν αυτή τη στιγμή που πληκτρολογώ. Γύρω στα 30 είμαστε και οι 2 κι έχουμε 3 χρόνια διαφορά-εκείνος μεγαλύτερος (απλά το αναφέρω). Μου είχε περάσει απ’ το μυαλό κάποιες φορές, αλλά δεν είχα δώσει σημασία και απέδιδα κάποια πράγματα στο ότι είναι πιο κλειστός και ευαίσθητος χαρακτήρας. Ίσως και λίγο ιδιόρρυθμος. Θυμάμαι είχα πει στον εαυτό μου τότε ”μακάρι να μην είναι αλήθεια”.

Δε θέλω να με παρεξηγήσετε, ειλικρινά δεν είμαι ρατσίστρια, αλλά από τη στιγμή εκείνη έχει παγώσει το αίμα μου. Εννοείται ότι η αντίδραση μου μπροστά του ήταν αυτή που έπρεπε και ειλικρινά δε προσποιήθηκα. Για μένα δεν αλλάζει κάτι και του ξεκαθάρισα ότι είμαι εδώ και η αντιμετώπιση μου προς εκείνον θα είναι η ίδια σε όλους τους τομείς.

Ζούμε μαζί σε μια πόλη όπου δουλεύουμε, αφού τελειώσαμε τις σπουδές μας, αλλά έχουμε μεγαλώσει σε ένα χωριό και οι δικοί μας μένουν μόνιμα εκεί. Μου άνοιξε την καρδιά του και μου μίλησε για όλα αυτά τα χρόνια από την εφηβεία του που το κατάλαβε μέχρι και σήμερα. Η συζήτηση πήγε εκεί γιατί τον τελευταίο καιρό δεν είναι καλά γενικώς και με τον τρόπο μου τον έκανα να μου μιλήσει. Μου είπε ότι δεν θέλει να με κοροϊδεύει άλλο ειδικά από τη στιγμή που μένουμε μαζί (περίπου ένας χρόνος). Ακολούθησε μια τεράστια συζήτηση όπως καταλαβαίνετε. Φοβάται την απόρριψη της οικογενείας μας. Και δεν έχει άδικο.. Δυστυχώς η επαρχία ξέρει να το καλλιεργεί καλά αυτό…

Εδώ πρέπει να σας πω ότι η οικογένειά μας τα τελευταία χρόνια υφίσταται μια βαθιά κρίση. Ένας πατέρας που έχει να δουλέψει πάνω από δέκα χρόνια με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν δουλειές. Ανυποχώρητος στις απόψεις του, σκληρός άνθρωπος και εγωιστής θεωρεί ότι εμείς τον απομακρύναμε, κάτι που δεν είναι αλήθεια. Παράτησε τα πάντα και το ‘ριξε στην τεμπελιά και το χασομέρι με αποτέλεσμα η μάνα μου όλα αυτά τα χρόνια να δουλεύει σα σκυλί καθαρίζοντας ή κάνοντας ότι βρει στο χωριό για να μας σπουδάσει. Τα οικονομικά μας δεν είναι σε καλή κατάσταση ξεκάθαρα εξαιτίας του. Και σαν να μην έφτανε αυτό έχει και συχνά ξεσπάσματα γκρίνιας με αποδέκτη κυρίως τη μάνα μου, που είναι ένας πιο ήπιων τόνων άνθρωπος που δεν αντέχει τις εντάσεις, γι’ αυτό το λόγο έχει καταπιεί πολλά και σωπαίνει.

Πονάει η ψυχή μου απόψε παιδιά. Αλήθεια σας λέω. Νομίζω δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα και τότε φέρνω στο μυαλό μου την εικόνα του να κλαίει επειδή φοβάται πως δε θα τον αποδεχτούμε. Το ξέρουν πολλοί λίγοι απ’ότι μου είπε. Δεν τον είδα ιδιαίτερα διατεθειμένο να μιλήσει στους δικούς μας, οι οποίοι εν τω μεταξύ όπως κάθε γονιός έχουν στο νου τους ότι θα παντρευτούμε και θα τους χαρίσουμε εγγόνια. Γι αυτό το λόγο μου είπε πως με ”έσπρωχνε” κάποτε με τον τρόπο του σ ένα φίλο του που είναι καλής οικονομικής κατάστασης γιατί αισθάνεται πως ο ίδιος είναι αποτυχημένος για τους γονείς μας και ήθελε τουλάχιστον εγώ να έχω μια καλή τύχη αφού εκείνος δε θα τους δώσει αυτή τη χαρά. Αν το μάθουν φοβάμαι ότι θα πάθουν τίποτα από τον καημό τους. Έπιασα τον εαυτό μου να λέει μακάρι να μην το μάθουν ποτέ. Να πεθάνουν χωρίς να το ξέρουν.

Στεναχωριέμαι πάρα πολύ γιατί φοβάμαι ότι έχει βασανιστεί πολύ όλα αυτά τα χρόνια με το να κρύβεται και να φοβάται. Και προβληματίζομαι για το κατά πόσο πέφτει όντως το βάρος σ εμένα να έχω μια καλή ζωή ώστε να υπάρχει ισορροπία. Δε μπορώ να τα πω όλα αυτά πουθενά, ούτε στο φίλο μου. Πονάει το κεφάλι μου και κάνω το ένα τσιγάρο μετά το άλλο. Έχω μπερδευτεί. Πρώτη φορά μιλάω ανοιχτά με έναν gay και αυτός είναι ο αδερφός μου. Σας ζητώ ειλικρινά να μη με παρεξηγήσετε και αν σε κάποιον προκάλεσα οργή με κάτι που είπα τονίζω ότι ζητώ απλά μια συμβουλή. Τι μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω να είναι ευτυχισμένος και πως μπορώ να διαχειριστώ το βάρος ένας τέτοιου μυστικού ώστε να έχω κ εγώ μια νορμάλ ζωή; Άραγε θα με επηρεάσει; Δεν είναι εγωιστική η ερώτηση μου, εννοείται πως καλά έκανε και μου το είπε. Θα μπορούσε να μου το έχει πει και νωρίτερα. Στο τέλος μου είπε πως είναι πολύ σημαντικό για κείνον που τον αποδέχομαι κ όλα είναι οκ απ’τη μεριά μου.

Θα είναι ποτέ ευτυχισμένος άραγε;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

12 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
The Skate Witch
The Skate Witch
4 χρόνια πριν

Είσαι σε κατάσταση σοκ, γιατί υποσυνείδητα μεγαλώνοντας έχεις μάθει ότι το να είναι κάποιος γκέι οδηγεί στον κοινωνικό αποκλεισμό και στην επακόλουθη δυστυχία. Δε γνωρίζω πού μένετε, όμως ξέρω ότι υπάρχουν επιλογές και πως ο αδερφός σου δε θα ζήσει τόσο άσχημη ζωή όσο μάλλον φαντάζεσαι. Φαίνεται ότι τον αγαπάς πολύ. Αν θέλεις μπορείς να καλέσεις τη γραμμή Δίπλα σου στο 11528 η οποία στηρίζει ΛΟΑΤΚΙ άτομα και τις οικογένειες/φίλου/κηδεμόνες/δασκάλους τους. Θα σου πουν πώς μπορείς να βοηθήσεις έμπρακτα τον αδερφό σου 🙂 Οι γονείς σου δε θα πάθουν κάτι αν δεν κάνει ο αδερφός σου παιδιά. Ούτε αν δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν

Βρε καλό μου πλάσμα, απλά ο αδερφός σου σού είπε ότι έχει άλλο ερωτικό προσανατολισμό. Είναι κάτι που δε σε αφορά, δε σε επηρεάζει, ακριβώς όπως δεν επηρεάζει και εκείνον το ότι εσύ έχεις σχέση με έναν άντρα. Αλήθεια προσπαθώ να καταλάβω πώς το γεγονός ότι εκείνος καταπιέζεται (θα επανέλθω σε αυτό) κάνει εσένα να ΠΡΕΠΕΙ να έχεις μια νορμάλ ζωή και να καταπιέζεσαι κι εσύ με τη σειρά σου. Για ποια ισορροπία μιλάς; Άλλη οντότητα ο αδερφός, άλλη εσύ, δεν υπάρχει κάποια ζυγαριά να ζυγίσει τον πόνο σας και τις χαρές σας και πόσα παιδιά θα κάνει ο καθένας.… Διαβάστε περισσότερα »

Lela
Lela
4 χρόνια πριν

Γειά! Είναι το πρώτο μου σχόλιο στην κοινότητα. Παρακάτω από μένα θα γράψουν άλλα κορίτσια μάλλον με μάλλον πιο καλές απαντήσεις. Σχολιάζω για να σου πω ότι καταλαβαίνω το στρες που ζεις τώρα. Είναι αποκάλυψη ζωής που έκανε ο αδερφός σου και είναι πολύ σημαντική. Αλλά ισχύει νομίζω ότι ισχύει και αν ήταν ετεροφυλόφιλος: θα γνωρίσει, θα ερωτευτεί, θα πονέσει, θα αγαπήσει. Δεν αλλάζει αυτό πιστεύω. Το αν θα γίνει ευτυχισμένος λοιπόν είναι στο χέρι του που λέμε, όπως είναι για όλους μας. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το μάθουν οι δικοί σας. Όσον αφορά την «πίεση» που πέφτει σε… Διαβάστε περισσότερα »

Acroposthion
Acroposthion
4 χρόνια πριν

Δέξου τον και στήριξέ τον γι’αυτό που είναι, όπως ακριβώς είναι και όχι γι’αυτό που θες εσύ να είναι. Σίγουρα έχει υποφέρει και σίγουρα έχει φάει πόνο και απόρριψη. Το τελευταίο που χρειάζεται είναι μια αδερφή που τον απορρίπτει και τον επικρίνει. Δεν λέω ότι το κάνεις, αλλά άθελά σου, ένα βλέμμα και μόνο μπορεί να τον σκοτώσει.
Αν ήξερα ότι θα είχα τη στήριξη έστω και ενός μόνο από τα αδέρφια μου, δεν θα με ένοιαζε τίποτα. Δυστυχώς δεν θα την έχω και το ξέρω. Γι’αυτό και δεν έχω πει τίποτα στους δικούς μου.

Grace Curley
Grace Curley
4 χρόνια πριν

Πόσα θέματα μαζεμένα. Αυτό το να έχεις εσύ καλή τύχη μου θύμισε λίγο “Το παραράδιασμα” όχι ως προς την ιστορία, αλλά από την άποψη πως η τύχη της αδερφής έχει αντίκτυπο στον αδερφό. Δεν ευθύνεσαι εσύ για την ευτυχία των γονιών σου ούτε ο αδερφός σου, οι γονείς σου δε θα πάθουν τίποτα αν το μάθουν και στην τελική δεν έχουν λόγο. Τώρα για σένα. Ο αδερφός σου είναι ο πρώτος gay, σοβαρά; Σε κουτί ήσουν κλεισμένη; Ο μόνος λόγος που υπάρχουν δυστυχισμένοι ομοφυλόφιλοι είναι οι κοντινοί τους άνθρωποι που το μαθαίνουν και πέφτουν σε κατάθλιψη στην καλύτερη ή που… Διαβάστε περισσότερα »

Corry Karav O'Keerie
Corry Karav O'Keerie
4 χρόνια πριν

Σούλα δεν έχω συμβουλή. Μόνο να ξέρεις πως σας στέλνω την αγάπη μου. Και στους δύο σας. Και οι δυο αξίζετε να είστε ευτυχισμένοι. Ανεξάρτητα ο ένας από την ιστορία του άλλου.

Κοσμική Νεράιδα
Κοσμική Νεράιδα
4 χρόνια πριν

Το εχεις χειριστεί μια χαρά.Να του πεις πως θα είσαι δίπλα του και πως δεν έχει ανάγκη την αποδοχή των γονιών σας.
Πραγματικά δεν πιστεύω πως είναι ανάγκη να το μάθουν ποτέ.Οι γονείς σου δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να αλλάξουν.Μια τέτοια αποκάλυψη στα μεσαιωνικά ομοφοβικά μυαλά τους θα επιφέρει αναταραχές και περιττό πόνο στον αδερφό σου.και στους δυο σας.Εχει δίπλα του την μικρή του αδερφή κι αυτό είναι αρκετό.
Με τους γονείς μακριά κι αγαπημένοι.ο καθένας τη ζωή του.

Charles Mark
Charles Mark
4 χρόνια πριν

Η συνέχεια είναι δύσκολη αλλά ξεκάθαρη:
1) τον αποδέχεσαι όπως έκανες και απαιτείς από όλους να κάνουν το ίδιο
2) δεν αποκαλύπτεις το μυστικό του αλλά ούτε λες και ψέματα, στην ανάγκη λες μιλήστε με τον ίδιο ή το αποκαλύπτεις αν συναινεί
3) σταματάς να έχεις επαφές, εδώ είναι τα δύσκολα, με όποιον δεν τον αποδέχεται ακόμα και με τους γονείς αν είναι ανάγκη,
δυστυχώς θα έρθουν στιγμές που θα είναι απαραίτητο να μαλώσεις για να τον υπερασπιστείς αλλά είναι ανάγκη και αλλιώς δε γίνεται

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν

Ναι θα είναι ευτυχισμένος, φυσικά και θα είναι, δεν υπάρχει κανένας λόγος για το αντίθετο. Κι εσύ θα είσαι ευτυχισμένη, χωρίς να χρειάζεται να ακολουθήσεις την “καλή τύχη” που σου υποδεικνύει εκείνος. Το τί θα κάνουν οι γονείς σας είναι δικό τους θέμα, δεν είσαι εσύ υπεύθυνη να έχεις μια “καλή ζωή” (τί σημαίνει αυτό άραγε; καλή για ποιον;) για να είναι εκείνοι ευχαριστημένοι. Κανένα βάρος δεν σηκώνεις, μην το βλέπεις έτσι. Ο αδερφός σου έκανε outing σε εσένα και το τί θα κάνει με τους γονείς του είναι δικό του θέμα. Όσοι τον αποδεχτούν καλώς, όσοι όχι δεν αξίζουν… Διαβάστε περισσότερα »

Back to reality
Back to reality
4 χρόνια πριν

Τι να πω… γενικα συναναστρεφομαι πολλα χρονια με γκευ φιλους οποτε δε ξερω πως νιωθεις που η 1η σου συναναστροφη τυχαινει να ειναι ο αδερφος σου. Δε πιστευω πως ειναι απαραίτητο να το μαθουν οι γονεις σου, μπορει να μη θελησει να το πει. Βασικα δεν ειναι και κατι τραγικο..θα δεις μολις περασει το σοκ, οτι η σεξουαλικη προτίμηση δεν ειναι και κατι τοσο σημαντικο! Εν ετη 2019 ακομη και στις επαρχιες πλεον εχουν αλλαξει τα πραγματα στην αντιμετωπιση, ποσω μαλλον στις πολεις. Μια χαρα θα ειναι ο αδερφος σου.. Οσο για σενα, βγες λιγο απο το επαρχιωτικο σοκ “ειναι… Διαβάστε περισσότερα »