in

Αγαπητή «Α, μπα»: Η μάνα μου λέει απλά αυτή τη φράση

«Μακάρι να βρεις μια δουλειά στην Ελλάδα»

Γεια σου Αμπα, Είμαι τριάντα δυο χρονών και δουλεύω στην Αγγλία εδώ και ενάμιση χρόνο. Η μάνα μου πού και πού μου λέει μακάρι να βρεις κάτι Ελλάδα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

89b1405de002d30e3bd5fa09bd81dc06

Γεια σου Αμπα, Είμαι τριάντα δυο χρονών και δουλεύω στην Αγγλία εδώ και ενάμιση χρόνο. Η μάνα μου πού και πού μου λέει μακάρι να βρεις κάτι Ελλάδα ή σε μία χώρα πιο κοντά στην Ελλάδα. Λέει απλά αυτή τη φράση, χωρίς να επιμένει, και θα κάνει τέτοιες νύξεις κανά δυο φορές τον μήνα το πολύ. Εγώ νιώθω φοβερή πίεση, είμαι υπερβολική; Είναι θεμιτό στη σχέση μας να εκφράζει κάτι τέτοιο χωρίς να είναι πιεστικό;

Μαρ.

Υπερβολική; Θεμιτό;

Αν το λέει δυο φορές το μήνα, κάθε μήνα, τότε επιμένει. Δεν είναι «νύξεις», λέει ξεκάθαρα αυτό που θέλει: να γυρίσεις στην Ελλάδα ή να πας κάπου πιο κοντά στην Ελλάδα. Σε πιέζει, δηλαδή και σου υπενθυμίζει, όταν νιώθει ότι το «ξεχνάς», ότι εκεί είσαι προσωρινά και το ανέχεται ως προσωρινό. Δεν λέγεται νύξη αυτό που κάνει.

Τι εννοείς «θεμιτό;» Αν είναι εντός των δικαιωμάτων της, ως μητέρα, να λέει αυτό που θέλει να γίνει στην δική σου ζωή, για τους δικούς της ιδιοτελείς λόγους, χωρίς να την απασχολεί πώς σε κάνει να αισθάνεσαι αυτό, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι λόγω της σχέσης που έχει μαζί σου, είναι σε θέση να ασκήσει τεράστια πίεση;

ΟΧΙ.

Είσαι 32 χρονών. Δεν ξέρω ποια είναι τα σχέδια σου, αλλά αν σου αρέσει εκεί, πες της ορθά κοφτά και ξεκάθαρα ότι σου αρέσει και δεν σκοπεύεις να φύγεις. Με αγάπη. Αλλά ξεκάθαρα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

14 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Μετά την καταιγίδα
Μετά την καταιγίδα
4 χρόνια πριν

Η αδερφή μου μένει σε νησί του βορείου Αιγαίου και από τότε που παντρεύτηκε δεν έχω πάει να την επισκεφτώ γιατί τα εισιτήρια είναι πολύ ακριβά για να το κάνω οικογενειακώς . Για την Αγγλία τα εισιτήρια είναι πιο φτηνά όπως ξέρω. Ποια η διαφορά λοιπόν για μας που είμαστε θεωρητικά στην ίδια χώρα ;ο πατέρας μου δεν θα πάει ποτέ και δεν έρχεται ούτε στο δικό μου σπίτι που είναι μια ώρα μακριά. Η μητέρα μου πηγαίνει δύο φορές το χρόνο ,όπως θα έκανε ακόμη κι αν βρισκόταν στο εξωτερικό και το ίδιο συχνά έρχεται και σε μένα .… Διαβάστε περισσότερα »

Felis
Felis
4 χρόνια πριν

Αχ αυτές οι (ελληνίδες) μάνες, μην τυχόν και τολμήσει το παιδί τους να κάνει τη ΖΩΗ ΤΟΥ. Αν γινόταν, θα κρατούσαν τα παιδιά τους 5χρονα για πάντα.
Όπως τα λέει η Λένα.

Ζαβαρακατρανέμια
Ζαβαρακατρανέμια
4 χρόνια πριν

Μια μάνα δεν λέει ποτέ “απλά” μια φράση.

no-no
no-no
4 χρόνια πριν

Απλώς πες της ότι δεν είναι στα (άμεσα) σχέδιά σου να επιστρέψεις και πως είσαι καλά εκεί που είσαι. Αν το ξαναπεί, πες της: πάλι τα ίδια θα λέμε; και κόψε το.
Νομίζω πως αν περάσουν 2-3 χρόνια, θα προσθέσει και τη συνέχεια της φράσης:
“μακάρι να βρεις μια δουλειά στην Ελλάδα, κι ένα καλό παιδί να παντρευτείες”.

Pandora
Pandora
4 χρόνια πριν

Γιατί δεν μετακομίζει η μητέρα σου πιο κοντά ;

Cycling in the rain
Cycling in the rain
4 χρόνια πριν

Η μητέρα σου εκφράζει την επιθυμία της για το πώς θέλει η ίδια να είναι η ζωή της (με εσένα κοντά της). Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι να κάνεις μια ειλικρινή συζήτηση για τα οποια σχέδια έχεις, έτσι ώστε να μην έχει προσδοκίες οι οποίες ενδεχομένως δε θα εκπληρωθούν.

Poca Loca
Poca Loca
4 χρόνια πριν

Agapimeni Mou.Zw stin Agglia apo ton Oktwvri.Hrtha me ton filo Mou arxika giati diskoleuotan na vrei douleia stin Ellada,alla Kai egw Pou ergazomoun ta wraria htan 12wra ,6hmera Gia 400 €.Exoume ftiaksei mia kalh zwh edw,eimaste eutixismenoi kai zoume opws tha thelame. Sto thema twra.H yperoxh mhtera Mou kathe dio evdomades leei to eksis:”epeidi o filos sou den mporei na vrei douleia edw tha meineis Gia panta Agglia? Xwrise ton,gyrise pisw,na pantreuteis kapoion apo edw,na Mou kaneis eggonia Kai na anoikseis dikh sou douleia”.Ekei fisika to kleinw.Se niwthw 100% .Prospathise na tin agnoeis ,min tin afineis na se epireazei epeidi… Διαβάστε περισσότερα »

trapezokathismata
trapezokathismata
4 χρόνια πριν

Θα επαναλάβω ό,τι είπε η Λένα ουσιαστικά, αλλά οκ, νομίζω αξίζει – γιατί τέτοιου είδους ερωτήματα βασανίζουν πολλ@ς από μας, ειδικά Έλληνες, και ακόμα πιο ειδικά Έλληνες που μένουμε στο εξωτερικό/μακριά. “Η μάνα μου πού και πού μου λέει μακάρι να βρεις κάτι Ελλάδα ή σε μία χώρα πιο κοντά στην Ελλάδα” Όταν το λέει αυτό, εσύ τι απαντάς; Επίσης, της έχεις πει ποτέ ότι θες σύντομα να γυρίσεις Ελλάδα; Ή απλά εκφράζει τακτικά αυτό που θέλει εκείνη; Έχετε κάνει ποτέ κουβέντα για το τι θες να κάνεις; “Λέει απλά αυτή τη φράση, χωρίς να επιμένει, και θα κάνει τέτοιες… Διαβάστε περισσότερα »

Entropy
Entropy
4 χρόνια πριν

Για μια μάνα, πάντα θα είναι το παιδί της. Το παιδί όμως, δεν είναι για πάντα παιδί.
Η παραπάνω συμπεριφορά, δηλώνει, έλλειψη απογαλακτισμού και ωριμότητας.

Dalek
Dalek
4 χρόνια πριν

Η φράση είναι απλή, το ζητούμενο που θέτει από πίσω δεν είναι απλό καθόλου. Το θέμα δεν είναι να βρεις ‘μια δουλειά’… Το θέμα είναι να έχεις μια δουλειά που έχεις επιλέξει, στον κλάδο σου, με ορίζοντες εξέλιξης, καλές απολαβές, άνετο εργασιακό περιβάλλον κ καλό work life balance.

Η Αγγλία (ελπίζω) στα προσφέρει όλα αυτά (αν όχι, νωρίς είναι ακόμα, μπορεί να πάρει κ 3-4 χρόνια να πιάσεις momentum).