in

Αγαπητή «Α, μπα»: Aπειλεί ότι δεν θα δίνει διατροφή και ότι θα της πάρει την επιμέλεια του παιδιού

Είναι ένας χειριστικός, σεξιστής, μισογύνης και στενόμυαλος άνθρωπος

Γεια σου α, μπα και φίλοι σχολιαστές! Εκπέμπω sos! Λοιπόν πρόκειται για την φίλη μου. Θα σας δώσω λίγο την εικόνα και θα μπω στο θέμα. Η φίλη μου έμεινε έγκυος και παντρεύτηκε στα 19 της ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1026 3

Γεια σου α, μπα και φίλοι σχολιαστές! Εκπέμπω sos! Λοιπόν πρόκειται για την φίλη μου. Θα σας δώσω λίγο την εικόνα και θα μπω στο θέμα. Η φίλη μου έμεινε έγκυος και παντρεύτηκε στα 19 της, τον εφηβικό της έρωτα, ο οποίος είναι ένας χειριστικός, κομπλεξικός, σεξιστής, μισογύνης, και στενόμυαλος άνθρωπος. Μετά από 4 χρόνια γάμου ξύπνησε (λόγω κερατώματος) και χώρισε. Το θέμα είναι, ότι μαζί έχουν μια κόρη που έχει φτάσει 11 χρόνων και ο πα-τερας προβάλλει όλα τα σεξιστικά του στερεότυπα στο κοριτσάκι. Αναφέρω παραδειγματα. 1) Η μικρή ήταν παρανυφάκι στο γάμο του θείου της και για την περίσταση έβαλε λιπ γκλος, ροζ σκιά και μάσκαρα. Όταν την είδε ο πατέρας της από φωτό είπε ότι βλέπει ένα πουτ@νί 11 χρονών. 2) Η μικρή είχε τριχοφυία στις μασχάλες της κ ντρεπόταν να σηκώσει τα χέρια στο σχολείο, να φορέσει αμάνικα, και υπήρχε και κάποια δυσοσμία. Οπότε αποφάσισαν με τη μαμά της να κάνει αποτρίχωση. Όταν το έμαθε ο μπαμπάς της άρχισε να προσβάλλει την μικρή και να της λέει ειρωνικά “σε ποια καφετέρια θες να σου βρω δουλειά;” Κ όταν η μικρή απάντησε ότι οι τρίχες την ενοχλούσαν, είπε αυτός: ” αν είναι έτσι να ξυρίσω και εγώ τα @ρχιδια μου”. Ναι καλά διάβασες. Ναι στο παιδί το είπε. Πώς μπορώ να βοηθήσω την φίλη μου, που δεν θέλει εντάσεις και αυτός με το παραμικρό την απειλεί ότι δεν θα δίνει διατροφή και ότι θα της πάρει την επιμέλεια? Τελευταίο παράδειγμα απειλής : Το καλοκαίρι επειδή δούλευε η φίλη μου, είχε την μικρή στο παραθαλάσσιο, με πισίνα, εξοχικό τους και την κρατούσαν οι παππούδες (ηλικία παππούδων 50χρ) . Αυτός απειλούσε ότι θα της πάρει την επιμέλεια γιατί το παιδί το είχε “παραμελημένο” και παρατημένο στους παππούδες. Υγ: οικονομικά είναι πολύ στριμωγμένη μην παρασυρθείτε από το εξοχικό, είναι των γονιών της, από τους οποίους δεν έχει οικονομική βοήθεια. Οπότε και την διατροφή έχει ανάγκη και λεφτά για δικηγόρο δεν έχει.

-Φίλη σε απόγνωση

Η φίλη σου δεν είναι ενημερωμένη για τα δικαιώματα της, και χρειάζεται δικηγόρο οπωσδήποτε, τουλάχιστον μια επίσκεψη για να ενημερωθεί. Ο πρώην της δεν μπορεί να της κόψει τη διατροφή επειδή έτσι του κάπνισε (κυρίως όχι επειδή του κάπνισε) και είναι εντελώς κενές οι απειλές «θα σου πάρω την επιμέλεια». Αυτά γίνονται εξαιρετικά σπάνια σε περιπτώσεις εξόφθαλμης παραμέλησης από την μητέρα, όταν αυτή είναι εντελώς ανίκανη να σηκωθεί από το κρεβάτι να φροντίσει τον εαυτό της, πόσο μάλλον κάποιον άλλον. Οι απειλές δεν έχουν καμία βάση.

Αν θέλεις να βοηθήσεις τη φίλη σου βρες της μια δικηγόρο για να της μιλήσει και πλήρωσε εσύ τη μια επίσκεψη. Καλύτερα να πας και μαζί της, γιατί θα είναι τόσο ταραγμένη που δεν θα καταλάβει τι θα της πει. Είμαι σίγουρη ότι θα μας βοηθήσουν και οι δικηγορίνες στα σχόλια.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

38 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Laurel
Laurel
4 χρόνια πριν

Μπαρμπουτσαλα ενός κακοποιητικου μαλακα. Ενα τηλεφωνακι στο 15900 για ρβ με νομικο συμβουλο σε καποιο πολυκεντρο και θα της λυθουν ολες οι αποριες δωρεαν. Επισης καλο θα ηταν να λάβει στηριξη κ αυτη κ το παιδι, θα την κατευθυνουν απο εκεί σε καλές κ δωρεαν επιλογες. Δεν υπαρχει λογος για λεφτα σε ιδιωτες στην παρουσα φαση. Πες της να μη φοβαται, υπαρχει βοήθεια.

Valia
Valia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Laurel

Μπράβο για την ενημέρωση. Θα ήθελα, επίσης, να συμπληρώσω ότι για να κριθεί μία γυναίκα ακατάλληλη μάνα θα πρέπει ή να είναι χρήστρια ναρκωτικών ή να εκδίδεται στο σπίτι της ή να πάσχει από κάποια σοβαρή ψυχική ασθένεια που την καθιστά ανίκανη να φροντίσει το παιδί. Δεν ξέρω αν έχει προστεθεί και κάποια άλλη περίπτωση ή αν έχει τροποποιηθεί ελαφρώς κάτι από αυτά τελευταία, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο για μία μητέρα να χάσει την επιμέλεια. Θα πρέπει να υπαρχει αποδεδειγμένη παραμέληση των αναγκών τού παιδιου, π.χ. στέρηση απαραίτητης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στέρηση τροφής… Οι διακοπές στον παππού και τη γιαγιά δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Jenny Barnes
Jenny Barnes
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Valia

Ναι ναι, το να εκδίδεται η μητέρα δεν αποτελεί λόγο αφαίρεσης της επιμέλειας από μόνο του. Νομίζω υπάρχει κ σχετική νομολογία. Αν έχει κάνει έναρξη εργασιών στην εφορία και πληρεί όλες τις προϋποθέσεις που απαιτει ο νόμος για την άσκηση του συγκεκριμένου επαγγέλματος , δεν τίθεται ζήτημα αφαίρεσης επιμέλειας (με βάση αυτό το λόγο) .

Valia
Valia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Jenny Barnes

Αν μία γυναίκα εκδίδεται, όντως δεν αποτελεί λόγο για να χάσει την επιμέλεια. Αλλά αυτό αλλάζει αν εκδίδεται στο σπίτι της, γι’ αυτό το διευκρίνισα πιο πάνω.

Laurel
Laurel
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Laurel

Φυσικα και ισχυει, υπαρχουν πολυκεντρα σε πολλές πόλεις. Η κοινωνικη λειτουργός που ηδη βλεπει μπορει να προτείνει και άλλες λύσεις αν χρειαστεί η αν ειστε μακρια απο καποιο κέντρο (αυτη ειναι η δουλειά της). Σε καθε περιπτωση μην πληρώσετε ιδιωτη σε αυτη τη φαση, εξαντληστε τις καλες κ δωρεαν επιλογές πρωτα. Καλη δυναμη κ εδώ είμαστε οτι αλλο χρειαστεί.

Jenny Barnes
Jenny Barnes
4 χρόνια πριν

Και την επόμενη φορά που θα απειλήσει ότι δεν θα καταβάλει διατροφή ρωτήστε τον αν τη μήνυση θέλει να τη φάει εδώ η να την τυλίξουμε για το σπίτι. Άμαν πια εκνευρίζομαι με τους μαγκιες της πορδης .

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν

Ο πρώην άντρας της φίλης σου γνωρίζει πολύ καλά ότι η φίλη σου είναι ανενημέρωτη. Είναι επίσης πολύ μικρή και άπειρη. Και το γνωρίζει και αυτό ο φελλός.
Αυτά που της λέει ξέρει ότι θα έχουν την επίδραση που αυτός επιζητά. Να τον φοβάται και με αυτόν τον τρόπο να την ελέγχει ακόμα και χωρισμένη.
Να ενημερωθεί η φίλη σου – από μια καλή δικηγόρο – και να πάψει να φοβάται τον τραμπούκο. Αυτή θα είναι η νίκη της.

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Όταν θα αρχίσει να απαντά δικηγόρος αντί για αυτήν, θα δεις πόσο θα συνεχίσει

highlight
highlight
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Εφόσον είναι ενημερωμενη απο δικηγόρο, δε χρειάζεται να φοβάται τίποτα. Αυτός είναι θρασύδειλος. Στο φόβο της ποντάρει. Όπως λέει ο χρήστης Aloutero , όταν ξεκινήσει να απαντάει ο δικηγόρος αντί για αυτή, θα δεις πόσο θα συνεχίσει.

πολυμήχανη_μηχανοβιόλα
πολυμήχανη_μηχανοβιόλα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Καλό θα ήταν εκτός απο δικηγόρο, να πάει και σε ψυχολόγο όπως λεει και η Laurel σε δημόσιο φορέα , προκειμένου να μπορέσει να διαχειριστεί την κατάσταση. Εσύ τη στηρίζεις,της δίνεις συμβουλές και επιλογές. Τώρα από εκεί και πέρα, στο δικό της χρόνο θα αρχίσει να παίρνει μπρος και θα στρώσουν όλα. Η ενημέρωση είναι το αρχικό κλειδί.

Po the Panda
Po the Panda
4 χρόνια πριν

Εντάξει, δεν θα κάνουμε τώρα victim blaming στην κοπέλα ή στους γονείς της. Το ήθελε, το κράτησε, τέλος. 19 χρονών είναι ενήλικη, δεν έχουν το δικαίωμα να της πουν τι να κάνει, συν οτι δεν νομίζω να τους έπαιρνε στα σοβαρά, εφόσον είχε πέσει θύμα ενός χειριστικου μ@λ@κα. Τώρα είναι το θέμα τι μπορεί να κάνει για να του κόψει τη φορά και να προστατεύσει το παιδί της απο τη συμπεριφορά του.

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν

Έλεος, βρε Φωτεινή, το κορίτσι μπαίνει στην εφηβεία, δεν είναι μωρό. Εδώ σου λέει ότι έχει ανεπτυγμένη τριχοφυΐα. Έβαλε λίγο ρουζ και λιπγκλος σε ΓΑΜΟ (που πάνε οι περισσότεροι στολισμένοι σαν λατέρνες) και κάτι τρέχει στα γύφτικα.

Ούτε πουτανί ούτε μεγαλώνει πριν την ώρα του. Σιγά μην καταδικάσουμε και την φιλαρέσκεια.

αμύριστο λουλούδι
αμύριστο λουλούδι
4 χρόνια πριν

Πω πω…. ενημερώστε τον δικηγόρο, να του κάνει ασφαλιστικά, να βλέπει το παιδί παρουσία τρίτου, να μην το βλέπει καθόλου;

Magica De Spell
Magica De Spell
4 χρόνια πριν

Δε θα κρίνουμε εδώ την αισθητική των άλλων.
Αν στο κορίτσι άρεσαν αυτά που φόρεσε και ο κηδεμόνας (η μαμά της δηλαδή) τα επέτρεψε, το αν μας αρέσουν ή όχι δεν έχει καμιά σημασία.
Αν ένα αγόρι για να πάει σε γάμο έβαζε πχ τζελ στα μαλλία του ή κολώνια θα έλεγες οτι μεγαλώνει πριν την ώρα του?
Και την “ώρα του” ποιός θα την κρίνει?
Ή πρέπει τα κορίτσια ειδικά να αποφεύγουν να δείξουν οτι ενδιαφέρονται για πράγματα όπως το μακιγιάζ, τα οποία παραδοσιακά σνομπάρονται ως “γυναικεία” και συνδεδεμένα με τη σεξουαλικότητά τους?

Jenny Barnes
Jenny Barnes
4 χρόνια πριν

Αν έχει αναγνωριστεί δικαστικά η υποχρέωση του για καταβολή συγκεκριμένου ποσού διατροφής δεν μπορεί απλά να σταματήσει να την καταβάλει. Αυτο συνιστά ποινικό αδίκημα που απειλεί μέχρι και 1 έτος φυλάκιση. Γενικά μη ψαρωνετε με τις απειλές του. Πήγαινετε σε μια καλή δικηγόρο που εμπιστεύεστε και πίστεψέ με μπορούν εύκολα να του κοπούν οι μαγκιες. Τέτοιοι τύποι άλλωστε είναι συνήθως εξαιρετικά θρασυδειλοι .

Elafina
Elafina
4 χρόνια πριν

Βαρέθηκα με τις απειλές θα σου “κόψω τη διατροφή” και θα σου πάρω την επιμέλεια. Τα ζω εδώ και τρία χρόνια. . Στο δικαστήριο να πάτε να δείτε πως αντιμετωπίζουν κάτι τέτοια “τυπάκια” που θεωρούν ότι το να μεγαλώνεις παιδί ισοσκελίζεται με το ποσό των 200€. Πες στη φίλη σου , απο μια πρώην φοβισμένη , οτι έτσι ήμουν κι εγω και πολλές άλλες, μέχρι που μας άνοιξαν τα μάτια δικηγόροι και φίλοι καλοί όπως εσύ. Άτυχη μπορεί να ήταν με τον σύντροφο που έχει, όμως , όσο έχει ανθρώπους σαν εσένα, είναι όλα καλά. Και για εκείνη και για… Διαβάστε περισσότερα »

Μετά την καταιγίδα
Μετά την καταιγίδα
4 χρόνια πριν

Σε τι ωφελούν αυτά που λες την φίλη που ρωτάει αυτή τη στιγμή ;εκτός του ότι η αυτοδιάθεση του καθενός και η απόφαση για τεκνοποιηση είναι αυστηρά προσωπική υπόθεση. Και το λέω έχοντας η ίδια διακόψει εγκυμοσύνη στα 19.Το έκανα όμως γιατί εγώ ένιωσα ότι έτσι πρέπει να κάνω, όχι γιατί οι γονείς μου με πίεσαν. Φωτεινή δεν τα λες καλά τα πράγματα ,ξεφευγεις πολύ εύκολα σε συμβουλές για θέματα που καίνε και δεν μπορείς να τις υποστηρίξεις. Το σημερινό ήταν πολύ ενοχλητικό σχόλιο ,για μένα τουλάχιστον που πέρασα από τέτοια ιστορία. Και εν πάση περιπτώσει ,τώρα η ιστορία βρίσκεται… Διαβάστε περισσότερα »