in ,

Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας: «Τα ζευγάρια χωρίζουν όταν η γυναίκα πάει για δουλειά, έχει δική της κάρτα και κινητό!»

Έρχεται ο συνάδερφος απ’ το δίπλα γραφείο για φωτοτυπίες και κους κους, και με αφορμή το πρόσφατο διαζύγιο κοινών γνωστών αρχίζουμε να συζητάμε για τα δικά μας διαζύγια. Απόφοιτος πολυτεχνείου, εξαιρετικός πατέρας ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

b298f944e54697e83fbdf23d96413fd1

Έρχεται ο συνάδερφος απ’ το δίπλα γραφείο για φωτοτυπίες και κους κους, και με αφορμή το πρόσφατο διαζύγιο κοινών γνωστών αρχίζουμε να συζητάμε για τα δικά μας διαζύγια. Απόφοιτος πολυτεχνείου, εξαιρετικός πατέρας, ευγενικός, με χιούμορ, συναδερφικά άψογος… Και εκεί που η συζήτηση κυλά χαλαρά μου λέει το εξής αδιανόητο: “Αυτό που ξέρω, είναι ότι τα ζευγάρια χωρίζουν όταν η γυναίκα πάει για δουλειά και έχει δική της κάρτα και κινητό!”.

Η έκπληξή μου ήταν πολύ μεγάλη γιατί γενικά δεν το περίμενα , πόσο μάλλον ειδικά από αυτόν που τον ξέρω 18 χρόνια και τον εκτιμώ. Αφού ξεπέρασα το πρώτο σοκ, του είπα  πολύ ήρεμα να μην λέει τέτοια πράγματα, η εργασία αποτελεί πανανθρώπινο δικαίωμα και φυσικά αυτός που θα αμειφθεί για τη δουλειά του θα αγοράσει ότι γουστάρει με αυτά τα λεφτά, και κάρτα και κινητό. Αυτά, συνέχισα, δεν περίμενα να τα ακούσω από εκείνον στο 2019, ενώ σπουδάζει κόρη επιστήμονα.  Μου είπε ότι δεν μιλούσε γενικά αλλά ειδικά για τον δικό του γάμο. Ούτε πάλι είσαι σωστός του είπα. Δεν είναι δυνατό να φταίει το μέσο, το κινητό ή η κάρτα, οι άνθρωποι φταίνε για την πορεία των ανθρώπινων σχέσεων.

Δύσκολο να βλέπεις ότι δεν υπάρχει το αυτονόητο .

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

14 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Αστερόσκονη
Αστερόσκονη
4 χρόνια πριν

Αυτό που είπε είναι ότι μία γυναίκα ανεξάρτητη, πιο εύκολα αποφασίζει να μην περάσει τη ζωή της με κάποιον που δεν της ταιριάζει πλέον. Και μπράβο μας και ζήτω μας! Αυτός το είπε για κακό, εγώ το βρίσκω μεγάλη επιτυχία των γυναικών!

panos_san
panos_san
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αστερόσκονη

Δεν μας περίσεψε η δημοκρατία σήμερα, απλά η μεγάλη ιδέα για τον εαυτό και ο ναρκισσισμός. Απλά να σκεφτούμε και αυτό το ενδεχόμενο. Ότι είναι πνευματική παρακμή όχι πιος εργάζεται και πιος όχι. Δεν υπάχρουν κυρίες με κεφαλαίο Κ που εργάζονται? Αλλά και κακές νοικοκυρές που δεν εργάζονται. Το ίδιο με του συζύγους.

Asturiana
Asturiana
4 χρόνια πριν

Τα συγχαρητήρια μου για την αντίδρασή σου! Και για την ηρεμία και για τις στοχευμένες παρατηρήσει! Πιστεύω κιόλας ότι υπάρχουν καλές πιθανότητες αυτός ο άνθρωπος αργότερα να σκέφτηκε σοβαρά αυτά που του είπες, απ’όσο αν είχες αντιδράσει πιο απότομα ή αν είχες αλλάξει κουβέντα.
Τα λέω για να τα ακούω κιόλας γιατί όταν εγώ ακούω κάτι σοκαριστικό αντιδρώ ποικιλοτρόπως!

Heliotropium
Heliotropium
4 χρόνια πριν

Πριν 4 χρόνια ακουσα απο άνδρα (50 ετων) φίλης μου, οτι άν η γυναίκα βγάζει πανω απο 1000 ευρω (για την Ελλάδα μιλάμε) τα πράγματα είναι δύσκολα. Οτι δηλαδή θα έχει άλλα στα΄νταρς και θα απαιτεί περισσότερα απο τη ζωή της και απο τον άνδρα που θα διαλέξει. Οτι θα είναι δύσκολη ρε παιδί μου…
Και χρόνια τον άκουγα να λέει “εσείς οι γυναίκες θα πρέπει να ρίξετε τα στάνταρς σας…”
Εκείνη τη στιγμή βλέπεις ποιός ειναι ο φόβος των ανδρών και ποσό άδικο είναι αυτο για την κάθε γυναίκα. Ολα για τον έλεγχο των άλλων.
Πραγματικά κρίμα.

panos_san
panos_san
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Heliotropium

Και καλά κάνει. Η “υπεργαμία” των υψηλών στάνταρντ είναι φυσική. Μία κοπέλα που έφαγε την ζωή της να γίνει κάτι, γιατί να χαραμιστεί με τον κάθε πικραμένο κατώτατου μισθού. Στο πρώτο μάλωμα όλες αυτές οι πικρίες θα βγουν. Καλύτερα να τα φτιάχνουν άνθρωποι ίδιου επιπέδου τουλάχιστον. Δεν είναι υποχρεωμένη να γίνει η sugar momma κανενός Loser.

Teacher
Teacher
4 χρόνια πριν

Μαλλον δεν μπορούσε να ναι πια χειριστικος σε μια γυναίκα που είχε δικό της εισόδημα!

panos_san
panos_san
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Teacher

Αν δεν εμπιστεύεται την γυναίκα που διάλεξε, υψηλόμισθη, ή μη, the joke is on him.

Perilio
Perilio
4 χρόνια πριν

Δηλαδή ο κυριούλης,ο απόφοιτος Πολυτεχνείου(να κάναν τα διπλώματα τον άνθρωπο),ο εξαιρετικός πατέρας(που έχει κόρη και σκέφτεται έτσι για τις γυναίκες),ο χιουμορίστας(χαχαχα γελάσαμε),έχει το γνωστό φαλλοκρατικό μυαλό που του φύτεψε η οικογένειά του προφανώς,η κοινωνία στην οποία μεγάλωσε,κάποια βιώματα που είχε τέλος πάντων.Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε στο γάμο του αλλά με αυτά που διάβασα,καλώς έμεινε με τον Γιακουμή στο χέρι!Άμα πια…(σύγχιση)

Groundhog day
Groundhog day
4 χρόνια πριν

Ελεος! Έχω βαρεθεί να ακούω ότι τα ζευγάρια χωρίζουν γιατί οι γυναικες πλέον κάνουν αυτό, κάνουν το άλλο, κάνουν το παράλλο. Με λίγα λόγια επειδή οι γυναίκες πλέον δεν είναι άξιες να “κρατήσουν το σπίτι τους”, όπως έκαναν παλιά, λες και είναι δική τους μόνο η ευθύνη.

mongrel
mongrel
4 χρόνια πριν

Οικονομικά αυτόνομοι δεν ήταν όλοι, οι περισσότεροι εξαρτώνταν από την οικογένεια τους ή και από την οικογένεια του πεθερου τους (κτήματα / επιχειρήσεις) και η προίκα της νύφης δεν ήταν χωρίς την ανάλογη δέσμευση. Επίσης ήταν συνήθως εντελώς ανίκανοι να φροντίσουν τον εαυτό τους (οι πλούσιοι βέβαια μπορεί να είχαν υπηρέτες ή και ψυχοκορες). Ούτε οι αντρες ζητούσαν διαζύγιο, αλλά βέβαια αυτό δεν τους εμπόδιζε να ζουν τη ζωή τους.

Lifoworm
Lifoworm
4 χρόνια πριν

Εντωμεταξύ όταν διάβασα τον τίτλο νόμιζα ότι θα έλεγες πτο άκουσες κάποια ομιλία του Απαίσιου Μητροπολίτη Μορφου…
Αλλά τελικά ζουν ανάμεσα μας!

Katerillian
Katerillian
4 χρόνια πριν

Δε ξέρω πως και γιατί χαρακτηρίζουμε κάποιον εξαιρετικό γονιό όταν δεν φέρεται δίκαια προς τον άλλο γονιό.. οι σχέση των γονέων μεταξύ τους και οι σχέσεις τους με άλλους ανθρώπους αποτελούν βασεις για τα παιδιά τους. Το πώς μιλά ο πατέρας για το ρόλο της μητέρας των παιδιών του και για το ρόλο της γυναίκας γενικά, τελικά είναι αυτό που προσλαμβάνει και η κόρη και ο γιος του ως παράδειγμα/πρότυπο. Δεν έχει σημασία μόνο το πως φέρεται άμεσα προς τα παιδιά του κανείς, αλλά και προς όλους.

NANA KOMSI
NANA KOMSI
4 χρόνια πριν

Εξακολουθείς να εκτιμας τον εν λόγω κύριο γιατί ακόμα δεν έχεις συνειδητοποιήσει αυτό που σου είπε, πόσο σιχαμερό ήταν. Είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να είναι εξαιρετικός πατέρας και συναδελφικά άψογος ? Σε λίγο θα πεις ότι ήταν και τέλειος … σύζυγος. Απλώς δεν τον είχες πάρει χαμπάρι μέχρι τώρα, τι ποταπό άτομο είναι. Για κοίτα την πλάτη σου, μήπως σου έχει μπήξει και κάνα συναδελφικό μαχαίρι και δεν το έχεις πάρει είδηση.

panos_san
panos_san
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  NANA KOMSI

Απλά το αμυντικό εγώ του προσπαθεί να λογικοποιήσει το γεγονός ότι ήταν ένα βήτα αρσενικό, άπειρο στις γυναίκες, που δεν κατάφερε να κρατήσει την σύζυγο του. ή ακόμη χειρότερα δεν ήταν καν σε θέση να εντοπίσει μία σύζυγο που να είναι στο ίδιο μήκος κύματος με την ιδιοσυγκρασία του και τις αξίες που πρεσβεύει.