in

Αγαπητή «Α, μπα»: Κανόνες στο airbnb

Ούτε κατασκήνωση κατηχητικού να ήμασταν εδώ μέσα, επί πληρωμή

Γειά α,μπα, αμπόπουλο και αμπόπουλα, εγώ έχω το παρακάτω στόρυ και θέλω να μου πείτε πόσο λάθος το βλέπω. Το λοιπόν, βρίσκομαι σε ένα bnb σε μυστηριώδη χώρα εδώ και πολλές μέρες ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 52

Γειά α,μπα, αμπόπουλο και αμπόπουλα, εγώ έχω το παρακάτω στόρυ και θέλω να μου πείτε πόσο λάθος το βλέπω. Το λοιπόν, βρίσκομαι σε ένα bnb σε μυστηριώδη χώρα εδώ και πολλές μέρες, για επαγγελματικούς λόγους, και ο οικοδεσπότης-συγκάτοικος που λέτε, έχει θέσει τάχα μου κανόνες στο σπίτι – έχουμε εγερτήριο και γενική συσκότιση (σε ώρες στρατού, όχι μαλακίες), έχουμε μην μιλάς στο τηλέφωνο σε ώρες συσκότισης, έχουμε μην απλώνεις ρούχα εδώ, σκούπισε το τζάμι στο μπάνιο με το ηλεκτρικό σκουπάκι να μην κάνει σταλαγματιές, πλένε το τάδε σκεύος στο χέρι, διάφορα τελοσπάντων – ούτε κατασκήνωση κατηχητικού να ήμασταν εδώ μέσα, επί πληρωμή. Τα λέει πριν κάνεις το booking, οπότε οκέη, σου λέει, δε θες, μην έρθεις. Ωραία (με γουργουριστό ρο). Τώρα μόλις μου χτύπησε νευριασμένος την πόρτα του δωματίου για να μου πει ‘ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΠΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ’ ενώ ψιθύρισα στο τηλέφωνο μερικές λεξούλες, σε ώρα συσκότισης βέβαια θεόςφυλάξοι – είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 2 βδομάδες που ψιθυρίζω σε ώρα συσκότισης, ωραία Νο2. Τις υπόλοιπες ώρες μιλάμε, γελάμε, φιλικός, κομπλέ, και εγώ τώρα έχω μείνει μαλάκας, πώς γίνεται τέτοια μεταστροφή απλά ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΠΑΣΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ. Πιστεύετε ότι δεν αποδέχομαι τη διαφορετική κουλτούρα και θέλω δουλίτσα, μιας και μένω εκτός Ελλάδας 3 χρόνια τώρα – αλλά αυτές τις πίπες δε μπορώ ακόμα να τις χωνέψω? Θέλω να πω, ψιθύρισα, good god!

-Ελληναράς/ελληναρού με όλο το δίκιο

Πιστεύω ότι οπωσδήποτε παίζει ρόλο η χώρα καταγωγής για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις τους κανόνες, αλλά μεγαλύτερο ρόλο παίζει ο χαρακτήρας σου. Ακριβώς το ίδιο ισχύει για τον οικοδεσπότη σου.

Ο κανόνας λέει «όχι τηλεφωνήματα μετά την τάδε ώρα», δεν προσδιορίζει την ένταση της φωνής. Αυτό, είναι η δική σου ερμηνεία του κανόνα. Θα μπορούσες να στείλεις μήνυμα, αλλά όχι, ήθελες να μιλήσεις.

Εφόσον δεν ήσουν υποχρεωμένος να μείνεις εκεί, μου φαίνεται ανεξήγητο που διάλεξες ένα σπίτι με τόσους πολλούς και συγκεκριμένους κανόνες. Πώς περίμενες να είναι τα πράγματα δηλαδή; Αν το επιχείρημα σου είναι «ήταν φτηνό», τώρα ξέρεις γιατί.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

28 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Granita Lemoni
Granita Lemoni
4 χρόνια πριν

Ρε παιδιά, δεν το καταλαβαίνω αυτό. Πληρώνεις για μια συγκεκριμένη υπηρεσία και γνωρίζεις ακριβώς τους όρους χρήσης. Αν σου φαίνονται παράλογοι/αντίθετοι στην ιδεολογία σου/δεν μπορείς να τους ακολουθήσεις, απλά ψάχνεις κάπου αλλού για να βρεις αυτό που θέλεις. Εγώ π.χ. δεν θα επέλεγα το εν λόγω κατάλυμα. Κάποιος άλλος μπορεί να θεωρούσε ότι το γεγονός ότι είναι οικονομικό αξίζει τους κανόνες. Σε άλλον μπορεί να φαινόταν και παράδεισος.
Αν δεν σ’ αρέσει λοιπόν, δεν πας εξ αρχής ή έστω φεύγεις. Όλα τα άλλα μου φαίνονται αναίτιες μαγκιές, γιατί πολύ απλά νομίζεις ότι σε παίρνει.

Granita Lemoni
Granita Lemoni
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Granita Lemoni

Και εδώ να πω πως είναι γενικότερη νοοτροπία μας το “εγώ πλερώνω και θα κάνω ό,τι θέλω”. Το βλέπω συνέχεια ως ιδιώτης στην παροχή υπηρεσιών (ειδική διαπαιδαγώγηση). Συμφωνείς συγκεκριμένη τιμή για συγκεκριμένες υπηρεσίες και συγκεκριμένες ώρες. Αλλά όοοοχι! Θα σου αλλάξουν την ώρα όποτε γουστάρουν γιατί αυτοί πληρώνουν. Θα σε απασχολήσουν εκτός ωρών που έχετε συμφωνήσει π.χ. να σου εκθέσουν ένα πρόβλημα με το παιδί τους και όχι ώρα/ραντεβού το οποίο πληρώνεσαι, γιατί σιγά που θα σε πληρώσω, υποχρεούσαι να μου κάνεις το extra δωρεάν. Θα σου ζητήσουν να προσφέρεις υπηρεσίες που δεν έχετε συμφωνήσει (π.χ. θα φτιάξεις υλικό για… Διαβάστε περισσότερα »

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν

Τους κανόνες τους ήξερες από πριν αλλά ζ’μπουτσα’ς.
Θα σε είχα πετάξει έξω με τις κλωτσιές στη δεύτερη φορά. Παράλογοι ή όχι, αυτοί ήταν οι κανόνες και συμφώνησες. Suck it up!

acantholimon
acantholimon
4 χρόνια πριν

Εσύ ψιθύρισες.Άλλος μπορεί να γκάριζε στο τηλέφωνο.Έβαλε έναν γενικό κανόνα λοιπόν ο άνθρωπος,ότι τηλέφωνα μετά από την τάδε ώρα γιοκ.Μάλλον πιο πρακτικό από το να μοιράσει ντεσιμπελόμετρα.Και ναι είναι και θέμα κουλτούρας.Της ελληνικής συγκεκριμένα.Αν και δε μας θεωρώ ανεπίδεκτους μαθήσεως και αγενείς και νευριάζω συχνά με τον όρο ελληνάρας και τη γενική ισοπέδωση,ότι εμείς δεν μπορούμε,να είμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι,δεν μπορώ να παραγνωρίσω,ότι υπάρχει ένα φαινόμενο,το οποίο συναντάται συχνά.Θέλουμε τους κανόνες,αλλά τους θέλουμε για τους άλλους.Δε θέλουμε,να μας ενοχλούν,αλλά εμείς μπορούμε,να το κάνουμε.Γιατί εμείς δεν κάνουμε και κάτι σοβαρό.Να ένα λεπτό πάρκαρα παράνομα μόνο.Σιγά το πράγμα.Είναι ντιπ βλαμμένος ο παππούς,που βάζει… Διαβάστε περισσότερα »

Magica De Spell
Magica De Spell
4 χρόνια πριν

Νομιζω οτι δεν ειναι καθολου ρεαλιστικό να θετεις τέτοιους περιορισμούς σε άλλους ανθρώπους και να περιμένεις να τους ακολουθήσουν. Αλλα σπιτι του ειναι και ο ιδιος ετσι θελει, οποτε δικαίωμα του του ανθρώπου. Μπορει να εχει πχ καποια διαταραχή ύπνου και γιαυτο να ειναι τόσο απόλυτος σχετικα με το ωράριο και τους θορύβους. Μπορει και οχι, δε ξέρουμε και δε μας πέφτει και λόγος. Ουτε κι εμενα θα μου άρεσαν αυτοι οι κανόνες, και γιαυτο θα έκλεινα αλλο σπιτι. Αν δεν υπήρχε αλλη επιλογή, και αναγκαστικά επέλεγα αυτο, θα σεβόμουν τη συμφωνία που εγω η ιδια εκανα, θα ζορίζομουν, και… Διαβάστε περισσότερα »

alitra
alitra
4 χρόνια πριν

Συμφωνώ με τους υπόλοιπους, αλλά η δική μου απορία είναι – αφού ψιθύριζες, σε διαφορετικό δωμάτιο και με κλειστή την πόρτα, πώς διάλο σε άκουσε;

trapezokathismata
trapezokathismata
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  alitra

Επειδή μάλλον παίζουμε fast and loose με την έννοια “ψίθυρος”, πιστεύω.

Chaotic Jester
Chaotic Jester
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  alitra

Οι κρυφές κάμερες έχουν εξελιχτεί πολύ πλέον, πιάνουν και τον ψίθυρο.

sugar
sugar
4 χρόνια πριν

Οκ τα περί καθαριότητας, οκ τα περί ήχων αλλά γιατί να ξυπνάτε την ίδια ώρα…???

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν

Θα μιλήσω όταν θέλω να μιλήσω
κι όταν θέλω θα σου πω πως σ’ αγαπώ.
τη ζωή μου όπως θέλω εγώ θα ζήσω
κάνε στην άκρη, σε παρακαλώ.

Κάνε στην άκρη δε σε ξέρω, 
φτάνει πια, θα τα καταφέρω
μας αρρωσταίνει αυτή η σχέση
κι άλλο δεν πρέπει να μας δέσει.

Γιατι είμαστε Ελληναρες και δεν γουστάρουμε τους κανόνες που μας έχουν θέσει για το σπιτι τους εξαρχης. Good God δηλαδις.

αράχνη
αράχνη
4 χρόνια πριν

Υπάρχουν και περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και ξαφνικής αρρώστιας συγγενών πρώτου βαθμού ή κολλητών φίλων. Δεν είναι όλοι οι άνω των 60-70 εξεικοιωμένοι με το ίντερνετ και το messenger. Μπορεί να τύχει ο άλλος συνομιλητής να μην έχει ίντερνετ (πρόσφατα έμεινα 1 εβδομάδα χωρίς internet σπιτιού λόγω αναβάθμισης δικτύου) ή να μην είναι σε θέση να κάτσει να πληκτρολογήσει SMS. Δεν είδες κριτικές από προηγούμενους, προτού κανεις την κράτηση? Τώρα προφανώς έχεις φύγει. Ελπίζω να έγραψες εσύ ότι το κατάλυμα είναι στρατιωτικό camp με στρατιωτική πειθαρχία. Θα πω μια προσωπική εμπειρία. Έμεινα κι εγώ σε σπίτι με ιδιοκτήτες, δηλαδή ένα μεγάλο… Διαβάστε περισσότερα »

Granita Lemoni
Granita Lemoni
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  αράχνη

Ο γράφων/γράφουσα παραβίασε δεύτερη φορά (τον παράλογο ή όχι, δεν έχει σημασία) κανόνα. Αν κάτι είναι έκτακτο, γίνεται 1 φορά.
Αν δεν ήταν εξοικειωμένος με το internet και ήξερε ότι θα θέλει να επικοινωνεί και εκτός προσυμφωνημένου ωραρίου, ας επέλεγε άλλο σπίτι.
Σχετικά με τη δικιά σου εμπειρία, η κολόνια και μικρή ποσότητα να χυθεί βγαίνει δύσκολο. Μήπως σου χύθηκε λίγο και δεν το θυμάσαι/κατάλαβες; Απλά μου φαίνεται παράλογο να ψαχούλευαν τα πράγματά σου και μετά να σου έστειλαν και μήνυμα για να σου επισημάνουν κάτι που δεν ισχύει.

αράχνη
αράχνη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Granita Lemoni

Oπως ήδη έγραψα ήταν ένα μπουκάλι σχεδόν γεμάτο και μικρό 30ml. To υγρό είναι σχεδόν διάφανο/πολύ ανοιχτό κίτρινο και η μοκέτα τους είναι γκρι σκούρο μελανζέ μπουκλέ. Οχι, δεν μου χύθηκε καθόλου, είναι εντελώς σίγουρο. Το είχα πάνω σε ένα τραπεζάκι και μου έκανε τεράστια εντύπωση που θυμόνταν τη μάρκα. Δεν είπα “ψαχούλευαν”, είπα ότι έκαναν έλεγχο δηλαδή *παρατηρούσαν* τα πράγματά μου. Δε με πείραξε έτσι κι αλλιώς γιατί δεν είχα τίποτα περίεργο να κρύψω αλλά και πάλι δεν ήταν και πολύ σωστό αυτό που έκαναν. Βέβαια είναι και λογικό να έχουν κάποια ανησυχία με τον κάθε άγνωστο που κοιμάται… Διαβάστε περισσότερα »

Karlee
Karlee
4 χρόνια πριν

Εγω θα χα τρομαξει καταρχας. Με τη συμπεριφορα του.
Επισης, αν δεν ακουγοσουν οντως, και δεν εισαι απο αυτους που μιλανε ψιθυριστα αλλα κατα τ αλλα ακουγονται μεχρι απεναντι, ισως να εχει βαλει και καμερες να σε παρακολουθει. Κριπι? Σιγουρα, αλλα εχει συμβει.

Mara
Mara
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Karlee

Ακριβώς ο τυπος σιγουρα εχει σοβαρά θέματα κι απορω πως εμεινε εκει

Σκιάς όναρ άνθρωπος
Σκιάς όναρ άνθρωπος
4 χρόνια πριν

Δεν έχεις άδικο ως προς το ότι οι κανόνες αυτοί είναι τραγικά παράλογοι αλλά είναι μία κατάσταση που γνώριζες όταν επέλεξες το συγκεκριμένο σπίτι. Η εφικτή λύση δεν είναι να αλλάξει ο συγκάτοικος αλλά να βρεις εσύ ένα άλλο μέρος να μείνεις.