in

Αγαπητή «Α, μπα»: Γιατί στα αμερικάνικα σίριαλ οι ηθοποιοί δεν πίνουν ποτέ νερό της βρύσης;

Ποτέ νερό από τη βρύση….

Αγαπητή Α, μπα; έχω την εξής απορία: γιατί στα αμερικανικά σίριαλ ποτέ οι ηθοποιοί δεν πίνουν νερό της βρύσης; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 46

Αγαπητή Α, μπα; έχω την εξής απορία: γιατί στα αμερικανικά σίριαλ ποτέ οι ηθοποιοί δεν πίνουν νερό της βρύσης; Σχεδόν πάντα τους δείχνουν να ανοίγουν το ψυγείο και να παίρνουν μπουκαλάκι με εμφιαλωμένο νερό. Αυτό είναι κάτι που υφίσταται και στην πραγματική ζωή ή παίζει μόνο στην tv; Κάνεις κι εσύ το ίδιο;

Μάκια

Είναι κάτι που γίνεται και στην πραγματική ζωή, ναι, τουλάχιστον εδώ που μένω. Ενδιαφέρουσα ερώτηση – πιστεύω ότι το ανελέητο και επιθετικό μάρκετινγκ των πάντων έχει καταφέρει να μετατρέψει το νερό σε ποτό, σε εξκλούσιβ νέκταρ που δίνει ζωή, σαν κάτι πολύτιμο, και δεν γίνεται να το πίνεις από τη βρύση. Βέβαια πολύτιμο είναι, αλλά όχι επειδή έχει μπει σε μπουκάλι. Νομίζω ότι διάβασα πως αυτή η μανία για το εμφιαλωμένο νερό της Αμερικής έχει περάσει πλέον και στο Μεξικό.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

35 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
petros
petros
4 χρόνια πριν

Εγω υποθετω οτι απλως ο χωρος που γυριζεται η εκαστοτε σκηνη ειναι ντεκορ,και αρα δεν υπαρχει παροχη νερου.Θα ηταν επιπλεον εξοδο φανταζομαι.

Zouzouna Goutsouna
Zouzouna Goutsouna
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  petros

Αυτο.
Μερικες παραξενες ερωτησεις τελευταια.

petros
petros
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Zouzouna Goutsouna

Το γνωριζεις σιγουρα?Ηταν το πιο λογικο.

tempeloskylos
tempeloskylos
4 χρόνια πριν

Γιατί είναι κροίσοι μες στην κρίση.

X Mei
X Mei
4 χρόνια πριν

Ποτέ νερό από τη βρυσηηηη…σολομό και μόνο Φιτζιιιιι…Κι εσυ φαν, Α μπα;;

Σωσώ Παπαδήμα
Σωσώ Παπαδήμα
4 χρόνια πριν

Friends S01E21
The one with the fake Monica

Η Μόνικα γυρίζει σπίτι μεθυσμένη και πίνει νερό κατευθείαν από τη βρύση και αμέσως μετά λέει την ατάκα “Water RULES!”.

Να, αν δεν πιστεύεις:
https://www.youtube.com/watch?v=v5erOITLNUQ

Ghost
Ghost
4 χρόνια πριν

Δεν είναι μόνο θέμα μάρκετινγκ. Οταν ήμουν παιδί νοσηλευτηκα ορισμένες φορες με συμπτώματα αφυδάτωσης. Προσπαθούσαν να με πείσουν να πιω νερό και γω αρνιομουν πεισματικά γιατί απεχθανόμουν τη γεύση του. Αρχισα να πίνω αρκετό νερό λίγο μετά το σχολείο όταν ανακάλυψα ότι το εμφιαλωμένο έχει λίγο καλύτερη γεύση και στην αρχή μόνο συγκεκριμένες μάρκες. Πλέον πίνω αρκετό νερό αλλά μόνο όταν διψάω απίστευτα(φάω κάτι πολύ αλμυρό ή λόγω υπερβολικής ζέστης) και δεν υπάρχει άλλη λύση θα πιώ από τη βρύση. Μπορώ να ξεχωρίσω τη γεύση από τις περισσότερες μάρκες νερού με κλειστά μάτια και φυσικά το νερό βρύσης. Κάποια στιγμή… Διαβάστε περισσότερα »

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ghost

Δεν ειναι πετριά, το νερο εχει γεύση και καποιες φορες τοσο κακή που δεν ξεδιψας. Μια γουλιά από νοστιμο νερο δεν συγκρινεται με ενα λίτρο κακόγευστο, ξεδιψας πιο γρήγορα με το πρώτο. Όταν πηγα στη Νεα Υόρκη δεν μπορούσα να βρω νερό που να αντέχω τη γευση, καθε αναγκαστική γουλιά ήταν σα να καταπινα πετρέλαιο. Μόνο το γνωστό: “Μαρούσκα το Ε…” και το τροπικο νερο σε κυβικο μπουκαλι εσωσαν τις περιστασεις κι επιβίωσα πληρωνοντας χρυσάφι.

Ghost
Ghost
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Καλά δεν το συζητώ, στα ταξίδια εκτός Ελλάδας έχω θέμα και με τα εμφιαλωμένα. Στο εξωτερικό συνήθως πάω στα σουπερ μάρκετ και αγοράζω ένα από κάθε μάρκα μπας και καταλήξω σε κάποιο που μπορώ να πιω ή την βγάζω με χυμούς.
Την πετριά την ανέφερα για πλάκα κυρίως γιατί πολλοί τουλάχιστον στην Αθήνα, υποστηρίζουν ότι το νερό βρύσης δεν έχει γευση, ούτε και τα εμφιαλωμένα.

Τσουμπλέκια
Τσουμπλέκια
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ghost

@Ghost, οι χυμοί δεν βοηθάνε στην ενυδάτωση, δυστυχώς. Αν δε θες να πίνεις νερό, να πίνεις τσάι. Παθούσα και μαθούσα εδώ 🙂

Ghost
Ghost
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Τσουμπλέκια

Σωστό, αν και δεν είμαι φαν του τσαγιού.

I_am_the_law
I_am_the_law
4 χρόνια πριν

Τουλάχιστον αντιοικολογικό. Πίνεται όμως το νερό βρύσης;

Μαύρος Γάτος
Μαύρος Γάτος
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I_am_the_law

Πέρα από την μόδα, το μάρκετινγκ, κλπ, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είναι αυτονόητο σε όλες τις μεγάλες πόλεις του εξωτερικού να πίνεται το νερό της βρύσης (όχι από πλευράς μικροβίων, αλλά λόγω υψηλής συγκέντρωσης αλάτων που το καθιστούν μακροπρόθεσμα σχετικά επικίνδυνο για την υγεία – τα άλατα προέρχονται κυρίως από τα λιπάσματα της υπερεντατικής γεωργίας καθώς και, σε πολύ μικρότερο βαθμό, από τη βιομηχανική ρύπανση). Ειδικά στις ΗΠΑ, τα τελευταία χρόνια, λόγω της εκμετάλλευσης του πετρελαίου και του αερίου των σχιστολιθικών πετρωμάτων με τη μέθοδο της υδραυλικής ρηγμάτωσης (frackling), σε μερικές περιοχές από τις βρύσες τρέχει ένα σκούρο… Διαβάστε περισσότερα »

Η μπλε ώρα
Η μπλε ώρα
4 χρόνια πριν

Και εγώ είχα αυτήν την απορία. Πιστεύω ότι είναι μια διεθνής πρακτική καθώς το διαπίστωσα πρόσφατα και στην Ιταλία που ταξίδεψα ! Κανείς δεν έπινε νερό από τη βρύση. Λες και το εμφιαλωμένο είναι κάποιο σπάνιο νέκταρ και δεν προέρχεται από πηγές…..Πριν χρόνια ένας χημικός μηχανικός μου είχε πει ότι τα πλαστικά μπουκάλια με νερό που εκτίθενται αναγκαστικά στον ήλιο όταν φορτώνονται λόγω της θερμότητας και διαφόρων χημικών αντιδράσεων προκαλείται αλλοίωση στο νερό που περιέχουν! Είναι φαύλος κύκλος νομίζω !

Aldonza
Aldonza
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Η μπλε ώρα

Ναι και γω Ιταλία μένω και με κοιτάνε σαν εξωγήινο όποτε πίνω νερό απο τη βρύση παρόλο που το νερό της βρύσης είναι ποσιμο κ χωρίς ιδιαίτερη γεύση

tsoupra
tsoupra
4 χρόνια πριν

δηλαδή το νερό βρύσης είναι πόσιμο αλλά δεν το πίνουν;

3Πουλάκια
3Πουλάκια
4 χρόνια πριν

Στις σειρες μαλλον ειναι ντεκορ, στην πραγματικη ζωη ομως εξαρταται απο την Πολιτεια και την περιοχη. Στο Τεξας π.χ. λογω του fracking δεν πινεται το νερο της βρυσης σε καποιες περιοχες, στην ουσια ειναι ανακατεμενο με πετρελαιο – φαινεται καθαρο αλλα δεν ειναι, ακομα και το σκυλι μας αρρωστησε απο αυτο το νερο. Στην Αριζονα υπαρχει ξηρασια, το νερο προερχεται απο πηγαδια επι το πληστον και υπαρχουν περιοδοι που απαγορευεται π.χ.το ποτισμα και θετουν ορια στην καταναλωση νερου. Ο κοσμος αναγκαστικα αγοραζει νερο σε μεγαλες μπουκαλες 1-3 γαλονια που τα ξαναγεμιζει στο σουπερ μαρκετ. Η Καλιφορνια εχει επισης μεγαλα προβληματα… Διαβάστε περισσότερα »

Westie
Westie
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  3Πουλάκια

Αυτό συμβαίνει και στο Houston;

3Πουλάκια
3Πουλάκια
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Westie

Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση!
Προσωπικά δεν ρισκάρω να πιώ νερό όταν περνάω από το Houston διότι γνωρίζω εξ εμπειρίας ότι το νερό δεν είναι πόσιμο σε περιοχές λίγο έξω από το Houston, 1-2 ώρες.
Οπότε κάνω το λογικό άλμα ότι και στο Houston δεν θα πινεται, χωρίς να ξέρω με σιγουριά. Αλλά, μπαίνοντας στο Houston η θέα και η μυρωδιά από τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας πετρελαίου δεν με ενθαρρύνουν να το δοκιμάσω!

bozonio
bozonio
4 χρόνια πριν

Δε το έχω προσέξει αλλά όντως μπορεί να γίνεται στις σειρές. Όπου έμεινα πάντως στην Αμερική πίνοταν το νερό βρύσης και το προτιμούσαν οι περισσότεροι. Και στα εστιατόρια πάντα σχεδόν σε ρωτάνε αν θες tap water.