in

Αγαπητή «Α, μπα»: Τα πιο ωραία πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις; 

Τα πιο ωραία πράγματα έρχονται μετά από σχεδιασμό, πολλή προσπάθεια, επιμονή, κάποιες απώλειες, επαναπροσδιορισμό στόχων, δουλειά και αρκετή τύχη ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Capture 12

Τα πιο ωραία πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις;

Τα πιο ωραία πράγματα έρχονται μετά από σχεδιασμό, πολλή προσπάθεια, επιμονή, κάποιες απώλειες, επαναπροσδιορισμό στόχων, δουλειά και αρκετή τύχη. Ή «τύχη» δεν είναι μια θεότητα, είναι πιθανότητες, και όταν κάθεσαι περιμένοντας άπραγος, οι πιθανότητες δεν θα είναι υπέρ σου. Γιατί; Επειδή δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ευνοηθείς εσύ στη θέση κάποιου άλλου.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

23 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Katerillian
Katerillian
4 χρόνια πριν

Τύχη είναι όταν η προετοιμασία συναντά την ευκαιρία. Σενέκας

sktpsx
sktpsx
4 χρόνια πριν

Θελω να μιλησω σα ναυτικος σε καφενε της Δραπετσωνας. που οι τρικυμιες και τα κυματα του χουν σκαψει το προσωπο και η αρμυρα του χει φαει τα χερια. και να πω για τα δικα μου, αλλα ας το για αλλη φορα.. θα σου αποκρυπτογραφησω ομως τα λεγομενα της αμπα: “Τα πιο ωραία πράγματα –> το γκομενακι το καλο έρχονται μετά από σχεδιασμό–>να πας στο παρτυ της κολλητης σου , πολλή προσπάθεια–>περιποιημενη και φιτ , επιμονή–>να γνωριζεις κοσμο ξανα και ξανα , κάποιες απώλειες–>να τρως χυλοπιτες, επαναπροσδιορισμό στόχων–>κουτακια και λιστες σκισιμο και Χ , δουλειά–> με τον εαυτο σου, ταξιδια γλωσσες… Διαβάστε περισσότερα »

ImplodingVoice
ImplodingVoice
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sktpsx

Η τελευταία φράση σου είναι όλο το ζουμί!!!Το happily ever after είναι η μεγαλύτερη απάτη!

Mrs Shelby
Mrs Shelby
4 χρόνια πριν

Αυτή την εβδομάδα αναλύουμε διάσημα γνωμικά. Απαντήσεις που θα έκαναν τον coelho να χάσει τον ύπνο του! Μη χάσετε στο Αμπα που κυκλοφορεί!

tempeloskylos
tempeloskylos
4 χρόνια πριν

Τι παίζει με τις ερωτήσεις-τσιτάτα την τελευταία βδομάδα; Αναδουλειές λόγω 15αύγουστου;

Amanda
Amanda
4 χρόνια πριν

Γιατί οι ερωτήσεις χθες και σήμερα έχουν τηλεγραφικό χαρακτήρα;

bella ciao
bella ciao
4 χρόνια πριν

Ναι μεν αλλά. Και η τρελή στοχοπροσήλωση καμιά φορά μας απομακρύνει από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στις Πανελλήνιες πήγα ΤΡΕΛΑ προετοιμασμένη, ειδικά Αρχαία που ήταν το μάθημά μου, νόμιζα πως θα διαπρέψω. ΑΠοτέλεσμα; Την χρονιά που έδινα, πέσαν σοκαριστικά εύκολα θέματα, εγώ τα αντιμετώπισα ΟΛΑ σαν παγίδες που δεν θέλουν το αυτονόητο, αλλά κάτι άλλο, κατάλαβα κι έγραψα άλλα ντ’αλλων και πάτωσα. Άλλο παράδειγμα. Μετά τα 30 με είχε πιάσει το άγχος αποκατάστασης, γνώριζα γκόμενους και προσπαθούσα να είμαι “τέλεια”, να “περνάμε σούπερ” κλπ… Αυτά τα γκάζια δούλεψαν εις βάρος της αυθεντικότητας και τελικά όλες αυτές οι σχέσεις πήγαιναν κατά διαόλου..… Διαβάστε περισσότερα »

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν

Μια ερώτηση ακόμα υπαρξιακού περιεχομένου σήμερα και θα πατήσω το κουμπί.
Μερικές φορές μερικά ωραία έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις. Όπως και τα άσχημα.
Οι αμερικανοί λένε luck is what happens when opportunity meets preparation. Αυτά.

Anna
Anna
4 χρόνια πριν

Συμφωνώ απόλυτα με την απάντηση, άσε που αν δεν έχεις κάνει δουλειά με τον εαυτό σου ακόμα και στα μούτρα να σου ‘ρθουν τα ωραία πράγματα, δεν παίρνεις χαμπάρι.

#ρεζημιαπουμαςεκανετοχολυγουντ

Fraulitsa
Fraulitsa
4 χρόνια πριν

Έχει μαλιάσει η γλώσσα μου να λέω στον θεραπευτή μου αυτό ακριβώς αυτό που λέει η Α,μπα, όταν συζητάμε για εκατομυριοστή φορά το γιατί δε μπορώ να βρω άνθρωπο της προκοπής. Μου λέει ο θεραπευτής “αααααα, στον θέμα τον σχέσεων, αυτό (η μέθοδος δλδ που περιγράφει και η Α,μπα) δεν έχει εφαρμογή, είναι θέμα τύχης” Και γω μετά είμαι έτσι: ω, να σου %^#@^$&#*%$# !!!!!! Και δυσανασχετώ να του λέω, ότι ανθρωπέ μου, εγώ ό,τι έχω καταφέρει εως τώρα στη ζωή μου (πτυχία, εργασία, μετανάστευση, αυξήσεις εισοδημάτων, φιλίες χρόνων) το έχω πετύχει με προσπάθεια, σχεδιασμό, επιμονή, δουλειά, πολύ κόπο και… Διαβάστε περισσότερα »

Po the Panda
Po the Panda
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Fraulitsa

Το να κάτσει γκομενάκι να αλληλογουσταρεστε και να είστε στην ίδια φάση πιστεύω είναι θέμα τύχης, αυξάνονται βέβαια οι πιθανότητες αν συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που είναι στο ίδιο μήκος κύματος, οπότε ναι, παίζει και σχεδιασμός μέσα, τουλάχιστον στο κομμάτι του να ξέρεις τι ψάχνεις. Τώρα, αν υποθέσουμε οτι ξεκινάει κάτι, θεωρώ οτι θέλει δουλειά, προσπάθεια και πολύ καλή γνώση του εαυτού σου να επικοινωνείς με τον άλλο ώστε να αντέξει η σχέση, να είναι και οι δύο ευχαριστημένοι και να βεβαιωθείτε οτι θέλετε τα ίδια πράγματα. Ακόμα πιο δύσκολο είναι να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά να δεις τα σημάδια… Διαβάστε περισσότερα »

Fraulitsa
Fraulitsa
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Po the Panda

ε, θέλω να ελπίζω ότι μετά και από την τελευταία ομολογουμένως πολύ άσχημη κατραπακία, θα έχω εκπαιδευτεί να βλέπω τα σημάδια εγκαίρως όπως λες, αλλά και πάλι με έχει πιάσει ένας φόβος ότι θα μπλέξω με ακόμα πιο επιτήδειο και επιδέξιο που θα κρυφτεί ακόμα καλύτερα και πάλι δε θα τον πάρω χαμπάρι. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζομαι και άλλη δουλειά με τον εαυτό μου; Δε ξέρω, γενικά στο ερωτικό κομμάτι με έχει πιάσει μια απογοήτευση που βλέπω ότι η δουλειά, η επιμονή και το σύστημα δεν εγγυάται την επιτυχία όπως μέχρι τώρα έχω μάθει στα εργασιακά… Είμαι και μηχανικός (πρακτικός… Διαβάστε περισσότερα »

Po the Panda
Po the Panda
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Fraulitsa

Απο καθαρά πρακτική σκοπιά το βλέπω κάπως σαν trial and error. Πλέον δεν παραβλέπω σχεδόν τίποτα που θα με ενοχλήσει, το ψάχνω μέχρι αηδίας γιατί συνήθως κρύβονται κι άλλες, πιο σοβαρές ασυμβατότητες πίσω απο κάτι φαινομενικά αθώο. Κι εγώ δεν μπορώ να το δω έτσι, καλό το χάος της ζωής όταν είσαι 15, αλλά απο κάποια στιγμή και μετά θέλω την ησυχία μου και δεν διατιθεμαι να τη χάσω για κανέναν που δεν μου ταιριάζει για τον οποιοδήποτε λόγο. Οπότε, δοκιμάζω συνεχώς και βλέπω. Προχωράει χωρίς να κάνω παραπάνω συμβιβασμούς απο αυτούς που νιώθω άνετα; Έχει καλώς. Δεν προχωράει; Πάμε… Διαβάστε περισσότερα »

Fraulitsa
Fraulitsa
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Po the Panda

Και γω έτσι το πάω, με το παραμικρό που με χαλάει πλέον, πάω παρακάτω για να μην χάνω χρόνο, αλλά όλοι με λένε μετά περίεργη και πολύ επιλεκτική που κόβω κόσμο για φαινομενικά μικρά πράματα που εμένα όμως με ενοχλούν και φοβάμαι όπως λες ότι κρύβουν από πίσω και άλλες πιο σοβαρές ασυμβατότητες. Αλλά αυτό που με απελπίζει είναι ότι σαν πολύ κόσμος κόβεται και όλοι έχουν από ένα κουσούρι διαφορετικό που τους κόβει κάθε φορά. Ε τι θα γίνει;;!! Δεν λειτουργεί λοιπόν και εδώ η επιμονή, η δουλειά και η μεθοδικότητα. Πρέπει και να σου κάτσει να τα έχει… Διαβάστε περισσότερα »

Cycling in the rain
Cycling in the rain
4 χρόνια πριν

Αν θες να βρεις ένα πενηνταυερο στο δρόμο δεν έχει νόημα να κάθεσαι σπίτι στον καναπε.
Ο,τι ωραίο έχει συμβει στη ζωή μου έγινε σε περιόδους που ήμουν ανοιχτή σε νέες ευκαιρίες/γνωριμίες.

Η μπλε ώρα
Η μπλε ώρα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cycling in the rain

Συμφωνώ μαζί σου !:)