in

Αγαπητή «Α, μπα»: Πώς να πείσω την κόρη ότι δεν συμβαίνει κάτι;

Με φλέρταρε έντονα ένας εξωτερικός συνεργάτης μικρότερος σε ηλικία

Αγαπητή “Α, μπα”, πως να πείσω την κόρη ότι δεν συμβαίνει κάτι… Είναι η πρώτη φορά που γράφω εδώ… Κλασική ιστορία και πάλι… είμαι παντρεμένη με δύο παιδιά στην εφηβεία ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

e9cd39ee4263fda7262b8f40fae578b5

Αγαπητή “Α, μπα”, πως να πείσω την κόρη ότι δεν συμβαίνει κάτι… Είναι η πρώτη φορά που γράφω εδώ… Κλασική ιστορία και πάλι… είμαι παντρεμένη με δύο παιδιά στην εφηβεία… Εδώ και λίγους μήνες, στον χώρο της δουλειάς μου, με φλέρταρε έντονα ένας εξωτερικός συνεργάτης μικρότερος σε ηλικία. Εγώ δεν έδινα σημασία, τον απέφευγα ευγενικά… δεν σου κρύβω βέβαια ότι όλο αυτό με κολάκευε σαν γυναίκα (λογικό νομίζω, όταν σε γουστάρει ένας νεότερος…), και όσο αυτός το συνέχιζε, διακριτικά πάντα, τόσο εμένα με εξίταρε και δεν έφευγε από το μυαλό μου (τόσο ηλίθια…). Τέλος πάντων ξεκινήσαμε να μιλάμε στο τηλέφωνο και να στέλνουμε μηνύματα… να σου πω ότι πιο πολύ σαν παιχνίδι το ξεκίνησα (δεν έχει γίνει τίποτα άλλο μεταξύ μας εκτός από τηλέφωνα και μηνύματα, δεν ξέρω αν θα τολμούσα ποτέ να κάνω κάτι μαζί του)…. ως που κάποια μέρα άκουσε κάτι η κόρη μου και μάλλον είδε κάποιο μήνυμα…. Τώρα λοιπόν δεν ξέρω πως να το χειριστώ για να την πείσω ότι δεν συμβαίνει τίποτα μεταξύ μας…. …θα μου πεις τώρα: “έτσι που τα ‘κανες” κράξτε ελεύθερα, αντέχω…

gourouni

Όχι, δεν είναι λογικό, ούτε απαραίτητο να κολακευτεί μια γυναίκα «σα γυναίκα» επειδή τη γουστάρει ένας νεότερος. Δεν είναι κάτι εξ’ ορισμού κολακευτικό. Αν είναι για σένα, τότε πιστεύεις ότι μια γυναίκα μεγαλώνοντας είναι τυχερή αν της δώσουν σημασία στον ερωτικό τομέα οπότε θα είναι τρέλα να μην ανταποκριθεί. Έτσι κατάφερες να το κάνεις πιο σημαντικό από όσο είναι και να σε «εξιτάρει», όπως λες.

Τι να υποθέσω; Ότι δεν έχεις την προσοχή του άντρα σου (που δεν αναφέρεις πουθενά), ότι είναι αποτέλεσμα της δικής σου ανατροφής, που σε κάνει να νιώθεις ότι η αντρική προσοχή (ενός νεότερου, γουάου) είναι κάτι πάρα πολύ κολακευτικό, ή ότι όντως σου άρεσε αυτός ο συγκεκριμένος, για αυτό που είναι, άσχετα με την ηλικία του;

Θα μου πεις, εγώ για την κόρη μου ρώτησα. Η απάντηση είναι ότι για να ξέρεις τι να απαντήσεις, θα πρέπει να ξέρεις τι σου συμβαίνει, και δεν φαίνεται να ξέρεις τι σου συμβαίνει. Η αλήθεια είναι ότι δεν συμβαίνει τίποτα πέρα από μηνύματα, άρα μπορείς να πεις την αλήθεια. Η μεγαλύτερη αλήθεια είναι ότι εσύ είσαι ο ενήλικας και αυτή το παιδί, άρα αυτό που θα πεις θα πρέπει να την κάνει τελικά να νιώθει ασφαλής και ότι είσαι εκεί για αυτήν, ό,τι και αν συμβαίνει στη ζωή σου.

Πολύ θα ήθελα να μάθω πόσο είσαι εσύ και πόσο ο «νεότερος άντρας» γιατί κάτι μου λέει ότι θα έχετε ξερωγω πέντε χρόνια διαφορά και εσύ θα είσαι 45 και θα κλαίω ακόμη περισσότερο.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

25 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Anna
Anna
4 χρόνια πριν

Με στεναχωρεί πολύ όταν οι γονείς ζητούν οδηγίες γενικής χρήσης για τα παιδιά τους. Δε μας λες τίποτα για το χαρακτήρα της κόρης σου, το γάμο σου και το τι άκουσε ή διάβασε το παιδί. Ούτε καν την ακριβή ηλικία. Ούτε καν αν συζητήσατε γι αυτό. Θέλεις απλώς να σβήσεις το περιστατικό, αλλά δε γίνεται. Δεν υπάρχει μια απάντηση εγχειριδίου που να είναι κατάλληλη για όλες τις περιπτώσεις. Μου θυμίζεις γονείς που μου ζητούσαν να πω στα παιδιά τους να σταματήσουν το κολυμβητήριο για να μάθουν πιάνο, θέλουν απλά το αποτέλεσμα. ΄Έχεις έναν άνθρωπο μπροστά σου, με δικό του χαρακτήρα,… Διαβάστε περισσότερα »

masal gibi
masal gibi
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Anna

πόσο συμφωνώ!

Chachacha
Chachacha
4 χρόνια πριν

Δεν ξέρω αν υπάρχει πρόβλημα στη σχέση με τον άντρα σου ή αν εσύ το βλέπεις ανάλαφρα, αλλά πραγματικά η όποια σχέση θα έπρεπε να είναι μόνο δικό σου πρόβλημα και του άντρα σου. Η κόρη σου είναι σε ευαίσθητη ηλικία και θα πρέπει να το χειριστείς με σεβασμό στη νοημοσύνη της και στην ηλικία της. Ότι και να κάνεις μη καθίσεις να φορτώσεις το παιδί με τα δικά σου προβλήματα, δεν είναι δική της δουλειά να γίνει ο ψυχολόγος/φίλη σου.

alpha.
alpha.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chachacha

Συμφωνώ, και επιπλέον αν παραδεχτεί οτιδήποτε, καλό είναι να έχει συζητήσει το θέμα με τον σύζυγο της και να μην βαρύνει την κόρη με τέτοιο μυστικό που δεν θα πρέπει να αποκαλύψει στον πατέρα της.

Chachacha
Chachacha
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  alpha.

Κι εγώ συμφωνώ. Έχω πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο που ήρθε αντιμέτωπη με μηνύματα της μητέρας της και το σοκ ήταν μεγάλο. Εκείνη βέβαια την έβαλε να της υποσχεθεί να μην πει τίποτα στον πατέρα για να μην χαλάσει την οικογένεια και παράλληλα έβγαλε και όλα τα παράπονα της για τον πατέρα της. Δεν ξέρω αν ήταν αυτό η αιτία, αλλά η φίλη μου εμφάνισε κρίσεις πανικού και της πήρε μερικά χρόνια για να συμφιλιωθεί με την ιδέα της ανευθυνότητας και του χειρισμού της μητέρας της. Έχει καταλήξει ότι αυτό που την πείραξε περισσότερο ήταν ότι ένιωθε συνυπεύθυνη για την κοροϊδία… Διαβάστε περισσότερα »

Cloud on Toast
Cloud on Toast
4 χρόνια πριν

ΜΙα φορά τα είχα με έναν 11 μέρες μικρότερο, και το τόνιζα οτι ήταν μικρότερος για να πάρω πόντους. Μετά μεγάλωσα και μου πέρασε.

Between Worlds (she/her)
Between Worlds (she/her)
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cloud on Toast

Είχες τα δίκια σου, ήταν 11 ολόκληρες ημέρες μικρότερος.

Lobelia
Lobelia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cloud on Toast

Πολύ γέλασα!!!

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν

Συμφωνω εν μερει. Εννοείται ότι η κοινωνία μας δεν είναι και τόσο “ανοιχτή” σε σχέσεις όπου η γυναίκα είναι μεγαλύτερη σε ηλικία. Για τις σχέσεις με μεγαλύτερους άνδρες, ναι μεν είναι πιο αποδεκτές και κοντά στα κοινωνικά standards, από την άλλη οι άντρες αυτοί γίνονται συχνά δέκτες άσχημων σχολιων (γεροντοέρωτες, τον θέλει για τα λεφτά του η πιτσιρίκα, σε λίγα χρόνια δε θα του σηκώνεται ούτε με γερανό κλπ). Και στη σελίδα της Α,μπα έχω διαβάσει τέτοια και έχω βγει από τα ρούχα μου τα κλαρωτά. Γι αυτό το λόγο λέμε ότι ΚΑΙ οι άντρες είναι θυματα της πατριαρχίας.

Μάνα Κουράγιο
Μάνα Κουράγιο
4 χρόνια πριν

Θα της πεις την αλήθεια όπως είναι, γιατί η κόρη σου είναι σε ηλικία που μυρίζεται το ψέμα από χιλιόμετρα. Και ακριβώς επειδή είναι έφηβη, πρέπει να καταλάβει ότι η μαμά δεν είναι η θεότητα που ξέρει να κάνει πάντα το σωστό αλλά ένας άνθρωπος που κάνει λάθη, υποκύπτει σε πειρασμούς και μπαίνει σε διλήμματα. Και κάπως έτσι ωριμάζει ο άνθρωπος.

Valia
Valia
4 χρόνια πριν

Εξαιρετική απάντηση, ειδικά η τελευταία παράγραφος, ελπίζω να σε ταρακουνήσει.
Δεν μας λες το πιο βασικό, τι μπορεί να άκουσε και τι μπορεί να διάβασε η κόρη σου, σε τι πλαίσια κινείται η επικοινωνία σας με τον άντρα αυτόν. Άλλο το “είσαι από τις πιο όμορφες γυναίκες που έχω δει”, άλλο το “θα ‘θελα να ήσουν εδώ, να σε είχα στην αγκαλιά μου” κι άλλο το “θέλω να σε πάρω έτσι, να σου κάνω, να σου ράνω”‘. Κάθε περίπτωση θέλει διαφορετικό χειρισμό, γιατί είχε διαφορετικό αντίκτυπο στην κόρη σου.

Ederra
Ederra
4 χρόνια πριν

Συμβαίνει κάτι. Φλερτάρεις με τον τύπο. Δε νομίζω ότι είναι κσλη ιδέα να πεις στην κόρη σου “ήταν λάθος μου αλλά κατάλαβε με, θέλω κι εγώ επιβεβαίωση γιατί ο μπαμπάς σου Μ έχει παραμελήσει, άσε που τον βαρέθηκα 15 χρόνια”.
Δεν είστε φίλες, είστε μαμά και κόρη. Και επίσης η μικρή δεν φταίει να κουβαλάει το “μυστικό” σου και να έχει ενοχές ως προς τον μπαμπά της.
Αλλά δεν ξέρω τι να της πεις. Ανάλογα με το τι διάβασε η μικρή. Παίζει ρόλο το περιεχόμενο

Alex Rainers
Alex Rainers
4 χρόνια πριν

Αφού σ αρέσει! Κάτι συμβαίνει!
Σαν παιδί σου εγώ θα προτιμούσα την ειλικρίνεια με αυτό αλλά χωρίς να το ρίξεις στον πατέρα.
Και τελοσπαντων γυναίκα είσαι χωρισμένη- χηρα δεν ξέρω πρέπει να ζήσεις τη ζωή σου!!
Θα περιμένεις να πάμε τα παιδιά Πανεπιστήμιο για να καταλάβουν ότι δεν σ έχουν κατοχυρωμένη περιοχή σαν τα σκυλιά;;

Lobelia
Lobelia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Alex Rainers

Δεν υπάρχει διευκρίνιση καμία για σύζυγο-πρώην σύζυγο- εκλιπών…Και μου κάνει πολύ εντύπωση….Βασικά είναι το μόνο που μου κάνει εντύπωση…

Νούφαρο
Νούφαρο
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lobelia

Η γράφουσα αναφέρει ότι είναι παντρεμένη στην αρχή του γράμματός της

Ederra
Ederra
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lobelia

Καλέ το λέει είναι παντρεμένη η γυναικα

Alex Rainers
Alex Rainers
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Alex Rainers

ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΓΓΝΏΜΗ

Lobelia
Lobelia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Alex Rainers

Παιδια ούτε εγώ το διάβασα sorry και επειδή δεν έκανε καμία αναφορά είμαστε καλά δεν είμαστε με έχει παραμελήσει…

ντε
ντε
4 χρόνια πριν

μήπως η gourouni, για οποιονδήποτε λόγο, δεν έχει άντρα και το θέμα της είναι απλώς πως να διαχειριστεί το φλερτ σε σχέση με τα παιδιά; που και πάλι δεν θα έπρεπε να είναι θέμα.

Ederra
Ederra
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  ντε

Είναι παντρεμένη με δύο παιδιά στην εφηβεία.

ντε
ντε
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ederra

στραβωμάρα.