in

Αγαπητή «Α, μπα»: Έδωσε στην μικρή μου κόρη, να πιει μπύρα

Ήμουν υπερβολική;

Spoiler alert: η ιστορία αυτή θα καταλήξει με την ερώτηση “μήπως ήμουν υπερβολική”. Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για το κλισέ και προχωράω ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

amazing funny drunk kids 14

Spoiler alert: η ιστορία αυτή θα καταλήξει με την ερώτηση “μήπως ήμουν υπερβολική”. Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για το κλισέ και προχωράω. Είμαστε μαζεμένοι σε οικογενειακό τραπέζι. Ο αδερφός μου έχει αγκαλιά την 1,5 έτους κόρη μου και κάνει ότι πάει να της δώσει μπύρα. Γελάω γιατί θεωρώ ότι κάνει πλάκα, μέχρι που φτάνουν τα χείλη της μικρής στο ποτήρι και απέχει λίγα εκατοστά από το να δοκιμάσει. Εκεί του λέω ένα “έλα, κόφτο τώρα. Δεν υπάρχει λόγος” και μου απαντάει λίγο στην πλάκα ότι δεν είναι τίποτα, έτσι για την εμπειρία. “Ναι, οκ. Την επόμενη φορά ας της δώσουμε να πιει και καμιά τζούρα για την εμπειρία” του αντιλέγω και σταματάει εκεί η κουβέντα. Μέχρι που σηκώνομαι να πάω μέχρι το ψυγείο και συνειδητοποιώ όσο έχω γυρισμένη την πλάτη μου ότι πάει πάλι της δώσει να πιει απ’ αυτή τη γαμωμπύρα (παίζει και να ήπιε δηλαδή) και γυρνάω απότομα, τείνοντας το χέρι μου προς το μέρος του και στρέφοντας ερωτηματικά την παλάμη (σε στυλ “τι κοιτάς ρε”) και του λέω υψώνοντας αρκετά τη φωνή “Τι ακριβώς δεν κατάλαβες απ΄αυτό που σου είπα;”. Το ύφος μου ήταν αρκετά απότομο και διδακτικό (και με μια εσάνς δευτεράντζας) με αποτέλεσμα να χαλάσει η διάθεση στο τραπέζι. Προσπάθησα λίγο μετά να ελαφρύνω την κατάσταση ρίχνοντας του καμιά αδελφική και ελαφριά καρπαζιά και λέγοντας του “πες μου ότι θύμωσες κιόλας” και άλλα τέτοια ωραία αλλά τελικά το τραπέζι έληξε μάλλον άδοξα. Ερωτώ λοιπόν; Μήπως ήμουν υπερβολική;

ΟΧΙ.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

31 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Rubia
Rubia
4 χρόνια πριν

Δηλαδή χάλασε η διάθεση στο τραπέζι που δεν ήθελες το 1.5 χρονών παιδί να πιει μπύρα και όχι επειδή ο αδερφός σου φέρθηκε σαν παπάρας;
Τι να πω ή στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε!

bozonio
bozonio
4 χρόνια πριν

Στα μωρά ακόμα και έλαχιστο άλκοολ μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα. Έχουν πεθάνει παιδάκια που ήπιαν κατά λάθος, δεν «κάνουμε πλάκα» με αυτά.
Και φυσικά όταν οι γονείς του παιδιού λένε κάτι ακόμα και αν δε συμφωνούμε το ακολουθούμε κατά γράμμα. Δηλαδή και να έλεγε η γράφουσα πχ «όχι ζάχαρη στο παιδί» γιατί έτσι έχει αποφασίσει, δεν πέφτει λόγος σε κανένα. Και λίγα του είπε, ας χαλάσει το τραπέζι δεν πειράζει.

Evil
Evil
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  bozonio

Ακριβως αυτο σκεφτόμουν κι εγώ. Δηλαδή αν σε κάνουν να νιώθεις έτσι που δεν θες το βρεφος να πιει μπυρα (πιο νορμάλ πεθαίνεις) φαντασου πως νιώθει η μάνα που επιμένει να μη δώσουν ζάχαρη στο παιδί της όλοι οι άσχετοι. Κάνουν επίτηδες οτι μπορούν να σε βγαλουν από τα ρούχα σου.

Piripiri
Piripiri
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  bozonio

Έχεις απόλυτο δίκαιο. Οι γονείς έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο στο παιδί τους. Εγώ αυτό που έχω χρόνια απορία είναι πως γίνεται κάποιοι γονείς να μην θέλουν τα παιδιά τους ούτε να ακουμπάνε με τα χείλη τους αλκοολ, αλλά να τα πάνε να κοινωνούν στην εκκλησία με το κρασί. Που πάλι αλκοολ είναι.

NaLola
NaLola
4 χρόνια πριν

Αυτό που το κάνει ενώ έχεις γυρισμένη πλάτη γιατί δεν του άρεσε που αντέδρασες και του απαγόρευσες να δώσει μπύρα στο παιδί είναι λογική μικρού παιδιού. Όχι γιατί δεν καταλαβαίνει αλλά γιατί δεν του άρεσε το όχι.
Και στην τελική κουμάντο στα δικά του βλαστάρια!

Origami Lover
Origami Lover
4 χρόνια πριν

Αυτή την επιμονη με το αλκοολ στα μωρά δεν την κατάλαβα ποτέ. Βγαζει δοντια βάλε στα δόντια ούζο, έλα να δοκιμάσεις από τη μπίρα του παππού/θειου/μπαμπα, βούτα το δάχτυλο στο κρασί και βάλε στα χειλάκια του, δεν κοιμάται βρεξε ενα βαμβάκι με κρασί και δώστου να το μυρίσει (ΝΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ). Όχι δεν ησουν υπερβολική και απορώ πως δεν του έφερες και το μπουκάλι στο κεφάλι

Jelly Roll
Jelly Roll
4 χρόνια πριν

Ναι καλέ, δώστε του να κάνει και καμιά γραμμή. Όχι τίποτα άλλο, για την εμπειρία. Να δοκιμάσει σπίτι από σας όσο είναι νωρίς, μην πάει έξω και του δώσει οποίος να ναι ό,τι να ναι και χαντακωθεί το παιδί.

Mourmour
Mourmour
4 χρόνια πριν

Όχι μόνο δεν ήσουν υπερβολική, αλλά νομίζω πως δεν χρειαζόταν καν να προσπαθήσεις να φτιάξεις το κλίμα. Είναι σαν να λες”είχα άδικο”.

bluesea
bluesea
4 χρόνια πριν

Όχι,ξεκάθαρα όχι,δεν ήσουν υπερβολική. Έχω δύο ανίψια που λατρεύω, μου αρέσει πολύ το ποτό και πίνω συχνά αλλά όταν είμαι μαζί τους,ακόμα και σε οικογενειακά τραπέζια, δεν θέλω να πίνω για να μην μυρίζουν το αλκοόλ πάνω μου,πόσο μάλλον να τους δίνω να δοκιμάζουν.
Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει εξάρτηση, γιατί θα πρέπει τα παιδιά να το δέχονται ως κάτι απόλυτα φυσικό;

Cocker Spaniel
Cocker Spaniel
4 χρόνια πριν

Ε να δώσουμε και λίγο κρισταλ μέθ, βρε παιδια στο βρέφος, ῾ἑτσι για την εμπειρία….῾ αμα πάει έτσι!

Evil
Evil
4 χρόνια πριν

ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ? ΟΧΙ!! Εχω ανεβάσει πίεση. Θα του αστραφτα κι ενα χαστούκι.

cyora
cyora
4 χρόνια πριν

Οχι δεν εισαι καθόλου υπερβολική. Το αλκοόλ ειναι είναι πολύ επικίνδυνο στα παιδιά και το χειρότερο ειναι ότι πήγε να το κάνει αφού του το απαγορεψες, πίσω απο την πλάτη σου. Αυτός χαλασε το κλίμα με τις μαλ..κιες του οχι εσύ. Σε τέτοιες συμπεριφορές, περαν της αντίδρασης μου προσπαθώ να ονοματιζω την πράξη του. Δηλαδη “δεν ντρεπεσαι, τρωμε ωραία και καλα και εσύ βαζεις σε κινδυνο το παιδι μου και με αγνοείς ενω σου το ειπα?Καταλαβαίνεις ποσο θυμό και φοβο μου προκαλεις σε μια μερα που ειμαστε ολοι μαζι? Εμενα με βοηθα επειδη ολοι και αυτος μαζι συνειδητοποιουν τι εγινε… Διαβάστε περισσότερα »