in

Αγαπητή «Α, μπα»: Κλέβω λίγα λεφτά απ’ το ταμείο μέχρι να μαζέψω το ποσό που δικαιούμαι

Με τρώει η συνείδηση μου

Καλησπέρα, θα ήθελα να θέσω έναν προβληματισμό, κάτι σαν τα φιλοσοφικά τεστάκια καθημερινής ηθικής ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

e43294da525214fff6316199a8a68c15

Καλησπέρα, θα ήθελα να θέσω έναν προβληματισμό, κάτι σαν τα φιλοσοφικά τεστάκια καθημερινής ηθικής… Είμαι 23 ,φοιτητρια, και στην 1η δουλεία μου, (τοπικό μαγαζάκι), και το αφεντικό μου μια ωραία μέρα έβαλε χέρι στα λεφτά του Δώρου του Πάσχα του προσωπικού (3 υπάλληλοι). Δε θα πω λεπτομέρειες μη καρφωθώ, κανείς δε λέει κουβέντα, και ούτε σκοπεύει να μας τα δώσει ποτέ. Αντι να κάνω καταγγελία στην επιθεώρηση(ναι, συμβιβάστηκα), αποφάσισα να κλέβω τακτικά λίγα λεφτά απ το ταμείο μέχρι να μαζέψω το ποσό που είναι δικό μου στο κάτω κάτω, και μέχρι τώρα το καταφέρνω μια χαρά. (οι αλλες δε ξέρω τι κάνουν). Έλα όμως που έχω τύψεις και με τρώει η συνείδηση μου Α, μπα. Έλα όμως που δε μπορω να λεω πια “δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ” όταν γίνεται στραβή από άλλον. Και πέρα από αγαθιάρα, είμαι και ψυχαναγκαστική και δε μπορώ να σκέφτομαι ότι θα το’ χω βάρος στη συνείδησή μου, όταν δεν φταίω καν, έτσι; Και ναι, έχω ανάγκη τα χρήματα, 400 ευρώ παιρνω, δε δουλεύω για εξτρα ανέσεις. Το μισό μισθό, τον δίνω στους γονείς μου από επιλογή (μένω στο πατρικό). Τι κάνουμε λοιπόν; Θέλω τη γνώμη του κοινού. Είναι κλοπή;

Ζήσε τη ζωή του μικροαπατεώνα, αλλά είναι εξωφρενικό να ρωτάς για «γνώμες» και να θεωρείς στα σοβαρά ότι αυτό είναι φιλοσοφικό θέμα, αποκαλώντας τον εαυτό σου αγαθιάρα και ψυχαναγκαστική και λέγοντας ότι «δεν φταις καν».

Η κοροϊδία σου ωστόσο, δεν πάει και τόσο καλά, το υποσυνείδητο σου διαμαρτύρεται και δεν σε αφήνει να ησυχάσεις. Αν δεν είναι κλοπή, γιατί νιώθεις τύψεις;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

72 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Acroposthion
Acroposthion
4 χρόνια πριν

H μία κοροϊδεύει τη μάνα της και ρωτάει αν είναι καφρίλα. Η άλλη κλέβει από το ταμείο και ρωτάει αν είναι κλοπή. Η τρίτη πάει με δεσμευμένο και θέλει και να δικαιωθεί. Σε λίγο τέταρτη θα ρωτήσει μήπως βλάπτει το παιδί της που το αφήνει ανεμβολίαστο και να σφαδάζει από πυρετό. Πάμε καθόλου καλά;

δε σου λέω!
δε σου λέω!
4 χρόνια πριν

Στην κλίμακα από το 1 ως το 10, με το να μην ανάψεις κερί στον Άγιο Ραφαήλ να παίρνει 7, εσύ παίρνεις ένα 9άρι. Ναι δικαιούσαι αυτό το ποσό, αλλά αυτό δεν κάνει την κλοπή σωστή. Όταν μας στερούν κάτι που δικαιούμαστε, το διεκδικούμε. Δεν είμαστε αυτόματα δικαιολογημένοι να το παίρνουμε με αθέμιτα μέσα, Δεν καταλαβαίνω γιατι καμιά δεν είπε τίποτα που σας έβαλε χέρι στο δώρο του Πάσχα. Φοβάσαι μη σε απολύσει και χάσεις τα 400 ευρώ και την καριέρα που θα χτίσεις; Δεν κοροϊδεύω, αλλά αν μη τι άλλο φοιτητοδουλειές με μισθό της πείνας υπάρχουν πολλές, μπορείς να… Διαβάστε περισσότερα »

not today...
not today...
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  δε σου λέω!

well said!!! εγώ μπλόκαρα πραγματικά με αυτά που διαβάζω σήμερα και χθες…

Origami Lover
Origami Lover
4 χρόνια πριν

Ενδιαφέρουσα φιλοσοφική ερώτηση σε συνέχεια της χθεσινής για το αν είναι έντιμο και “ηθικό” να πεις ότι άναψες κερί χωρίς να το ανάψεις. Περιμένω με ενδιαφέρον τα σχόλια από όσους πυλώνες ηθικής καταδίκασαν την χθεσινή κοπέλα που το μόνο που έβλαψε με το λευκό ψέμα ήταν ένας “άγιος”. Η δική μου άποψη είναι πως αν πήγαινες στην επιθεώρηση εργασίας την επόμενη μέρα θα βρισκόσουν μόνο με το δώρο Πάσχα και χωρίς δουλειά, θα μπορούσες να ψάξεις για άλλη δουλειά με καθαρό μητρώο βέβαια. Από την άλλη το κενό στο ταμείο θα ανακαλυφθεί αργά ή γρήγορα στις συγκεντρωτικές καταστάσεις, όταν θα… Διαβάστε περισσότερα »

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Αυτό προϋποθέτει να τα κόβει όλα, που χλωμό το βλέπω.

Anna
Anna
4 χρόνια πριν

Ποιές τύψεις και ποιό φιλοσοφικό θέμα, εδώ μπορεί να σε πιάσουν, όσο και να νομίζεις ότι αποκλείεται. Και δεν θα κοιτάξει κανείς αν ‘τα χρήματα ήταν δικά σου στο κάτω κάτω”. Τι παιδιαρίσματα είναι αυτά?

Σταμάτα αμέσως, θα στιγματιστείς και για ποιό ποσό?

Τρελό ηλεκτρόνιο
Τρελό ηλεκτρόνιο
4 χρόνια πριν

Κρίμα, πολύ κρίμα για τα σχόλια. Οχι, ΔΕΝ είναι κλοπή. Πολύ ωραίο το επιχείρημα για την επιθεώρηση εργασίας αλλά δε βγαινει άκρη παιδιά! Έτσι είναι σχεδόν σε όλες τις επιχειρήσεις πλέον. Οι περισσότεροι σου βάζουνε το δώρο να φανεί στην τράπεζα και μετά σε βάζουν να τους το δώσεις πίσω.Και φυσικά να ζητήσουμε τα δικαιώματά μας και φυσικά να φύγουμε και να βρουμε κατι καλύτερο.Αυτό θα ελεγα και γω σε καποιον πριν καμιά 5ετια.Τώρα όχι,γιατί όπου και να πας είναι έτσι. Είναι τραγικά τα πράγματα και δε βρίσκεις το δίκιο σου. Κι έτσι είναι πολλοί εργαζόμενοι πλέον, όπου και όταν… Διαβάστε περισσότερα »

Πέτρα
Πέτρα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Τρελό ηλεκτρόνιο

Επιτέλους το πε κάποια

κασελάκι
κασελάκι
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Τρελό ηλεκτρόνιο

Whaaaaat? Δεν ξαναπροσλαμβάνω ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!

polkadots
polkadots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  κασελάκι

Κασελακι αν εισαι σωστος/σωστη απεναντι στον εργασιακο νομο και εργοδοτης που σεβεται την υποσταση του εργαζομενου γιατι οχι;
Διαφορετικα δεν εχουμε αναγκη ακομα εναν τετοιο εργοδοτη.

κασελάκι
κασελάκι
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  polkadots

Είμαι 100% σωστή (Το αν θεωρώ ότι αδικούμαι κι εγώ με τη σειρά μου είναι άλλο θέμα και μόνο δικό μου). Αλλά για μένα το “κλέβω γιατί ο εργοδότης δεν είναι σωστός απέναντί μου” είναι δικαιολογία και μόνο. Αν δεν είναι ανάγκη (η κλοπή) τύπου “πειναω δεν εχω να ταισω το παιδι μου”, είναι θέμα χαρακτήρα αυτού που κλεβει και αν δεν ήταν αυτός, θα έβρισκε άλλον λόγο για να κλέψει. Εν προκειμένω η υπάλληλος είχε τόσες επιλογές κι επέλεξε να βάλει χέρι στα λεφτά του ταμείου, αποκαλώντας μάλιστα τον εαυτό της “αγαθιάρα” Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που… Διαβάστε περισσότερα »

Ντέζι Μακρή
Ντέζι Μακρή
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  κασελάκι

Δηλαδή ποιές είναι οι “τόσες” επιλογές;

Δεν ξεπλένω (απαραίτητα) την υπεξαίρεση της γράφουσας, κυρίως για το ρίσκο του ποινικού μητρώου,
αλλά να μη λέμε κι ό,τι θέμε. Επιθεώρηση εργασίας;

Penthesilea
Penthesilea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Τρελό ηλεκτρόνιο

Γιατί “κρίμα” για τα σχόλια; Κρίμα που δεν συμβουλεύουμε μια νέα κοπέλα να παρανομεί χωρίς τύψεις; Σαφώς είναι τραγικά τα πράγματα και έτσι είναι πολλοί πλέον, σκεφτείτε όμως πόσο πιο τραγικά είναι τα πράγματα με κάποιον με λερωμένο ποινικό μητρώο. Εκτός αν νομίζετε ότι θα συγκινηθεί ο ανάλγητος παλιοκλέφτης εργοδότης της και δεν θα την καταδώσει στεγνά αν μάθει ότι του βάζει το χέρι στο ταμείο. Ή αν νομίζετε ότι αξίζει να τινάξεις το δικό σου μέλλον στον αέρα και να παίζεις με το νόμο επειδή έπεσες σε κωλοεργοδότη.

Αποδημητικό Πτηνό
Αποδημητικό Πτηνό
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Penthesilea

Μα κωλοεργοδοτης ξεκωλοεργοδοτης απαξ και την πιασει εχει καθε δικαιωμα να την καταγγειλει και να της επιβληθει και η αναλογη ποινη εφοσον προχωρησει σε δικη η υποθεση και καταδικαστεί τελικα. Κανενας δεν λεει οτι ο εργοδότης εκανε σωστα ή οτι δεν ειναι παρανομος αλλά γιατι παραβλεπουν αρκετοι οτι η συμπεριφορά της γραφουσας ειναι εξισου αξιοποινη;; Γιατι θα πρεπει να την υποστηριξουμε;;

Αποδημητικό Πτηνό
Αποδημητικό Πτηνό
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Τρελό ηλεκτρόνιο

Εντάξει το ακουσαμε κ αυτο!! Κριμα επειδη δεν επικροτουμε μια παρανομη συμπεριφορά;; Το οφθαλμος αντι οφθαλμου εχει παψει προ πολλου να είναι αποδεκτος τροπος συμπεριφοράς!

Μ αρεσει που θέλουμε ο κοσμος μας να γινει καλυτερος! Ε λοιπόν με μια λογικη του τύπου “αφου ο αλλος φερθηκε πονηρα κ σκαρτα το ιδιο θα κανω κ εγω” δεν παμε πουθενά!!

miakotara
miakotara
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Τρελό ηλεκτρόνιο

Δυστυχώς τρελό ηλεκτρόνιο τα πράγματα έχουν σε πολλές επιχειρήσεις, όπως τα λες. Ξέρω περιπτώσεις που κάλεσαν την επιθεώρηση, οι εργαζόμενοι εκείνη την ώρα δεν είπαν τίποτα μπροστά στα αφεντικά, γιατί θα έμπαιναν black list. Άλλοι εργαζόμενοι έχουν χάσει τα λεφτά τους για να πάνε στα δικαστήρια και να ακούσουν πως δε βγάζει κέρδος ο εργοδότης και όταν τα βγάλει θα τα πάρουν. Εντέλει βαράει μια πτώχευση και γλυτώνει χρωστώντας σε ότι περπατάει. Από την εμπειρία μου και από όσα έχω ακούσει, δυστυχώς τις περισσότερες φορές δεν γίνεται τίποτα για να προστατευτεί ο εργαζόμενος, αλλά τι να πω στην κοπέλα; Προσωπικά,… Διαβάστε περισσότερα »

leas
leas
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Τρελό ηλεκτρόνιο

Πες τα ρε Τρελό ηλεκτρόνιο, δεν είναι κλοπή ασφαλώς! Αφού την κλέβει ο εργοδότης δικαιούται να πάρει πίσω τα δικά της. Άκου κλοπή. Αφού εγώ σκέφτομαι σοβαρά να κάνω κανένα ντου σε καμιά τράπεζα γιατί πολύ μας τα΄χουνε πρήξει με τα κουρέματα και το PSI και σιγά πια, δε θα κλέψω κι εκκλησία. Τα δικαιούμαι τα λεφτά απ΄τους κλέφτες τους τραπεζίτες και θα τα πάρω. Για την άλλη βδομάδα έλεγα. Εκεί κατά τα ξημερώματα, χωρίς να δώσω δικαιώματα…

αμύριστο λουλούδι
αμύριστο λουλούδι
4 χρόνια πριν

το ερώτημα δεν είναι φιλοσοφικό: είναι κλοπή ή όχι. Είναι κλοπή η οποία μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για σένα και για το μέλλον σου. Αν κάποιος σε δει, συνάδελφος ή αφεντικό και σε καταγγείλει στην αστυνομία μια χαρά κλοπή θα το θεωρήσουν και οι αστυνόμοι και οι δικαστές. Και πάει το ποινικό σου μητρώο…..χώρια η ρετσινιά.
Και μετά θα στριμώχνονται τα αφεντικά για να σε προσλάβουν…..

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν

Εντάξει κλοπή είναι, αλλά κλοπή ήταν και αυτό που έκανε το αφεντικό με το δώρο Πάσχα, οπότε ας πούμε πως πάτσισες. Το θέμα είναι να σταματήσεις όταν έχεις πάρει το πόσο που σου χρωστάει.

miakotara
miakotara
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Ναι και μετά θα έρθει το επίδομα αδείας, και μετά το δώρο Χριστουγέννων και μετά ξανά το δώρο Πάσχα.
Εν ολίγοις, τη βλέπω την κοπέλα μόνιμα με το χέρι στον κουμπαρά.

Εφόσον υπάρχει νόμιμος τρόπος να διεκδικήσει τα χρωστούμενα, μόνο κακό μπορεί να της κάνει όλο αυτό.

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  miakotara

Φυσικά, δεν διαφωνώ. Ελπίζω να μην εννοεί πως θα το κάνει σύστημα, δεν το σκέφτηκα αυτό η αλήθεια είναι.

polkadots
polkadots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  miakotara

Το πρόβλημα δυστυχώς είναι πως πολλοί εργοδότες έχουν άκρες και στην επιθεώρηση εργασίας και δεν γίνεται τίποτα. Επίσης, αν είσαι επαρχία μαθαίνεται η κίνηση του υπαλλήλου και στον ίδιο κλάδο είναι σχεδόν αδύνατον να βρεις θέση εργασίας.

lioness
lioness
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Διαφωνώ. Νομίζω ότι ως κοινωνία θα πρέπει να έχουμε κάποιους ελάχιστους αποδεκτούς κανόνες, σύμφωνα με τους οποίους πορευόμαστε όλοι. Ένας από αυτούς είναι να μην κλέβουμε για παράδειγμα, όπως και το να μη παρακρατάμε παρανόμως το επίδομα των υπαλλήλων μας. Υπάρχουν νόμοι, υπάρχουν εποπτεύουσες αρχές. Η αυτοδικία και το ξελαστίχωμα των νόμων, τους οποίους ο καθένας ερμηνεύει όπως του κ@υλώσει την κάθε στιγμή, μόνο μια κοινωνία- ζούγκλα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα. Για την παρακράτηση του δώρου του Πάσχα, η γράφουσα θα έπρεπε να είχε απευθυνθεί στην αρμόδια αρχή. Μπορεί να βρισκόταν χωρίς δουλειά, ναι. Ωστόσο, τι είναι προτιμότερο: να… Διαβάστε περισσότερα »

fantasmataki
fantasmataki
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Μαζί σου. Έφτασα στο σημείο να αναρωτιέμαι πόσα αφεντικά υπάρχουν εδώ. Όπως έχουν τα πράγματα ή εργατικό ακτιβισμό θα κάνει και θα απολυθεί ή θα γίνει η χαρά του αφεντικού και θα δέχεται όλες τις καφρίλες ή θα αυτοδικήσει. Sorry, για μένα δεν έχει την ίδια βαρύτητα η παρανομία του αφεντικού της γαλέρας με αυτή της κοπέλας. Σε καμία περίπτωση. Στην κλίμακα του λαϊκού δικαστηρίου βάζω 0.1.

Evil
Evil
4 χρόνια πριν

Κορίτσι μου μπορείς να καταστρέψεις το μέλλον σου με μια τέτοια βλακεία. Αν σε πιάσουν και το τραβήξει ο τύπος θα αποκτήσεις μητρώο και μετά χέστα. Σε ότι δουλειά έχω πάει (σοβαρή δουλειά εννοώ) μαζί με όλα μου έχουν ζητήσει και βεβαίωση καθαρού μητρώου. Μην κάνεις βλακείες. Δεν σε μαλώνω γιατι έχω κάνει μια τέτοια τεράστια βλακεία στα νιάτα μου και ακόμα ευχαριστώ το θεό που με λυπηθηκε και τη γλίτωσα.. Αν με είχαν πιάσει κατ αρχας ο πατέρας μου θα με είχε διώξει από το σπίτι. Αν δεν με ειχε σκοτώσει. Δεν ξέρω καν που θα είχα καταλήξει. Η… Διαβάστε περισσότερα »

Blah blah
Blah blah
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Evil

Βρε Mitsi αν θυμάμαι καλά, όταν πήγαινα 3η λυκείου ( το 1912) είχαμε μάθει ότι για να ασχοληθεί κάποιος με την πολιτική έπρεπε να έχει λευκό ποινικό μητρώο. Αυτό έχει αλλάξει, ή εγώ δεν θυμάμαι καλά?

giiiourgiaaa
giiiourgiaaa
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Blah blah

Για όσο είσαι φυλακισμένος δεν έχεις πολιτικά δικαιώματα να ψηφίζεις κτλ όταν είσαι ελεύθερος έχεις πλήρως τα πολιτικά σου δικαιώμτα, να ψηφίζεις και να ψηφίζεσαι,επίσης δεν το θεωρώ κατάντια γιατί όντως μερικοί σωφρονούνται κι άλλαζουν την ζωή τους, γιατί να μην έχουν δεύτερη ευκαιρία?

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  giiiourgiaaa

νομίζω ότι στις φυλακές ψηφίζει ο κόσμος; Αν θυμάμαι καλά στις προηγούμενες εκλογές είχε βγει τεράστιο ποσοστό ΧΑ. Λέτε να θυμάμαι τόσο λάθος; Θα μπορούσα να το γκουγλάρω βέβαια…

leas
leas
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  giiiourgiaaa

Οι φυλακισμένοι έχουν πολιτικά δικαιώματα, μόνο σε όσους έχει επιβληθεί η συγκεκριμένη ποινή της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων δεν ψηφίζουν για όσο χρόνο λέει η ποινή. Δεν γίνεται έλεγχος σκοπιμότητας σε υποψήφιους βουλευτές (δηλαδή έλεγχος ποινικού μητρώου, ιδιωτικής ζωής κ.α.), γίνεται έλεγχος νομιμότητας κι αυτός αν προκύψει (αν ας πούμε ο βουλευτής που εξελέγη έχει ασυμβίβαστο και ο από κάτω σε ψήφους που δεν εξελέγη, το ανακαλύψει και πάει δικαστικά).

daria
daria
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Evil

Για να θεσεις υποψηφιότητα για βουλευτής και γενικά για οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα απαιτείται να ελχεις λευκό ποινικό μητρώο. Η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων δεν αφορά όλες τις κατηγορίες καταδικασμένων. Στις φυλακές κορυδαλού στις πεόσφατες εκλογές το μεγαλύτερο ποσοστό το πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η ΧΑ.

daria
daria
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  daria

Απ´αντησα σε διαφορετικά σχόλια βέβαια αλλά νομίζω καλ´υτερα που το έκανα σε ένα σχόλιο.

zampon
zampon
4 χρόνια πριν

Θα διαφωνήσω με τους περισσότερους, δεν μπορώ να κρίνω από την ίδια ηθική αφετηρία ανθρώπους με σχέση εξουσίας μεταξύ τους, ούτε μπορώ να κουνήσω το δάχτυλο σε κάποιον επειδή δεν έκανε καταγγελία ή δεν διεκδίκησε τα δικαιώματά του. Οι περισσότεροι γνωρίζουμε με πόση καθυστέρηση λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και πως ουσιαστικά δεν σε προστατεύουν από την επικείμενη απόλυση που θα έρθει μετά από την καταγγελία. Επίσης οι καταγγελίες σε κλειστές κοινωνίες πολύ εύκολα βάζουν τον εργαζόμενο στη “μαύρη λίστα” όλων των εργοδοτών της περιοχής (ίσως περισσότερο και από το να βάζει ο υπάλληλος χέρι στο ταμείο). Αντίστοιχα η διεκδίκηση σε… Διαβάστε περισσότερα »

Τρελό ηλεκτρόνιο
Τρελό ηλεκτρόνιο
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  zampon

Τα είπες πολύ ωραία ζαμπόν! Πραγματι ετσι ακριβώς είναι! Και ναι ρε παιδιά, ουτε εμένα μου αρέσει το “οφθαλμός αντί οφθαλμού”, αλλά δε μιλάμε για λάθος που έκανε το αφεντικό, μιλάμε για πολύ συνειδητή συμπεριφορά, ακριβώς επειδή ξέρει οτι δεν θα τον πιάσουν.Δεν εχει κανένα άλλοθι. Το ήξερα οτι θα φαω κράξιμο με το σχόλιό μου,και δε με πειραζει,όμως βλέπω πως πεσατε να φάτε την κοπέλα και όχι τον εργοδότη. Και οι τρόποι που μας κλέβουν είναι αμέτρητοι, από το να μη βάζουν ένσημα(τουλάχιστον όχι όλα), μέχρι τις υπερωρίες που δεν τις πληρωνόμαστε ποτέ(το χρόνο μας κλέβουνε). Πιστέψτε με, αν… Διαβάστε περισσότερα »

a girl on the morning train
a girl on the morning train
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  zampon

zampon σ’ευχαριστω πολύ που τα εγραψες και με εβγαλες από τον κόπο.

Πολύ εύκολα καταδικάζουν όσοι ποτέ δεν έχουν βρεθεί σε ανέχεια. Να τους δώ τι θα έλεγαν αν κινδύνευαν με έξωση αν δεν πληρώσουν το νοίκι με τα δεδουλευμενα που έχουν υπολογίσει, ή αμα κινδύνευαν να μην ξαναβρούν δουλειά έστω και για αυτά τα ελάχιστα σε μια μικρή κοινωνία.

Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα. Ο συλλογικός αγώνας είναι η μόνη ελπίδα, αλλά μέχρι τότε θα πρέπει να έχεις αντέξει

κασελάκι
κασελάκι
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  a girl on the morning train

Πολύ εύκολα καταδικάζουν όσοι ποτέ δεν έχουν βρεθεί σε ανέχεια. Να τους δώ τι θα έλεγαν αν κινδύνευαν με έξωση αν δεν πληρώσουν το νοίκι με τα δεδουλευμενα που έχουν υπολογίσει, ή αμα κινδύνευαν να μην ξαναβρούν δουλειά έστω και για αυτά τα ελάχιστα σε μια μικρή κοινωνία.

Δεν μιλάμε εδω για τέτοια περίπτωση όμως. Η συγκεκριμένη έχει δική της διαστρεβλωμένη αίσθηση δικαίου και αυτοδικεί νέτα σκέτα.

not today...
not today...
4 χρόνια πριν

τι διαβάζουμε σήμερα ρε Λένα; τα μάζεψες επίτηδες έτσι να γουρλώνουμε μάτια;

Blah blah
Blah blah
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  not today...

Νομίζω μας το κάνει επίτηδες για να μας έχει σε εγρήγορση από την καλοκαιρινή σιεστα