in

Αγαπητή «Α, μπα»: Να διώξω τις γάτες για να κάνω παιδιά;

Γιατί όλες αυτές οι προκαταλήψεις απέναντι στα γατιά;

Αγαπητή Α, μπα, πώς φτάσαμε να θεωρείται αδύνατη η συμβίωση με γάτα για μια γυναίκα αναπαραγωγικής ηλικίας; Με το φίλο μου έχουμε 2 γατάκια που τα λατρεύουμε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

58b76cfa6c4c4b2b20856a378125eee4

Αγαπητή α, μπα, πώς φτάσαμε να θεωρείται αδύνατη η συμβίωση με γάτα για μια γυναίκα αναπαραγωγικής ηλικίας; Με το φίλο μου έχουμε 2 γατάκια που τα λατρεύουμε. Από περισσότερα από ένα άτομα έχω ακούσει “διώξε τα γατιά να κάνεις μωρά” ή “τι τα θες τα γατιά τώρα κάνε κανα μωρό”. Η μητέρα μου παθαίνει πανικό στη σκέψη ότι μπορεί να κάνω παιδί και η γάτα να ανεβαίνει στο τραπέζι της κουζίνας (να σημειωθεί ότι δεν είμαστε σε φάση τεκνοποίησης). Οι έγκυες δεν πλησιάζουν σπίτι γιατί “ΤΟΞΟΠΛΑΣΜΑ” (με ένα απλό γκουγκλάρισμα μαθαίνουμε όλοι πώς μεταδίδεται), οι μανάδες δεν πλησιάζουν γιατί… ξέρω γω, μάλλον “ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ”. Φυσικά κανείς δεν λέει τίποτα στον φίλο μου γιατί είναι άντρας και το μελλοντικό παιδί του προφανώς δεν θα κινδυνεύει από τοξόπλασμα ή αλλεργίες, εγώ είμαι η απερίσκεπτη που το βάζω σε κίνδυνο. Εν τω μεταξύ αν ζούσα μόνη μου με τα γατιά θα με έλεγαν γεροντοκόρη, αν ήταν κ μαύρα ίσως μάγισσα; Αν δεν έχω σκοπό να κάνω ποτέ παιδιά είναι οκ να έχω γάτα; Ένας εργένης με γάτα είναι πιο σέξι κ γλυκούλης; Και τελοσπάντων γιατί όλες αυτές οι προκαταλήψεις με τα αγαπημένα ζωακια;

Ψιψινέλ

Όταν μια γυναίκα δεν φέρεται σα να οργανώνει όλη της τη ζωή για να κάνει παιδί, και ειδικότερα, αν δείχνει τρυφερότητα ή φροντίδα προς άλλα πρόσωπα, που δεν είναι συγγενικά της (γονείς ή ασθενείς), όπως παιδιά άλλων ανθρώπων, ακόμα ειδικότερα, αν δείχνει αγάπη προς ζώα ή Θεός φυλάξοι, προς επιστήμες ή αφηρημένες έννοιες (φιλοσοφία, μαθηματικά), τότε, ανάλογα με την κατεύθυνση και τη βαρύτητα, χαρακτηρίζεται από ‘μη φυσιολογική’ έως ‘γεροντοκόρη’ και παλιότερα, απλά και ξάστερα, μάγισσα. Και την έκαιγαν ζωντανή.

Και σκύλο να είχες, και παπαγάλους να είχες, πάνω κάτω τα ίδια θα άκουγες. Με τις γάτες υπάρχει έξτρα προκατάληψη γιατί οι γάτες έχουν «θηλυκά» χαρακτηριστικά, και ως ανεξάρτητες που δεν δείχνουν να θέλουν ανθρώπινη αγάπη και φροντίδα (κι αυτό προκατάληψη, δεν ισχύει), είναι και σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, αντιπαθητικά ζώα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

40 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
not today...
not today...
4 χρόνια πριν

Τοξόπλασμα που λες… εκτός του ότι θα σου κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις ο γυναικολόγος σου (εννοώ θα σου γράψει τις αιματολογικές που πρέπει να κάνεις) το τοξόπλασμα είναι κάτι που μπορεί να σου μεταδώσουν οι γάτες σου, αν τρώνε ωμές τροφές κι αυτό θα γίνει μέσω των κοπράνων τους. Ενημέρωση θέλει, να αγνοήσεις αόριστες απόψεις κ φοβίες και να μιλήσεις κ με τον κτηνίατρο σου. Έχω 2 γάτες, 2 παιδιά και όλα πάνε μια χαρά… λίγο παραπάνω τρίχα υπάρχει, αλλά αν υπάρχει διάθεση, γίνεται καλό χτένισμα στο μπαλκόνι και μειώνεται η τρίχα μεσα στο σπίτι. Η τουαλέτα τους να είναι… Διαβάστε περισσότερα »

trapezokathismata
trapezokathismata
4 χρόνια πριν

Αντισυλληπτικα ειναι τα γατια;

Επισης πραγματικα φτανει με το τοξοπλασμα και με τις αλλεργιες.

Koala
Koala
4 χρόνια πριν

Είμαι εγκυος και έχω ένα μεγαλου μεγέθους σκύλο. Το τι ακούω δεν φαντάζεσαι. Ότι θα μου φάει το παιδί ο σκύλος, ότι το παιδί θα φάει τον σκύλο, ότι θα έχει αλλεργίες , αναπνευστικά κλπ κλπ. Κ απλά κατέληξα ότι ο κόσμος πάντα θα βρίσκει κάτι να σου πει! Αν τελικώς αποφασίσεις να κάνεις παιδί θα ενημερωθείς αναλόγως και θα ακούς μόνο το γυναικολόγο σου. (εκτός και αν είναι κ αυτός από αυτούς που διαβάζουμε εδώ στο αμπα)

Νίκος Αθανασόπουλος
Νίκος Αθανασόπουλος
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Koala

To μόνο που χρειάζεται είναι λίγη προσοχή μην χτυπήσει κατά λάθος το σκυλί το παιδί.
Και στα παιδικά πάρτυ αν τσακωθεί το παιδί σου με άλλο παιδάκι υπάρχει πιθανότητα να προσπαθήσει να το προστατέψει.
Τα σκυλιά έχουν συνήθως δηλώσει τον χαρακτήρα τους και ξέρεις τι να περιμένεις, αλλά ένα ζώο είναι πάντα απρόβλεπτο και πρέπει να λαμβάνονται όλες οι προφυλάξεις

Koala
Koala
4 χρόνια πριν

Συμφωνώ απολύτως!
Αλλά σίγουρα δεν θα πρέπει να είναι το κατοικίδιο αποτρεπτικός παράγοντας για την απόκτηση ενός παιδιού!

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Koala

Ότι τό παιδί θα φάει το σκύλο 😂😂😂

daria
daria
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Koala

Ίσα ίσα που τα παιδιά που μεγαλώνουν με ζώα έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανήσουν αλλεργίες. Γενικά τι άλλο θα ακούσουμε!

Queen of spades
Queen of spades
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Koala

Εκει που το παιδι θα φαει το σκυλο γελασα πολυ δυνατα, κ ειμαι και στη δουλεια, ρεζιλικι! 🙂

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν

εγώ νόμιζα ότι ο σκύλος είναι γκομενοπαγίδα :/

Tawn Tawn
Tawn Tawn
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φούστα Κλαρωτή

Πωωωω σε κάτι τέτοιες -ευτυχώς ελάχιστες μου έχουν τύχει- θέλω έτσι όπως έχω μαζέψει τα κακά στο σακουλάκι, να τους τα πετάξω στη μούρη! Συγχήστηκα…

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν

Καλέ εμείς έχουμε γάτες στην πιλοτή, ούτε καν στο σπίτι, και η κυρία από πάνω με κοιτάει με νόημα κάθε φορά, λέγοντάς μου πως έτσι δεν μπορούσε να κάνει παιδιά και μια ξαδέρφη της, από τις γάτες που κάτι την κόλλησαν. Ο δε άντρας της, πριν βγει από την είσοδο, κάνει ξουτ-ξουτ να φύγουν οι γάτες, μη τυχόν και ακουμπήσουν τα κορίτσια του και δεν μπορούν να κάνουν κι αυτά παιδιά στο μέλλον. Έλεος.

Cycling in the rain
Cycling in the rain
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Εεε ναι είναι πολύ γνωστό ότι οι γάτες έχουν ακόμα και με το βλέμμα αντισυλληπτικες ιδιότητες. Σίγουρα θα το γράφουν και κάποιες μανουλες του fb.

candy
candy
4 χρόνια πριν

Στο μεταξύ με το σκύλο έχεις άπειρες ευκαιρίες να γνωρίσεις κόσμο! Εγώ στη βόλτα βαριέμαι να με σταματάνε για να τη χαϊδέψουν.

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  candy

Τον πρώην έτσι τον είχα γνωρίσει 😉

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν

Μεγάλωσα από 4-5 χρονών με ζώα. Σκυλιά, γατιά, παπαγάλους, χελώνες. Κάποιες περιόδους συνυπήρχαν όλα αυτά μαζί. Εδώ και πολλά χρόνια, έχω βγάλει από τη ζωή μου ανθρώπους που δεν αγαπούν ή δεν μπορούν τα ζώα. Δεν έχει νόημα να ψάχνω γιατί και πως δεν τα θέλουν. Είναι προφανές ότι είμαστε από διαφορετικούς πλανήτες. Δεν έχει νόημα να προσπαθώ να τους πείσω ή να τους μορφώσω για τα ζώα. Αν με ρωτήσουν κάτι και έχουν διάθεση να μάθουν, απαντώ. Μέχρι εκεί. Όποιος μου λέει ότι δεν μπορεί να έρθει σπίτι μου επειδή έχω σκύλο και γάτα, κατατάσσεται αυτομάτως στους ανεπιθύμητους. Οπότε… Διαβάστε περισσότερα »

Νίκος Αθανασόπουλος
Νίκος Αθανασόπουλος
4 χρόνια πριν

Για να τεθεί ξεκάθαρα: 1) Για όταν μείνεις έγκυος δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα με τα γατιά στο σπίτι. Κατά πάσα πιθανότητα έχεις ήδη εκτεθεί στο τοξόπλασμα οπότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα στην εγκυμοσύνη 2) τα παιδιά μια χαρά τα πάνε με τα ζώα, αρκεί να τηρούνται κάποιοι βασικοί κανόνες. 3) Αν κάποια έγκυος δεν θέλει να έρθει στο σπίτι σου γιατί “ΤΟΞΌΠΛΑΣΜΑ”, ας μην έρθει. Αν επίσης οποιοδήποτε δεν θέλει να φέρει τα παιδιά του σπίτι σας γιατί “ΓΑΤΙΑ”, “ΤΟΞΟΠΛΑΣΜΑ” η οτιδήποτε άλλο, επίσης ας μην έρθει! Δεν έχεις κανένα λόγο να σε νοιάζει. Disclaimer: Συμφωνώ με τη Λένα.… Διαβάστε περισσότερα »

I_am_the_law
I_am_the_law
4 χρόνια πριν

Μύθοι. Με βασικούς κανόνες υγιεινής μπορείτε και πρέπει να συνυπάρξετε (υπό την έννοια ότι δεν μπορείς να παρατήσεις τα γατιά στη μοίρα τους).

https://www.zoosos.gr/muthoi-kai-aletheies-shetika-me-ten-toxoplasmose/#axzz5ulQ2Rowu

Βασικά αυτή είναι ερώτηση για γιατρό, αλλά απ’ όσο ξέρω δεν υπάρχει πρόβλημα.

Και ένα απίστευτο που διάβασα:
“Αντίθετα με το λαϊκό θρύλο, οι γάτες δεν «κλέβουν την ανάσα» του μωρού”. WTF

Penthesilea
Penthesilea
4 χρόνια πριν

Εγώ πάντως θυμάμαι την κτηνίατρο μας να εργάζεται κανονικότατα στο ιατρείο της ούσα έγκυος. Το τι θα είχε ακούσει, δεν θέλω ούτε να το φανταστώ.