in

Αγαπητή «Α, μπα»: Έκανα ψηφιακή μαστογραφία και πόνεσα υπερβολικά

Έτσι θα είναι κάθε φορά;

Αγαπητή Α μπα και γυναίκες σχολιαστές, πριν τρεις μέρες έκανα τσεκ απ σε ιδιωτική κλινική μετρίου μεγέθους ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

15bbb8f8af85d8886c8939e2122d8fe2

Αγαπητή Α μπα και γυναίκες σχολιαστές , πριν τρεις μέρες έκανα τσεκ απ σε ιδιωτική κλινική μετρίου μεγέθους Μέσα στο πακέτο ήταν και ψηφιακή μαστογραφία. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έκανα, δυστυχώς δεν είμαι πολύ τακτική, αλλά πόνεσα τόσο πολύ που ακόμα αισθάνομαι την πίεση στο στήθος μου. Έτσι πρέπει να είναι? Έχω πάρει αρκετά κιλά τα τελευταία χρόνια και το στήθος μου έχει “πέσει ” αρκετά, αλλά τέτοιο πόνο? Δε θυμάμαι την τελευταία φορά πριν τέσσερα χρόνια ότι με είχε ενοχλήσει τόσο αυτή η εξέταση. Επειδή από δω και πέρα θα την κάνω κάθε χρόνο , πείτε μου ότι δε θα είναι έτσι κάθε φορά. Σας ευχαριστώ

-Πονεμένη

Δεν μπορούμε να σου το πούμε, δυστυχώς. Πονάει σα διάολος. Η εξέταση αυτή είναι μεσαιωνικό βασανιστήριο. Τόσα διδακτορικά, ένα που να κάνει αυτή την απεικόνιση χωρίς να γίνεται το στήθος τηγανίτα, δεν έχει βρεθεί; Υπάρχει ένας που το ψάχνει, εδώ.

Και μιας που το έφερε η κουβέντα, δες κι αυτό εδώ.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

26 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Magica De Spell
Magica De Spell
4 χρόνια πριν

Δεν έχω κάνει ποτέ μαστογραφία αλλά έχω ακούσει ότι πονάει πάρα πολύ.
Για ποιό λόγο αφού αντικειμενικά είναι μια εξέταση επίπονη δε μπορούν να μας κάνουν κάποιου είδους τοπική ανανισθησία ή κάτι τέτοιο?
Αν μπορούσε να μας απαντήσει ο κος Αθανασόπουλος σε αυτό θα ήταν νομίζω πολύ χρήσιμο.
Και δε μπορώ να μη σκεφτώ ότι αν έπρεπε οι άντρες να κάνουν μια εξέταση που τους ισοπεδώνει τα π@π@ρι@, όχι μόνο αναισθησία, αλλά πέντε μήνες αναρρωτική θα τους δίνανε.

luckystrike
luckystrike
4 χρόνια πριν

Έχω πυκνό μαστό και κύστες η μία πάνω στην άλλη. Πονάει πολύ αλλά όχι τόσο ώστε να σε αποτρέψει από την εξέταση. Επίσης ο πόνος κρατάει δευτερόλεπτα. Κι απ’όσο γνωρίζω δεν είναι για όλες το ίδιο. Μην το αμελήσετε από το φόβο ειναι κρίμα

Origami Lover
Origami Lover
4 χρόνια πριν

Να πω εδώ πως υπάρχουν εξετάσεις που γίνονται σε άντρες και γυναίκες ανεξαιρέτως είναι εξαιρετικά επώδυνες και δύσκολες και δεν υπάρχουν ούτε πρόκειται να υπάρξουν εναλλακτικές λιγότερο επώδυνες γιατί είναι τέτοια η φύση της εξέτασης και ο τρόπος απεικόνησης. ΠΧ Γαστροσκόπηση/βρογχοσκόπηση/κολονοσκόπηση/Βιοψίες εσωτερικών οργάνων/ αρτηριακός ελεγχος/κλπ. Δεν τις κάνουν με σκοπό να μας βασανίσουν αλλά να προλάβουν τα χειρότερα. Γι αυτό και οι τακτικές μαστογραφίες (και τεστ παπ μην το ξεχναμε αυτό)

daria
daria
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Αυτό ήθελα να γράψω και εγώ και με πρόλαβες.

sapila
sapila
4 χρόνια πριν

Εντάξει, ας μην πανικοβάλλονται όσες δεν έχουν κάνει ακόμη. Δεν πονάνε όλες τόσο πολύ. Οκ δεν είναι ευχάριστο αλλά υποφερτό. Και κρατάει λίγο.

Να γελάς και να κλαίς
Να γελάς και να κλαίς
4 χρόνια πριν

Κάνω καθε χρόνο για ένα ιναδένωμα μεγαλούτσικο που παρακολουθώ. Λόγω εμπειρίας χρόνων οσο πιό “καινούριας” τεχνολογίας και ευαίσθητο είναι το μηχάνημα τόσο λιγότερο “πατικώνεσαι” και πονας.
Αλλά όπως είπαν και παραπάνω διαρκεί ελάχιστα και σώζει ζωές! Και το λέω γιατί έχασα την κολλητή μου απο καρκίνο μαστού και πρόλαβα τον πατέρα μου που έκανε μαστεκτομή. ΝΑΙ!!! Κινδυνεύουν και άντρες!

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν

Ισχύει αυτό για τα μηχανήματα.
Έχω μικρούς και πυκνούς μαστούς που δημιουργούν κύστες και ιναδενώματα. Την πρώτη φορά που έκανα και πόνεσα και ταλαιπωρήθηκα πολύ. Τις δύο επόμενες, σε άλλο κέντρο και καινούριο μηχάνημα, δεν πόνεσα καθόλου. Το πατίκωμα διαρκεί 1-2 δευτερόλεπτα σε κάθε λήψη και ο πόνος το ίδιο.

Να πω, επίσης, πως η μαστογραφία πρέπει πάντα να συνοδεύεται και από υπέρηχο, ειδικά σε πυκνούς μαστούς.

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν

Είχα πάει ξέροντας ότι θα πονέσω, από παλιότερη αναφορά εδώ ότι πονάει φρικτά και το είχα πάρει απόφαση κι αυτό, όπως και τόσα άλλα. Και δεν κατάλαβα τίποτα, αντιθέτως νόμιζα ότι απλά καθυστερεί βασανιστικά να έρθει ο πόνος και να τελειώνουμε. Φίλες και συγγενείς έχουν διαφορετικές εμπειρίες σε ίδια στήθη οπότε δεν έχω ιδέα ποιες πονάμε και ποιες όχι. Η γιατρός μου είπε απλά κι ευγενικά ότι δεν πονάνε όλες οι γυναίκες και όταν τη ρώτησα αν παίζει ρόλο που εκείνη είναι γυναίκα, μου είπε ότι δε νομίζει αλλά αν το νομίζω εγώ, μπορώ όταν κλείνω ραντεβού να δηλώνω ότι… Διαβάστε περισσότερα »

Asteraki
Asteraki
4 χρόνια πριν

Ναι πονάει αρκετά ειδικά αν έχει πυκνό μαστό. Παρόλα αυτά αν σκεφτείς από πόση ταλαιπωρία μπορεί να σε γλυτώσει αξίζει τον πόνο ! Να σκέφτεσαι μόνο ότι αυτή η πίεση είναι για να ανιχνευθει αυτό το μικτό απειροελάχιστο – χιλιοστά – πραγματακι που όταν μικρό είναι κ οασιμω πια! Θα μπορούσε το site να κάνει κ ένα αφιέρωμα σε αυτά τα θέματα .

Origami Lover
Origami Lover
4 χρόνια πριν

Καλε, κι εγώ κάνω κάθε χρόνο και δεν μπορώ να πω ότι πονάει ή ότι γίνεται το στηθος τηγανίτα. Και έχω και κιλά (αρκετα). Δεκα δευτερόλεπτα το κάθε στήθος είναι.

Holly Golightly
Holly Golightly
4 χρόνια πριν

Εμμμμ,εγώ δε θυμάμαι τόσο τον πόνο, όσο τη μαύρη ταλαιπώρια:”Στρίψε, σήκωσε λίγο το χέρι,κοίτα δεξιά, έλα μπροστά” κλπ κλπ…λες και είσαι σφηνοτουβλάκι!
Ωστόσο ΠΡΕΠΕΙ να αναφέρω τη φοβερή συζήτηση που είχα με την εκπαιδευόμενη που μου πήρε το ιστορικό:
-Ποτέ ήταν η τελευταία σας περίοδος;
-Σήμερα
-Υπάρχει ενδεχόμενο εγκυμοσύνης; Της απαντάω κανένα και συνεχίζει:είστε στο πρώτο 10ήμερο του κύκλου σας;δεν απάντησα και ο γιατρός που την επέβλεπε γέλαγε

Origami Lover
Origami Lover
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Holly Golightly

Εγώ φέτος μπήκα για καλά στην εμμηνόπαυση και με ρωτάει “σε ποια μέρα του κύκλου είσαστε ” και απαντάω “διακόσια σαράντα “

Dr. Arisa
Dr. Arisa
4 χρόνια πριν

Ας κοιμηθούμε ήσυχα στον καναπέ βλέποντας Καρντασιανς και μπορεί κάποια στιγμή μια Επιστημόνισα να βρει τη λύση για όλες μας…

demonoula
demonoula
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dr. Arisa

Ή ας κάτσουμε να ειρωνευόμαστε από την οθόνη του υπολογιστή μας γιατί με αυτό τον τρόπο όντως βρίσκουμε λύση…

Μανδάμ Φρου Φρου
Μανδάμ Φρου Φρου
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dr. Arisa

Αυτό τώρα τί σημαίνει ακριβώς; Μιλάτε ως γιατρός; Και μάλιστα ειρωνεύεστε και τσουβαλιάζετε; Και τέλος πάντων, αν δε βρει τη λύση μια/ ένας γιατρός, ποιος θα τη βρει; Ο λογιστής, ο μηχανικός, ο περιπτεράς;

mm
mm
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dr. Arisa

Δεν ξέρω για εσάς Dr αλλά για εμένα ο «ύπνος στον καναπέ» είναι συνδεμένος με ανθρώπους που έχουν κουραστεί τόσο κατά την διάρκεια της ημέρας, ώστε δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους ως το κρεβάτι.