in

Αγαπητή «Α, μπα»: Μαλώνουμε και είναι σαν να μην απευθύνεται σε μένα αλλά στην πρώην του

Σκέφτομαι την σχέση τους και μου γυρνάει το μυαλό

Καμιά φορά που σκέφτομαι την πρώην του συζύγου μου μου γυρνάει το μυαλό ανάποδα και θέλω να ξεσπάσω τα νεύρα μου σε αυτόν… Ξέρω δεν είναι και το πιο νορμάλ πράγμα του κόσμου απλά ήθελα να δω από κυρίως από σχόλια ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

9543becdb8a729f0154e19e67a3f6406

καμια φορα που σκέφτομαι την πρωην του συζύγου μου μου γυρνάει το μυαλο αναποδα και θελω να ξεσπασω τα νευρα μου σε αυτον…ξερω δεν ειναι και το πιο νορμαλ πραγμα του κοσμου απλα ηθελα να δω απο κυριως απο σχολια αν το παθαινουν και αλλοι αυτο. να σημειωσω οτι ηταν μαζι σε μια on and off κατασταση για 10 περιπου χρονια και λιγα τελευταια συζουσαν προφανως με πολλα αλυτα ζητηματα τα οποια και οδηγησαν σε χωρισμο που ομως εγω πιστευω οτι εχουν αφησει πολλα καταλοιπα στον συζυγο και γι ‘αυτο θυμωνω και εκνευριζομαι πιο πολυ οπως προειπα. δεν μου εχει μλησειι ποτε για το πως ηταν στην σχεση τους αλλα καταλαβαινω οτι πρεπει να τον ειρωνευοταν αρκετα και να του εβγαζε επιθετικοτητα γιατι και τωρα ακομα πολλες φορες απο τις αντιδρασεις του οταν μαλωνουμε καταλαβαινω οτι ειναι σαν να μην απευθυνεται σε μενα αλλα σε εκεινη….μακαρι οταν τελειωνε μια σχεση να τελειωναν και ολα τα στραβα που υιοθετησαμε μεσω της σχεσης αλλα αυτο μαλλον θελει πολυ δουλεια και βοηθεια ισως απο ειδικο για να γινει…και πολλοι δεν το κανουν…τελως παντων…ηθελα να το βγαλω απο μεσα μου μιας και το να το συζητησω μαζι του εχει καταληξει πολλες φορες σε καταστροφη

– τσιτα νευρα

Δεν φταίει η πρώην του για τα προβλήματα που έχει τώρα. Δεν τον διαμόρφωσε η πρώην του. Δεν είναι η μαμά του. Ακόμα και μαμά του να ήταν, πάλι δεν θα έφταιγε αυτή. Μιλάμε για ενήλικα. Είχε τα προβλήματα που είχε μαζί της επειδή ήταν (είναι;) αυτός που είναι, και συντηρούσε αυτή την προβληματική ή όχι σχέση επειδή έτσι ήξερε (ξέρει;) να λειτουργεί μέσα σε μια σχέση. Όταν μαλώνετε πράγματι δεν απευθύνεται ακριβώς σε σένα, αλλά ούτε σε εκείνη. Αναπαράγει την συμπεριφορά που ξέρει να αναπαράγει σε κατάσταση θυμού και αντιπαράθεσης. Αυτά έχουν δημιουργηθεί πολύ πριν γνωρίσει την πρώην. Είναι μεγάλος ο πειρασμός να κατηγορήσεις άλλον άνθρωπο για αυτό που είναι ο άντρας σου, αλλά ξέρεις γιατί το κάνεις; Για να μην αναλάβεις την δική σου ευθύνη. Γιατί αν παραδεχτείς ότι «έτσι είναι αυτός», τότε η επόμενη ερώτηση είναι «τότε τι κάνεις εσύ μαζί του». Όσο επιμένεις ότι φταίει κάποιος άλλος, μπορείς να συνεχίζεις το ανάθεμα κατά κάποιου άλλου και να εύχεσαι να μην υπήρχε.

Αν πιστεύεις ότι ο άντρας σου θέλει βοήθεια ειδικού, αυτό είναι το πρόβλημα που έχεις, και όχι η πρώην του. Επικεντρώσου εκεί.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

9 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
miakotara
miakotara
4 χρόνια πριν

Είναι αδικαιολόγητο να κατηγορείς την πρώην για τη συμπεριφορά του άντρα σου, δε χρειάζεται να στο πω εγώ.
Θεωρείς ότι τη στιγμή που σου μιλάει άσχημα, μιλάει στην πρώην για να πεισεις στον εαυτό σου ότι δεν έχει κάτι μαζί σου, αλλά με την πρώην.
Έζησα περίπου 2 χρόνια με έναν άνθρωπο που μου έβγαζε τον χειρότερο εαυτό μου. Ήμουν θεριό ανήμερο, νευρική, ειρωνική, ανήσυχη. Δε με αναγνώριζα. Σύντομα γνώρισα τον τωρινό μου σύντροφο και δεν έχω υψώσει τη φωνή μου, γιατί μου συμπεριφέρεται άψογα.

Οι πρώην δε μας διαμορφώνουν τον χαρακτήρα.

Έξοχα, στον κήπο φίλοι μου!
Έξοχα, στον κήπο φίλοι μου!
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  miakotara

ακριβώς αυτό ήθελα να σχολιάσω κι εγώ.
1 χρόνο εγώ με τον ακατανόμαστο που μου εβγαλε την πίστη ανάποδα. αυτό δε σημαίνει ότι η συμπεριφορά μου στην επόμενη σχεση ήταν αντίστοιχη με την προηγούμενη.

Τρελή επιστήμονας
Τρελή επιστήμονας
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  miakotara

Παρόμοια κι εγώ, 1 χρόνο ήμουν μέσα στα νεύρα, ειρωνική και κακιά, απλά έγινα κακός άνθρωπος. Κατέληξα με κρίσεις πανικού και ηρεμιστικά και δεν μπορούσα να καταλάβω τι μου φταίει. Από τότε που χώρισα και ηρέμησα έχω μετανιώσει τόσο πολύ για τη συμπεριφορά μου και πραγματικά νιώθω χάλια όποτε τα σκέφτομαι. Πως δε με παράτησαν οι φίλοι μου δεν ξέρω αλήθεια. Και πλέον μετά από αυτήν την κατάσταση έχω κλειστεί τόσο πολύ και ούτε να ακόυσω για ραντεβού, πόσο μάλλον σχέση.

Po the Panda
Po the Panda
4 χρόνια πριν

Κάτι μου λέει οτι αν έστελνε ερώτηση η πρώην η ιστορία θα ήταν τελείως διαφορετική… Δεν φαντάζεσαι πόσοι άνθρωποι διαστρεβλώνουν τα γεγονότα σε οτι έχει να κάνει με τις προηγούμενες σχέσεις τους. Και όχι, δεν φταίει η πρώην αν ο άντρας σου έχει προβληματικά σημεία στο χαρακτήρα του. Αν ήταν έτσι, όσες/οι έχουμε βιώσει κακοποίηση θα έπρεπε να συμπεριφερόμαστε μόνιμα σαν βόμβες έτοιμες να σκάσουν. Και προφανώς, δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν

Ό,τι και να μας κάναν οι άλλοι, μετά από κάποια ηλικία παύουν να ισχύουν τα άλλοθι γιατί έχουμε χρέος πρώτα στον εαυτό μας να τα διορθώσουμε. Το περιβάλλον μας δεν μπορούμε να το ελέγξουμε πάντα, μπορούμε να ελέγξουμε το πόσο επηρεάζει εμάς και τις σχέσεις μας.

Μίλτος Παπάρας
Μίλτος Παπάρας
4 χρόνια πριν

Eμενα μου βγάζει διαφήμιση για ρούχα και τη βλέπω και σκέφτομαι “κακομοίρηδες, νομίζουν ότι θα ψωνίσω, όχι βέβαια, έτσι κοιτάω, εθιμοτυπικως”.

Evil
Evil
4 χρόνια πριν

Sure.. Ο όρος εθελοτυφλώ σε όλο του το μεγαλείο.

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν

Εγώ μέχρι στιγμής δεν έχω δει πουθενά αυτήν την διαφήμιση. Δεν νομίζω ότι είναι λόγω Α,μπα. Μήπως χρησιμοποιεί τον λογαριασμό σου στον Google και κάποιο άλλο άτομο;

Leftmind
Leftmind
4 χρόνια πριν

Λες για τον ειδικό ότι πρέπει να πάει ο σύζυγος και δεν αναφέρεις αν εσύ πηγαίνεις, αλλά από τα λεγόμενα σου πιστεύω χρειάζεται σε σένα. Γιατί ζεις με το φάντασμα της πρώην; Αυτός σου το δημιουργεί ή εσύ έχεις θέμα, έτσι απλά επειδή είναι πρώην; Γιατί λες ότι υποθέτεις ότι έτσι ήταν όταν τσακωνοταν με την πρώην και ότι δεν ξέρεις τι σχέση είχαν, και υποθέτεις ότι τον ειρωνευόταν κιολας. Άρα δεν σου έχει πει τίποτα, όλα είναι υποθέσεις. Μπορεί να μην του αρέσει η ειρωνεία, άσχετα από πρώην. Στη θέση σου θα καθόμουν να σκεφτώ αν αυτός ο άνθρωπος… Διαβάστε περισσότερα »