in

Αγαπητή «Α, μπα»: Γιατί πρέπει να πιεστώ εγώ ώστε να μην δυσαρεστηθούν οι άλλοι;

Όταν έχουμε κανονίσει κάτι δεν γίνεται να πηγαίνει πίσω όλο το πρόγραμμα των υπολοίπων επειδή απλά δεν τηρήσαν το δικό τους

Κανόνισα με δύο φίλες να πάμε ένα τετραήμερο ταξίδι σε μια κοντινή πόλη. Όταν λοιπόν έφτασε η ώρα να συζητήσουμε για την ώρα της επιστροφής άρχισαν να λένε να γυρίσουμε νωρίς γιατί έχουνε διάβασμα για την εξεταστική ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

8a2b95aa826d5c5cf63ee876ca2d0767

Κανόνισα με δύο φίλες να πάμε ένα τετραήμερο ταξίδι σε μια κοντινή πόλη. Όταν λοιπόν έφτασε η ώρα να συζητήσουμε για την ώρα της επιστροφής άρχισαν να λένε να γυρίσουμε νωρίς γιατί έχουνε διάβασμα για την εξεταστική. Όμως βρε Αμπα μου σχεδιάζαμε πάρα πολύ καιρό το ταξίδι αυτό και θεωρητικά η καθεμία έπρεπε να οργανώσει το πρόγραμμα της. Αντίθετα και οι δύο έκαναν αλλά πράγματα εκτός από το να διαβάσουν, όπως για παράδειγμα να ξοδέψουν όλη την μέρα με τα αγόρια τους. Βέβαια δεν μπορώ εγώ να κρίνω πως θα περάσουν την ημέρα τους αλλά όταν έχουμε κανονίσει κάτι δεν γίνεται να πηγαίνει πίσω όλο το πρόγραμμα των υπολοίπων επειδή απλά δεν τηρήσαν το δικό τους. Εγώ για παράδειγμα ακύρωσα και εξόδους και ξενύχτησα για να διαβάσω και με το αγόρι μου βρέθηκα αλλά για λίγο για να μπορέσουμε να ευχαριστηθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο το ταξίδι και να μην μείνω πίσω στις υποχρεώσεις μου. Και με ενοχλεί όταν οι άλλοι δεν σκέφτονται έτσι, γιατί δεδομένου ότι το ταξίδι διαρκεί 3,5 ώρες δεν γίνεται να χάσουμε την μισή μέρα αν φύγουμε νωρίς άσε που έχουμε ξοδέψει τόσα χρήματα για στο πήγαινε-έλα. Ενοχλήθηκα πολύ γιατί εγώ αναγκαστικά να πιέσω τον εαυτό μου για να μπορέσω να μην δημιουργήσω πρόβλημα στους άλλους. Γενικά έχουν συμβεί πολλές φορές παρόμοια περιστατικά αλλά λιγότερο σημαντικά από αυτό. Δεν ξέρω αν είμαι εγώ υπερβολική ή αν με κούρασε το γεγονός αυτό. Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο, θα περιμένω την απάντηση σου. Σε ευχαριστώ

-Δανάη

Αχ, θα γυρνούσαν νωρίς από το ταξίδι για να διαβάσουν, τα γλυκούλια. Φυσικά ούτε αυτό έκαναν, ούτε την τελευταία μέρα ευχαριστήθηκαν. Δεν φαντάζεσαι πόσος κόσμος κάνει τα αδύνατα δυνατά για να έχει τύψεις όταν διασκεδάζει, πόσοι δεν μπορούν να χαλαρώσουν, πόσοι έχουν ενοχές για την κακή διαχείριση του χρόνου τους, που προσπαθούν να αναπληρώσουν με ακόμα χειρότερη διαχείριση. Αυτό που έκανες εσύ λέγεται πειθαρχία, και είναι από τις πιο σπάνιες αρετές. Δεν είσαι υπερβολική, υπερβολικό είναι να περιμένεις από ανθρώπους να κάνουν κάτι άλλο από αυτό που κάνουν συνήθως.

Αν δεν μπορείς να βρεις ανθρώπους που είναι όπως εσύ σε αυτό το θέμα, στα ταξίδια ειδικά πρέπει να μάθεις να είσαι όσο πιο αυτόνομη γίνεται. Θέλουν οι άλλοι να γυρίσουν νωρίς «για να διαβάσουν;» Εσύ μη γυρνάς. Πάρε άλλο δρομολόγιο. Μην πιέζεσαι, δεν δημιουργείς πρόβλημα αν κάνεις το δικό σου πρόγραμμα – εντός ορίων φυσικά. Για την ώρα επιστροφής δεν χρειαζόταν να ξεβολευτεί κανείς. Και αν η απάντηση είναι ότι θα γυρνούσατε με αυτοκίνητο, η ανταπάντηση ότι θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία (και μερικές φορές, επιπλέον έξοδα. Αλλά είναι απολαυστική).

Θα δεις που κάποιες φορές η λογική (εσύ) θα παρασέρνει τους άλλους με το μέρος σου. Μη νομίζεις ότι ήθελαν να διαβάσουν. Ήθελαν να πιστεύουν ότι είχαν την πρόθεση να διαβάσουν. Αν κάποιος το πάρει πάνω του και αφαιρέσει τη δυνατότητα, ευχαρίστως θα ακολουθήσουν.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

13 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
fantasmataki
fantasmataki
4 χρόνια πριν

Ερασιτέχνες… Εγώ θα είχα κάνει προγραμματάρα για το διάβασμα, δεν θα την τηρούσα, αλλά δεν θα άλλαζα τίποτα στο ταξίδι γιατί μωρέ γαϊδουριά, δεν θα χαλάσω εγώ την παρέα. Στην επιστροφή θα έκανα καινούρια προγραμματάρα αλλά…ωχ τι είναι αυτό; Πεταλούδα στο μπαλκόνι; (τηλέφωνο στην άλλη άκρη της χώρας: Μαμά μια πεταλούδα στο μπαλκόνι!!)

Τρελή επιστήμονας
Τρελή επιστήμονας
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  fantasmataki

Χαχαχαχα! Και μην ξεχνάμε ό,τι δουλειά δεν έχει γίνει τον τελευταίο χρόνο θα γίνει τώρα! Μέχρι και κουρτίνες θα πλύνω αν χρειαστεί!

fantasmataki
fantasmataki
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Τρελή επιστήμονας

Εννοείται! Όπως η συγκάτοικος της cloud on toast. Γιατί ποιός μπορεί να διαβάσει όταν ο κήπος είναι άνω κάτω;

Cloud on Toast
Cloud on Toast
4 χρόνια πριν

Είχαμε κανονίσει με τις συγκάτοικους μου ταξίδι στη Βαρκελώνη. Πάμε αεροδρόμιο και χάνουμε το αεροπλάνο. Μας δίνουν πτήση σε μερικές ώρες και η μία φίλη παθαίνει κρίση ότι έχει πολύ διάβασμα και θα τα καταφέρει μόνο αν γυρίσει πίσω και δεν ταξιδέψει. Όλες μας ειμασταν στην ίδια φάση. Δεν θα έχανε η Βενετια βελόνι αν δεν διαβάζαμε για το διδακτορικό μας για ένα σαββατοκύριακο. Περιττό να πούμε ότι πήγαμε περάσαμε τέλεια γυρίσαμε και αυτή αντί να διαβάζει καθάρισε όλο το σπίτι και τον κήπο. Όλοι κερδισμένοι βγήκαμε στο τέλος.

Neverlander
Neverlander
4 χρόνια πριν

Γαμώτο, απ’τον τίτλο και μόνο πωρώθηκα ότι είχε στείλει η Κικίτσα να βρίσει τις φίλες που πιέζουν για Κρήτη ενώ ξέρουν ότι την πιάνει ναυτία, αλλά…😋😋

Αγαπητή φίλη, έχει δίκιο η Λένα, αυτά παίζουν συνέχεια στις παρέες και για να μην κακοκαρδίζεσαι, όντως μία είναι η λύση: ανεξάρτητα μεταφορικά. Έτσι ούτε θα αστυνομεύεις ούτε θα καταπιέζεσαι. Εν προκειμένω, θα καθόσουν να φχαριστηθείς το μπανάκι σου έστω κ μόνη σου με καφεδούμπα κ βιβλιάρα πχ κ θα γύριζες χαλαρή αργότερα.

bella ciao
bella ciao
4 χρόνια πριν

Συγγνωμη,είσαι φοιτήτρια, δηλαδή στα 20 και έχεις τόση οργάνωση, λογική και αίσθηση του καθήκοντος; Νιωθω οτι θελω να βαλω τα κλάματα!! Μπράβο σου μπράβο σου μπράβο σου!! Εγω στην ηλικία σου θεωρούσα σημαδι ωριμότητας οτι δεν.μπερδευα στην εξεταστική τις ωρες των μαθημάτων!!!χαχαχα! Και χθες ειπα θα πειθαρχησω και δε θα φαω τα πάντα και καπου τα μεσάνυχτα εξαφανιστηκε ενα παγωτό! Αχ.. ειναι τεράστιο προσόν αυτό που έχεις και θα σε βοηθήσει πάρα πολύ στη ζωη σου!

Louk Ritia
Louk Ritia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  bella ciao

Χαχαχα παιδιά αναλαμβάνω εγώ να φέρω παγωτά, ο άντρας μου δουλεύει σε μεγάλη γνωστή εταιρεία παγωτού. Τις προάλλες άνοιξα την κατάψυξη και μου επιτέθηκε μια κούτα kinder Bueno παγωτά.

Άννα Κόκορη
Άννα Κόκορη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

Θέλω να με υιοθετήσετε!

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν

Τώρα θίγεις ένα θέμα.. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν τον οποιοδήποτε χρόνο έξω από τη σχέση τους, ως έξτρα χρόνο, δανεικό. Είτε είναι διάβασμα, είτε ταξίδια, όλα πρέπει να είναι μετρημένα στο ζύγι ώστε να βγαίνουν όσο το δυνατόν λιγότερα. Μια εβδομάδα με τον φίλο σου στο νησί; Τριήμερο μέ τα μεταφορικά με τους φίλους. Πεντάστερο ξενοδοχείο με τη σχέση; Σκηνή με τους φίλους ή δωμάτια. Αεροπλάνο με τη σχέση; Κτελ με τους φίλους. Εκτός από σπάνιες περιπτώσεις ανθρώπων κι αυτό άντε μέχρι τα 30, οι πιο πολλοί θεωρούν ότι το τριήμερο με φίλους είναι ήδη οριακό. Εσύ ήθελες 4 ολοκληρες μέρες.… Διαβάστε περισσότερα »

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν

Μια άλλη λύση είναι να κάνετε εξ αρχής ένα πλάνο του ταξιδιού, μια συμφωνία με τις φίλες αφού ξέρεις και ποια είναι τα κουσούρια τους. Παιδιά, θα φύγουμε την τάδε ώρα νωρίς το πρωί για να μη χάσουμε τα μέσα, όποιος δεν είναι έτοιμος στις 9 για αναχώρηση έρχεται μόνος του. Ομοίως συμφωνείτε την ώρα αναχώρησης από τον τόπο διακοπών γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Κάποιοι άνθρωποι θέλουν βούρδουλα ή τη μαμά τους να τους οργανώνει όπως τότε στο σχολείο. Θα διαπιστώσεις πολλές φορές στη ζωή σου ότι η αυτονομία, όπως λέει η Λένα, είναι μεγάλο αγαθό.… Διαβάστε περισσότερα »

Petit blaireau
Petit blaireau
4 χρόνια πριν

Προσωπικά επειδή είμαι από αυτούς που κάνουν κακή διαχείριση του χρόνου τους κυρίως στο διάβασμα έχει τύχει πολλές φορές να ξενυχτήσω μετά από ταξίδια/ εξόδους προκειμένου να μην χαλάσω το πρόγραμμα των άλλων. Γιατί στο κάτω κάτω δικό μου πρόβλημα είναι που δε στρώθηκα τις προηγούμενες μέρες.
Επειδή όμως δεν έβλεπα να συμβαίνει το αντίστροφο έπαψα κι εγώ να κάνω τόσες υποχωρήσεις. Έτσι βλέπεις ποιοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν μερικές υποχωρήσεις για να σε δουν ή να κάνουν πράγματα μαζί σου και ποιοί σε έχουν απόλυτα δεδομένο-η.

user
user
4 χρόνια πριν

Κι αυτή η ερώτηση δεν έχει ξανανεβει? Θυμαμαι ποσο μου εκανε εντυπωση η στάση της κοπέλας, ακολουθω την τακτική των φίλων δυστυχώς, εχετε προβλήματα και σεις οι superhumans!

Eva
Eva
4 χρόνια πριν

Αυτό, πάντα να έχεις εναλλακτική για σένα. Είχα μια φίλη (έτσι θα την πω, γιατί τελικά δεν ηταν) που με έστηνε συστηματικά στα ραντεβού, περιττό να πω ότι ούτε έμπαινε στον κόπο να με ενημερώσει ότι θα αργήσει λίγο η και δεν θα έρθει. Την πρώτη φορά περίμενα, σα μακακας.. την επόμενη όμως είχα πάντα back up plan και είτε πήγαινα για ψώνια, για φαΐ….μόνη μου… στο τέλος βέβαια έπαψα να ασχολούμαι. Δεν κατάλαβε ποτέ τον λόγο… ότι έχω πειθαρχία και υπολογίζω τους ανθρώπους! Εξάλλου είναι έννοιες άγνωστες και για τις φίλες σου. Πάντα να κάνεις αυτό που θέλεις, μια… Διαβάστε περισσότερα »