in

Έγινα δυσάρεστη: Ο ταξιτζής

Είχα αργήσει για τη δουλειά και πήρα ταξί από την πλατεία της γειτονιάς όπου μαζεύονται όλοι οι ταξιτζήδες της περιοχής. Ο οδηγός κατευθείαν ενικό φυσικά και υφάκι (27 έτων είμαι, δεν ξέρω αν το δικαιολογεί έτσι στο μυαλό του) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

37cee8e936b5e387277f1fce76d7ef69

Είχα αργήσει για τη δουλειά και πήρα ταξί από την πλατεία της γειτονιάς όπου μαζεύονται όλοι οι ταξιτζήδες της περιοχής. Ο οδηγός κατευθείαν ενικό φυσικά και υφάκι (27 έτων είμαι, δεν ξέρω αν το δικαιολογεί έτσι στο μυαλό του). Λέω διεύθυνση, ξεκινάμε, ταξίμετρο κλειστό .

Εγώ: Ταξίμετρο θα βάλετε;

Αυτός: Δεν ξέρεις πόσο έχει η διαδρομή; Τόσες φορές σε έχω πάει!

Εγώ (τα χω χάσει λίγο μπροστά σε τόσο θράσος αλλά μένω ήρεμη): Κάποιες φορές είναι 3,5€ κάποιες πάει 4,5€.

Αυτός: Εγώ πάντα 4€ σου παίρνω. Και δεν το ανάβει .

Βράζω στο ζουμί μου και δεν μιλάω, σκέφτομαι πως είναι της γειτονιάς, ξέρει που μένω, που δουλεύω, μπορεί να έχω συνέπειες, μπορεί να ναι τρελός. Στέλνω απευθείας μήνυμα να πω τι γίνεται στο σύντροφο μου (φανατικός Αμπαϊστής), μου λέει “πρέπει να γίνεις δυσάρεστη αλλιώς θα συνεχίζει να το κάνει κλπ”

Παίρνω το απαραίτητο θάρρος αλλά ακόμα δεν μιλάω, για να γλιτώσω τη σύγκρουση. Χάνει τη στροφή μου, του το λέω, μου απαντάει απηυδισμένος ότι έπρεπε να του πω που στρίβουμε. Και εκεί αρχίζω.

Εγώ: Μα εσείς δεν είπατε πως με έχετε πάει τόσες φορές; (πάει να πει κάτι, ανεβάζω φωνή) Η συμπεριφορά σας είναι απαράδεκτη . Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μου μιλάτε ούτε στον ενικό, ούτε με αυτό το ύφος .

Αυτός (μαζεμένος και με πολύ ήπια φωνή ξαφνικά): Αν σου μίλησα άσχημα, συγγνώμη..

Εγώ (οριακά φωνάζοντας): Αν! Μου μιλήσατε φυσικά! Και όσο για το ταξίμετρο, είστε υποχρεωμένος να το χρησιμοποιείτε από το νόμο και κάποια στιγμή κάποιος θα σας αναφέρει, αν όχι εγώ .

Του δίνω τα λεφτά, δεν λέει λέξη, και βγαίνω γιατί δεν ήθελα να είμαι στιγμή εκεί μέσα. Λυπάμαι που δεν τον ανέφερα μόνο. Αλλά έτρεμα από τα νεύρα μου και από ένα συνδυασμό άγριας χαράς που μίλησα και φόβου καθώς ποτέ δεν ξέρεις τι συνέπειες μπορεί να έχεις.

Έκανα κάτι όμως. Μικρό ίσως , αλλά δύσκολο για μένα

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

7 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
trapezokathismata
trapezokathismata
4 χρόνια πριν

Α ο ενικος ειναι φοβερος. Εστειλα μηνυμα στο φβ σε μεγαλη ναυτιλιακη εταιρεια και οι απαντησεις ηταν «θα κλεισεις το εισιτηριο σου ετσι κι ετσι», «να σε ενημερωσω οτι η οικονομικη θεση κοστιζει τοσο», «μπες στο σαιτ μας να δεις το ταδε». Λες και πηγα στον Μητσαρα τον ταξιδιωτικο πρακτορα της γειτονιας μου ξερω γω. Οταν τους το επισημανα ως feedback εξεπλαγησαν και ειπαν οτι θεωρουν αυτη τη γλωσσα «πιο φιλικη». Ναι αν ειμαστε φιλαρακια και εξω για καφε, μπορει. Οταν μιλαω με εξυπηρετηση πελατων, οχι. Και ειδικα εφοσον εγω (ο πελατης) τους απευθυνομουν στον πληθυντικο, επρεπε να τους κοψει… Διαβάστε περισσότερα »

Elenoul
Elenoul
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  trapezokathismata

Α, να’γειάσει το στόμα σου!!!

emy memy
emy memy
4 χρόνια πριν

Συγχαρητήρια, την επόμενη φορά αν δεν ανάψει ταξίμετρο όταν ξεκινήσει, θα ξέρεις τι να κάνεις κ θα το κάνεις με ακόμα μεγαλύτερη χαρά. Μη σου πώ θα παρακαλάς να μην έχει ανάψει το ταξίμετρο για να βγάλεις το άχτι απο την ΣμΗ (Συναναστροφή με Ηλίθιους) της ημέρας.

Thereisalwayshope11
Thereisalwayshope11
4 χρόνια πριν

Μπράβο σε σένα αλλά και ένα μπράβο στο σύντροφό σου! Τέτοιους συμμάχους χρειαζόμαστε!

seb
seb
4 χρόνια πριν

Κακώς, κάκιστα έκανες που τον πλήρωσες….και ακόμα χειρότερα που συγχίστηκες..την επόμενη φορά..ένα απλό και επιτακτικό ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΜΕΤΡΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΈΡΩ με το ανάλογο υφος.Μη δίνεις σε κανένα ηλίθιο τη χαρά να επηρεάζει τα συναισθήματα σου..

blu
blu
4 χρόνια πριν

μου έχει τύχει ταξιτζής με ταξίμετρο ψηφιακό σε οθόνη δεν το πηρα χαμπάρι ότι δεν ήταν κανονικό, του ζήτησα απόδειξη και μου έβαλε τις φωνές που δεν το είπα από την αρχή να ανοίξει το αληθινό ταξίμετρο!!! Ποιος ξέρει τι με χρέωσε φοβήθηκα και δεν είπα κουβέντα… Χίλια μπράβο!

Karamouza
Karamouza
4 χρόνια πριν

Πολυ καλα του τα ειπες!