in

Αγαπητή «Α, μπα»: Της είπε ότι δεν θα της πάρει σοκολάτα γιατί παχαίνει και ότι τρώει πολύ

Έκανα καλά που δεν μίλησα ή δεν είναι δουλειά μου να ανακατεύομαι;

Αγαπητή Α, μπα. Είμαι 26 και κάνω ιδιαίτερα αγγλικών. Έχω μια μαθήτρια 17 χρόνων που την έχω ήδη τρία χρόνια τώρα. Με το κορίτσι αυτό έχουμε πολύ καλή σχέση και κοντινή, με εμπιστεύεται και μοιράζεται τις ανησυχίες της ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

e8a1a667b6fe1ad1aa76c39e36053122

Αγαπητή Α, μπα. Είμαι 26 και κάνω ιδιαίτερα αγγλικών. Έχω μια μαθήτρια 17 χρόνων που την έχω ήδη τρία χρόνια τώρα. Με το κορίτσι αυτό έχουμε πολύ καλή σχέση και κοντινή, με εμπιστεύεται και μοιράζεται τις ανησυχίες της. Κάποια στιγμή μου είχε πει πως το αγόρι της την πιέζει να του κάνει στοματικό και εκείνη δεν είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο, ενώ νιώθει έτοιμη για διεισδυτικό σεξ και με ρωτούσε τι να κάνει. Και της λέω να του εξηγήσει την κατάστασή της και αν ο τύπος ξενερώσει, τότε είναι παπάρας και να μην σκάει για πάρτη του. Μάλλον το λυσανε, γιατί συνέχισαν happily ever after. Μοα μέρα λοιπόν, έτυχε και συνάντησα κι εγώ το αγόρι της μαθήτρια μου, σπίτι της. Έκανα ένα διάλειμμα για να φάω και εκείνη την ώρα η κοπέλα ζήτησε από το φίλο της να πάει στο σούπερ μάρκετ απέναντι να της πάρει μια σοκολάτα. Και ο τύπος αστειευομενος και καλά γυρνάει και της λέει ότι δεν θα της πάρει σοκολάτα γιατί παχαίνει και ότι τρώει πολύ. Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Όμως δεν μίλησα. Έκανα καλά που δεν μίλησα; Ή είναι δεν είναι δουλειά μου να ανακατεύομαι;

-Αγγλικού

Πιστεύω ότι όλα τα παιδιά είναι και δικά μας παιδιά. Είμαστε υπεύθυνοι όλοι ως κοινωνία για την ανάπτυξη τους. Η συγκεκριμένη δεν θα μπορούσε να ήταν παιδί σου, αλλά εντάξει, δεν είναι τόσο κυριολεκτική η θεωρία.

Εκείνη την ώρα έκανες καλά που δεν μίλησες, γιατί απλώς θα έκανες τον έναν αμυντικό και τον άλλον επιθετικό. Δεν έχεις τέτοια σχέση μαζί τους (αν ήταν όντως παιδί σου η κοπέλα θα τον έπαιρνε και θα τον σήκωνε βέβαια). Αφού σου εμπιστεύεται τόσο προσωπικά πράγματα, νομίζω ότι είναι πολύ καλή ιδέα να την προσεγγίσεις με προσοχή για να της βάλεις έστω ψύλλους στα αυτιά ότι αυτό δεν είναι ούτε αποδεκτό, ούτε νορμάλ, ούτε αστείο, ούτε ένδειξη “νοιασίματος”, αλλά έλεγχος και απόρριψη μαζί. Αν δεν της πει κανένας τίποτα, μπορεί να το καταλάβει στα τριανταπέντε της, ποιος ξέρει.

Τελικά φοβάμαι ότι έπεσε σε παπάρα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

34 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
bella ciao
bella ciao
4 χρόνια πριν

Και εδώ το εκτός θέματος σχόλιο: Ρε παιδιά, πώς γίνεται να έχετε τόσο προσωπικές σχέσεις με τους μαθητές σας? Εγώ, εκτός του ότι κάθε χρόνο αγκομαχώ να βγάλω την ύλη, με το ζόρι λέμε μια καλησπέρα και 2 πράγματα πολύ βασικά (Κυρία, χθες πήγα σε ένα πάρτυ. Τί ωραία! πέρασες καλα? Ναι τέλεια. Μπράβο, πάμε να δούμε τί είχαμε για σήμερα), δεν ξέρω αν μετά από πολύ προσωπικές συζητήσεις, μπορεί να κρατηθεί η ισορροπία μαθητή-εκπαιδευτικού.. Δεν ξέρω, βλέπω φίλες συναδέλφους που ξέρουν μέχρι και πότε έχει γενέθλια ο γκόμενος των μαθητριών τους και αναρωτιέμαι, μήπως είμαι εγώ κάπου λάθος…

_the_queen
_the_queen
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  bella ciao

Έχω κάνει αυτό το επάγγελμα και θυμάμαι πόσο εύκολο ήταν να χαθεί η μπάλα και από εκεί που το παιδί σε βλέπει ως εκπαιδευτικό, έχει ένα σεβασμό και μία σχετική ντροπή στο να εμφανιστεί αδιάβαστο περνάς ξαφνικά στο να σε βλέπει σαν φίλη του, να σου εκμυστηρεύεται πράγματα για τα οποία αισθάνεσαι άσχημα που δε μπορείς να τα μεταφέρεις στους γονείς να ξέρουν και να μην νοιάζεται και τόσο αν στο μάθημα δεν άνοιξε βιβλίο γιατί μωρέ είσαι φίλη πλέον και θα καταλάβεις. Οπότε πιστεύω κάνεις το καλύτερο, κρατάς την απόσταση σου και παραμένεις απλά καθηγήτρια που ουσιαστικά είναι και… Διαβάστε περισσότερα »

Felis
Felis
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  bella ciao

Χωρίς να ξέρω κάτι, μιας και δεν είμαι του χώρου, αυτό που μπορώ να υποθέσω είναι ότι αυτό συμβαίνει κυρίως σε μικρές πόλεις/επαρχία; Επειδή όλοι γνωρίζονται λίγο-πολύ και υπάρχει μεγαλύτερη οικειότητα;

EleonoraTora
EleonoraTora
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  bella ciao

Αν κάνεις λάθος, τότε κάνω κι εγώ μαζί σου. Τι να πω, δεν ξέρω.

BabyDoll
BabyDoll
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  bella ciao

Bella ίσως εξαρτάται απ τον χαρακτήρα του παιδιού, την ηλικία και αν είναι ιδιαίτερο η κάνεις μάθημα σε τάξη (αν είναι πολλά παιδιά λογικό να είναι οι σχέσεις πιο τυπικές). Δεν είμαι εκπαιδευτικός αλλά όταν ήμουν στο πανεπιστήμιο έκανα ιδιαίτερα σε παιδιά. Είχα μια μαθήτρια στην δευτέρα και τρίτη γυμνασίου και είχαμε καλές αλλά αρκετά τυπικές σχέσεις, ήταν λιγάκι πιο κλειστή. Και μετά είχα κι έναν μαθητή που πήγαινε τρίτη λυκείου και μου έλεγε ανά καιρούς τα προσωπικά του. Εγώ τότε ήμουν 21 κι αυτός 17 οπότε ήμασταν ηλικιακά κοντά και ίσως ένοιωθε πιο άνετα απ ότι με μια καθηγήτρια… Διαβάστε περισσότερα »

Jelly Roll
Jelly Roll
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  bella ciao

Κοίτα, εμένα ίσως λόγο ηλικίας με πλησιάζουν πολύ τα παιδιά. Λίγο η περιέργεια της ενήλικης ζωής, λίγο που τους εμπνέω εμπιστοσύνη και σεβασμό, λίγο που τους έχω δείξει ότι ενδιαφέρομαι γι’ αυτά πέρα από το μάθημα. Νομίζω το τελευταίο είναι και το πιο σημαντικό. Αλλά χρειάζεσαι να δώσεις και χρόνο, αν τον έχεις. Αν έχεις ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά για το “Jelly, να σε ρωτήσω κάτι;” “Ό, τι θες.” ” Είναι άσχετο τελείως με το μάθημα” ” Ωραία, κράτα το και τώρα συγκεντρώσου εδώ και θα μου πεις μετά, εντάξει;” και όντως να κάτσεις να ακούσεις μετά. Μια φορά… Διαβάστε περισσότερα »

Gaea
Gaea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  bella ciao

κανένα λάθος δεν κάνεις. οι διαπροσωπικές σχέσεις εξαρτώνται από τα εμπλεκόμενα άτομα. Διδάσκω αγγλικά κ έχουν περάσει από το μαστίγιό μου αρκετά κακόμοιρα παιδάκια. Με πολλά έχουμε χαθεί, με άλλα έχουμε κρατήσει επαφές σε τέτοιο σημείο που με καλούν στα βαφτίσια των παιδιών τους. Είναι η προσωπική χημεία που έχεις με τα άλλα άτομα. Ίσως να μην βοηθάει το αντικείμενο – στο αντικείμενό μου είναι εύκολο να ανταλλάξεις απόψεις κ να λειτουργήσεις ως μέντορας κάποιου παιδιού κάνοντας παράλληλα κ μάθημα, απλά του/της λες ό,τι έχεις να πεις στα αγγλικά. Επίσης, δεν είναι απαραίτητο ο/η μαθητής/τρια να μάθουν κάτι άμεσα. Π.χ.… Διαβάστε περισσότερα »

εξωγήινη
εξωγήινη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  bella ciao

Κι όμως, εγώ έχω πολύ καλές σχέσεις με τους μαθητές μου, έχουμε viber groups, είμαστε φίλοι σε fb και instagram, γενικότερα με εμπιστεύονται και με θυμούνται κ αφού έχουν πάρει τα πτυχία τους, κρατάμε επαφές. Όπως είπε κ η Gaea είναι αλλιώς με τα Αγγλικά, έχουμε μεγαλύτερη άνεση χρόνου. Προσωπικά προτιμώ να ασχοληθώ και με διάφορα θέματα που απασχολούν τους μαθητές μου, πιστεύω ότι είναι σημαντική η θέση της δασκάλας στη ζωή των μαθητών. Κι εγώ είχα καθηγητριες που τις λάτρευα και ασχολούνταν μαζί μου και με βοήθησαν σε πάρα πολλά θέματα. Έτσι κι εγώ έχω από κοντά παιδιά κι… Διαβάστε περισσότερα »

bella ciao
bella ciao
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  εξωγήινη

Εγώ,εκτός του οτι δεν έχω ποτέ χρόνο, ειμαι και λιγο επιφυλακτική στο θεμα mentoring. Κι εμενα η φιλόλογος μου με συμπαθούσε και ηθελε να με εισαγει στον κόσμο των ενηλίκων, λέγοντας μου (με το συμπαθειο) μ@λακιες.για άντρες που θελουν να με εκμεταλλευτούν, για να μην καταντησω 30αρα ελεύθερη και λοιπές μπουρδες… Δηλαδή, πρέπει να είσαι σοβαρα ψαγμενο και up to date και γεμάτο ενσυναισθηση ατομο,για να κάνεις mentoring στους μαθητές σου.Δεν είμαστε όλοι για όλα!

Θεριό
Θεριό
4 χρόνια πριν

ΠΑΧΑΙΝΕΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ;;;

Άννα Κόκορη
Άννα Κόκορη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Θεριό

ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΙ!!!

Cycling in the rain
Cycling in the rain
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Θεριό

Όχι βρε είναι απλά ένας διατροφικός μύθος.

βλαχάκι(το)
βλαχάκι(το)
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Θεριό

μην μπαίνεις ποτέ ανάμεσα σ΄ έναν άνθρωπο και τη σοκολάτα του.
😛

βλαχάκι(το)
βλαχάκι(το)
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  βλαχάκι(το)

ε πάρε μία σοκολάτα τότε:comment image?itok=MR9GOPMC

Έξοχα, στον κήπο φίλοι μου!
Έξοχα, στον κήπο φίλοι μου!
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  βλαχάκι(το)

αν αντί για χεράκι υπήρχε WOW όπως στο fb θα το ειχα πατήσει!

maruka
maruka
4 χρόνια πριν

Μιλάτε ρε παιδιά, ΜΙΛΑΤΕ! αν δεν μιλήσει ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, τότε ποιος; μπείτε στην θέση του παιδιού αυτού και σκεφτείτε όταν γινοσασταν 20+ αν θα θέλατε κάποιος να είχε νοιαστει για εσάς και να είχε μιλήσει από καρδιάς. Μακάρι να μου είχαν μιλήσει κι εμένα… Δεν κάνετε δουλειά, κάνετε λειτουργημα. Αν δεν τα ξέρετε εσείς οι εκπαιδευτικοι που σπουδαζετε κιόλας και περιμένετε από εμάς τι να πω… Πάμε κατά διαόλου.

EleonoraTora
EleonoraTora
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  maruka

Η/ο εκπαιδευτικός δεν είναι ούτε εξομολογητές, ούτε ψυχοθεραπευτές. Άλλη είναι η δουλειά μας κι όσοι την κάνουν με τα σωστά όρια είναι οκ. Μόνο σε ακραίες περιπτώσεις όπου μπορεί να υποψιαζόμαστε ή μας επιβεβαιώνουν τα παιδιά κάποια κακοποίηση έχουμε υποχρέωση να αναμιχθούμε. Όλα τα υπόλοιπα είναι για την προσωπική κ…υλα του καθενός. Γνώμη μου.

maruka
maruka
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  EleonoraTora

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου να απαντήσεις. Δεν μίλησα για ψυχοθεραπεία σε καμία περίπτωση. Καλή συνέχεια!

EleonoraTora
EleonoraTora
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  maruka

Δεν είναι τυχαίο ό,τι γοητευόσουν από κάποιους καθηγητές σου. Επίσης, είναι καλό να νοιάζονται και να βοηθούν σε ό,τι αφορά την μαθητική σταδιοδρομία των μαθητών τους και να τους υποστηρίζουν, να τους δίνουν φτερά που πολλές φορές κόβονται από την οικογένεια. Δεν είναι όμως δουλειά του εκπαιδευτικού να συζητάει προσωπικά θέματα του μαθητή του, εκτός κι αν υπάρχει κάποια πολύ μεγάλη ανάγκη, για την οποία θα πρέπει να έχει εκπαιδευτεί πως θα την αναγνωρίσει, ακόμη κι αν δεν μιλήσει το παιδί. Ακόμη και με πτυχίο και σεμινάρια παιδαγωγικών, δυστυχώς υπάρχουν πολλοί που θα καταχραστούν αυτήν την σχέση εξουσίας του εκπαιδευτικού… Διαβάστε περισσότερα »

EleonoraTora
EleonoraTora
4 χρόνια πριν

Οκ, άκυρο το σχόλιο του κι άκυρη η στάση του, κι αν ήταν φίλη μου/κόρη μου η κοπέλα θα την συμβούλευα αναλόγως με αυτό που είπε η Λένα. Όμως: πως αφήνετε την σχέση καθηγήτριας/μαθήτριας να πάει στο “δεν γουστάρω να του παίρνω πίπες και τι να κάνω;”???????????????!!!!!! Δεν έχει γονείς ή άλλους συμβουλάτορες η κοπέλα;;; Για τα Αγγλικά σε πληρώνουν ή για συμβουλευτικές συνεδρίες;;; Εκτός κι αν κάνεις μάθημα τζάμπα, οπότε δεν υφίσταται επαγγελματική σχέση;;; Ή είσαι το πρωί ψυχοθεραπεύτρια, το βράδυ δασκάλα. Αλλιώς δεν εξηγείται με την λογική αυτό που κάνεις. Στην θέση σου θα της έλεγα πως τέτοια… Διαβάστε περισσότερα »

Mrs Dalloway
Mrs Dalloway
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  EleonoraTora

Ως καθηγήτρια δεν είναι μέσα στα καθήκοντα σου η ψυχοθεραπεία. Αν θέλεις με τον μαθητή-πελάτη να λέτε μονο για γραμματική είναι δικαίωμα σου. Αλλά, μιλώντας ως μαθήτρια, πάντα έβλεπα τους καθηγητές που συμπαθούσα σαν έμπειρους ανθρώπους που ταυτόχρονα έχουν επαφες με πολλά παιδιά (αντίθετα με τους γονείς μου) και εκτιμούσα την άποψη τους. Σκέψου, αν μπορείς να δώσεις μια συμβουλή ή βοήθεια σε κάποιον μάθητή που στη ζητάει, γιατί να μην το κάνεις; Ως άνθρωπος του περιβάλοντος του παιδιού, όχι σαν επαγγελματίας ψυχικής υγείας. Λες “Δεν έχει γονείς ή άλλους συμβουλάτορες η κοπέλα”. Σε ποιους άλλους συμβουλάτορες θα έπρεπε να… Διαβάστε περισσότερα »

Granita Lemoni
Granita Lemoni
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mrs Dalloway

Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί εκπαιδευτικοί θρέφουν τον εγωισμό τους κάνοντας τους ψυχοθεραπευτές και τους συμβούλους, χωρίς να έχουν τα απαραίτητα προσόντα. Και ακριβώς επειδή ένας καθηγητής μπορεί να φαίνεται σε ένα παιδί ως πρότυπο (χωρίς απαραίτητα να είναι) καλό είναι να προσέχει. Σαφώς και μπορεί κάποιος εκπαιδευτικός να κάνει mentoring (και πάλι νομίζω εξαρτάται την ειδικότητα, στο Παιδαγωγικό π.χ. κάναμε και συμβουλευτική και σχολική ψυχολογία κι σε ένα πρόγραμμα κοινωνικών δεξιοτήτων ή ένα ψυχοπαιδαγωγικό πρόγραμμα σαφώς χωράει και η συμβουλευτική). Από την άλλη σε άλλα πλαίσια είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Ξέρω περιπτώσεις εκπαιδευτικών που προσλήφθηκαν για να κάνουν… Διαβάστε περισσότερα »

EleonoraTora
EleonoraTora
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Granita Lemoni

Απόλυτα αυτό
“Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί εκπαιδευτικοί θρέφουν τον εγωισμό τους κάνοντας τους ψυχοθεραπευτές και τους συμβούλους, χωρίς να έχουν τα απαραίτητα προσόντα. Και ακριβώς επειδή ένας καθηγητής μπορεί να φαίνεται σε ένα παιδί ως πρότυπο (χωρίς απαραίτητα να είναι) καλό είναι να προσέχει. “

EleonoraTora
EleonoraTora
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mrs Dalloway

Γονείς, συγγενείς, φίλες/φίλοι, άνθρωποι εμπιστοσύνης. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο προστατευτικό δίχτυ υποστήριξης από το προσωπικό της περιβάλλον, ΔΕΝ είναι δουλειά του εκπαιδευτικού να παίξει τον σωτήρα. Ή μήπως ζητούσες από τους καθηγητές σου να σου πούν κι εσένα αν είναι να του κάτσεις του λεγάμενου ή όχι;;;;;;;; Ή μήπως θεωρείς τυχαίο ό,τι μπορεί να γοητεύτηκες ή να έβαζες πολύ ψηλά κάποιους από εκείνους ως “γνώστες”;;; Σχέση εξουσίας είναι, γι’αυτό κι είναι τα όρια απαραίτητα. Ξεκολλήστε, ξένες γλώσσες/μαθηματικά/κλπ. διδάσκουμε, δεν είμαστε συμβουλευτικοί ειδικοί σε τέτοια θέματα, για το τι θα κάνει η μαθήτρια στο κρεββάτι της, για τις σχέσεις της με… Διαβάστε περισσότερα »

demonoula
demonoula
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  EleonoraTora

Ενδεχομένως η γράφουσα να το έχει τραβήξει στο ένα άκρο, αλλά κι εσύ νομίζω ότι το πας στο άλλο. Ναι προφανώς δεν πας για καφέ, αλλά να λες ότι κάποιος ρουφάει ενέργεια/ζωντάνια επειδή άκουσε ένα παιδί στην εφηβεία και του έδωσε μια συμβουλή;;;
Θα ήταν προτιμότερο δλδ τη συμβουλή να τη δώσει η κολλητή της πιτσιρίκας;
Ο εκπαιδευτικός μεταφέρει ξερή γνώση και τίποτα άλλο;
Από προσωπική εμπειρία κ μόνο, οι καθηγητές/τριες που θυμάμαι με αγάπη είναι αυτοί που εκτός του μαθήματος φρόντιζαν να ασχοληθούν και λίγο με τον μαθητή. Ειδικά σε περιόδους μεγάλου άγχους (πχ εξετάσεις Proficiency).

EleonoraTora
EleonoraTora
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  demonoula

Ακριβώς. Σε σχέση με το ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ τους!!! Καθοδήγηση για την πορεία τους στα μαθήματα και τις εξετάσεις τους. Μπράβο κι εννοείται! Αλλά όχι σε προσωπικά θέματα κι όχι αντικατάσταση των κοντινών προσώπων με αλλάζονες καθηγητές που λένε “αχ, πήγα σήμερα και γέμισα ενέργεια από τα παιδάκια” σαν να είναι βαμπίρ… Έλεος πια με τον κάθε πικραμένο.

demonoula
demonoula
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  EleonoraTora

Κοίτα δεν ξέρω τι προβολές κάνεις αυτή τη στιγμή και σου βγαίνει τόση επιθετικότητα, αλλά νομίζω ήταν αρκετά ξεκάθαρο αυτό που έγραψα. Θεωρώ ότι η γράφουσα το τράβηξε στο ένα άκρο και καμία δουλειά δεν είχε να κουβεντιάζει τη σεξουαλική ζωή της μικρής εξαρχής. Επίσης θεωρώ ότι κι εσύ αυτό που λες είναι το άλλο άκρο. Ο καθηγητής δεν είναι ξερή μηχανή αναμετάδοσης δεδομένων. Χρειάζεται και το personal touch, αλλιώς θα είχαμε αντικαταστήσει τους καθηγητές με υπολογιστές.
Δεν καταλαβαίνω καθόλου αυτό που έχεις γράψει περί βαμπίρ, δεν μπορώ να κάνω τη σύνδεση.

Jelly Roll
Jelly Roll
4 χρόνια πριν

Λίγο πολύ το ίδιο σκηνικό έχω ζήσει κι εγώ με μαθήτρια. Μόνο που η καημένη ζητούσε παγωτό. Κι ήθελε δύναμη να διαβάσει φυσική που δεν της άρεσε και καθόλου. Δεν μίλησα. Την επόμενη φορά που είχαμε μάθημα και ήμασταν μόνες μας στο σπίτι έκατσα και της έκανα μια κουβέντα. Της θύμισα την κουβέντα που είχαμε όταν ακόμα πήγαινε γυμνάσιο και μου έλεγε ότι ήθελε να κάνει δίαιτα και γυμναστική ώστε μέχρι το καλοκαίρι να γίνει η κοιλιά της φλατ. Και σαν λιχούδο που είναι είχε βάλει πλερέζες. Τότε της εξήγησα αυτό που κανένας δεν είχε εξηγήσει σε μένα όταν “ήθελα… Διαβάστε περισσότερα »

δε σου λέω!
δε σου λέω!
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Jelly Roll

Τζελλυ ρολλ, μου άρεσαν πολύ αυτά που είπες στο κορίτσι, όμως θα ήθελα να πω ότι υπάρχουν και φλατ κοιλιές. Δεν ειναι εξωπραγματικο. Απλώς, εκτός απο κατάλληλο σωματοτυπο και διατροφή, θέλει και πολλή, πολλή γυμναστική. Δε λέω ότι θα επρεπε να είναι στόχος να έχουμε ολες σώματα ινσταγκραμ, ούτε καν, αλλά καλό ειναι να ξέρει οτι ρεαλιστικά υπάρχουν και τέτοια σώματα. Θα δει κοπελες με σουπερ σφιχτες κοιλιες στην παραλία ή στο γυμναστήριο και θα ξέρει οτι υπάρχουν. Ειναι αρκετα πιο σύνθετο το να καταλάβεις πού ειναι τα όρια του να προσέχεις το σώμα σου με υγιή τρόπο, χωρίς υπερβολές,… Διαβάστε περισσότερα »

maruka
maruka
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Jelly Roll

Τι ωραία απάντηση!!!! 💕🤗❤️

maruka
maruka
4 χρόνια πριν

Στο μεταξύ η φωτογραφία με τσάκισε… 🤤

BabyDoll
BabyDoll
4 χρόνια πριν

Όντως Μίτσι νομίζω είναι η κατάλληλη ηλικία

BabyDoll
BabyDoll
4 χρόνια πριν

Καλά έκανες και δεν ανακατεύτηκες εκείνη την στιγμή όμως εφ όσον η κοπέλα σε εμπιστεύεται μίλα της όταν θα είστε μόνες. Νομίζω είναι πολύ σημαντικό για τα νεαρά κορίτσια να μάθουν να αμύνονται μόνες τους κατά τέτοιων σχολίων και εξηγώντας της γιατί αυτό που της είπε ο φίλος της ήταν κακό της δίνει τα εφόδια. Το σημαντικότερο και δυσκολότερο είναι να καταλάβει να ξεχωρίζει πότε κάποιος της λέει κάτι “για το καλό της” και πότε για δικά του συμφέροντα. Αφού ζήτησε την συμβουλή σου για την σεξουαλική της ζωή, ένα τόσο σημαντικό κομμάτι της ζωής ενός εφήβου, έχεις το δικαίωμα… Διαβάστε περισσότερα »

Anna
Anna
4 χρόνια πριν

Σκέφτομαι εδώ και ώρα και ζητάω τη βοήθεια του κοινού, δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα ποιό είναι το αντεπιχείρημα.