in

«Α, μπα» classics: Ο τύπος που μου αρέσει, γουστάρει την φίλη μου

Όταν περπατώ δίπλα της, είναι σαν να μπαίνω αυτόματα σε μια ανταγωνιστική συνθήκη, όπου πάντα εγώ βγαίνω χαμένη

Γεια σου Α, μπα! Ήρθε, νομίζω η στιγμή να ζητήσω και εγώ τη γνώμη σου, με την ελπίδα να δημοσιευτεί κάποια στιγμή. Στο ψητό, ο τύπος που μου αρέσει, γουστάρει την φίλη μου ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 73

Γεια σου Α, μπα! Ήρθε, νομίζω η στιγμή να ζητήσω και εγώ τη γνώμη σου, με την ελπίδα να δημοσιευτεί κάποια στιγμή. Στο ψητό, ο τύπος που μου αρέσει, γουστάρει την φίλη μου. Στη φίλη μου δεν είπα ποτέ τι νιώθω για εκείνον. Σήμερα έμαθα ότι την πήρε τηλ. ζητώντας της να βγουν. Την γνώρισε σε ένα σπίτι που είχαμε μαζευτεί παρέα πριν καιρό. Πρώτα την προσέγγισε ο κολλητός του, αλλά του έριξε χυλόπιτα και τώρα, τρεις ή τέσσερις μήνες μετά, έκανε κίνηση ο άλλος. Η φίλη μου είναι μια θεά, σαν την Λέχου στο είσαι το ταίρι μου, το ίδιο περιζήτητη, αλλά πανέξυπνη και πιο προσγειωμένο άτομο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει μοίρασμα μεταξύ μας, δεν βγαινουμε για καφέ και η σχέση μας περιορίζεται στο χώρο της σχολής. Δε συζητάμε ποτέ κάτι ουσιαστικό, κατευθύνει την κουβέντα σε αυτά που κάνει για να γεμίζει την καθημερινότητα. Με λίγα λόγια δεν μας συνδέουν πολλά, παρά λίγα κοινά ενδιαφέροντα και οι εργασίες στη σχολή. Της είπα, που λες, ότι μου γυαλίζει ο τύπος, τι νιώθω περίπου, διατηρώντας τη ψυχραιμία μου. Της είπα ότι δεν με πειράζει, ας βγει μαζί του (και εκείνη είπε ότι θα βγει). Και είναι αλήθεια, αφού αυτός διάλεξε, εγώ περισσεύω (όχι;). Αλλά υποφέρω ρε παιδιά… Είναι η απόρριψη; Είναι το πόσο μου πέφτει η αυτοπεποίθηση, όταν όλοι οι γκόμενοι χάνουν το μυαλό τους με την φίλη μου; Είναι που, όταν περπατώ δίπλα της, είναι σαν να μπαίνω αυτόματα σε μια ανταγωνιστική συνθήκη, όπου πάντα εγώ βγαίνω χαμένη; Δεν μου αρέσει καθόλου που νιώθω ανταγωνιστικά, μισώ την αναπόφευκτη σύγκριση. Ειλικρινά δε ξέρω τι πονάει περισσότερο, η απόρριψη ή το γεγονός ότι μια γυναίκα και μάλιστα η φίλη μου είναι καλύτερη από μένα, σε όλους τους τομείς! Επίσης, μετανιώνω που δεν έδειξα στον τύπο πως νιώθω, που δε του ζήτησα έναν καφέ. Για αυτό φταίει η αυτοπεποίθησή μου, που καλύτερα να βγω με μια χαρτοσακούλα στο κεφάλι παρά δίπλα στη φίλη μου. Που να εστιάσω; Στον γκόμενο; Στην βελτίωση της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης μου; Στη σχέση με την φίλη μου, που ίσως δεν θα έπρεπε να την θεωρώ φίλη; Τι; Ευχαριστώ, είτε απαντήσεις, είτε για τον κόπο που έκανες για να τη διαβάσεις και να την απορρίψεις.

😳 -19

Είναι ανάγκη να κάνεις αυτό που νιώθεις φραγκοδίφραγκα για να καταλάβεις τι σε τσούζει περισσότερο; Όλα αυτά μαζί είναι, και ανάλογα με τη στιγμή κάτι πονάει λίγο πιο πολύ από τα άλλα. Αλλά και όταν πονάμε, η ψυχραιμία χρειάζεται.

Α) την αποκαλείς «φίλη», αλλά δεν την περιγράφεις ως φίλη. Η σχέση που έχετε είναι τυπική, δεν είναι φιλική. Μπορείς να την λες έτσι στους άλλους για λόγους συνεννόησης, αλλά εσύ πρέπει να ξέρεις τι είδους σχέση έχετε. Όχι επειδή θα βγει με αυτόν. Επειδή δεν μοιραζόσαστε τη ζωή σας. Είσαστε περιστασιακά κάτι παραπάνω από γνωστές. Όχι φίλες.

Β) Πώς προέκυψε ότι είναι καλύτερη από σένα σε όλους τους τομείς; Επειδή έχει επιτυχίες στα αγόρια, πήρε παραμάζωμα όλους τους τομείς; Την βλέπεις ως προσγειωμένη και πανέξυπνη επειδή δεν την ξέρεις καλά, και έχεις θολώσει κι εσύ από την ομορφιά της. Δεν αποκλείεται να είναι πανέξυπνη και προσγειωμένη, αλλά το «σε όλους τους τομείς» σημαίνει ότι την βλέπεις ως υπεράνθρωπο. Δεν υπάρχουν υπεράνθρωποι.

Γ) Το να απευθυνθεί το αντικείμενο του πόθου σου στη φίλη/γνωστή είναι μια ιστορία πιο παλιά από τις πέτρες. Δεν χρειάζεται να είναι θεά η φίλη, ούτε χρειάζεται να είσαι εσύ ντροπαλή, ή άσχημη, ή να μην έχεις αυτοπεποίθηση. Συμβαίνει. Πονάει, αλλά συμβαίνει, και δεν είναι δα και από τα χειρότερα που μπορούν να συμβούν, ας είμαστε ειλικρινείς. Ούτε που τον ξέρεις τον άνθρωπο.

Δ) Δεν χρειάζεται να πεις σε κάποιον «πώς νιώθεις». Χρειάζεται όμως να φλερτάρεις, όταν κάποιος σου αρέσει, χωρίς να κάνεις βαριές δηλώσεις για «αισθήματα». Τον ξέρεις καιρό και δεν φλέρταρες ποτέ. Για αυτό, ναι, πρέπει να μετανιώσεις. Χρειάζεται και ελαφρότητα η ζωή. Η ελαφρότητα λείπει από όλο σου το μήνυμα. Αυτό δεν είναι καλό.

Ε) Δεν μπορώ να καταλάβω αν έχεις συστηματικό θέμα με την αυτοπεποίθηση σου, ή έχεις θολώσει τώρα περιστασιακά με αυτό το γεγονός. Ένα πισωγύρισμα μετά από κάτι τέτοιο είναι αναμενόμενο και χρειάζεται. Αν όμως πιστεύεις ότι έχεις θέμα αυτοπεποίθησης γενικότερα, πρέπει να κάνεις κάτι για αυτό, και αυτό που πρέπει να κάνεις δεν έχει σχέση ούτε με αυτόν, ούτε με την Θεά. Είναι μόνο δικό σου θέμα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

16 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
bellatrix
bellatrix
4 χρόνια πριν

Ένιωθα και εγώ στην ηλικία σου τα ίδια ακριβώς συναισθήματα όχι με φίλη αλλά με την αδερφή μου. Αυτό που συνειδητοποιήσα με τον καιρό ήταν ότι δεν είχα ποτέ μάθει τον εαυτό μου. Έμπαινα συνέχεια σε μέτρο σύγκρισης χάνοντας την προσωπική μου εξέλιξη. Σίγουρα μπορεί να σου αρέσει ο τύπος τώρα αλλά πολύ σύντομα θα καταλάβαινες ότι δεν είναι για σένα και θα ξεφούσκωνε όλο αυτό σε μια στιγμή. Θα σου προτείνω να ανοίξεις τους κύκλους σου, να κάνεις παρέες. Μόνο έτσι θα μάθεις τον εαυτό σου. Μέσω της τριβής με τους άλλους. Και μην ανυσηχείς. Θα βρεις τον τύπο… Διαβάστε περισσότερα »

dim
dim
4 χρόνια πριν

Φίλη, άσε τη φίλη και κοίτα εσένα! Σίγουρα θα έχει αξιόλογα άτομα στη σχολή για να γνωρίσεις και να διευρύνεις τον κύκλο σου! Γνώρισε τα – και φίλες και γκόμενους!

Flying
Flying
4 χρόνια πριν

Από τη στιγμή που όπως λες δεν έχετε πολλά κοινά με τη φίλη σου και τον περισσότερο καιρό μιλάει μόνο για τα δικά της ενδιαφέροντα δεν θα την ονόμαζα φίλη αλλά απλά γνωστή. Εγώ δεν θα σου πω τα κλασσικά, να βελτιώσεις δηλ. την αυτοπεποίθηση σου κλπ. γιατί αυτό θέλει πολλή δουλειά με τον εαυτό μας και προσπάθεια, ακόμα και χρόνια για να γίνει. Αυτό που θα σου έλεγα για τώρα είναι εφόσον δεν έχετε κοινά με τη φίλη και νιώθεις άσχημα όταν είσαι μαζί της πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο να μην βγαίνετε μαζί και να κρατήσεις απλά τα… Διαβάστε περισσότερα »

δε σου λέω!
δε σου λέω!
4 χρόνια πριν

Προσωπική ιστορία: Μια φορά μια φίλη μου ήθελε έναν, ομολογουμένως πολύ όμορφο, επειδή η φίλη μου είναι πολύ ντροπαλή βρίσκω εγώ τρόπο να τον γνωρίσω κι όποτε τον βλέπουμε πιάνω κουβέντα προσπαθώντας να βάλω τη φίλη να του μιλήσει, γιατί αυτή δε θα έπιανε κουβέντα ποτέ. Έκανα μεγάλη προσπάθεια, επαναλήφθηκε αυτό 2-3 φορές, η φίλη μου δεν το είχε πολύ με το φλερτ, ήταν ντροπαλή και αμήχανη με καινούρια πρόσωπα, με το ζόρι έλεγε δυο κουβέντες μαζί του όταν τους άφηνα μόνους, δεν προχωρούσε το πράγμα. Εν τέλει ο όμορφος ήθελε εμένα. Που εγώ, ακριβώς επειδή τον ήθελα για τη… Διαβάστε περισσότερα »

Blah blah
Blah blah
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  δε σου λέω!

Νομίζω ότι είναι απλά τα πράγματα. Η φίλη σου σου ξεκαθάρισε εξ αρχής ότι τον γουσταρε. Εσύ σαν φίλη λοιπόν ανεξάρτητα από την χημεία μεταξύ τους, δεν έπρεπε καν να μπεις στην διαδικασία να βγεις μαζί του. Τα κουκιά ήταν ξεκάθαρα και τα ανακατεψες. Όχι , δεν χάθηκαν οι άντρες. Γι’αυτό η φίλη σου ξενερώνει μαζί σου.

Γωγώ
Γωγώ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  δε σου λέω!

Αρα και σενα σου αρεσε, εστω και λιγο, αυτος για να θέλεις να βγειτε.
Συμφωνω με Blah blah και αν ημουν στην θέση της φίλης σου και μενα θα με πειραζε.

Kritikothessalonikia
Kritikothessalonikia
4 χρόνια πριν

Μήν το παίρνεις κατακαρδα αγαπητή γράφουσα και μή γενικεύεις τόσο πολύ.. Ούτε αυτή είναι θεά σέ όλα ούτε είστε τόσο φίλες! Κανε τήν παρουσία σου αισθητή όπως σου λέει η Λένα, και μή πτοείσαι διότι αυτά τά πράγματα δεν είναι ανταγωνισμός ομορφιάς. Μπορεί η πιό ωραία γνωστή σέ άλλη φάση να φάει χυλοπιτα καί νά σού έρθει εσένα να σου ζητήσει ραντεβού. Αλλά στα σίγουρα πρέπει να κάνεις αισθητή την παρουσία σου πριν ακόμα μοιραστεί η τράπουλα και πάει νά τής μιλήσει να βγούνε. Μήν ανακοινώνεις όπως σου λέει κι η Λένα. Απλά κινήσου προς το συμφέρον σου απ την… Διαβάστε περισσότερα »

Blah blah
Blah blah
4 χρόνια πριν

Θα μιλήσω από την απέναντι πλευρά. Την πλευρά που εσύ ζηλεύεις γιατί δεν έχεις την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση. Η “φίλη” σου δεν έκανε κάτι για να σε προκαλέσει. Αν εσύ την βλέπεις υπεράνθρωπο είναι δικό σου το πρόβλημα. Θεωρώ ότι πρέπει να απομακρυνθεις γιατί απλά δεν είσαι φίλη της.

sktpsx
sktpsx
4 χρόνια πριν

Φιλη, βρες αλλες παρεες. Δεν χρειαζεται να χτυπας το κεφαλι σου στον τοιχο για να αποδειξεις κατι. Η κοπελα ειναι ομορφη, θα ειναι παντα ομορφη, θα την κοιτανε παντα πρωτη. Δεν χρειαζεται να μπαινεις μονιμως σε διαδικασια συγκρισης, ουτε να περιμενεις ποτε δεν θα σε ενοχλει. Βρες αλλες φιλες, και παραλληλα “δουλεψε” αυτα που σου ειπε και η Αμπα. Ειχα και εγω μια τετοια φιλη, και παντα την γουσταραν και την ηθελαν ολοι. Το σημειο 0 ηταν οταν την γουσταρησε ενας που ηθελα παρα παρα πολυ εγω. Δεν εγινε τιποτα μεταξυ τους αλλα ηταν η στιγμη που αποφασισα να αποχωρησω… Διαβάστε περισσότερα »

βλαχάκι(το)
βλαχάκι(το)
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sktpsx

“Και οι δυο ξανθιες πανεφορφες κουκλες, εγω διπλα τους ημουν σαν γυφτακι.”

:-/

sktpsx
sktpsx
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  βλαχάκι(το)

ψιθυροι καρδιας

Woooo
Woooo
4 χρόνια πριν

Κοιτάμε όλοι πάντα τον πιο όμορφο ή την πιο όμορφη? Θέλουμε πάντα τον πιο όμορφο ή την πιο όμορφη για να βγούμε μαζί?
Εγώ προσωπικά σίγουρα όχι. Πχ στο Game of Thrones προτιμάω Theon από Jon Snow.
Νόμιζα πως είναι και τι σου “βγάζει” το άλλο άτομο, όχι απλώς μία καταμέτρηση και αξιολόγηση αναλογιών…
Και έχω καταλήξει πως οι γκόμενοι που τρέχουν αμέσως στις “τυπικά” όμορφες είναι ρηχοί και ανώρυμοι. Το είπα!

Kiss And tell
Kiss And tell
4 χρόνια πριν

Για να νιωσεις λιγο καλλιτερα και για να δεις οτι υπαρχει ελπιδα σε τουτη τη ματαιη ζωη, ειχα ενα γνωστο που σε παρτυ μου γνωρησε την κολλητη μου. Κουκλα και αυτη, εξυπνη, με χιουμορ, και με τα πολλα μου ζητησε να βγουμε οι τρεις μας ενα βραδυ να τους γνωρησω. Πραγματικα ετσι εγινε, ξεκινησε η βραδια λιγο δυσκολα απο μερους τους γτι δεν ειχαν πολλα να πουν, αλλα καπου εκει κουραστηκα με τη δυσκολια τους , μπηκα στη μεση μπας και τους σπρωξω, με αποτελεσμα να αρχισω να μιλαω πολυ. Δευτερη συναντηση αυτοι δεν ειχαν , αλλα ειχα εγω, και… Διαβάστε περισσότερα »

NANA KOMSI
NANA KOMSI
4 χρόνια πριν

Η κοπέλα αυτή κατ΄αρχήν δεν είναι φίλη σου. Είναι μια συμφοιτήτριά σου που ανταλλάσσετε σημειώσεις και πίνετε κάνα καφέ στα διαλείμματα των μαθημάτων. Ο νεαρός προτίμησε αυτήν, εσύ δεν έχεις κανένα δικαίωμα να πιστεύεις ότι η κοπέλα αυτή σε … πρόδωσε, γιατί αυτό υπονοείς, γιατί ούτε ήξερε ότι σου αρέσει ο νεαρός αλλά και αν ακόμα το ήξερε, είχες βάλει σημάδια στην περιοχή του ? Λες ότι αισθάνεσαι άσχημα όταν βγαίνεις μαζί της. Δηλαδή τη ζηλεύεις. Μήπως είναι καλύτερα και για τις δυο σας να πάψετε να κάνετε παρέα ? Κι εσύ να μην υποφέρεις με τη σύγκριση μαζί της… Διαβάστε περισσότερα »