in

Αγαπητή «Α, μπα»: Να πάμε μαζί σε ψυχολόγο να σώσουμε ότι σώζεται;

Η να λύσω τα θέματα μου μόνη μου;

Αγαπητή Α, μπα βρίσκομαι σε μια εξαρτητική σχέση. Δεν ξέρω αν μιλούν τα συμπλέγματα μου αυτή τη στιγμή αλλά αλήθεια δε θέλω να χάσω αυτό το άτομο από τη ζωή μου ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

728c14e09935ab6843d323527dfbd08b

Αγαπητή Α, μπα βρίσκομαι σε μια εξαρτητικη σχέση. Δεν ξέρω αν μιλούν τα συμπλεγματα μου αυτή τη στιγμή αλλά αλήθεια δε θέλω να χάσω αυτό το άτομο από τη ζωή μου. Συνειδητοποιησα ότι έχω αρκετά αλυτα θέματα τα οποία με κάνουν δύσκολη στη σχέση και αυτό που φαντάζομαι είναι ότι τα δικά μου αλυτα με τα δικά του αλυτα δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα με αποτέλεσμα στο τέλος αν και υπάρχουν δυνατά συναισθήματα να καταπιεζομαστε και να βγάζουμε το χειρότερο εαυτό ο ένας του άλλου. Άντε πες έχω πλεονέκτημα γιατί το κατάλαβα αυτό. Τι κάνουμε τώρα; πάμε μαζί σε ψυχολόγο να σώσουμε ότι σώζεται ή να πάρω το χώρο και το χρόνο μου να λύσω τα θέματά μου πριν μπλεξω ξανά σε σχέση με άλλο άτομο

-Nothing breaks like a heart

Όντως δεν έχεις σκεφτεί να πας σε ψυχολόγο για τον εαυτό σου, ή θεωρείς αυτονόητο αυτό το βήμα και δεν το αναφέρεις καν;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

10 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Mirka Janic
Mirka Janic
4 χρόνια πριν

Είμαι σε μια σχέση εξαρτητικη και σκέφτομαι να πάρω την εξάρτηση μου και να πάμε μαζί να λύσουμε το θέμα της εξάρτησης. Χμμμ…για αρχή θα έλεγα να πας μόνη σου.

Yvonne
Yvonne
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mirka Janic

Στην αρχή πας μόνος σου αλλά μετα αυτό ακριβώς πρέπει να γίνει (εαν το θέλουν και το συνειδητοποιούν και οι δυο οτι υπάρχει θέμα), παίρνεις την εξάρτησή σου απο το χερτι και πάτε μαζί. Φαντάζομαι επειδή είναι δύναμικο σύστημα επηρεάζει ο ένας τον άλλο.

tempeloskylos
tempeloskylos
4 χρόνια πριν

Καταπιέζεστε και βγάζετε το χειρότερο εαυτό του άλλου, αλλά είναι εξαιρετική η σχέση. Χμμμμμ. *τρίβει μούσι*

tempeloskylos
tempeloskylos
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  tempeloskylos

… και μόλις διαπίστωσα ότι δεν ξέρω να διαβάζω.

acantholimon
acantholimon
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  tempeloskylos

Όχι,καλά διάβασες.Αλλά χωρίς να το γράφει.Είναι ο συνειρμός πια.”Εξαιρετική σχέση,περνάμε πολύ καλά,υπάρχει σεβασμός,συνεννόηση,είναι καλό παιδί αλλά”.Το γνωστό.Και δε θέλουν να χωρίσουν.Για να μην παρεξηγηθώ και νομίζει το πρόσωπο της ερώτησης,ότι κοροϊδεύω,αν και συνηθισμένο αυτό το θέμα,για εκείνον που το ζει είναι πάντα σοβαρό κι ως τέτοιο το βλέπω κι αυτή τη φορά.

Xthesini
Xthesini
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  tempeloskylos

Μα δεν είπε η κοπέλα ότι είναι εξαιρετική η σχέση, εξαρτητική είπε. Αναγνωρίζει το πρόβλημα αλλά δεν είναι σίγουρη πώς ακριβώς να το χειριστεί. Για μένα το ότι βλέπει την κατάσταση καθαρά είναι ένα θετικό βήμα τουλάχιστον, μια αρχή ώστε να μην βουλιάξει ακόμα βαθύτερα.

Aten
Aten
4 χρόνια πριν

Δυνατά συναισθήματα δε σημαίνει σε κάνω να πονάς πολύ επειδή σε αγαπάω πολύ. Με λυπεί που αρκετές γυναίκες περιγράφουν τόσο σοβαρά προβλήματα και δικαιολογούν την ύπαρξη της σχέσης τους στη βάση των δυνατών συναισθημάτων.

Hatshepsut
Hatshepsut
4 χρόνια πριν

Πηγαίνε μόνη σου για να βοηθήσεις τον εαυτό σου, περιγράφεις τις συνεδρίες σα να είναι κάτι πολύ απλό που θα σε φέρει τσακ-μπαμ στο αποτέλεσμα, ομώς δεν είναι έτσι, θα πρέπει να δουλέψεις πολύ και στα σημεία θα είναι επώδυνο.

bittergirl
bittergirl
4 χρόνια πριν

Χώρισα από γάμο σε εξαρτητική σχέση (ο πρώην σύζυγος δεν ήθελε να επισκεφτούμε σύμβουλο γάμου) κι εδώ και δυο χρόνια είμαι σε ψυχοθεραπεία για να δω τα βασικά μου ζητήματα. Πλέον νιώθω έτοιμη για να συνδεθώ σε μια καινούρια γνωριμία, έχοντας όμως πάντα στο νου την εξαρτητική μου φύση. Σίγουρα μην το αφήσεις στον αυτόματο, μέχρι να βρεις τον επόμενο

Jenny Barnes
Jenny Barnes
4 χρόνια πριν

Καλά, το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Ξεκίνα εσύ πρώτα θα έλεγα.