in

Αγαπητή «Α, μπα»: Τα σημερινά αγόρια δεν θέλουν να προσπαθήσουν και εξαφανίζονται

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Καλησπέρα Α,μπά, Αυτό το καιρό όλο και περισσότερο με θλίβει μια κατάσταση/ένα φαινόμενο που υπάρχει γύρω μου ! Όλο και πιο πολλοί άνθρωποι από το κοντινό μου περιβάλλον και γενικά φίλοι φίλων είναι μόνοι διότι δεν μπορούν να βρουν κάποιων άνθρωπο που θα φέρεται σωστά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

bef93c9f7eafc0ca04fd81ba14e6a959

Καλησπέρα Α,μπά, Αυτό το καιρό όλο και περισσότερο με θλίβει μια κατάσταση/ένα φαινόμενο που υπάρχει γύρω μου ! Όλο και πιο πολλοί άνθρωποι από το κοντινό μου περιβάλλον και γενικά φίλοι φίλων είναι μόνοι διότι δεν μπορούν να βρουν κάποιον άνθρωπο που θα φέρεται σωστά , που θα ξέρει τι θέλει, που δεν θα παλιμπαιδίζει, και θα είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μιας σχέσης. Και αυτό το παρατηρώ κυρίως για κοπέλες που ψάχνουν κάποιον να ξεκινήσουν μια όμορφη περιπέτεια που μπορεί να εξελιχθεί σε μια όμορφη σχέση αλλά μπορεί και όχι. Σίγουρα όμως είναι πρόθυμες να προσπαθήσουν ! Δεν θέλω να βάζω όλους τους άντρες στο ίδιο τσουβάλι αλλά δεν γίνεται να μην πάρω υπόψην μου το γεγονός ότι πολλές φίλες, γνωστές, ξαδέρφες μου (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτου μου) είναι μόνες αλλά όλες έχουν πει το γνωστό: μιλάγαμε με το παιδί αλλά ξαφνικά εξαφανίστηκε, μου είπε ότι θέλει κάτι σοβαρό αλλά εξαφανίστηκε. μήπως όντως έχουν αλλάξει πλέον οι καιροί ? Μήπως δυστυχώς τα σημερινά αγόρα δεν συμβιβάζονται τόσο εύκολα και δεν θέλουν να προσπαθήσουν ? Μήπως δεν θέλουν να μπουν σε υποχρεώσεις και απλά θέλουν κάτι εφήμερο ? Εςύ πως το εξηγείς ? Εγώ δεν ξέρω πως να το εξηγήσω αλλά όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερα ίδια παραδείγματα συναντάω. Η αφορμή για αυτό το μήνυμα ήταν που καθόμουν στο μέτρο στο Λονδίνο και άκουσα μια κοπέλα να λέει στην φίλη της ότι ο τύπος που βγαίνανε για 2βδομάδες εξαφανίστηκε παρόλο που της είπε ότι είναι σε μια φάση της ζωής του που θέλει κάτι σοβαρό. Σε ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την απάντηση σου !

Δεν ξέρω τι κάνετε ακριβώς βρε παιδιά, αλλά μιλάτε για τις σχέσεις λες και είναι δουλειά και ψάχνετε τον κατάλληλο υπάλληλο. Εντάξει, καταλαβαίνω απολύτως ότι θέλετε σχέση. Δεν καταλαβαίνω όμως πώς γίνεται μέσα σε δυο εβδομάδες να το έχετε πει ήδη στον άλλον ή να το έχετε ακούσει. Δεν είναι από αυτά που χρειάζεται να πείτε. Δεν χρειάζεται να το πείτε ποτέ. Όταν λες στον άλλον «θέλω να κάνω σοβαρή σχέση» όσο και να το λες τάχα αδιάφορα, αυτό που του λες είναι ότι και αυτός είναι ένας υποψήφιος για αυτό το θέμα. Όταν το λες, δυο πράγματα θα συμβούν. Ή θα σου πει ναι ναι βέβαια κι εγώ αυτό θέλω – γιατί έτσι θα πάρει αυτό που θέλει για όσο θέλει, και δεν εννοώ το σεξ – ή θα εξαφανιστεί πριν το πάρει, γιατί η πίεση είναι τεράστια. Τα σημερινά αγόρια δεν έχουν πρεμούρα να κάνουν σχέση, όχι. Ούτε τα χθεσινά, ούτε τα προχθεσινά. Ποτέ δεν είχαν, διότι τα αγόρια πάντα είχαν άπειρη σεξουαλική ελευθερία ενώ τα κορίτσια, μηδενική. Τα κορίτσια δυσκολεύονται πάρα πολύ να φλερτάρουν, να δοκιμάζουν, να απορρίπτουν, θέλουν σχέση σχέση σχέση για να προλάβουν χίλια δυο που νιώθουν ότι πιέζουν, για να μη νιώθουν φτηνές όταν κάνουν σεξ. Τι να πω; Τα χρόνια περνάνε και αυτό αλλάζει πολύ αργά, αν αλλάζει, γιατί και οι νέες γενιές συντηρητικές μου φαίνονται.

Κακώς είναι πρόθυμες να προσπαθήσουν. Να μην είναι πρόθυμες. Καλύτερα να είναι πολύ απρόθυμες να μπουν στον κόπο. Να είναι πρόθυμες μόνο για την διασκέδαση και την όμορφη περιπέτεια, και να ξέρουν ότι είναι σχετικά απίθανο να οδηγήσει κάπου αυτό. Όχι μόνο επειδή τα αγόρια είναι έτσι ή αλλιώς, αλλά επειδή είναι πολύ δύσκολο να ταιριάξεις με κάποιον. Πολύ δύσκολο.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

63 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Aten
Aten
4 χρόνια πριν

Έχω κουραστεί πια, το λέω. Με όλα, με τα ταπεινά χαμομηλάκια, με τον εσωτερικευμένο μισογυνισμό, με τους πλανήτες άνδρας – γυναίκα, με τις σοβαρές σχέσεις, με τους κακοποιητικούς άνδρες που ανεχόμαστε για να λέει ο περίγυρός μας ότι είμαστε αρκετά καλές που τουλάχιστον γύρισε κάποιος και μας κοίταξε. Εμένα αν κάποιος μου ανακοίνωνε πριν καλά καλά τον γνωρίσω ότι θέλει σοβαρή σχέση θα τρόμαζα γιατί δε θα ήθελε εμένα, θα ήθελε κάποια συμβατή με τα κουτάκια του. Γιατί να θέλω να γνωρίσω τη μάνα του πριν γνωρίσω αυτόν, δεν το καταλαβαίνω. Μπορούμε πια να κάνουμε ό, τι θέλουμε με τις… Διαβάστε περισσότερα »

Penthesilea
Penthesilea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aten

Και αυτό το σχόλιο να μπει στο βιβλίο παρακαλώ πολύ

Aten
Aten
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aten

Συμφωνώ, γι αυτό δε μπορούμε να κάνουμε κέντρο του σύμπαντός μας τέτοιους ανθρώπους, αν δε θέλουμε κι εμείς κάτι τέτοιο. Είναι δύσκολη η συνειδητοποίηση ότι κάποιες θα μείνουμε μόνες τελικά αλλά ακριβώς γι’ αυτό το λόγο χρειαζόμαστε ενδιαφέρουσες δουλειές και καλούς φίλους, οι μεν συνήθως προκύπτουν με πολλή προσπάθεια, είτε δουλειά είτε διάβασμα, οι δε με φροντίδα της φιλίας αυτής. Δεν υπονόησα για κανένα λόγο ότι αυτό που θεωρούν ευχάριστο ή όμορφο είναι και αυτό που πρέπει να παίρνουν.

Αποδημητικό Πτηνό
Αποδημητικό Πτηνό
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aten

Άσχετο τελείως με την ερώτηση, αλλά Μαύρε Γάτε εσύ τώρα έισαι ο Μαύρος Γάτος άνευ φωτογραφίας ή ο με φωτογραφία αλλά την άλλαξες? 😀

mikro mou pioni
mikro mou pioni
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αποδημητικό Πτηνό

η/και καποιος τριτος;

Μαύρος Γάτος
Μαύρος Γάτος
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αποδημητικό Πτηνό

Αυτός παραπάνω είναι ο/η μετά φωτογραφίας (που μάλλον την άλλαξε στο πιο μαύρο).
Εγώ είμαι ο Μαύρος Γάτος άνευ φωτογραφίας.
Εχω παρατηρήσει ότι το μπέρδεμα γίνεται στα σχόλια της Α Μπα και όχι στην υπόλοιπη LIFO.
Εχω δε και την εντύπωση ότι είμαι ο πρώτος που χρησιμοποίησε αυτό το ψευδώνυμο.

Μαύρος Γάτος
Μαύρος Γάτος
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αποδημητικό Πτηνό

Μπορείς να το κάνεις “Μαύρος Γάτος με κόκκινο φιόγκο”, “Μαύρος Γάτος με λευκή τούφα”…

Po the Panda
Po the Panda
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aten

Aten μακάρι να είχα διαβάσει το σχόλιό σου δέκα χρόνια νωρίτερα, που είχα κολακευτει κιόλας το ζώον απο έναν π@π@ρα που ήθελε απλώς κάποια να ταίριαξει στα κουτάκια του… Ισχύει ακριβώς όπως το είπες, δεν θα άλλαζα ούτε λέξη.

Anna
Anna
4 χρόνια πριν

Εγώ πάντως όταν μου λέει κάποιος με το γειά σας ότι ψάχνει κάτι σοβαρό και τέτοια, σκέφτομαι ότι:
α) λέει μπαρούφες
β) κάποιο λάκο έχει η φάβα και συνηθέστερο όλων
γ) αποφάσισε ότι είναι η ώρα του να “σοβαρευτεί” και ψάχνει μία, όποια να ‘ναι, αρκεί να βλέπεται και να ‘ναι καλό κορίτσι, για να εγκρίνει η μαμά.

*τα στοιχεία βασίζονται σε προσωπική εμπειρική έρευνα, άρα πάμε και για έκδοση μόλις ετοιμάσω διάγραμματα, μιλάμε με έγκυρότητα.

Mikros_Beethoven
Mikros_Beethoven
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Anna

Πραγματικά, έρχεται η ηλικία στον καθένα και ανάβει το λαμπάκι, όποια περάσει την παντρεύονται. Αυτή η όποια είναι ο αντίποδας, το «πρέπει μέχρι τα 28 να είμαι σε μόνιμη σχέση που να οδεύει σε γάμο». Καταπληκτικες σχέσεις. Ο άλλος «Να βρω μια κοπέλα ν’ αραξω». Μπρρρ

curiouser and curiouser
curiouser and curiouser
4 χρόνια πριν

Δηλαδή είναι ωραίο να γνωρίζεσαι, να περνάς καλά κ.λπ. και μια ωραία πρωία να εξαφανίζεται ο άλλος και να μην τον ξανακούς; Πες ότι δεν του αρέσεις, πες ότι βρήκε άλλη καλύτερη, ε μια εξήγηση δεν χρειάζεται; Πού σταματάει η ελευθερία και που ξεκινάει η αγένεια και η γαιδουριά; Ή μήπως όταν γνωρίζεις κάποιον που σου αρέσει, είσαι τόσο κουλ μέσα σου που λες, ε αν εξαφανιστεί εξαφανίστηκε. Δεν τρέχει τίποτα, άλλωστε δεν είχαμε σχέση! Πότε θα καταλάβουμε ότι οι ανθρώπινες σχέσεις θέλουν και λίγη ευγένεια;

δε σου λέω!
δε σου λέω!
4 χρόνια πριν

Σε μεγάλο βαθμό πάντως, συμβαίνει ακόμα κι αν δεν έχεις πει/δείξει/σκεφτεί ότι θες σχέση, ακόμη κι αν απλά γνωρίζεις κάποιον και σου φαίνεται ευχάριστος και ενδιαφέρων και θες να τον γνωρίσεις καλύτερα, εκείνος να εξαφανίζεται μετά από δυο τρεις φορές σεξ τελείως από προσώπου γης και να μη σου αφήνει κανένα περιθώριο. Συμβαίνει, ό,τι και να κανουμε, ακόμα κι αν δεν κάνουμε τίποτα λάθος. Γιατί και σε εκείνους έχει γίνει πλύση εγκεφάλου ότι όλες θέλουμε σχέση σχέση σχέση και ότι όλες ψάχνουμε πώς να τους τυλίξουμε και γι’αυτό πρέπει να μας κόβουν τη φόρα από την αρχή μην τυχόν και… Διαβάστε περισσότερα »

bella ciao
bella ciao
4 χρόνια πριν

Κι εγώ, βλέποντας τις γαμάτες φίλες μου και τα κορίτσια σε sites όπως αυτό, τονώνομαι και γεμίζω αισιοδοξία! Μετά, πάω στα παιδικά πάρτυ και κάθομαι με τους γονείς να μιλήσω και πέφτω πάλι στα τάρταρα!!!

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  bella ciao

παιδικά πάρτυ ή αλλιώς ο ένατος κύκλος της κόλασης

Kallipatira
Kallipatira
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  bella ciao

Κάπως έτσι νιώθω κι εγώ στο σύλλογο παραδοσιακών χορών που πηγαίνω. Αν τύχει η συζήτηση να αγγίξει τέτοια θέματα με κοιτάζουν όλοι σα να είμαι εξωγήινη. Τι να κάνω όμως που μου αρέσουν οι χοροί. Και θα χορεύω και ότι θέλω θα πιστεύω 🙂

demonoula
demonoula
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  bella ciao

Πωπω δεν είμαι η μόνη που δεν την παλεύει στα παιδικά πάρτυ! Είχα ενοχές να ξέρετε!
(Στο τελευταίο που πήγα σκέφτηκα σοβαρά να πάω με το βιβλίο μου στον παιδότοπο αλλά μετά ντράπηκα, λέω θα με πούνε ακοινώνητη!)

Sailor Earth
Sailor Earth
4 χρόνια πριν

Να το θέσω αλλιώς εγώ. Εσύ και οι φίλες σου προτιμάτε να μπείτε κατευθείαν σε “σχέση” έτσι απλά για να νιώθετε ότι έχετε κάτι σοβαρό / σας παίρνουν οι άντρες στα σοβαρά / δεν είστε μόνες κτλ κτλ με κάποιον τον οποίο δεν γνωρίζετε καθόλου καλά και δεν θα σας εξασφαλίζει το ότι δεν είναι κανας λακές / ασόβαρος /ξενέρωτος κτλ. Προτιμάτε δηλαδή να πιέσετε τις εαυτές σας από το να γνωρίσετε κοσμο και να βγείτε με αρκετούς άντρες μέχρι να επιλέξετε ΕΣΕΙΣ ποιος από αυτούς είναι ο καταλληλότερος για σας; Τι να την κάνετε τη σχέση και γιατί να… Διαβάστε περισσότερα »

Cloud on Toast
Cloud on Toast
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Sailor Earth

Είδωλο η Samantha Jones. Έμαθα πολλά από αυτήν.

Sailor Earth
Sailor Earth
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cloud on Toast

Η αγαπημένη μου από το sex and the city. Όλες οι γυναίκες θα πρεπε να σκέφτονται όπως αυτή. Δυστυχώς όμως, ακόμα πίσω είμαστε.

Αποδημητικό Πτηνό
Αποδημητικό Πτηνό
4 χρόνια πριν

Συμφωνώ εν μέρει με την απάντηση. Όντως δεν γίνεται να κάνεις τέτοιου είδους προγραμματικές δηλώσεις και είναι και επικίνδυνο συν τοις άλλοις. Όμως αυτά που περιγράφει η γράφουσα όντως τείνουν να γίνουν κάποιου είδους μόδα, μάστιγα καλύτερα θα έλεγα, της εποχής. Πολύ συχνά ξεκινάς να γνωρίζεσαι με κάποιον, να μιλάς, να βγαίνετε κλπ. και χωρίς να πεις κ κάτι ακούς το κλασσικό “Δεν είμαι σε φάση για σχέση αυτή την περίοδο” ή “Θέλω να περνάω καλά μόνο” (λες και αν είσαι σε σχέση σ έχουν αλυσοδεμένο και σε δέρνουν όλη μέρα ξέρω γω). Εγώ έχω καταλάβει ότι οι άνθρωποι, από… Διαβάστε περισσότερα »

Κοντράριος
Κοντράριος
4 χρόνια πριν

“δεν μπορούν να βρουν κάποιον άνθρωπο που θα φέρεται σωστά , που θα ξέρει τι θέλει, που δεν θα παλιμπαιδίζει, και θα είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μιας σχέσης.”
Αχ, μα έτσι που το περιγράφεις, ποιος δεν θα ‘θελε κάτι τέτοιο;

μιμόζα
μιμόζα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Κοντράριος

Εγώ αγχώθηκα πάντως.

Μίλτος Παπάρας
Μίλτος Παπάρας
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Κοντράριος

Μόνο που το ακούω ξεκαυλωσα για ένα μήνα.

Xthesini
Xthesini
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Κοντράριος

Πράγματι, περίεργη περιγραφή αυτό με τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες μιας σχέσης. Κι εμένα μου έκανε εντύπωση, πολύ αγχωτικό και παντελώς ντεκαβλέ.

The scientist_91
The scientist_91
4 χρόνια πριν

Θα φανώ σκληρός αλλά αυτή η ερώτηση μου έβγαλε απελπισία.Δηλαδή,όποιον γνωρίζετε,θέλετε να μπείτε σε σχέση μαζί του;Δεν έχετε κριτήρια για το τι σας αρέσει,τι μπορείτε να ανεχτείτε και τι είναι κόκκινες γραμμές για εσάς;Ή αν το πάρουμε από την άλλη,αν σας έλεγε ο άλλος να κάνουμε σχέση αμέσως,θα σας φαινόταν πολύ νορμάλ;

Δεν αντιλέγω,όλοι και όλες θέλουμε την συντροφικότητα,αλλά το θέμα είναι να προκύψει αβίαστα και χωρίς πίεση. Και βάσει της εμπειρίας μου, με το να το ξεκινήσεις στο χαλαρό, το “άντε,ας το προσπαθήσουμε” είναι ΑΑΑ: Άχρωμο- Άοσμο-Άγευστο.

Αποδημητικό Πτηνό
Αποδημητικό Πτηνό
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  The scientist_91

Ναι συμφωνω αλλα ξερεις πολυ συχνα ακομα και καμια προγραμματικη δηλωση να μην κανεις εσυ και απλως να θες να γνωρισεις τον αλλο, ο αλλος σου υψωνει τοιχο και σου λεει δεν θελω σχεση, μονο σεξ, εννοώντας οτι μονο αυτο θα κανετε. Ε πώς να τον γνωρισεις τον αλλο μετα καλυτερα;

Και οταν λεμε θελουμε σχεση δεν εννουμε ολοι οτι τη θελουμε με το καλημερα σας, αλλα οτι ειμαστε σε φαση τετοια που θέλουμε τη συντροφικοτητα στη ζωη μας και να δεθουμε με καποιον εφοσον ταιριαξουμε κατα τ αλλα, οχι με τον οποιονδήποτε.

The scientist_91
The scientist_91
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αποδημητικό Πτηνό

Η κοπέλα που έστειλε την ερώτηση είπε για τις προγραμματισμένες δηλώσεις περί αναζήτησης για σχέση και μετά εξαφανίζονταν. Όπως υπάρχει ο πιο κομψός τρόπος (π.χ. σε βλέπω φιλικά), υπάρχει και ο πιο άκομψος-καλή ώρα το ghosting. Για το σεξ, ναι,θα συμφωνήσω μαζί σου και από τη στιγμή που @ άλλ@ δηλώνει τις προθέσεις ξεκάθαρα ή συμβιβάζεσαι ή φεύγεις. Δεν λέω,τσούζει λίγο αλλά τα πράγματα είναι πιο απλά απ’όσο νομίζουμε..

all things must pass
all things must pass
4 χρόνια πριν

Νομίζω πως για να απεμπλακούν τα κορίτσια ,οι γυναίκες, από τα κοινωνικά πρέπει των πατριαρχικών κοινωνιών,θα πρέπει να αποκτήσουν συνείδηση του εαυτού τους πρωτίστως ως ανθρώπινα όντα,με το φύλο ως γνώρισμα να έπεται ως χαρακτηριστικό ταυτότητας και όχι να προηγείται. Πρακτικά αυτό σημαίνει,φροντίζω τον εαυτό μου,ασχολούμαι με την διαδικασία της αυτογνωσίας,αυτοεπίγνωσης,ακολουθώ το μονοπάτι ζωής στο οποίο αισθάνομαι πως έχω κλίση .Ασχολούμαι με εκείνες τις δραστηριότητες που έχουν κάτι να μου πουν να μου δώσουν,να με κάνουν καλύτερο άνθρωπο ενδεχομένως,ή απλώς με ευχαριστούν,ή με γαληνεύουν. Με δύο λόγια φροντίζω να εξελιχθώ σαν άνθρωπος,αναζητώντας την εσωτερική μου γαλήνη. Αν σε αυτή τη… Διαβάστε περισσότερα »

Heliotropium
Heliotropium
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  all things must pass

Το σωστοτερο σχόλιο, για εμένα. Αλλα τί θα έλεγες σε κάποιον που λέει, οτι πρώτα θα φτιάξει τα υπόλοιπα (ολα αυτα που ανεφερες ας πουμε)και ΜΕΤΑ θα δημιουργησει σχέση? Το “μετα” πρακτικα μπορεί να είναι “9 χρονια μετα”. Οποτε τι γινεται? Επειδη συχνα το λεμε “φτιάξε τη ζωή σου, βρες τα με τον εαυτο σου και ΜΕΤΑ..” “μην εξαρτάσαι απο μια σχέση” “μην εχεις τη σχέση ως αυτοσκοπό λη απωτερο στοχο” κτλ, έχουμε ξεχάσει οτι η ζωη συμβαίνει τωρα. Παραλληλα με το να ψάχνεις το “εγω” σου, βρίσκεις και τον αλλον και συμπορεύεστε κτλ. Ολοι έτσι εκαναν απ’ όσο φαίνεται.… Διαβάστε περισσότερα »