in

Αγαπητή «Α, μπα»: Πότε πρέπει να φεύγεις από μια επίσκεψη;

Μετά από πόσες ώρες είναι νορμάλ να φεύγεις;

Είχα πάει μια επίσκεψη προχθές σε ένα φιλικό ζευγάρι, με είχαν καλέσει για καφέ, μιλούσαμε αρκετά ωραία και το κλίμα ήταν ευχάριστο. Μετά από κανα 2ωρο τους λέω ήρθε η ώρα να πηγαίνω ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

daeb3943a25b4284957718565520ae54

Είχα πάει μια επίσκεψη προχθές σε ένα φιλικό ζευγάρι , με είχαν καλέσει για καφέ, μιλούσαμε αρκετά ωραία και το κλίμα ήταν ευχάριστο. Μετά από κανα 2ωρο τους λέω ήρθε η ώρα να πηγαίνω, δεν μου είπαν κατσε λίγο ακόμα ή οτιδήποτε, τους χαιρέτισα και έφυγα. Απλά μετά άρχισα να αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος τρόπος για να καταλάβεις ποτε πρέπει να φύγεις από μια επίσκεψη. Θυμάμαι όταν ζούσα στο πατρικό μου κάτι επίσκεψης από κάτι θείες που δεν έλεγαν να φύγουν ,και την ανακούφιση της οικογένειας μόλις την έκαναν. Δεν θεωρώ ότι στο ζευγάρι που ήμουν έγινα φορτική αλλά μου έκανε εντύπωση που δεν μου είπα κάθισε λίγο ακόμα και με αφορμή αυτό άρχισα να αναρωτιέμαι ποια είναι μια νορμαλ ώρα να φύγεις;

Τικ Τακ

Ένα δίωρο είναι καλά.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

31 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Trine
Trine
4 χρόνια πριν

Μόλις αρχίσουν να πηγαινοέρχονται στο σπίτι..

Cocker Spaniel
Cocker Spaniel
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Trine

Ἡ να χασμουριούνται …

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cocker Spaniel

Ή να βάζουν πιτζάμες.

dex_
dex_
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Trine

Ή να βάζουν σκούπες πίσω από την πόρτα και να σκορπάν αλάτια

Tελέσιλλα
Tελέσιλλα
4 χρόνια πριν

“”Αγάπη μου , μηπως πρεπει να παμε να κοιμηθούμε,
μπορεί να θέλουν να φύγουν οι άνθρωποι”

Δεν ειναι ανεκδοτο , εχει ειπωθεί ετσι ακριβώς.
Ηθικό δίδαγμα: Δεν στρογγυλοκαθόμαστε ,οσο ωραία και να περναμε, μπορεί τους άλλους να μην τους χωράει το σπιτι τους.

luckystrike
luckystrike
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Tελέσιλλα

Χααααχαχαχχααχαχαχαχαχχα να σαι καλά είχα μέρες να γελάσω έτσι

Tελέσιλλα
Tελέσιλλα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  luckystrike

😄💛🧡

Jelly Roll
Jelly Roll
4 χρόνια πριν

Βλέποντας και κάνοντας. Ανάλογα με τις συνθήκες και αυτά που έχεις να κάνεις. Αν ήρθε η ώρα να φύγεις, πολύ καλώς φεύγεις και αφού δηλώνεις πως είναι η ώρα να φύγεις, είναι πολύ ευγενικό από μέρους τους που δεν σε έπρηξαν με ερωτήσεις τύπου γιατί, πού πας, το έχεις να κάνεις μετά μωρέ ή έστω κάτσε λίγο ακόμα. Το ότι δεν σου είπαν τίποτα τέτοιο δεν σημαίνει ότι ήθελαν και να φύγεις απαραίτητα.

moonchild
moonchild
4 χρόνια πριν

Συνήθως μου συμβαίνει το αντίθετο. Εκεί που λέω να φύγω στο δίωρο αρχίζουν τα “κάτσε, κάτσε” και οι 2 ώρες γίνονται 4 με αποτέλεσμα να κουράζομαι πάρα πολύ και να αποδιοργανώνεται όλη η μέρα μου. Γενικά, μην βγάζετε ρίζες όταν πηγαίνετε επίσκεψη και από την άλλη αφήστε τους επισκέπτες σας να φύγουν στην ώρα τους 🙂

Wednesday
Wednesday
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  moonchild

Συμφωνώ απόλυτα, είναι ο εφιάλτης μου όταν πάω κάπου γιατί δεν γνωρίζουν όλοι για το “δίωρο”. Εγώ δεν λέω ποτέ κάτσε κάτσε κ άλλο, συνήθως λέω “ναι,κ εγώ έχω το τάδε πράγμα να κάνω σιγά σιγά” ή “ήρθε και η νυστα άλλωστε”αν είναι βράδυ.Ειτε στο σπίτι είτε έξω. Οι αληθινοί φίλοι μας ξέρουν και δε θα παρεξηγηθουν. Αυτοί που παρεξηγούν,get a life.

Louk Ritia
Louk Ritia
4 χρόνια πριν

Κι εγώ δίωρο κάθομαι. Πάντως έχω σταματήσει να λέω αυτά τα “κάτσε λίγο ακόμα, μη φεύγεις” κτλ. Με κουράζουν όταν μου το κάνουν και δε θέλω ούτε εγώ να το κάνω

luckystrike
luckystrike
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

Εγώ άμα σηκωθώ και δεν με πεις έλα ρε κάτσε λίγο ακόμα στεναχωριέμαι. Νομίζω ήθελες να με διώξεις και ντρεπόσουν. Κατάλοιπο οικογενειακό τώρα ξες

iwm
iwm
4 χρόνια πριν

Καλύτερα να τελειώνει η συνάντηση όσο είναι ακόμη ακμαία, παρά όταν βαλτωσει η συζήτηση ή όταν κουραστείς. Ασχετο, αλλά κουλό και θα θελα να το μοιραστώ. Μου ‘χε τύχει μια φορά να με καλέσει μια γνωστή σπίτι βράδακι,για να είχε παρέα που θα δούλευε ο άντρας της. Πάω -την ώρα που μου είπε- και ο άνδρας της ετοιμαζόταν για δουλειά, νυχτερινή βάρδια. Ένιωσα λίγο ενοχλητική- δεν τον ήξερα καλά- τεσπα ο α΄νθρωπος ετοιμάστηκε, χαιρετησε παιδιά, έφυγε. Μετά η φίλη μου λέει περίμενε θα ετοιμάσω τη μικρή για ύπνο, οκ ταισμά, μέτα την πήγε στο δωματιο της, εγώ περίμενα στο σαλόνι… Διαβάστε περισσότερα »

αμύριστο λουλούδι
αμύριστο λουλούδι
4 χρόνια πριν

Δεν θα ξεχάσω ένα μπάρμπεκιου που είχαμε κάνει σπίτι ένα Σάββατο απογευματοβραδυ. Κατα τις 1πμ είχαν αποχωρήσει όλοι οι καλεσμένοι εκτός από μια φίλη η οποία αν και μας έβλεπε λιωμενους από την κούραση δεν έλεγε να φύγει. Στις 4πμ τη ρώτησα αν θέλει να καλέσουμε ταξί. Ε επιτέλους έφυγε!

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν

Χμ, αναλόγως. Εμένα με καλούσε η κουμπάρα μου στις 7, κι επειδή τα μωρα ηταν ξύπνια δεν σταυρωναμε κουβέντα μεχρι τις 9 που τα βαζε για ύπνο. Τοτε ελεγα να φυγω, στο δίωρο, αλλά έτρεχε η κουμπαρα να βαλει ουισκακια στο μπαλκόνι να τα πουμε, οποτε πιάναμε καμιά ωρίτσα το λιγοτερο ακόμη.

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Μπορούσες να πας στις 9 που θα τα έβαζε για ύπνο!

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν

Κι εγώ νομίζω ότι ένα δίωρο αρκεί. Δεν χρειάζεται να φτάσεις σε σημείο να παρακαλούν οι οικοδεσπότες να φύγεις από μόνη σου για να μην αναγκαστούν να σε διώξουν.

Thereisalwayshope11
Thereisalwayshope11
4 χρόνια πριν

Έχω και εγώ παρόμοια απορία. Έχει τύχει τελευταία και πηγαίνουμε επισκέψεις σε φίλους που έγιναν (πολύ) πρόσφατα γονείς- έχουν μωρά 3-4 μηνών δηλαδή. Ενώ έχουμε πάντα στο μυαλό μας να κάτσουμε 1,5 το πολύ 2 ώρες και να φύγουμε για να μην ενοχλήσουμε, οι φίλοι πάντοτε ζητούν να μείνουμε περισσότερο. Το επιχείρημα είναι ότι τώρα με τόσο μικρό μωρό δεν βγαίνουν καθόλου από το σπίτι, οπότε αποζητούν την παρέα. Επειδή δεν έχουμε περάσει από αυτό το στάδιο εμείς, δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι περισσότερο ευγένεια ή εάν όντως ο επιθυμούν οι επισκέψεις των φίλων τους να διαρκούν περισσότερη ώρα… Διαβάστε περισσότερα »

Cycling in the rain
Cycling in the rain
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Thereisalwayshope11

Όταν γεννήθηκε η κόρη μου είχε έρθει η τότε μάνατζερ στο σπίτι με έναν κοινο μας φίλο. Ήρθαν στις 20:00 και φύγαμε στις 2:00 τα ξημερώματα…..
Οταν τα μωρά είναι νεογέννητα καλό είναι να μην κάθεται κάνεις πάνω από 30 λεπτα. Τώρα για 2-3 μηνών εξαρτάται τη σχέση που έχετε με το ζευγάρι. Γενικά πάνω από 2ωρο είναι δύσκολο πάντως ιδίως εάν πρόκειται για βραδινές ώρες.
Τώρα εφόσον είναι φίλοι σας και έχετε την άνεση, μπορείτε να βοηθήσετε και στο μάζεμα μετα 🙂

Louk Ritia
Louk Ritia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Thereisalwayshope11

Αχ ναι, τους νιώθω τους φίλους σας. Ειδικά εφόσον απασχολειτε και το μωρό. Δεν είναι κακό να κάτσετε μισή ώρα παραπάνω, όταν τα μωρά είναι τόσο μικρά, πράγματι κλεινομαστε πολύ στο σπίτι και αναζητάμε παρέα.

sktpsx
sktpsx
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Thereisalwayshope11

Kαλα ειστε φοβεροι! Εννοω, εφοσον αναλαμβανετε το μωρο πχ παιχνιδι υπνο(wow) αυτο ειναι τεραστια βοηθεια, ειστε φαρος ελπιδας για εναν νεο γονιο 3μηνου μωρου. Σ αυτη την φαση δεν χωρανε ευγενειες, ισχυει αυτο που σας λενε.

Påskeegg
Påskeegg
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Thereisalwayshope11

Κι εγώ όταν πηγαίνω σε σπίτια με μωρά δεν κάθομαι παραπάνω από 1 ώρα. Αλλά είναι και μερικοί πιο κοντινοί φίλοι που θέλουν όντως να καθίσεις πολύ γιατί είναι τεράστια βοήθεια να κρατήσεις λίγο το μωρό για να κάνουν μια δουλειά ή γιατί έχουν ανάγκη να μιλήσουν με κάποιον αφού κοιμηθεί το μωρό. Της προάλλες πήγα σε φίλη με δίδυμα 1 έτους και κάθισα 6 ώρες γιατί μου ζητούσε να την βοηθήσω σε διάφορα που μόνη της θα κουραζόταν διπλά να τα κάνει, από το να σπρώξω το καρότσι στην ανηφόρα για το σουπερμάρκετ μέχρι να παίζω με το ένα… Διαβάστε περισσότερα »