in

Αγαπητή «Α, μπα»: Είχα ερωτικές επαφές με έναν μαθητή μου

Πλέον βρίσκομαι σε απόγνωση

Γεια σου Α,μπα μου αγαπημένη Νιώθω ότι μέσα σε λίγους μήνες η ζωή μου ήρθε τούμπα και έχω χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Είμαι 38 χρόνων και μέχρι πρότινος εργαζόμουν ως καθηγήτρια σε φροντιστήριο στην επαρχιακή πόλη όπου γεννήθηκα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ae43f503de674b241b4c96a1f3207793

Γεια σου Α,μπα μου αγαπημένη Νιώθω ότι μέσα σε λίγους μήνες η ζωή μου ήρθε τούμπα και έχω χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Είμαι 38 χρόνων και μέχρι πρότινος εργαζόμουν ως καθηγήτρια σε φροντιστήριο στην επαρχιακή πόλη όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα. Ζούσα ελεύθερη χρόνια, έχοντας στο ιστορικό μου έναν αποτυχημένο γάμο. Το θέμα είναι ότι παρασύρθηκα, φέρθηκα τρομερά επιπόλαια και ανεύθυνα και τώρα που τα βλέπω εκ των υστέρων ντρέπομαι φριχτά. Το θέμα είναι ότι είχα ερωτικές επαφές με έναν εκ των μαθητών μου (17,5 ετων, τριτη λυκείου). Το ξέρω ότι δεν ειναι ελαφρυντικό, αλλα ειλικρινά κυριως το αγόρι με προσέγγισε καο με φλερταρε εξαιρετικά επίμονα. Εννοείται πως ως εκπαιδευτικός θα έπρεπε να ειχα φερθεί ωριμότερα, αλλά και εγω περνούσα δύσκολα καο δεν μπόρεσα να σταθω στο ύψος των περιστάσεων. Επίσης γνωρίζω οτι η πράξη μου ειναι και ποινικα κολασιμη και θα έπρεπε να ειμαι ευγνωμων που παροτι οι σχεσεις μας αποκαλυφθηκαν τελικα η μόνη ποινη που μου επιβλήθηκε ηταν η απόλυσή μου. Όπως είναι λογικό, δεν μπορουδα να συνεχίσω να ζω στη μικρη αυτη κοινωνια οπου ημουν πλεον δακτυλοδεικτουμενη. Για αυτο και ηρθα στην Αθήνα προς αναζητηση νέας εργασίας. Προς το παρόν μένω με την αδελφή μου, τη μοναδική συγγενή μου, και τον αντρα της. Χαίρομαι και ειμαι ευγνωμων που με φιλοξενούν, εστω και προσωρινά, αλλά αμπα μου ο αντρας της αδερφής μου μου φερεται φριχτα, είναι αγενης και αξεστος ειλικρινα δεν καταλαβαινω πως τον ανεχεται η αδελφή μου. Ωστόσο προς το παρον τα οικονομικά μου ειναι αθλια, εχω βρει μια δουλειά σε φροντιστήριο η οποια σε καμια περίπτωση δεν αρκει για να συντηρηθω χωρια που εδω δεν εχω κύκλο, δεν ειμαι δικτυωμενη οπως στην επαρχια, οπου ευκολα εβρισκα μαθητες και για ιδιαίτερα απο συστασεις κτλ. Ειμαισε απόγνωση και νιωθω πως καταρρεω. Στην αδελφη μου δεν εχω πει ολη την αληθεια και πολυ φοβαμαι οτι εκεινη συντομα θα ενδωσει στγς πιεσεις του συζυγου και θα με διώξουν. Ειλικρινά, εχεις καποια συμβουλή?

Η αδερφή της αδερφής

Ουσιαστικές συμβουλές έχουν γραφτεί για το θέμα ήδη, σε παραπέμπω εδώ. Για την ώρα προέχει η επιβίωση σου.

Για τα υπόλοιπα, θα ασχοληθείς μόλις καταφέρεις να εξασφαλίσεις την επιβίωση. Σίγουρα υπάρχουν θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσεις, αλλά πρέπει πρώτα να φροντίσεις να μην μείνεις άστεγη.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

103 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Mikros_Beethoven
Mikros_Beethoven
4 χρόνια πριν

Η αμήχανη στιγμή που βλέπω από τον εαυτό μου ότι αν το είχε γράψει άντρας θα είχα αρκετά λιγότερη κατανόηση. Και αναρωτιέμαι πόσο προκατειλημμένη είμαι, γιατί ναι μεν είναι διαφορετικό να ήταν άντρας, αλλά σίγουρα παίζει ρόλο και η προκατάληψη.

Λουκρητί@
Λουκρητί@
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mikros_Beethoven

Με τη διαφορά ότι σχεδόν κανένας άντρας δεν θα έχανε τη δουλειά του, πόσο μάλλον να αναγκαστεί να αλλάξει και πόλη.
Ούτε θα τον ακολουθούσε ποτέ η ρετσινιά για όλη του τη ζωή.

Το παπί.
Το παπί.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Λουκρητί@

Δεν θα έχανε τη δουλειά του άντρας εκπαιδευτικος αν είχε σχέση με μαθήτρια του; Δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Ίσως η κοινωνία του το “συγχωρουσε” πιο εύκολα, αλλά δεν νόμιζω ότι κάποιο φροντιστήριο θα συνέχιζε την συνεργασία μαζί του σαν να μην τρέχει τίποτα.

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Το παπί.

Δεν ξέρω τί θα γινόταν βέβαια με τον μπαμπα και μαμά της μαθήτριας, οταν καταλάβαιναν οτι η κορη τους εχει σχέσεις με καθηγητή απο το φροντιστήριο. Θα ειχε κανει σάλο πουωθα εβλαπτε και το φροντιστήριο. Για το αγορι που το εβαλε κατω η καθηγήτρια δεν ακούστηκε μαλλον τίποτα γιατί ε, αγορι είναι, δεν εγινε και κατι. Θυμα της πατριαρχίας και το αγορι τελικά, δεν θα καταλάβει ποτέ ότι η καθηγήτρια εκμεταλλεύτηκε το νεαρό της ηλικιας του για εύκολο σεξ γιατι είθισται τα αγορια να μαμανε σε αυτη την ηλικια.
Ακου 17μιση. Εγραψε και το μισό.

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

17,5 εννοεί παρά τρίχα ενήλικος.

pyroklani
pyroklani
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Το παπί.

Καλά μην το δένετε και κόμπο. Ήμουν σε φροντιστήριο που πρόσφατα έμαθα ότι ο ιδιοκτήτης (και άντρας γνωστής μου) είχε σχέση με μαθήτρια του 1-2 χρόνια μικρότερη από μένα (όταν ήμουν 17-18).

δε σου λέω!
δε σου λέω!
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Λουκρητί@

Ακριβώς. Ίσως αντιμετωπίζουμε μια γυναίκα με περισσότερη επιείκια, καθώς έχει να υποστεί έτσι κι αλλιώς την κατακραυγή της κοινωνίας.

Blanche Dubois
Blanche Dubois
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  δε σου λέω!

Δεν ήμουν εγώ πάντως! 😝

polkadots
polkadots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Λουκρητί@

Από εμπειρία σου λέω πως όχι, δεν θα ήταν λιγότερο αυστηρή η κοινωνία σε έναν άντρα. Χαρακτηρισμός όπως ο ανώμαλος, παιδόφιλος, ότι την εκμεταλλεύτηκε κτλ έδιναν και έπαιρναν. Απόλυση και περιθωριοποιηση ήταν το αποτέλεσμα και διαφυγή στο εξωτερικό. Συν τρελό βρίσιμο από τους γονείς της κοπέλας και υπόλοιποι γονείς μικρότερων μαθητριών να ψάχνουν αν είχε σχέσεις με μικρότερες μαθήτριες. Οπότε μην λέμε μεγάλες κουβέντες. Η σχέση ενός καθηγητή με έναν μαθητή σε ανήλικη ηλικία και σε ευάλωτη στιγμή , όπως είναι αυτή των πανελληνίων, είναι επιπόλαιη , ανώριμη και σχέση εξουσίας. Αν λειτουργούμε με βάση το φύλο όχι απλώς δηλώνουμε… Διαβάστε περισσότερα »

Φριζαρισμένο μαλλί
Φριζαρισμένο μαλλί
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  polkadots

Επιτελους κάποιος το είπε.

bellatrix
bellatrix
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  polkadots

Σε ποια κοινωνία έχει γίνει αυτο; Γιατί απο προσωπική εμπειρία τα πεσίματα καθηγητών σε μαθητριες και μαλιστα να εχουν υπαρξει και σχεισεις στην πολή μου πηγαιναν συννεφο και επειδη οι κυριοι ειχαν και τα μεσα στη δευτεροβαθμια δεν απολυονταν και ποτε. Αλλαζαν σχολειο έτσι για να ξεχαστει κανα χρονο και επστρεφαν.

Intefix
Intefix
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Λουκρητί@

Λουκρητία, είστε πολύ λάθος.

Περίπου 360 μοίρες σε λάθος κατεύθυνση θα έλεγα 😉

1) θα έχανε τη δουλειά του
2) θα καταστρεφόταν η ζωή του
3) στο εξωτερικό θα ήταν sex offender οπότε bye bye νόμιμη εργασία (με λίγη υπερβολή από μέρους μου)

Το χειρότερο όμως είναι ότι τα ανωτέρω (1) έως (3) θα ίσχυαν σε απλή περίπτωση καταγγελίας για βιασμό με αθώωση ως αποτέλεσμα.

Δυστυχώς ή ευτυχώς είμαστε μακριά από την ισότητα σε τέτοια περιστατικά.

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Intefix

360 δεν ειναι παλι το ιδιο μερος;

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Μαμά μου, ο Τσίπρας σχολιάζει στο Α,μπα!

larvatus prodeo
larvatus prodeo
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Haifischnet

Μπα, ο άλλος θα είναι ξέρετε εκείνος που μπορείτε να εξαγοράσετε με μόλις έναν εξοπλισμό γραφείου (και ας υπάρχουν πακτωλοί σε offshore, αν είσαι τσίπης είσαι τσίπης).

Intefix
Intefix
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Haifischnet

Haifiscchnet

Εάν θέλετε κάποια εξυπηρετησούλα, ακόμα και τώρα που φάγαμε την καμήλα και έμεινε η ουρά επικοινωνήστε μαζί μας.

Intefix
Intefix
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

βερυ γκουτ γιου σει Maggie.

Λουκρητί@
Λουκρητί@
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Λουκρητί@

Παιδιά κατανοώ απολύτως όλα αυτά που λέτε και χαίρομαι που διαβάζω από κάποιους ότι ξέρουν περιπτώσεις που, πραγματικά, είχε επιπτώσεις.
Το έγραψα ορμώμενη από τρεις περιπτώσεις που γνωρίζω και όλο το φταίξιμο το έριξαν στα ξεπεταγμένα 18χρονα.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτή η συμπεριφορά είναι κατακριτέα και χρήζει επιπτώσεων,από οποιονδήποτε, άνδρα ή γυναίκα.

PJ
PJ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Λουκρητί@

Είμαι σούπερ χαρούμενος που βρίσκομαι σε ονλάιν χώρο που το ότι για άντρα καθηγητή θα ήταν αλλιώς σχολιάστηκε ως αναληθές.

Το confirmation bias ζει και βασιλεύει ανάμεσα στους καλούς όπως και στους κακούς, ας το θυμόμαστε κι ας έχουμε το νου μας.

Αποδημητικό Πτηνό
Αποδημητικό Πτηνό
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mikros_Beethoven

Συγγνωμη αλλα δεν μπορω να δειξω καμια κατανόηση οτι φυλλο και να ειναι @ γραφ@!!Ποσο λογικο ειναι 38 χρονων ανθρωπος να λεει οτι ενεδωσε στις πιεσεις κ στο πεσιμο ενος 17αρη;;

leas
leas
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αποδημητικό Πτηνό

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ταπεινοφροσύνη από κάποιον/α που έκανε λάθος, έβλαψε άνθρωπο και το αναγνώρισε, το παραδέχθηκε, το μετάνιωσε και αναγνωρίζει στον εαυτό της ανευθυνότητα, επιπολαιότητα και όχι ελαφρυντικά. Της βγάζω το καπέλο. Οι ηθικολογίες, εκτός του ότι περιττεύουν, δεν βοηθούν και σε τίποτα απολύτως, δεν πάνε κανέναν ένα βήμα παραπέρα. Και πού διάβασα πρόσφατα πως όταν είσαι στάσιμος, στην πραγματικότητα κάνεις βήματα προς τα πίσω, ή κάπως έτσι; Α ναι στην συνέντευξη της Αρβελέρ τελευταία (αξίζει τον κόπο).

Αποδημητικό Πτηνό
Αποδημητικό Πτηνό
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  leas

Εμενα πρσοωπικα το κειμενο της γραφουσας δεν μου εβγαλε ολα αυτα τα περι αναληψης ευθυνων κλπ. Ισα ισα που δικαιολογείται οτι ήταν σε δυσκολη φαση κ μεταθετει την ευθυνη στο μαθητή γιατι λεει αυτος ξεκινησε να τη φλερταρει. Δεν το παιζω ηθικη κ εξυπνη αλλα απο εναν ανθρωπο 38 χρονων δεν περιμενω τετοια επιπολαια ανωριμη κ ανευθυνη συμπεριφορά πολλω δε μαλλον που ειναι και σε θεση εκπαιδευτικου. Η Αρβελερ καλα τα λεει στη συνεντευξη της, συμφωνω με αυτο. Οπως και με αυτα που γραφεις leas στο σχολιο σου για την ταπεινοφροσυνη. Αλλα ας μην τα ισοπεδωνουμε κ ολα. Θα αισθανουμουν… Διαβάστε περισσότερα »

leas
leas
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αποδημητικό Πτηνό

Καταλαβαίνω τι λες, αλλά να προσπαθήσω να εξηγήσω καλύτερα πώς το σκέφτομαι. Όντως κάποια πράγματα που έγραψε δείχνουν ελλιπή ανάληψη ευθύνης, ή για να το πω καλύτερα, σε ένα βαθμό είναι ανεπεξέργαστο στο μυαλό της. Δηλαδή το ‘παρασύρθηκα’, ‘κυρίως το αγόρι με προσέγγισε και με φλέρταρε εξαιρετικά επίμονα’, ‘αλλά και εγώ περνούσα δύσκολα’, ‘θα έπρεπε να είμαι ευγνώμων’, αν μείνεις σε αυτά, δείχνουν μετάθεση ευθύνης. Αλλά ρε συ Αποδημητικό Πτηνό, όταν λέει ‘Νιώθω ότι μέσα σε λίγους μήνες η ζωή μου ήρθε τούμπα και έχω χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου’, ‘φέρθηκα τρομερά επιπόλαια και ανεύθυνα και τώρα… Διαβάστε περισσότερα »

Maryk
Maryk
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  leas

Συμφωνώ ότι οι ηθικολογίες είναι περιττές. Από κάποιους σχολιαστές εδώ μέσα δεν περίμενα τέτοιο ανάθεμα και ακραία σχόλια. Αν το αγόρι ήταν 18 ετών θα έκανε διαφορά; Ήταν λάθος φυσικά αυτή η σχέση και αυτό πληρώνει τώρα η γράφουσα και με το παραπάνω. Να σημειώσω ότι είμαι μητέρα αγοριού και κοριτσιού αυτής της ηλικίας για να προλάβω τυχόν σχόλια του τύπου « αν ήταν το παιδί σου»…
Βρες όσο πιο γρήγορα δουλειά που θα σου επιτρέψει να φύγεις από το σπίτι της αδερφής σου γιατί προβλέπω νέα χειρότερα προβλήματα που θα έχουν επίπτωση και σε αυτήν επιπλέον.

The scientist_91
The scientist_91
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αποδημητικό Πτηνό

Για το φύλλο οκ..Για τον κορμό,ποια ειναι η άποψη σου; (Φαντάζομαι πως φταίει ο κορρεκτορας,αλλά δεν άντεξα-να με συμπαθας!)

Αποδημητικό Πτηνό
Αποδημητικό Πτηνό
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  The scientist_91

Ουτε εγω θα το αντεξω και θα σου πω οτι προφανως και έχεις καθε δικαιωμα να μην συμφωνεις με αυτα που γραφω αλλα αν δεν εχεις κάποιο επιχείρημα να πεις πανω στο θεμα και να συνεχισει η συζήτηση καλύτερα να μη γραφεις εξυπναδες για αστεια. Ηταν παντελως ασκοπο και περιττο το σχολιο σου. Να με συμπαθας!

The scientist_91
The scientist_91
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αποδημητικό Πτηνό

5 μήνες μετά,αλλά να’μαι! 🙂 Τα επιχειρήματα μου συμπνέουν με τα δικά σου,απλά έπεσα σε άθρωπο με διαφορετική αίσθηση του χιούμορ. Συμβαίνουν και αυτά!

BabyDoll
BabyDoll
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mikros_Beethoven

Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο στην ιστορία είναι ότι η συγκεκριμένη γυναίκα παρ όλο που λέει ότι ντρέπεται δεν φαίνεται να μετανιώνει ή να αναλαμβάνει τις ευθύνες τις. Ουσιαστικά λέει ότι επειδή ήταν σε μια δύσκολη φάση της ζωής της και την φλέρταρε το αγόρι δεν φταίει αυτή που ενέδωσε. Αναρωτιέμαι αν της ξανατύχει κάτι τέτοιο με τον επόμενο μαθητή της τι θα κάνει; Και τώρα σε δύσκολη φάση της ζωής της βρίσκεται.

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  BabyDoll

Δεν βλέπω κάπου στο κείμενο που να ισχυρίζεται ότι δεν φταίει. Ίσα ίσα, παραδέχεται ότι ήταν λάθος, ότι ήταν σε ευάλωτη φάση και ενέδωσε, αυτά όμως δεν ερμηνεύονται ως ότι δεν φταίει.

lioness
lioness
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mikros_Beethoven

Συμφωνώ απολύτως. Είναι από τα λίγα πράγματα που είμαι τόσο απόλυτη . Και γενικά με ξενίζει πολύ το γεγονός ότι σχεδόν παρουσιάζει τον εαυτό της ως θύμα (περνούσε δύσκολα, ο 17χρονος ήταν εξαιρετικά επίμονος στο φλερτ του, περνάει πολύ δύσκολα τώρα). Είναι 38 χρονών, για όνομα δηλαδή, δε γίνεται να αυτοπαρουσιάζεται σχεδόν σαν ανυπεράσπιστη απέναντι σε έναν 17χρονο που τη φλερτάρει. Έχω αναλάβει εδώ και 4 χρόνια εκπαιδευτικό έργο η ίδια, έχοντας (ενήλικους) φοιτητές υπό την επίβλεψή μου. Έχω δεχτεί επίμονο φλερτ κατά καιρούς, ωστόσο ποτέ δε μου κατσε σωστό μέσα μου να προχωρήσω. Πόσο μάλλον εάν ήμουν καθηγήτρια σε… Διαβάστε περισσότερα »

Bomba
Bomba
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mikros_Beethoven

Είναι απο τις περιπτώσεις που ο άντρας θα αντιμετωπιζόταν χειρότερα απο την γυναίκα γιατί στα πατριαρχικά πρότυπα η μαθήτρια θα ήταν ένα εύθραυστο λουλούδι που παρασύρθηκε και βιάστηκε, ενώ ο μαθητής είναι και λίγο μάγκας που πήδηξε την καθηγήτρια, εεε και εντάξει… Αγόρι είναι, θα κάνει σεξ! Τι με συμμαθήτρια, τι με την καθηγήτρια;; Άλλωστε κάποτε συνηθιζόταν να στέλνουν ανήλικους έφηβους σε ενήλικες γυναίκες επαγγελματίες “για να γίνουν άντρες” και “να μάθουν τον έρωτα”. Τις έφηβες κόρες σε έναν επαγγελματία για να μην έχουν κακές εμπειρίες με τον κάθε ατζαμή που δεν ξέρει τι του γίνεται… Ποτέ! Κανείς! Για εμένα… Διαβάστε περισσότερα »

bella ciao
bella ciao
4 χρόνια πριν

Ως συνάδελφος και ως μάνα, πρέπει να σου πω πως αυτό που έκανες ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και τη γλίτωσες πολύ φθηνά! Ειλικρινά αν συμβεί κάτι τέτοιο με τα παιδιά μου (που είναι αγόρι-κορίτσι) μαυρό φίδι που τον/την έφαγε τον/την εκπαιδευτικό!! Και όσον αφορά το θέμα της επιβίωσής σου, πρώτη φορά θα είμαι τόσο σκληρή τόσα χρόνια που σχολιάζω, έχω να σου πω Ας τα σκεφτόσουν αυτά νωρίτερα!!! Οι γονείς μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους για να τα μορφώσουμε, όχι να τα αποπλανήσουμε!!! Φούντωσα τώρα!!!!

Chaotic Jester
Chaotic Jester
4 χρόνια πριν

Πράξε τα δέοντα για την επιβίωση σου, και συγχώρεσε τον εαυτό σου. Σιγά το έγκλημα, άλλες το έζησαν και έγιναν και Πρώτες Κυρίες στη Γαλλία κάποια στιγμή, και μαγκιά τους.

Evelina Leivada
Evelina Leivada
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chaotic Jester

Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά είναι πιθανόν η σχέση του Εμανουέλ με τη Μπριζίτ να δημιουργήθηκε μετά την ενηλικίωση του πρώτου; Είναι ένα πράγμα το δεκαεξάχρονο (δεν προσδιορίζω φύλο) να ερωτοχτυπηθεί με άτομο σε θέση εξουσίας (δεν προσδιορίζω φύλο πάλι) και είναι ένα άλλο πράγμα το άτομο σε θέση εξουσίας να προχωρά σε ερωτική σχέση ευκαιρίας δοθείσης και έχοντας επίγνωση αυτής της ανισότητας. Στην περίπτωση Μπριζίτ-Εμανουέλ, λοιπόν, ίσχυε το πρώτο αλλά όχι το δεύτερο, διότι η σχέση αναπτύχθηκε όταν η σχέση εξουσίας έπαψε να υφίσταται θεσμικά.

Mrs Dalloway
Mrs Dalloway
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Evelina Leivada

έτσι λένε οι ίδιοι, αλλά εγώ πολύ αμφιβάλλω

BabyDoll
BabyDoll
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Evelina Leivada

Evelina η σχέση τους ξεκίνησε όταν ο Μακρόν ήταν ακόμα 15 ετών και μάλιστα στην Γαλλία αν υπήρχε σχέση εξουσίας ανάμεσα στον ενήλικα και τον ανήλικο η νόμιμη ηλικία ήταν τα 16. Οι γονείς του Μακρόν όμως τον έστειλαν εσώκλειστο γι αυτό και η κανονική τους σχέση άρχισε αργότερα (αν και στο ενδιάμεσο ο Μακρόν την επισκεπτόταν). Η γυναίκα του τότε ήταν ακόμα παντρεμένη και μάλιστα το ένα από τα παιδιά της ήταν συμμαθητής του Μακρόν. Συνέχισαν την σχέση του ενώ εκείνη ήταν ακόμα παντρεμένη και όταν χώρισε παντρεύτηκαν. Πάντως αν είχε γίνει καταγγελία θα μπορούσε να είχε πάει φυλακή… Διαβάστε περισσότερα »

Evelina Leivada
Evelina Leivada
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  BabyDoll

@BabyDoll Μήπως ο πλατωνικός έρωτας του Εμανουέλ ξεκίνησε όταν ήταν 15 και όχι η ερωτική σχέση; Γνωρίζω ότι η κόρη της Μπριζίτ ήταν συμμαθήτρια του Εμανουέλ, όλα τα άλλα όμως που λέτε, δεν τα γνωρίζω. Εσείς από που γνωρίζετε περί επισκέψεων όταν ο Εμανουέλ ήταν ανήλικος;

Evelina Leivada
Evelina Leivada
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  BabyDoll

@BabyDoll, κρίνοντας από το ύφος των πηγών σας, μάλλον έψαξα λίγο παραπάνω από εσάς. Επίσης οι πηγές που παραθέτε δεν αναφέρουν καν inside knowledge για ερωτική σχέση, αλλά αοριστολογίες που θέλουν τον Εμανουέλ να είναι ερωτευμένος μαζί της. Αυτό το ξέρουμε, το λέω κι εγώ παραπάνω. Η σχέση δεν έγινε ερωτική με ένα δημόσιο φιλί στο μάγουλο προφανώς. Αν ήταν έτσι οι αποφοιτήσεις θα λογίζονταν ως όργια.

BabyDoll
BabyDoll
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Evelina Leivada

Evelina το φιλί στο μάγουλο έγινε σε δημόσιο χώρο και λένε οτι ήταν η αρχή όχι οτι λόγω του φιλιού είχαν σχέση, αλίμονο.

Δεν λένε οι πηγές οτι ήταν απλά ερωτευμένος αλλά οτι είχαν σχέση γι αυτό και οι γονείς του τον έστειλαν κακήν κακώς στο Παρίσι. Αν έχεις πηγές με inside knowledge θα μπορούσες να δημοσιεύεσεις το link; Ο Εμανουέλ και η Μπριζίτ πάντως έχουν αρνηθεί να σχολιάσουν και δεν βρήκα ούτε ένα άρθρο που να λέει οτι η σχέση τους ήταν πλατωνική.

Camera Obscura
Camera Obscura
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chaotic Jester

Δεν είναι μαγκιά.

Cocker Spaniel
Cocker Spaniel
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chaotic Jester

Αν το είχε γράψει άντρας, θα το χαρακτήριζες πάλι ῾μαγκιά του῾;

Chaotic Jester
Chaotic Jester
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cocker Spaniel

‘Οταν γράψει άντρας, θα μάθεις.

Valia
Valia
4 χρόνια πριν

Το κατσάδιασμα έχει καλυφθεί από όσους έχουν γράψει πριν από εμένα. Αλλά θα ήθελα να επισημάνω κάτι άλλο. Είμαι κι εγώ καθηγήτρια κι ασχολούμαι με τα ιδιαίτερα σχεδόν 15 χρόνια. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι οι τελευταίες φουρνιές παιδιών είναι πολύ πιο ξεπεταγμενες και πολύ πιο προχωρημένες σε σχέση με τις δικές μας γενιές, που ήμασταν “τουβλάκια” μέχρι και το λύκειο, για να μην πω πανεπιστήμιο. Ειδικότερα οι νεαροί μαθητές και δη του λυκείου, μετά την ελεύθερη πρόσβαση στις ταινίες ερωτικού περιεχομένου, βλέπουν τις νέες καθηγήτριες με άλλα μάτια και πολύ θα ήθελαν να ζήσουν τη δική τους ιστορία… Διαβάστε περισσότερα »

Ιζόλδη
Ιζόλδη
4 χρόνια πριν

Συγχώρεσε το εαυτό σου καλή μου, δεν έκανες δα και γενική μέσα σε μισή ώρα

Mikros_Beethoven
Mikros_Beethoven
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

ΑΚΑΚΑΚΑΚΚΑΑΚΚΑ γενική ΚΑΙ μαγείρεμα

Heliotropium
Heliotropium
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mikros_Beethoven

χαχαχα! Εχω λύση.
Βάζουμε φαι να γίνεται και κάνουμε παράλληλα δουλειές, καλούμε και τον πέρσοναλ τρέινερ στο τελέφωνο να φέρει ψωμι απο τον φούρνο καθώς έρχεται!
Μη βαράτε τα σελεμπρίτια!

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Ιζόλδη επειδή τα σχόλια έκλεισαν πριν προλάβω να σου απαντήσω σε εκείνο το ποστ, θέλω να σου πω ότι έχουμε (έχω) κάθε δικαίωμα να μας (μου) κάνει εντύπωση η καθαριότητα συν μαγείρεμα σε μισή ώρα (ή το οτιδήποτε) και να το σχολιάζουμε (σχολιάζω) σε ποστ που είναι ανοιχτά τα σχόλια. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε “να σωπάσω”, το ίδιο θα έλεγα στον άντρα μου, στην αδερφή μου, στη μάνα μου, στον καθένα. Όσο για το ότι θα έπρεπε να σεβαστώ την επωνυμία της κοπέλας (και να μη σχολιάσω το άκυρο του πράγματος), έχω να σου πω πως όλοι οι… Διαβάστε περισσότερα »

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

αυτό!

Ιζόλδη
Ιζόλδη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

@Νο_roots 1. Ευτυχώς που έκλεισαν τα σχόλια σε εκείνο το ποστ και ορθώς έκλεισαν, και κατά τη γνώμη μου έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα για την προστασία της 2. Δεν ξέρουμε τι ήξερε, τι δεν ήξερε ή τι φανταζόταν, εγώ επέλεξα να της δώσω το πλεονέκτημα της αμφιβολίας ακριβώς επειδή εκτέθηκε επώνυμα κι ό,τι γράφει δεν ξεγράφει. Άσε που ήταν παραπάνω από εμφανές, μάτι έβγαζε, ότι η κοπέλα δεν ήξερε πού βρισκόταν, αλλά βρέθηκε. Πώς, γιατί, άγνωστα. Αφού έγινε που έγινε το κακό, ας πάμε παρακάτω χωρίς να το κάνουμε θέμα, δε μας φταίει η κοπέλα σε τίποτα 3.… Διαβάστε περισσότερα »

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Μπορώ να μιλήσω μόνο για το δικό μου σχόλιο, το οποίο δεν ανακαλώ και ναι αν το είχε γράψει ο άντρας μου στο fb πχ το ίδιο θα του έγραφα από κάτω (αν είχα) τύπου φίλε με κοροϊδεύεις, κάτι δεν έκανες από αυτά που λες. Να σου πω την αλήθεια, περίμενα μια διάψευση, ότι ήταν τυπογραφικό λάθος για παράδειγμα και ήθελαν να γράψουν 10.30 ή έστω 11:30 (με 13:00), όμως σε μισή ώρα δεν γίνονται όλα αυτά, πώς να το κάνουμε. Έτσι όπως το σκέφτομαι εγώ είναι ότι τα downvotes κλπ ήταν για το ποστ και τον συντάκτη του ποστ,… Διαβάστε περισσότερα »

Ιζόλδη
Ιζόλδη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

@no_roots από αυτή την κοινότητα αναγνωστών ομολογώ ότι περίμενα καλύτερα αντανακλαστικά και απογοητεύτηκα.

Χαίρομαι τουλάχιστον που προνόησες να μην ξαναγραφτεί το ονοματεπώνυμό της και εδώ

Intefix
Intefix
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Παιδιά ηρεμήστε.
Η κοπέλα θα κάνει μόνο τα χοντρά, πού να δείτε εμένα να πλένω πιάτα.

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Ενώ εσύ Ιζόλδη που βρήκες αυτό το ποστ σαν καλή αφορμή να κάνεις χαβαλε και σαρκασμό εναντίον των σχολιαστών προηγούμενου ποστ, πλημμυρίζεις ανθρωπιά και ευαισθησία.

Ιζόλδη
Ιζόλδη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Δεν εκτίθεται κανένας σχολιαστής, όλοι βρίσκονται εδώ ανώνυμα με άβαταρ και ψευδώνυμο. Τα στρεψόδικα επιχειρήματά σου αλλού

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Αλήθεια τώρα; Επειδή δεν έχει ονοματεπώνυμο μπορείς να έρθεις στο ποστ και να χ@σεις; Ότι πεις 🤦
Πάντως για την ιστορία, να ξέρεις ότι η τόσο δραματική σου υπεράσπιση εκανε χειρότερη ζημιά.

Ιζόλδη
Ιζόλδη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Ό,τι χ@σιμο και να ρίξω, αν γκουγκλάρουν το ονοματεπώνυμό σου δε θα φανεί σε κανέναν. Το χ@σιμο που της έριξες εσύ θα συνοδεύει πάντα το όνομά της. Αυτή είναι η διαφορά για να τα κάνουμε όλα ταλιράκια. Όσο για τη “ζημιά” που έκλεισαν τα σχόλια, αν ευθύνομαι εγώ, χαίρομαι. Και τώρα αλέ

daria
daria
4 χρόνια πριν

Τόσο καιρό διάβαζα στα σχόλια (γενικά δεν σχολιάζω στο ιντρνετ συχνά και γι αυτό δεν είχα κάνει μέχρι τώρα λογαριασμό) οτι η ιστορία αυτή ή τα σχόλια κάτω απο αυτή με έκανε να ανοιξω λογαριασμό, και απορούσα. Και να που έκανα και εγώ το ίδιο, με αφορμή την απάντηση της Λένας και κάποια απο τα μέχρι τώρα σχόλια. (Ειδικά αυτά που ελαφρένουν την ιστορία παρομοιάζοντας την ερωτώσα με την Μπλανς Ντιμπουά) Δεν είναι αστείο, ούτε γλυκό, ούτε χαρητομένο αυτό που διαβάσαμε. Είναι λυπηρό και δεν είναι λυπηρό μόνο για την ερωτώσα, στο κάτω κάτω κάθε πράξη μας έχει και τις… Διαβάστε περισσότερα »

Intefix
Intefix
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  daria

Daria, έχετε απόλυτο δίκιο.

Και για να ελαφρύνει λίγο το κλίμα, αφού δεν υπήρχε κάτι παράνομο αλλά απλά βλακώδες, ***σίγουρα δεν ήταν λυπηρό για τον μαθητή***.

otter
otter
4 χρόνια πριν

Αν ήταν άντρας καθηγητής, η απάντηση θα ήταν διαφορετική.

δε σου λέω!
δε σου λέω!
4 χρόνια πριν

Τρολ; Αυτή είναι η υπόθεση από το λεωφορείον ο πόθος!

sktpsx
sktpsx
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  δε σου λέω!

εμενα στο μυαλο μου τα 17χρονα ειναι με σπυρια αραια γενια και λευκα nike air max.

Mikros_Beethoven
Mikros_Beethoven
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  δε σου λέω!

Στο λεωφορείον ο πόθος ούτε δασκάλα-μαθητης είναι, ούτε ενήλικη-ανηλικος, η Μπλανς έχει ψυχική ασθένεια, ο Κοβάλσκι είναι βιαστής, δεν βλέπω καμία ομοιότητα.

Το παπί.
Το παπί.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mikros_Beethoven

Μα ναι, κι εγώ ψαχνόμουν – λέω άλλη ταινία θα θυμάμαι..

δε σου λέω!
δε σου λέω!
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mikros_Beethoven

Mikros_Beethoven, γυναίκα πάει να ζήσει με την αδελφή της και τον άντρα της αδελφής της, με τον οποίο υπάρχει αμοιβαία αντιπάθεια, εκείνη τον περιφρονεί ως άξεστο, και κάποια στιγμή αποκαλύπτεται ότι η γυναίκα είχε απολυθεί επειδή είχε σχέσεις με ανήλικο (έγινε και στο έργο αυτό). Αν βγάλουμε το βιαστή και την ψυχική ασθένεια, εγώ βλέπω πολλές ομοιότητες.

Blanche Dubois
Blanche Dubois
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  δε σου λέω!

Δεν ήμουν εγώ πάντως! 😝

qwert231
qwert231
4 χρόνια πριν

Εγω σαν αναγνώστης αυτής της στήλης εδω και κάποιο καιρό πραγματικά πιστεύω πως η απάντηση της Λένας θα ήταν η ίδια αν απαντούσε σε άντρα και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που την διαβάζω και την εκτιμώ. Τα σχόλια βέβαια είναι μια άλλη υπόθεση. Δεν μπορώ καν να φανταστώ τι θα έγραφαν άτομα που χρησιμοποιούν λέξεις όπως mansplaining, manarchist, brocialist κλπ και βλέπουν τον σεξισμό μόνο όταν είναι κατά τους. Όσο για την κοπέλα που γράφει την ερώτηση, καταλαβαίνω γιατι νιώθεις τόσο άσχημα. Όταν όμως κάνεις κάτι πρέπει να είσαι σε θέση να δεχτείς και τις συνέπειες. Αυτό που έκανες… Διαβάστε περισσότερα »

Αποδημητικό Πτηνό
Αποδημητικό Πτηνό
4 χρόνια πριν

Δεν μου αρέσει να κρινω τους ανθρώπους γιατι κάνουν ο, τι κανουν γιατι σίγουρα δεν ειμαι καλυτερη και επισης ο οποιοσδήποτε μπορει ανα πασα στιγμη να βρεθει σε σοβαρα ασχημη θεση. Ομως σ αυτη την περίπτωση θα κανω μια εξαίρεση και θα σε κρινω και θα πω οτι ανεξάρτητα απο το ποσο ασχημη ηταν η περίοδος που βιωνες τοτε, δεν υπαρχει τίποτα που να δικαιολογεί τον τροπο που επραξες. Εισαι 38 χρονων για ονομα του Θεου!! Ηξερες καλυτερα απο αυτο!! Τι θα πει αυτος με φλερταρε, τι σόι μετάθεση ευθύνης ειναι αυτη σ εναν ΑΝΗΛΙΚΟ, τον οποίο εχεις αναλαβει να… Διαβάστε περισσότερα »

Joan of Arc
Joan of Arc
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αποδημητικό Πτηνό

Υπερβολες…

Αποδημητικό Πτηνό
Αποδημητικό Πτηνό
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Joan of Arc

Σε ποιο σημειο ειναι οι υπερβολες ακριβως;

Joan of Arc
Joan of Arc
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αποδημητικό Πτηνό

Αν ηταν 18 και μια μερα θα ηταν ενταξει? Εκει θα ηταν ενηλικας…

Joan of Arc
Joan of Arc
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αποδημητικό Πτηνό

Αν ηταν 18 και μια μερα θα αλαζε κατι? Θα ηταν ενηλικας….

Αποδημητικό Πτηνό
Αποδημητικό Πτηνό
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Joan of Arc

Οχι για εμενα προσωπικα δεν θα αλλαζε τιποτα! Παλι με τον ιδιο τροπο θα την αντιμετωπιζα!! Δεν με ενοχλησαν οι ηλικιες καθ αυτες οσο η ουσια της συμπεριφορά της. Ενας μορφωμενος ανθρωπος 38 χρονων ειχε υπο την επίβλεψη του καποιον ασθενεστερο σε περιοδο δυσκολη τοσο απο αποψη Πανελληνιων οσο και απο αποψη ορμονοψυχοσυναισθηματικη (ολοι εχουμε υπαρξει εφηβοι κ.ξερουμε πώς ειναι) και ενεδωσε στην πιεση κ το φλερτ του. Ποσο λογικο ειναι αυτο; Και επειδη σε αλλο σχολιο αναφερεται η σχεση του Γαλλου Προεδρου με τη σύζυγο του, παλι την ιδια αποψη εχω και γι αυτην την περιπτωση εαν συνεβη κατω… Διαβάστε περισσότερα »

Joan of Arc
Joan of Arc
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αποδημητικό Πτηνό

Στην αρχικη απαντηση σου, ελεγες ποσο ασχημο ειναι με εγινε με εναν “ΑΝΗΛΙΚΟ”, και τωρα λες δεν σε πειραζει η ηλικια. Κατανοω την αντιδραση σου αλλα ας ειμαστε λιγακι αντικειμενικοι δεν κοιμηθηκε με ενα 13 χρονο.