in

Αγαπητή «Α, μπα»: Είναι δύσκολο να την έχω στην αγκαλιά μου γνωρίζοντας ότι είναι έγκυος από κάποιον άλλον

Στο παρελθόν έκανα ένα τεράστιο λάθος

Αγαπητή Α,μπα…. Πιστεύεις ότι μπορεί δύο άνθρωποι να είναι ξανά μαζί μετά Από ένα χωρισμό; Αν στο ενδιάμεσο η κοπέλα έχει μείνει έγκυος από κάποιον άλλο και σκοπεύει και να τον παντρευτεί ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4627c83b8649fe6c2649ac5aa675cadf

Αγαπητή Α,μπα…. Πιστεύεις ότι μπορεί δύο άνθρωποι να είναι ξανά μαζί μετά Από ένα χωρισμό? Αν στο ενδιάμεσο η κοπέλα έχει μείνει έγκυος από κάποιον άλλο και σκοπεύει και να τον παντρευτεί, για τα γραφειοκρατικά περισσότερο, και αφού γεννήσει το παιδί του? Πιστεύεις ότι αυτή η γυναίκα που έλεγε σε αγαπώ ενώ ήταν έγκυος στο παιδί του αλλού, το ένιωθε? Άραγε πόσο πληγωμένη να είναι αυτή η γυναίκα όταν 2 μήνες μετά από μια έκτρωση μένει ξανά έγκυος από κάποιον άλλο? Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο δύσκολο είναι να την έχω στην αγκαλιά μου γνωρίζοντας ότι είναι έγκυος, και γνωρίζοντας ότι ακόμα με θέλει και με αγαπάει. Άραγε θα υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή αυτή η σπίθα να ξαναφουντωσει η απλά έχει χαθεί κάθε ελπίδα? Έκανα ένα λάθος μεγάλος. Δεν φανταζόμουν ότι θα το πληρώνω με αυτό τον τρόπο….

darklife

Από όλους όσους πληρώνουν, εσύ έχεις το μικρότερο μερίδιο. Το μεγαλύτερο το έχει το παιδί. Σου το λέω, για να έχουμε και μια σωστή ιεράρχηση για το ποιος είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο σε αυτή την ιστορία.

Το λέω επειδή το παιδί είναι θύμα των αποφάσεων των μεγάλων, που είναι ελεύθεροι να πάρουν όποια απόφαση θέλουν. Ας πούμε, αυτή η γυναίκα έκανε έκτρωση, και στην δεύτερη περίπτωση δεν έκανε. Δεν κρίνω τις αποφάσεις, θέλω να τονίσω ότι μια εγκυμοσύνη δεν σημαίνει απαραίτητα παιδί. Έπειτα το «θα παντρευτεί για τα γραφειοκρατικά περισσότερο» είναι πολύ ψόφια δικαιολογία. Δεν υπάρχει κανένας γραφειοκρατικός λόγος πια για να παντρευτείς τον πατέρα του παιδιού σου, όταν είσαι γυναίκα. Αν μετρήσουμε τον «κόπο», πιο εύκολο είναι να το αναγνωρίσει ο πατέρας, παρά ο γάμος. Κάποιο άλλο λόγο θα έχει για να τον παντρεύεται, και ίσως θα έπρεπε να αναρωτηθείς ποιος είναι. Σε κάθε περίπτωση, είναι η απόφαση της. Όπως ήταν δικιά σας η απόφαση να χωρίσετε, αν χωρίσατε, δικιά σας η απόφαση να αγκαλιαζόσαστε και να λέτε πόσο αγαπιόσαστε, αλλά δικιά σας και η απόφαση να μην είσαστε πια μαζί.

Η περίπτωση που λες, δεν είναι σαν τις αστραπές και το λόττο. Αν θέλετε και οι δυο, θα γίνει. Στις δικαιολογίες είσαστε και οι δυο πολύ καλοί, πάντως, οπότε αυτό θα περιπλέξει πολύ τα πράγματα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

56 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Cycling in the rain
Cycling in the rain
4 χρόνια πριν

Αν κατάλαβα:
1)έμεινε έγγυος από σένα και έκανε έκτρωση
2)μετά από 2 μήνες έμεινε έγγυος από κάποιον άλλο
3)θα παντρευτεί τον άλλο (ούτε ρωτάω πόσο τον ξέρει)
4)εσύ μετάνιωσες και τη θες πίσω
5)αυτή δεν ξέρει τι θέλει
6) εσύ βλέπεις το παιδί ως κάτι ανάμεσα σας παρόλο που τη θέλεις πίσω .
Το μόνο που έχω να πω είναι ότι λυπάμαι το παιδακι.

μιμόζα
μιμόζα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cycling in the rain

Μπράβο ρε συ Cycling in the rain που έβγαλες άκρη, εγώ δε κατάλαβα γρι.

BabyDoll
BabyDoll
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cycling in the rain

Μήπως αυτός την πίεσε να κάνει έκτρωση και γι αυτό χώρισαν; Στο τέλος λέει ότι έκανε ένα μεγάλο λάθος και τώρα το πληρώνει, ίσως εννοεί αυτό.
Δεν μπορώ να καταλάβω πάντως πως έκανε έκτρωση, γνώρισε άλλον και ξαναέμεινε έγκυος σε μόλις δύο μήνες.

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  BabyDoll

Έτυχε να κάνει σεξ με άλλον, τί δεν καταλαβαίνεις; 😉

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Εννοεί γιατί δεν πήρε προφυλάξεις, ενώ μόλις πρόσφατα είχε κάνει έκτρωση. Γιατί, για να το επεδίωξε να μείνει σύντομα έγκυος λίγο χλωμό το βρίσκω.

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Haifischnet

Εγώ νομίζω πως εννοεί πώς γίνεται να μείνεις έγκυος μετά από έκτρωση σε μόλις 2 μήνες, αφού μετά από κάθε απόξεση (έκτρωση) πρέπει να περάσουν 3 μήνες για να ξανακάνεις σεξ. Το γιατί δεν πήρε προφυλάξεις δεν το ξέρω, αλλά από ότι φαίνεται είναι pattern.

(πριν απάντησα στο “γνώρισε άλλον”, προφανώς χιουμοριστικά)

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

* πρέπει να περάσουν 3 μήνες μέχρι να ξαναμείνει έγκυος
(τί γράφω θέμου)

αράχνη
αράχνη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  BabyDoll

Χτύπησε το βιολογικό της ρολόι, όπως λέει το κλισέ. Ειχαμε κι άλλη παρόμοια ιστορία με κοπέλα που έπαθε κατάθλιψη μετά από έκτρωση που πιέστηκε να κάνει και μάλιστα έστειλε και update. Τελικά χώρισε και ξεκίνησε θεραπεία που, προφανώς, ήταν η καλύτερη απόφαση. Εδώ διακρίνω μια παρορμητικότητα, κάτι σαν να θέλει να διορθώσει βιαστικά το λάθος αλλά χωρίς να το έχει σκεφτεί καλά. Ας ελπίσουμε ότι θα ισορροπήσει, θα ωριμάσει, θα αναλάβει την ευθύνη και θα μεγαλώσει καλά το παιδάκι με ή χωρίς τον darklife.

Franny
Franny
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cycling in the rain

1)η πρωτη εκτρωση δεν ειναι απαραιτητα απο εγκυμοσυνη μαζι του..

Αριάδνη Δετ.
Αριάδνη Δετ.
4 χρόνια πριν

Δυο (ή μηπως τρεις αν υποθεσω οτι η πρωτη εγκυμοσυνη ειναι απο σενα) ανθρωποι που κανουν σεξ χωρις προφυλαξεις ενω ειναι πληρως ανωριμοι να στηριξουν το αποτελεσμα.
Δεν εχω λογια.

Ghostwriter
Ghostwriter
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αριάδνη Δετ.

Καλά δεν ξέρουμε αν πήραν ή δεν πήραν. Τα προφυλακτικά σπάνε ενίοτε.

Magica De Spell
Magica De Spell
4 χρόνια πριν

Τα προφυλακτικά δεν ειναι για να τα φουσκώνουμε παντως παιδια.

Siglo
Siglo
4 χρόνια πριν

Αγαπημένη μου Α,μπα, αν μου επιτρέπεται μια παρατήρηση, επειδή το βλέπω συχνά: Από όλους όσοι πληρώνουν (όχι όσους) εσύ έχεις το μικρότερο μερίδιο. Είναι ονομαστική, είναι υποκείμενο: ποιοι πληρώνουν; όσοι.
Ενώ: από όλους όσους πληρώνουν (ποιους πληρώνουν; όσους). Παράδειγμα, τους πληρώνουν όλους, αλλά από όλους (όσους πληρώνουν) αυτός έχει παράπονο.
Με όλο το θάρρος και την αγάπη ☺☺

EleonoraTora
EleonoraTora
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Siglo

Ζήτω!!!!! Επειδή το σχόλιο σου με έκανε και γέλασα μετά από την μαύρη μοίρα που διάβασα ό,τι περιμένει αυτό το παιδάκι… Και ναι, δίκιο έχεις, μαζί σου 😉

mononoke
mononoke
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Siglo

Εχει επικρατήσει να λέμε ‘όλους όσους’ λόγω έλξης του αναφορικού και προσωπικά το θεωρώ προτιμότερο από το ‘όλους όσοι’, που όπως λέει ο Σαραντάκος αν και τυπικα σωστό ακούγετα κάπως αφύσικο.

https://sarantakos-wordpress-com.cdn.ampproject.org/v/s/sarantakos.wordpress.com/2012/03/02/olousosous/amp/?amp_js_v=a2&amp_gsa=1&usqp=mq331AQDoAEA#referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&amp_tf=%CE%91%CF%80%CF%8C%20%251%24s&ampshare=https%3A%2F%2Fsarantakos.wordpress.com%2F2012%2F03%2F02%2Folousosous%2F

piroroko ts
piroroko ts
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Siglo

Το φαινόμενο σχετίζεται με την λεγόμενη έλξη, και παρά το γεγονός πως το τυπικά ορθό είναι αυτό που λές, γλωσσολογικά τα θέματα αυτά δεν αντιμετωπίζονται με όρους σωστού – λάθους. https://sarantakos.wordpress.com/2012/03/02/olousosous/

Mia idea
Mia idea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  piroroko ts

Μπαβο ρε παιδιά επιτέλους κάποιος να το πει δυνατά, αυτά τα θέματα δεν αντιμετωπίζονται με όρους σωσωτού λάθος αλλά με το τι έχει επικρατήσει! Πείτε μου ότι ισχύει και για το αφόρητο “αφορά Στο τάδε”!!!
Αφορά ΤΟ τάδε θέλω να λέω!! Ξενέρωτο στο! Δε σε θέλω δε θα σε πω ποτέ!

mononoke
mononoke
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Siglo

Αφού το φερε η κουβέντα, ας βγάλω κι εγώ τον inner grammar nazi μου γιατί το βλέπω συνέχεια εδω στα σχόλια και παθαίνω διάφορα. Παιδιά το σωστό είναι γράφουσα, όχι γραφούσα.Τόνος στο α. Το ρήμα είναι γράφω και όχι γραφώ. Αντίστοιχα πενθώ-πενθούσα, αλλά κλαίω-κλαίουσα.

mikro mou pioni
mikro mou pioni
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  mononoke

καθε σχολιαστρια ειναι ενα νησι: γραφούσα οπως δονούσα

μιμόζα
μιμόζα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  mononoke

Ναι, αλλά όταν η λήγουσα είναι μακρόχρονη (το -α στο γραφουσα) η πρόπαραλήγουσα δεν τονίζεται. Είναι από τους λίγους κανόνες που θυμάμαι από τα αρχαία που μαθαίναμε στο σχολείο. Ή δεν ισχύει ο κανόνας επιεδή δεν είναι αρχαία πλέον αυτά που γράφουμε, αλλά νεοελληνικά;

Franny
Franny
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  mononoke

μεχρι τωρα νομιζα οτι το γραφούσα το λεγανε για πλακα….

Stalkerou
Stalkerou
4 χρόνια πριν

Την εγκυμοσύνη δεν την έστειλε η μοίρα. Όταν κάνεις σεξ χωρίς προφυλαξεις, είναι κάτι που έχει μεγάλη πιθανότητα να συμβεί. Μη λυπάσαι για αυτό που της συνεβει, το ήθελε. Όπως θέλει κ εσένα για να επιβεβαιώνεται.

Παπαρουνα
Παπαρουνα
4 χρόνια πριν

Ένα χειροκρότημα για την απάντηση.

Έτσι για να καταλάβουμε ποιο είναι το πραγματικό θύμα της απόφασης..

Chaotic Jester
Chaotic Jester
4 χρόνια πριν

Το ποιος θέλει ποιον είναι εύκολο: όλοι τους θέλουν όλους, εκτός από αυτόν με τον οποίο είναι μαζί.

Φριζαρισμένο μαλλί
Φριζαρισμένο μαλλί
4 χρόνια πριν

Η αλήθεια είναι ότι δεν καταλαβα Χριστό. Ήταν έγκυος στο δικό σου παιδί, έκανε έκτρωση και μετά έμεινε έγκυος από έναν άλλο? Τον οποίο θέλει και να παντρευτεί? Ή ήταν έγκυος πάλι από τον άλλο αρχικά, και ξαναέμεινε πάλι τώρα? Τα βλέπεις καλά εσυ τα μελλούμενα, σε οποιοδήποτε σενάριο? Μου κάνει εντύπωση η αρχική έκτρωση, που ακολουθείται απο εγκυμοσύνη στο καπάκι. Μήπως δεν ήθελε συγκεκριμένο πατέρα? Και πως στο καλό συνδεεται το ποσο πληγωμένη είναι, με μία δεύτερα εγκυμοσύνη? Έχεις την παραμικρή ιδέα για το πόσο γελοίο ακούγεται, το να προσπαθείς να βρεις δικαιολογία? Είτε εσύ, είτε εκείνη? Μιας και… Διαβάστε περισσότερα »

Biskof
Biskof
4 χρόνια πριν

Μιλάς με γρίφους γερόντα.

lioness
lioness
4 χρόνια πριν

Δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα καλά. Με τα λίγα δεδομένα που μας δίνεις, θα κάνω ένα τρελό σενάριο: ήσασταν μαζί, έμεινε έγκυος, το ήθελε, δεν το ήθελες, έκανε έκτρωση, χωρίσατε γι’ αυτόν τον λόγο, βρίσκει κάποιον άλλον, μένει έγκυος, και μετά τα ξαναβρίσκετε, ενώ είναι έγκυος από κάποιον άλλον. Σε κάθε περίπτωση, εγώ βλέπω τα εξής: εσένα, να έχεις (μάλλον) αφήσει έγκυο την τότε κοπέλα σου, να μην θες το παιδί, να πιέζεται (επειδή λες για πληγωμένη) σε έκτρωση, και τώρα που είναι έγκυος από κάποιον άλλον, εσύ τη θες πίσω. Τη βλέπεις σαν μονάδα, ενώ ξεκάθαρα δεν είναι πλέον… Διαβάστε περισσότερα »