in

Αγαπητή «Α, μπα»: Ελκύουμε τοξικούς ανθρώπους επειδή είμαστε οι ίδιοι τοξικοί;

Μετά από μια σύντομη ερωτική περιπέτεια, θα ήθελα να ρωτήσω τελικά, ελκύει κάποιος τοξικούς/ακατάλληλους ανθρώπους επειδή είναι και αυτός τοξικός; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ee0539a90f78f4497817450b60f51788

Μετά από μια σύντομη ερωτική περιπέτεια, θα ήθελα να ρωτήσω τελικά, ελκύει κάποιος τοξικούς/ακατάλληλους ανθρώπους επειδή είναι και αυτός τοξικός;

bad karma

Γίνεται να μου προσδιορίσει κάποιος τι σημαίνει «τοξικός άνθρωπος» και γιατί μας έχει γίνει κλύσμα αυτή η αόριστη λέξη; Ποιος ξεκίνησε αυτή τη μάστιγα;

Ας μείνουμε στο «ακατάλληλος» που είναι αρκετά πιο σαφές. Αν δεν ξέρεις ποιος είσαι, τότε ναι, είναι πολύ πιθανό να ελκύεις ακατάλληλους ανθρώπους για σένα. Είναι τόσο γενικό αυτό που ρωτάς, που μόνο γενική απάντηση μπορείς να πάρεις. Αν θελήσεις να μας αναπτύξεις περισσότερο την δική σου ιστορία, εδώ θα είμαστε.

Υποψιάζομαι ότι ρωτάς το εξής: γνώρισα κάποιον που τελικά αποδείχτηκε κακής πάστας άνθρωπος. Αυτό σημαίνει ότι είμαι κι εγώ κακής πάστας άνθρωπος; Η απάντηση είναι «ίσως», αλλά για να σε καθησυχάσω, αφού ανησυχείς μήπως είσαι, τουλάχιστον είσαι λιγότερο από αυτόν.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

46 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
bozonio
bozonio
4 χρόνια πριν

Όταν ακούω «τοξικός» μου έρχεται στο μυαλό κάτι τέτοιοcomment image

Karamouza
Karamouza
4 χρόνια πριν

Δεν υπαρχει τετοιος κανονας. Αυτο που συμβαινει ειναι οτι μπορει να αγνοησες ενδείξεις που έδειχναν τι ειδους ανθρωπος ηταν ο συγκεκριμένος. Αν υπηρχε αυτος ο κανονας ολοι οι καλοι ανθρωποι θα ελκυαν μονο καλους. Ξερουμε πολυ καλα οτι δεν ειναι ετσι τα πραγματα…

Ιζόλδη
Ιζόλδη
4 χρόνια πριν

Κανένας Γιωσαφάτ θα ξεκίνησε αυτή τη μόδα

Το_κοτσύφι
Το_κοτσύφι
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Μπα η Μπριτνι ηταν.
Baby can’t you see, I am calling;

Ιζόλδη
Ιζόλδη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Το_κοτσύφι

Πού τη θυμήθηκες βρε θηρίο

Μιμομι
Μιμομι
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Πώς Μ αρέσει όταν μιλάμε με τραγούδια;!! ❤️

luckystrike
luckystrike
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Ο Γιωσαφάτ αν κι έχει παρωχημένες απόψεις είναι επιστήμονας σοβαρός. Τον έχει ξεπεράσει ίσως η εποχή του αλλά οι γνώσεις του πιστεύω θα τον απέτρεπαν να χρησιμοποιήσει τέτοια έκφραση. Κυκλοφορούν όμως κατι life coachers που το παίζουν ψυχολόγοι, κάτι ψυχολόγοι που απευθύνονται σε ανθρώπους χαμηλού μορφωτικού επιπέδου και χρησιμοποιούν εκφράσεις που θα εντυπωσιάσουν γιατί κατάλαβαν πως θα βγάλουν λεφτά. Προσφάτως είδα στο γιουτιουμπ το βλογκ μίας ψυχολόγου που την λέξη ενσυναίσθηση και τοξικός την έχει σε πρώτη ζήτηση, συστήνει την ενσυναίθησή μας να τη δίνουμε σ’αυτούς που θα την εκτιμήσουν (wtf) χαρακτηρίζει τις γυναίκες που πάνε με παντρεμένους “μπιπ” δηλώνει… Διαβάστε περισσότερα »

Ιζόλδη
Ιζόλδη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  luckystrike

Έχεις δίκιο. Οι παρωχημένοι αναμασούν τις παλιές θεωρίες, δεν επινοούν καινούργιες. Αυτά τα κάνουν οι life coachers. Ανακαλώ

Granita Lemoni
Granita Lemoni
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  luckystrike

Μη μου πεις ότι ειναι μια που κάνει βίντεο για τα πάντα (ενδεικτικά: για τα παιδιά που δίνουν Πανελλήνιες, για τους άνεργους άνδρες, για τους γονείς που αγοράζουν πολλά παιχνίδια στα παιδιά τους), λέει τσιτάτα με περισπούδαστο ύφος και από κάτω τα like βροχή; Την ανακάλυψα πρόσφατα και πραγματικά εκνευρίστηκα με αυτά που λέει και περισσότερο με την αποδοχή του κόσμου.

luckystrike
luckystrike
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Granita Lemoni

Οι τίτλοι των εκπομπών της είναι μεγάλοι και συνήθως κομμάτι από επιστολή ερωτώμενου. Είναι συμπαθητική, κύπρια και χαιδεύει τα αυτιά των θεατών της. Θεωρώ πως στοχεύει σε χαμηλό επίπεδο και δε θα είχα ζόρι να γράψω το όνομά της αλλά είμαι της άποψης το κακό να μην το διαφημίζουμε.

Sia
Sia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  luckystrike

Η λέξη ενσυναισθηση είναι όρος της Ψυχολογίας και βασικο στοιχείο της σχέσης θεραπευτή θεραπευομενου. Νομίζω έχεις ξανά σχολιάσει αρνητικά για τον όρο “ενσυναισθηση” lucky strike. Και δεν καταλαβαίνω γιατί;

luckystrike
luckystrike
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Sia

Όχι δεν έχω ξανασχολιάσει αρνητικά τη λέξη ενσυναίσθηση εκτός κι αν χρησιμοποιηηθεί λάθος. Από την ελάχιστη ψυχολογία που γνωρίζω η ενσυναίσθηση είναι η ικανότητα να βάζεις τον εαυτό σου στη θέση του άλλου. Κι αν το καταλαβαίνω σωστά είναι προσόν ανθρώπινο σπουδαίο. Ειρωνεύομαι την ψυχολόγο που λέει δίνουμε την ενσυναίσθησή μας σε εκείνους που την εκτιμούν. Όπως το καταλαβαίνω εγώ ή μπορείς να δείξεις ή όχι ενσυναίσθηση. Έχω ξανασχολιάσει αρνητικά τη λέξη τοξικός.

curious chameleon
curious chameleon
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  luckystrike

Εγώ τη συγκεκριμένη κυρία δεν την ξέρω αλλά από ο,τι έχω καταλάβει από την ψυχοθεραπεία όντως ισχύει το ότι πιο εύκολα και πιο πολύ νόημα έχει να μπεις στη θέση ενός φίλου σου, κάποιου που αλληλοσυμπαθιεστε παρα κάποιου που τρωγεστε. Θέλει κόπο και ενέργεια να σκεφτείς, να καταλάβεις και να συμμεριστείς την οπτική του άλλου

luckystrike
luckystrike
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  curious chameleon

Άσχετο τι είναι πιο εύκολο και τι όχι. Η ενσυναίσθηση δε δωρίζεται. Ο άνθρωπος που έχει υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, την έχει. Δεν την κάνει δώρο απο δω κι απο κει. Και δε θα απαντήσει ποτέ εγώ δε θα το έκανα αυτό άρα κι εσύ δεν έπρεπε. Γιατί θα ξέρει ότι ο άλλος είναι αλλιώτικος. Άλλος.

Ederra
Ederra
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Iiζολδημου, ελπίζω να; είσαι τόσο πετυχημένη και αναγνωρισμένη στον επιστημονικό σου κλάδο που να σε παίρνει να μιλάς απαξιωτικά για τον Γιωσαφάτ στην προκειμένη περίπτωση.

Το_κοτσύφι
Το_κοτσύφι
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ederra

Δεν ξέρω τι πιστεύει η Ιζόλδη για το Γιωσαφάτ, αλλά το σχόλιο σου εκτός από πάσιβ αγκρεσιβ είναι και λίγο αβάσιμο. Το πρώτο παράδειγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο Ασκητής, που οκ Γιωσαφάτ δεν είναι, αλλά έχει τεράστια απήχηση και αναγνωρισιμότητα. Παρόλαυτα, αυτά που λέει είναι επιεικως τραγικά. Επίσης μόλις πρόσφατα διάβαζα ποστ δημοφιλούς γυναικολόγου στο φμπ ο οποίος εκραζε (και καλά έκανε) άλλον δημοφιλή γυναικολογο για αυτά που έλεγε για το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχηλου. Που εκτός απο λάθος και αντιεπιστημονικα, είχαν και μια τεράστια εσανς μισογυνισμού(έλεγε πχ οτι το εμβόλιο είναι για τις πιο… Διαβάστε περισσότερα »

Ιζόλδη
Ιζόλδη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Το_κοτσύφι

Στο μεταξύ, του έχουμε κάνει τρελή διαφήμιση!

Ιζόλδη
Ιζόλδη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ederra

Ήταν ατυχές εν προκειμένω, γιατί όντως δε θα μπορούσε να έχει πει κάτι τέτοιο, δες παραπάνω.

Ωστόσο κάθε επιστήμονας έχει χρέος να ακολουθεί τις εξελίξεις της επιστήμης του δια βίου, μέχρι να αποσυρθεί. Δεν εξαιρούνται ούτε οι αυθεντίες από αυτό το χρέος

https://m.youtube.com/watch?v=CXeInxNIGUE

Αυτές οι προ 80ετίας, εγκαταλελειμμένες πλέον, και επικίνδυνες, θεωρίες ευγονικής, όταν ακούγονται σήμερα δημόσια, δεν είναι υπεράνω κριτικής επειδή αυτός που τις αναπαράγει *κάποτε* ήταν αυθεντία και σύγχρονος της εποχής του. Κι ο Φρόυντ στην εποχή του ήταν πρωτοποριακός.

Αν αντέχεις, άκουσε το ηχητικό μέχρι τέλους

Ιζόλδη
Ιζόλδη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ederra

Νετι; Ωραία τα λέει. Ομοίως να μην πιάνουμε στο στόμα μας τον Τραμπ. Αν δεν είμαστε πρόεδροι ηπα και δισεκατομμυριούχοι δε δικαιούμαστε να τον κρίνουμε

So_OS
So_OS
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

.. νομιζω πως ο Γιωσαφατ ειπε πως οι μη ωριμοι ανθρωποι (οχι με την αρνητικη εννοια) δυσκολα μπορούν να συμβιώσουν με ωριμους ανθρωπους. Θα ήθελα να επισημάνω πως ενω ο Γιωσαφατ ειναι μιας συγκεκριμένης σχολής, στα βιβλια του επισημαινει τη σημασία της σχεσης φροντιστη-παιδιου και τις επιρροες που εχει αργοτερα στην ενηλικη ζωή του. ΥΓ καποια στιγμή θα μπορουσε η ψυχόλογος του ΑΜΠΑ να μας προτεινει καποια βιβλια απο ψυχολογους θεραπευτες οι οποίοι απευθυνονται και στο ευρυ κοινο (ξενους και ελληνες) Ο Δ.Καραγιαννης ( κατα τη γνωμη μου) εξηγει με ωραιο τροπο στα βιβλια του γιατί κανουμε σχεσεις με καποια… Διαβάστε περισσότερα »

Marilyn
Marilyn
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Ο Γιωσαφάτ που λέει ότι γίνεσαι γκέι αν κάνουν κάποιο λάθος στην ανατροφή σου τα πρώτα χρόνια οι γονείς σου; Μάλιστα…

Ιζόλδη
Ιζόλδη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Marilyn

Όταν τα λέει αυτά οποιοσδήποτε άλλος είναι ομοφοβικός, όταν τα λέει ο γιωσαφάτ είναι Δευτέρα απόγευμα

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Για κάποιον λόγο, παρόλο που μου αρέσει πολύ η γνώση, δεν μου κάθεται καθόλου καλά η εκλαϊκευμένη επιστήμη των βιβλίων, μόνο αν είναι πάαααρα πολύ εισαγωγική. Μου φαίνεται ότι έχει το αμφίβολο αποτέλεσμα του life coaching γιατί στην περίπτωση του- γραμμένου από επιστήμονα- βιβλίου ο αναγνώστης δεν μπορεί να κάνει διάλογο για να λύσει απορίες/ζητήσει διευκρινήσεις και στην περίπτωση του coaching, υπάρχει δυνατότητα διαλόγου αλλά εχμ, συγνώμη, δεν εμπιστεύομαι. Άτομα με αδύναμη κρίση, με χαμηλή αυτοεκτίμηση ή που βρίσκονται σε φάση που χρειάζονται βοήθεια και όχι απλά ένα ανάγνωσμα, ίσως μπερδευτούν πολύ. Η καλή μου φίλη Ψυχάρα είναι μάνα 4… Διαβάστε περισσότερα »

leas
leas
4 χρόνια πριν

πόντια, κατά τη γνώμη μου και μόνο που θέλγεται τόσο πολύ από την προσωπική προβολή του στα μέσα, λέει πάρα πολλά. Προσωπικά, μου είναι αδύνατο να συλλάβω πώς ένας ψυχαναλυτής αποκαλύπτει τόσα πολλά για τον εαυτό του, όταν ακόμα κάνει αναλύσεις (έχω ακούσει σε συνέντευξη να λέει πως ήταν επιρρεπής στην απιστία στο γάμο του, και άλλα διάφορα). Η τεχνική της ψυχανάλυσης βασίζεται πάρα πολύ στη μη αποκάλυψη προσωπικών στοιχείων του αναλυτή, ώστε να δίνεται ο χώρος που χρειάζεται στον αναλυόμενο να ξεδιπλώνει τις ασυνείδητες φαντασιώσεις του. Ο Γιωσαφάτ είναι εκπαιδευμένος στην ψυχανάλυση, σίγουρα το ξέρει αυτό, οπότε για να… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  leas

Ψυχαναλυτής είναι κιόλας; Δεν το θυμόμουν καν αυτό.
Αυτό που λες το γνωρίζω εγώ που δεν είμαι επαγγελματίας, το γνωρίζω επειδή το λέει η λογική δηλαδή, δεν μου το είπε κάποιος.
Το διαπίστωσα και στην ψυχοθεραπεία βέβαια. Συμφωνώ απολύτως.

leas
leas
4 χρόνια πριν

Δεν είναι μέλος της ΕΨΕ αλλά νομίζω έχει εκπαιδευθεί στην ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία, που δεν είναι ακριβώς το ίδιο με τους ψυχαναλυτές αλλά έχουν πάρα πολλά κοινά σημεία στην θεωρία και στην τεχνική και κοινά θεμέλια. Ο κανόνας της μη αποκάλυψης προσωπικών στοιχείων είναι κοινός γιατί είναι από τους θεμελιώδεις στη δουλειά τους στις συνεδρίες (πόσο μάλλον στα ΜΜΕ). Προσωπικά, δε μου πάει και η αύρα του.

Ιζόλδη
Ιζόλδη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  leas

Βρε κορίτσια έχει μείνει κολλημένος στην ψυχιατρική και στην ψυχανάλυση που έμαθε το ’50-60 και στις αντιλήψεις της εποχής, τι άλλο να έγραφε στα βιβλία του; Άφησε τις εξελίξεις της επιστήμης του να τον προσπεράσουν με το TGV κι αυτός επιμένει πεζό δύο. Όφειλε τουλάχιστον για λόγους αυτοπροστασίας, αν όχι από υπευθυνότητα, να είχε αποσυρθεί διακριτικά προ πολλού. Αντ’αυτού συνεχίζει να γράφει τις απαρχαιωμένες του θεωρίες, μη και δεν αποτυπωθούν στους αιώνες και χάσει η αθρωπότητα τη συμβολή του, για να στενοχωρεί την Ψυχάρα και όλες τις ψυχάρες, και περιφέρεται ως αυθεντία σε ψευτοκουλτουριάρικες εκπομπές. Λυπηρό θέαμα και αναγνώσματα, ακόμα… Διαβάστε περισσότερα »

Louk Ritia
Louk Ritia
4 χρόνια πριν

Λατρεύω τη λέξη τοξικός! Δεν τη χρησιμοποιώ συχνά, αλλά μερικές φορές μόνο έτσι μπορώ να περιγράψω ανθρώπους και καταστάσεις. Αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ είναι ότι με αυτή τη λέξη προσδιορίζουμε κάτι που μας βλάπτει και βγάζει το χειρότερό μας εαυτό συστηματικά.

Cycling in the rain
Cycling in the rain
4 χρόνια πριν

Χρόνια είχα το μ@λ@κομαγνητη……..μέχρι που κατάλαβα ότι τα κριτήρια μου ήταν αναλογα

αστροπελέκι
αστροπελέκι
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cycling in the rain

το ίδιο σκεφτόμουν και πήγα να γράψω, νομίζω πως η καταλληλότερη απόδοση του τοξικός είναι προβληματικός. Ελκύεις τέτοιους όταν δε μπορείς να καταλάβεις τι είναι ή όταν ερμηνεύεις λανθασμένα συμπεριφορές

Παπαρουνα
Παπαρουνα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cycling in the rain

Για κάντο πιο λιανα βρε κοπελιά.
Πες παραδειγμα, πες γιατί… ίσως βοηθησεις κόσμο..

Sailor Earth
Sailor Earth
4 χρόνια πριν

Δεν συμφωνώ καθόλου με την απάντηση. Επειδή τυχαίνει κάποιες φορές να ελκύουμε κακής πάστας ανθρώπους δε σημαίνει ότι είμαστε κι εμείς το ίδιο. Οι άνθρωποι δεν είμαστε τέλειοι και κάνουμε συνεχώς λάθη, αγνοούμε πολλές φορές τα δείγματα που μας δίνουν οι άλλοι και ειδικά στον ερωτικό τομέα. Κακά τα ψέματα, το σεξ και η συντροφικότητα είναι αχίλλειος πτέρνα, και σε περιόδους που δεν είμαστε και στα καλύτερά μας, γίνονται ακόμα πιο τραγικά λάθη. Όλοοι οι εξαιρετικοί ανθρωποι που γνωρίζω, ξέρω ότι έμπλεξαν αρκετές φορές στη ζωή τους άλλοτε για μικρό χρονικό διάστημα κι άλλοτε για μεγαλύτερο με άτομα που τους… Διαβάστε περισσότερα »

bella ciao
bella ciao
4 χρόνια πριν

Μπορεί να σημαίνει οτι ειμαστε θύματα! Για πολλά χρόνια ανεχομουν τα απαίσια σχόλια μιας θειας.μου για τα κιλά μου,και δεν απαντουσα ποτέ γιατι νομιζα πως αξιζα ολο το κραξιμο του κοσμου αφου ειμαι τοσο ζωον που δεν μπορω να αδυντατισω.οταν καποια στιγμη ενιωσα δυνατή και ξεσπαθωσα,τους μισούς τους ξεχεσα και ουτε Καλημέρα, και οποιος πλεον ξεκινησει κήρυγμα του τη λεω στεγνά! Και μετα απο αυτά, πουφ!!! Εξαφανίστηκαν οι τοξικοι απ τη ζωη μου!!!

Biskof
Biskof
4 χρόνια πριν

Βασικο μερος της ελξης μας για εναν αλλο ανθρωπο περα απο τα εξωτερικα στοιχεια ειναι και τα εσωτερικα-ψυχολογικα δλδ η συμπεριφορα του ατομου, η ψυχοσυνθεση του πανω στην οποια βρισκουμε πραγματα τα οποια μας ειναι ΟΙΚΕΙΑ. Ειτε απο το οικογενειακο περιβαλλον μας ειτε απο χιλια αλλα πραγματα. Κυριως το πρωτο. Τωρα στο ερωτημα σου, δεν ειναι απαραιτητο οτι εισαι και εσυ ενα τοξικο ατομο(οτι σημαινει αυτο) , μπορει για παραδειμα απλα να εχεις μαθει να σου συμπεριφερονται με εναν Α’ τροπο ο οποιος δεν ειναι και ο καλυτερος. Δεν μας λες πολλα αλλα φανταζομαι κατι ασχημο επαιξε. Δουλεια μας λοιπον… Διαβάστε περισσότερα »

Biskof
Biskof
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Biskof

Βέβαια κάποια αρνητικά στοιχεία δεν αποβάλλονται τελείως αλλά μπορούμε να μάθουμε να τα διαχειριζόμαστε ,χτίζοντας έτσι όλο ένα και πιο υγιείς σχέσεις με εμάς, τους φίλους, την οικογένεια αλλά και τα γκομενάκια φυσικά χαχα.

Jelly Roll
Jelly Roll
4 χρόνια πριν

Αν σου συμβαίνει επανειλημμένα τότε κάτι πάει αρκετά λάθος και αν δεν μπορείς να το βρεις μόνη σου, ψάξε για θεραπευτή και άρχισε τη δουλειά με τον εαυτό σου. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να είναι κάποιος ακατάλληλος. Από το να διαλέγεις μόνιμα ανθρώπους με τους οποίους δεν μπορείς να περάσεις καλά, ως το να μπλέκεις με ανθρώπους που δεν σε σέβονται καθόλου, ή να επιμένεις σε πλήρως δυσλειτουργικές σχέσεις. Και είναι θέμα τόσο, μα τόσο βαθύ. Έχει να κάνει με τις προσλαμβάνουσές σου, τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου και τον κόσμο. Θα σου φέρω ένα παράδειγμα. Έχω μια… Διαβάστε περισσότερα »

Σμαράγδα
Σμαράγδα
4 χρόνια πριν

Προσωπικά κατάλαβα για σχέσεις /φιλίες όπου υπάρχουν ~τοξικές~ σχέσεις εξάρτησης, αμοιβαίας χειραγώγησης ή συνεχούς κάζουαλ εκδίκησης, τύπου μία σου και μία μου, κακοπερνάω αλλά τον αγαπώ/ μου έχει σταθεί και άλλες τέτοιες καραμέλες. Ξέρω πολλές σχέσεις που στηρίζονται σε συνεχόμενες εκτός ορίων δραματικές κρίσεις ζήλιας με επακόλουθα γούτσου γούτσου και μέλια και σεξ επανασύνδεσης, εμφανέστατα και αντικειμενικά κακές σχέσεις. Σε τέτοιες περιπτώσεις πιστεύω πως ναι, αν έχεις τέτοια τοξική συμπεριφορά, θα πέσεις πάνω σε άτομο με αντίστοιχη. Από κει και πέρα είναι στο χέρι του καθενός τι θα κάνει για να βελτιώσει τη συμπεριφορά του ή τουλάχιστον να ξέρει με… Διαβάστε περισσότερα »