in

Αγαπητή «Α, μπα»: Τον ρώτησα πώς πέρασε και μου είπε ότι βαρέθηκε

Τόσο βαρετή με βρίσκει;

Αγαπητή Α, μπα μπαίνω κατευθείαν στο θέμα. Γνώρισα έναν τύπο. Μου άρεσε, του άρεσα και είπαμε να το πάμε στο χαλαρό. Έρχεται σπίτι μου, παίζεται φάση, αλλά χωρίς σεξ. Του στέλνω μετά να τον ρωτήσω πως του φάνηκε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Capture 5

αγαπητη α,μπα μπαινω κατευθειαν στο θεμα.γνωρισα εναν τυπο.μου αρεσε,του αρεσα και ειπαμε να το παμε στο χαλαρο.ερχεται σπιτι μου,παιζεται φαση,αλλα χωρις σεξ.του στελνω μετα να τον ρωτησω πως του φανηκε που περασαμε μαζι χρονο σπιτι μου κλπ και παιρνω την εξης απαντηση:βαρεθηκα.του λεω τοσο βαρετη με βρισκεις; και μου απανταει: δε σημαινει οτι εισαι βαρετη επειδη βαρεθηκα.και δηλαδη τι σημαινει ρε α,μπα;οταν βρισκομαστε δυο ανθρωποι μαζι μονοι μας,τι στο καλο σημαινει αυτο;εγω το τελευταιο πραγμα που θα σκεφτομουν γνωριζοντας εναν ανθρωπο που μου αρεσει και βλεποντας τον γυμνο,ειναι πως βαριεμαι..

Αγαπητή φίλη, με στενοχώρησε το μήνυμα σου.

Δεν ξέρεις πώς να προστατέψεις τον εαυτό σου σε σημείο που δεν καταλαβαίνεις ποιος είναι επικίνδυνος για σένα. Ελπίζω να είσαι πολύ μικρή και να εξηγείται έτσι η αδυναμία σου να κάνεις επιλογές στους ανθρώπους.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος σε κανένα σύμπαν και σε κανενός είδους σχέση να ρωτήσεις μετά τον άλλον «πώς σου φάνηκα». Είναι σα να ξαπλώνεις ανάσκελα και να του ζητάς να σε κλωτσήσει στην κοιλιά. Λίγοι είναι αυτοί που δεν θα μπουν στον πειρασμό να σε κλωτσήσουν. Αυτός, το έκανε.

Είναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει να διαβάσεις, να σκεφτείς και να επεξεργαστείς, που δεν ξέρω από πού να αρχίσω και πού να σταματήσω. Θα το πω συνοπτικά γιατί δεν μπορώ να λύσω το σύμπλεγμα που έχεις μέσα στο μυαλό σου, μπορώ (ελπίζω) να σου δώσουμε εδώ μια ώθηση να δεις τον εαυτό σου από μια άλλη πλευρά. Δεν αναφέρεις πουθενά πως πέρασες εσύ μαζί του. Δεν αναφέρεις γιατί σου φάνηκε καλή ιδέα να ζητήσεις αξιολόγηση λες και είναι ο άλλος το yelp. Δεν φαίνεται πουθενά κάποιος θυμός, μια αναστάτωση, μόνο λύπη και μομφή για τον εαυτό σου. Αυτό που σου είπε είναι τεράστια χοντράδα, αγένεια, απρέπεια, σε σημείο που αναρωτιέμαι πώς σου άρεσε αυτός ο άνθρωπος εξαρχής. Αποκλείεται να μην είχε δώσει σημάδια από πριν, αποκλείεται. Κι όμως, όχι μόνο δεν τα είδες, αλλά σου άρεσε κι από πάνω.

Ήταν η πρώτη φορά που έκανες τόσο κακή επιλογή; Είναι κάτι που επαναλαμβάνεται; Χρειάζεται να πας σε ειδικό για να μάθεις πως να αγαπάς τον εαυτό σου, αν δεν σου βγαίνει πηγαία.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

84 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
tempeloskylos
tempeloskylos
4 χρόνια πριν

Υποπτεύομαι ότι αν έπαιζε σεξάκι δε θα βαριόταν καθόλου.

εξωγήινη
εξωγήινη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  tempeloskylos

Ακριβώς, ξεκάθαρος χειρισμός. Ουσιαστικά πήγε σπίτι της γι’αυτό το λόγο, τελικά δεν έγινε και αυτός ήθελε να δείξει ότι ξενέρωσε ώστε να εξασφαλίσει σεξ για την επόμενη φορά. Πάντως, η ερώτηση άκυρη τελείως, δεν πρέπει να δίνουμε τέτοια δύναμη στους άλλους. Ελπίζω η κοπέλα να ξεφύγει από το μενταλιτέ ‘ταπεινό χαμομηλάκι’, δεν οδηγεί πουθενά αλλού παρά μόνο σε ανθρώπους που σε ποδοπατούν.

Σμαράγδα
Σμαράγδα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  tempeloskylos

Βρε παιδιά δεν είναι και λίγο περίεργο που η φίλη μας σοκαρίστηκε που ο άλλος βαρέθηκε; Γίνεται εκείνη να πέρασε τέλεια και εκείνος τόσο βαρετά που της είπε χωρίς καν περιστροφές βαρέθηκα;; Μήπως της πούλησε και λίγο παραμυθάκι τι ωραία που περνάμε πόσο χαίρομαι που ήρθα (μηπως και προχωρήσει το πράγμα) και σαν δε προχώρησε το πράγμα αυτός βγήκε από το ρόλο, παραδέχτηκε ότι δεν πέρασε καλά και γιαυτό η φίλη μας απόρησε;

J.Brian
J.Brian
4 χρόνια πριν

Θα διαφωνήσω με τη Λένα, ως προς αυτό που λέει, ότι οι περισσότεροι θα σε “κλωτσούσαν”, αν του το επέτρεπες. Δε βρίσκω την ερώτηση τόσο ακραία, αν και δείχνει όντως μια ανασφάλεια και αγωνία έγκρισης. Ούτε, πιστεύω πως η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι τόσο ακοινώνητη.Το ότι κάποιοι δεν έχουν κοινωνική παιδεία, δεν ενοχοποιεί αυτόματα όποιον λέει κάτι αυθόρμητα. Είναι σα να λέμε “δίνεις δικαίωμα”. Όχι δε δίνεις κανένα δικαίωμα όταν απλά εκφράζεσαι ακόμα και αν η έκφραση δεν είναι η αναμενόμενη. Ο τύπος είναι απλά απαράδεκτος. Αυτό που είπε δεν έχει καμία χρησιμότητα. Μόνο να πληγώσει και να ενοχλήσει ήθελε.… Διαβάστε περισσότερα »

Xthesini
Xthesini
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  J.Brian

Συμφωνώ απόλυτα, ούτε κι εγώ βρήκα την ερώτηση ακραία. Η κοπέλα τον ρώτησε στην ουσία πώς πέρασε. Οκ, βγάζει μια ανασφάλεια αλλά σιγά κιόλας την ερώτηση που δεν πρέπει να γίνει ποτέ γιατί δίνεις στον άλλο δικαίωμα να σε πατήσει κάτω. Ο τύπος είναι απλά υπέρτατος κάφρος. Βασικά η απάντηση είναι ακραία και γι’ αυτό συμφωνώ με τη Λένα ότι είναι δύσκολο να μην να μην είχε δώσει δείγματα του χαρακτήρα του νωρίτερα.

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν

Το λάθος σου είναι ότι έδωσες συνέχεια στη μπούρδα που σου είπε, αντί να τον στείλεις στο καλό και να ησυχάσεις. Μέσα στην αγένειά του, όμως, σου είπε κι ένα σωστό: “δε σημαινει οτι εισαι βαρετη επειδη βαρέθηκα”. Αυτός βαρέθηκε, εσύ ρωτάς μήπως είσαι βαρετή. Οχι, όχι, όχι.

Ποτέ μην αυτοπροσδιορίζεσαι σύμφωνα με το πώς σε βλέπει κάθε ο τυχάρπαστος τύπος. Εσύ είσαι αυτή που είσαι και η εικόνα για τον εαυτό σου δεν θα έπρεπε να αλλάζει ανάλογα με το πώς σε βλέπει ο κάθε άλλος. Αυτό είναι που πρέπει να λύσεις, κατά τη γνώμη μου.

Ιζόλδη
Ιζόλδη
4 χρόνια πριν

Κι εγώ θα βαριόμουν ρε φιλενάδα αν μετά το γδύσιμο, αντί για σεξ, κάναμε χουχουλιάρικη αγκαλίτσα και κους κους. Δε θα έλεγα βέβαια “βαρέθηκα”, αλλά μια από τις κλισεδιές, όπως “δεν ταιριάζουμε”, “δε φταις εσύ εγώ φταίω”, “σου αξίζει κάτι καλύτερο”

lioness
lioness
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Βρε Ιζόλδη, δεν περίμενα τέτοιο σχόλιο από σένα. Τι έπρεπε δηλαδή να κάνει κατά τη γνώμη σου? Να του κάτσει για να μη βαρεθεί? Ή εσένα αντίστοιχα να σου κάτσει ο άλλος για να μη βαρεθείς με “χουχουλιάρικη αγκαλίτσα και κους κους” (τα οποία by the way τι κακό έχουν)? Μετά το γδύσιμο έχει την επιλογή να ακολουθήσει ό,τι θέλει, δεν είναι ο διασκεδαστής κανενός- πρέπει πάλι να γυρνάμε τόσο πίσω, σε βασικές έννοιες? Εφόσον δεν ήθελε σεξ, καλά έκανε και δεν έκανε σεξ. Και θα συμφωνήσω με τους παραπάνω ότι ήταν μάλλον μία χειριστική απάντηση για να την πικάρει… Διαβάστε περισσότερα »

Ιζόλδη
Ιζόλδη
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  lioness

Βρε lioness, ούτε εγώ περίμενα όλα αυτά τα συμπεράσματα από σένα! Κρίμα παιδεύτηκες κι είναι μεγάλο, το διάβασα βέβαια όλο να ξες. Πουθενά δεν προτείνω να του κάτσει για να μη βαρεθεί, αλλά να μην ξανασχοληθεί μαζί του για την απουσία τακτ του. Ο καθένας έχει δικαίωμα στην αυτοδιάθεση εννοείται, κι ο καθένας επίσης έχει δικαίωμα να βαρεθεί- πιστεύω δε διαφωνείς- κι έδωσα μια πιθανή επεξήγηση/αιτιολογία. Άλλο είναι να αιτιολογείς και άλλο να δικαιολογείς. Πουθενά δε δικαιολόγησα την ωμή ατάκα του και πουθενά φυσικά δεν την παρότρυνα να κάνει κάτι που δε θέλει. Αν ο ένας θέλει κι ο άλλος… Διαβάστε περισσότερα »

lioness
lioness
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Ιζόλδη, μπήκα στη διαδικασία να γράψω κάτι μεγάλο, για να σου εξηγήσω αναλυτικά το γιατί κατ’ εμέ ήταν λάθος γραμμένο αυτό που έγραψες και τι συμπεράσματα εξάγονται από τον τρόπο διατύπωσης. Επειδή σε εκτιμώ σαν σχολιάστρια, δεν ήταν (κατά τη γνώμη μου πάντα, ναι?) σωστό αυτό που έγραψες. Φαντάσου την κολλητή σου να σου λέει: ρε συ, ήρθε ο άλλος σπίτι, φασωθήκαμε, σεξ δεν έγινε, του στειλα μετά και μου είπε ότι βαρέθηκε. Η απάντησή σου είναι: ε μα, τι περίμενες, κι εγώ χωρίς σεξ θα βαριόμουνα (δίκιο έχει ο χριστιανός). Κατανοείς ότι μεταθέτεις την ευθύνη στη φίλη σου για… Διαβάστε περισσότερα »

Stalkerou
Stalkerou
4 χρόνια πριν

Δεν χρειάζεται να ρωτάς τον άλλον πως πέρασε μαζί σου ή πως του φάνηκες ή αν του άρεσε το σεξ μαζι σου. Τον εαυτό σου ρώτα πρωτα αυτές τις ερωτήσεις, γιατί μόνο η γνώμη η δική σου μετράει. Ο τύπος, βρήκε και πάτησε πάνω στην ανασφάλειά σου και είναι κ πολύ αγενής για να πει κάτι τέτοιο. Όμως το πρόβλημα είναι γιατί ρώτησες, όχι στο τι απαντησε. Και στο κάτω κάτω ακόμα κ να βαρέθηκε, τι έγινε; του χρωστούσες διασκέδαση; πρέπει να βάλεις τον εαυτό σου σε πρώτη θέση.

Jelly Roll
Jelly Roll
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Stalkerou

Δεν ξέρω γιατί είναι τόσο κακή η απάντηση του τύπου ρε παιδιά. Αν του τύπου τελικά δεν του άρεσε η φίλη μας καλό δεν είναι να πει ότι δεν περνάει τόσο καλά και να κόψει; Και γιατί να είναι κακό να πει ότι βαρέθηκε; Δεν είναι ανάγκη να αρέσουμε σε όλους. Αν είπε ότι βαρέθηκε αλλά συνεχίζει να την καβλαντίζει, τότε ναι είναι κόπανος. Αλλά αν όντως θέλει να κόψει γιατί να μην πει ότι τέλος πάντων δεν περνάει καλά; είναι τόσο προσβλητικό; Για ποιο λόγο;

Σμαράγδα
Σμαράγδα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Jelly Roll

Φαντάζομαι ότι το “βαρέθηκα” έχει μια δόση αγένειας και ότι όλοι θα προτιμούσαμε να ακούσουμε “πιστεύω ότι δεν ταιριάζουμε, η συζήτηση δεν κυλούσε αβίαστα, ίσως εν τέλει να μην έχουμε πολλά κοινά” που ναι μεν κάνει μπαμ ότι σημαίνει ΒΑΡΕΘΗΚΑ, είναι όμως θέμα τακτ να το πει κανείς πιο περιφραστικά.

Velay
Velay
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Jelly Roll

Ο τόνος κάνει τη μουσική. Μπορούσε να ξεκόψει, λέγοντας, ίσως δεν είμαστε τόσο συμβατοί, ή ότιδήποτε.
Μην μπερδεύουμε την ειλικρίνια με την αγένεια.

Zozoua
Zozoua
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Jelly Roll

Ακριβώς! Δεν λένε τον λόγο που ξεκόβουν, μας ενοχλεί. Μας λένε το λόγο, πάλι ενοχλεί. Και τι πάει να πει “ο τύπος ήθελε σεξ”; δικαίωμά του. Προσωπικά και εγω, σπίτι για χαλαρά φιλάκια/χαδάκια/φασούλες βαριέμαι. Αν στο τέλος με ρώταγε και πως πέρασα θα εξαφανιζόμουν.

leas
leas
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Zozoua

Zozoua ομολογώ πως σήμερα με τα σχόλια σου έβγαλες στην επιφάνεια τον παλιό εαυτό μου, που κάτι τέτοιους τους είχα για πρωινό και τους ξετίναζα με μαθηματική ακρίβεια και πάντα (ηχηρό ρήμα αλλά ας είναι). Κράτησε λίγα δευτερόλεπτα και επανήλθα στα σύγκαλα μου, ευτυχώς.

Zozoua
Zozoua
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  leas

Δεν καταλάβα μάλλον το σχόλιο σου. Αν αναφέρεσαι σε εμένα, είμαι γυναίκα.

leas
leas
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Zozoua

Όχι δεν είσαι γυναίκα, δήλωσες πως είσαι άντρας σε σχόλιο σου που ανέβηκε κάποια στιγμή και στη συνέχεια αργότερα κατέβηκε, γι΄αυτό και έγραψα το σχόλιο βασιζόμενη στη δήλωση φύλου από εσένα. Βέβαια όταν τώρα σε κατοπινό σχόλιο γράφεις πως είσαι γυναίκα, δεν ξέρουμε τελικά τι είσαι.

Δεν με πειράζει που δεν κατάλαβες μάλλον το σχόλιο μου.

Zozoua
Zozoua
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  leas

Τώρα το κατάλαβα. Είμαι γυναίκα και αυτό που λες για σχόλια που κατέβηκαν δεν έγινε ποτέ. Είμαι γυναίκα που έχω βρεθεί και εγω αντιμέτωπη με άντρες που πίεσαν, που δεν σεβάστηκαν και που συμφωνώ με όσα λένε αυτοί που με κατηγορούν εδω. Αυτό δεν αλλάζει οτι σε αυτή την ιστορία είμαι 100% με το μέρος του άντρα. Ούτε εμένα με πειράζει που δεν κατάλαβες. Εξαρχής άλλωστε δεν το περιμένα.

Velay
Velay
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Zozoua

Λοιπόν,Ζοzua, για να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή, το πρόβλημά μας είναι ο τρόπος του.
Κάτσε λίγο να σου πω δικό μου παράδειγμα, και θέλω την γνώμη σου. Κάνω σεξ με ένα γκόμενο και ξυπνάμε μαζί το πρωί. Αυτός έχει κάτι μούτρα, σαν να πέσαν τα καράβια του έξω. Ολα καλά; ρωτάω εγώ (ανάθεμα την ώρα!). Αστα μου λέει, σκέφτομαι τι κάνω εδώ, αφού εγώ δεν γουστάρω εσένα, αλλά την κολλητή σου.
Ε, δηλαδή, επειδή ήταν αλήθεια, έπρεπε να μου το πει έτσι αφιλτράριστο; Θα μας τρελάνετε;

Zozoua
Zozoua
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Velay

Έγω απο το να τους δω μεθαύριο αγκαλίτσα. Προτιμώ αυτό! Είχε πλάκα όμως!

BabyDoll
BabyDoll
4 χρόνια πριν

Το κακό δεν είναι που βαρέθηκε αλλά ο τρόπος που το είπε. Είστε άγνωστοι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να σε σεβαστεί σαν άνθρωπο. Θα μπορούσε απλά να σου πει ότι δεν υπήρξε χημεία. Αλλά κι εσύ βρε κορίτσι μου μην παίρνεις τόσο σοβαρά o,τι σου λέει ένας που μόλις γνώρισες. Υπάρχουν αρκετοί αγενείς άνθρωποι με κόμπλεξ που τα προβάλουν πάνω στους άλλους και τροφοδοτούν τον εγωισμό τους με το φέρονται με αγένεια, υποτιμώντας σε ουσιαστικά.

Μην αναρωτιέσαι τίποτα και μην του δίνεις αξία, όπως λέει και η Ariana Grande, thank you next.

curious chameleon
curious chameleon
4 χρόνια πριν

Aπό την όλη συζήτηση μου φαίνεται ότι εννοούσατε άλλο πράγμα με το πάμε χαλαρά. αυτός -εικασίες κάνω-ήθελε σεξ και όχι πίεση και καλά για κάτι πιο σοβαρό, ενώ εσύ εννοούσες να το πάτε σιγά σιγά. Υποπτεύομαι πως το έπιασες το μήνυμα και πως ήθελες να του δείξεις έναν άλλο τρόπο προσέγγισης της κατάστασης και εξ ου΄και η ερώτηση πως σου φάνηκε που κάναμε αυτό (αντί να κάνουμε το άλλο). Όπως και να έχει, εγώ έχω να πω τα εξής: Διαφωνώ κάθετα και οριζόντια με σχόλια που αφήνουν να εννοηθεί ότι η κοπέλα προκάλεσε αυτή τη συμπεριφορά. Υπέθυνος για μία συμπεριφορά… Διαβάστε περισσότερα »

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν

Να χαιρεσαι που φαινεσαι βαρετή σε τετοιους τραγικους τύπους. Λες και εχει ενεργοποιηθει αυτόματο συστημα αυτοπροστασιας. Γινεται απο μονο του το ξεσκαρταρισμα. Απλα ισως την επομενη φορά να μάθαινες αν του άρεσες ρωτώντας τον αν θα ηθελε να ξαναβρεθειτε.

The scientist_91
The scientist_91
4 χρόνια πριν

Όντως,ο τύπος πέρασε το στάδιο της ειλικρίνειας και μπήκε με τα μπουνια στο στάδιο της αγένειας.Ωστόσο,η ζωή μού έμαθε να μην κάνω τέτοιου είδους ερωτήσεων,αν δεν ειμαι προετοιμασμένος για κάθε είδους απάντηση…

acantholimon
acantholimon
4 χρόνια πριν

Σημαίνει,ότι ο τύπος είναι μπετόβλακας.Δεν περνάνε όλοι καλά μαζί μας.Ούτε εμείς με όλους.Ή πάντα.Συμβαίνουν αυτά.Για 1002 λόγους.Δεν είναι παγκόσμια πρώτη.Δε συνηθίζουμε όμως,να γινόμαστε αγενείς.Στο κάτω κάτω δεν τον έδεσες και τον έβαλες με το ζόρι,να βλέπει μπογιά να στεγνώνει.Ήταν αναμενόμενο να στεναχωρηθείς μ’αυτή την απάντηση.Δεν ξέρω ποιος θα ήταν cool,αν του πετούσαν τέτοια βρεγμένη πατσαβούρα στη μούρη από το πουθενά.Όμως είναι κάτι στο οποίο δεν πρέπει να σταθείς παραπάνω,πέρα από την αρχική δυσάρεστη έκπληξη.Δε θέλεις τέτοια άτομα στη ζωή σου ούτε την κρίση τους.Μια κακή εμπειρία ήταν.Την αφήνεις στην άκρη και δεν ξανασκέφτεσαι το βόδι το όρθιο.Δεν επιτρέπεις να σε… Διαβάστε περισσότερα »