in

Αγαπητή «Α, μπα»: Ο σύντροφος μου δεν θέλει να συγκατοικήσουμε

Ούτε καν τα πράγματα μου δεν θέλει να αφήνω στο διαμέρισμα του

Αγαπητή Α,μπα, λέω να σου στείλω ένα πρόβληματισμό που έχω κ μάλλον θα συνεχίσω να έχω για αρκετούς μήνες να μου πεις κ εσύ μία άποψη μπας και βγάλω και εγώ καμία άκρη. Που λες, είμαι με έναν άνθρωπο μαζί εδώ και δύο χρόνια μένουμε σε ξεχωριστά σπίτια ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3423f684dae4713d2da3098c450bef2d

Αγαπητή Α,μπα, λέω να σου στείλω ένα πρόβληματισμό που έχω κ μάλλον θα συνεχίσω να έχω για αρκετούς μήνες να μου πεις κ εσύ μία άποψη μπας και βγάλω και εγώ καμία άκρη. Που λες, είμαι με έναν άνθρωπο μαζί εδώ και δύο χρόνια μένουμε σε ξεχωριστά σπίτια με συγκατοίκους καθώς βρισκόμαστε στην Ολλανδία και το να μείνεις μόνος σου κοστίζει λίγο παραπάνω. Κάποια στιγμή λίγο πριν κλείσουμε χρόνο ο συγκάτοικος του συντρόφου μου αποφάσισε να τα μαζέψει και να γυρίσει στα πάτρια εδάφη. Και εκεί άρχισαν τα πρώτα συννεφα γιατί άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι δεν υπήρχε καν η σκέψη ότι θα μπορούσα να πάω εγώ να μείνω μαζί του αντί να ψάχνει συγκάτοικο ή καινούργιο σπίτι. Το συζητήσαμε τελικά και μου είπε ότι δεν θέλει να συγκατοικήσουμε και από ότι κατάλαβα φοβόταν ότι η συγκατοίκηση φέρνει φθορά σε ένα ζευγάρι και το επιχείρημά του είναι ότι αν δεν τα βρω με τον συγκάτοικο απλά δεν θα έχουμε πάρε δώσε εκτός από τα βασικά με σένα όμως τι θα γίνει άμα δεν τα βρούμε; Τον κατάλαβα μέχρι ενός σημείου και το δέχτηκα γιατί αν και δεν μένουμε στο ίδιο σπίτι είμαστε κάθε μέρα μαζί, περνάμε χρόνο πολύ μαζί, κάνουμε παρέα ο ένας με τους φίλους του άλλου, πάμε διακοπές, πάμε εκδρομές κανένα σημάδι ότι με αποφεύγει ή ότι δεν με θέλει στη ζωή του. Τωρα πια είμαστε σχεδόν δυο χρόνια μαζί και εγώ δεν έχω πρόβλημα με το γεγονός ότι δεν συγκατοικούμε ίσα ίσα μ’ αρέσει κιόλλας γιατί βλέπω ότι ο άλλος με ψάχνει και αναζητά να περνάμε όσο πιο πολύ χρόνο γίνεται μαζί. Αλλά έχω παρατηρήσει κάποια πράγματα που δεν ξέρω αν θα πρέπει να με ανυσηχούν γιατί αποτελούν μια τεράστια καμπάνα ή αν πρέπει να δεχτώ και να αποδεχτώ το γεγονός ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Κλειδί δεν θέλει να μου δώσει εκτός αν το χρειάζομαι και μετά πρέπει να το δίνω πίσω “μήπως χρειαστεί”, εγώ του έδωσα δικό μου κλειδί και μετά από λίγο καιρό άρχισε να το χρησιμοποιεί χωρίς προβλημα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι δεν θέλει να αφήνει τίποτα από τα πράγματά του στο σπίτι μου εκτός μιας οδοντόβουρτσας και εγώ ενώ αφήνω λίγα καθότι με πειράζουν τα πέρα δώθε μερικές φορές σα να τον χτυπάει ηλεκτρικό ρεύμα και αρχίζει “τις τσάντες σου να τις αφήνεις στο σαλόνι το δωμάτιο είναι μικρό και δεν χωράει”, “Έχεις αφήσει εδώ κάτι ρούχα δεν θα τα πάρεις;” Και διάφορα τέτοια χαριτωμένα! Ε και εγω ρε α,μπα τι να κάνω; Μερικές φορές τον παίρνω στην πλάκα αλλά είναι και άλλες φορές που τα παίρνω στο κρανίο. Αυτός αρχίζει ότι ενταξει φέρε ότι θες απλά βάλτο σε μια τσαντούλα και κρέμασε τα κάπου. Αλλά εγω δεν θέλω να φέρω τίποτα έτσι γιατί δεν μ’ αρέσει να νιώθω ότι επεκτείνομαι στο χώρο κάποιου που πιέζεται. Από ότι βλέπω μάλλον σεντόνι έγραψα ελπίζω όμως έτσι να εξέφρασα τον προβληματισμό μου σωστα. Και η ερώτηση για το εκατομμύριο είναι, μήπως απλά ο άνθρωπος έχει διαφορετικούς ρυθμούς από άλλους και επηρεάζομαι από το πως έχω συνηθίσει και τις μπούρδες που μου λένε οι φίλες μου περί 30φεύγα και συγκατοίκησης ή αυτά είναι καμπάνες κ εγώ παριστάνω την κουφή;

Για ποια χτυπάει η καμπάνα;

Ο διαφορετικός ρυθμός από άλλους δεν θα σε ενδιέφερε καθόλου, αυτό που σου δημιουργεί πρόβλημα είναι ότι έχει διαφορετικό ρυθμό από σένα. Αυτό είναι το θέμα. Εσύ θα ήθελες διάφορα που αυτός δεν θέλει. Αυτό δεν είναι απόδειξη ή προφητεία για το μέλλον, είναι όμως μια πολύ σοβαρή ένδειξη που δεν γίνεται να αγνοήσεις. Αν εσύ είσαι έτοιμη να συγκατοικήσεις μαζί του με ό,τι συνεπάγεται αυτό, να ξέρεις ότι αυτός δεν είναι. Βέβαια έτσι όπως έχει εξελιχθεί το πράγμα δεν ξέρω αν όντως είσαι έτοιμη να δεθείς κι άλλο μαζί του, με νέες υποχρεώσεις, ή αν είναι αυτό που θα ήθελες να γίνει γιατί αυτό αποδεικνύει κάτι για σένα (και θα τάπωνε τις φίλες σου ίσως;) Γιατί αν θέλεις να μείνεις μαζί του και αυτό να οδηγήσει σε κάτι άλλο, να ξέρεις ότι αυτό το «κάτι άλλο» δεν είναι κάτι που το βλέπει να γίνεται άμεσα. Και αυτό σε οδηγεί σε δυο πάνω κάτω εκδοχές: θα συνεχίσετε έτσι μέχρι να τεθεί το θέμα πολύ άμεσα (από σένα, μετά από μήνες ή χρόνια αυτομομφής) για να ακούσεις το επικό «εγώ ποτέ δεν υποσχέθηκα τίποτα», που δυστυχώς θα είναι και η αλήθεια. Τότε, ή θα φύγεις, ή θα μείνεις. Αν φύγεις, ή θα αλλάξει γνώμη ή όχι (αυτό θα έχει να κάνει με την συγκυρία περισσότερο παρά με βαθύτερα συναισθήματα). Αν μείνεις, ή θα αλλάξεις εσύ γνώμη, ή όχι.

Ούτε η Πυθία δεν έδινε τόσο ασαφείς απαντήσεις. Δεν ξέρω τι θα γίνει τελικά, βέβαια, ξέρω όμως ότι ό,τι και να γίνει από αυτά, θα έχει προηγηθεί μεγάλη ταλαιπωρία, πολλοί τσακωμοί, και θα νιώθεις όλο και περισσότερο ότι «έχεις επενδύσει χρόνο» που δεν θα θέλεις να πάρεις πίσω.

Οπότε, προτείνω το εξής. Προσπάθησε να μην σκέφτεσαι αν σε θέλει όπως τον θέλεις, γιατί αυτή τη στιγμή η απάντηση είναι ξεκάθαρη, και είναι «όχι». Προσπάθησε να καταλάβεις αν εσύ θέλεις να μείνεις μαζί του ή αν θέλεις να θέλει αυτός να μείνει μαζί σου, ώστε να νιώσεις την ασφάλεια της συγκατοίκησης και να δεις μετά αν σου αρέσει αυτός ο άντρας ή όχι. Αν συμβαίνει το τελευταίο, που είναι πολύ πιθανό, πάτα φρένο τώρα και πήγαινε στο προηγούμενο στάδιο, και ρώτα τον εαυτό σου. Θέλεις να συγκατοικήσεις με αυτόν τον άντρα, αυτόν τον συγκεκριμένο άντρα; Άσε τα τι λέει αυτός και πώς σου φέρεται. Ψάχνεις σημάδια για να δεις αν σε θέλει στη ζωή του ή όχι. Αυτό είναι το ζητούμενο; Δεν είναι! Το ζητούμενο είναι αν τον θέλεις εσύ στη δική σου ζωή. Γιατί λες πάρα πολλά, αλλά δεν μας λες τίποτα γι’αυτόν. Αν είναι καλή η σχέση, αν είναι η καλύτερη σου σχέση, αν είναι με προβλήματα ή όχι. Μόνο ένα κατεβατό για το τι θέλει ή τι μπορεί να θέλει ή μπορεί να μην θέλει αυτός. Όχι, όχι, όχι.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

42 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
4 χρόνια πριν

Εσύ τέλεις αυτός να τέλει. Όμως, τέλι, τέλι, εν τέλει, δε θα πληρώνετε μαζί τελη, γιατί το παιδί ΝΤΕ ΤΕΛΕΙ. Σε αποτελείωσα; #πυρ_εξώτερον

Kiki Rikou
Kiki Rikou
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Υπνερωτομαχία

Χαχαχα! Και Τέλι τέλι τέλι,κάλπικε ντουνιά,
σ’ έμαθα εν τέλει,δε με ρίχνεις πια! Μερακλώσαμε πρωινιατικο!!

idril
idril
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Υπνερωτομαχία

ΠΕΘΑΝΑ 😂😂😂

Leave it to Beaver
Leave it to Beaver
4 χρόνια πριν

If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck όπως λένε στο χωριό. Η καμπάνα που θα χτύπαγε σε εμένα είναι πως ο φίλος παίζει μπαλίτσα και με άλλες και για αυτό θέλει το σπίτι “καθαρό”.

Karamouza
Karamouza
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Leave it to Beaver

Ναι γιατι αυτοι που συγκατοικουν εχουν πρόβλημα να βρουν αλλη…

Cycling in the rain
Cycling in the rain
4 χρόνια πριν

Θυμήθηκα εκείνη που έκανε σεξ με τον πρώην και δεν έβρισκε σπίτι του ούτε ένα λαστιχακι της καινούριας σχέσης….

rakoun
rakoun
4 χρόνια πριν

Αν είστε εργαζόμενοι, κοντά στα 30 και μετά από 2 χρόνια σχέσης πηγαινοφέρνετε οδοντόβουρτσες στα σπίτια που μένετε με άλλους….ΝΤΙΝ ΝΤΙΝ ΝΤΑΝΝΝΝΝ!!!!!

Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  rakoun

My stereotypes’ sense is tingling with your comment.

rakoun
rakoun
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Υπνερωτομαχία

indeed!!!!!!!!

Κοτόπουλο με μπάμιες
Κοτόπουλο με μπάμιες
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Υπνερωτομαχία

Καθόλου στερεότυπο.Είναι η λογική συνέχεια για όποιον θέλει να πάει ένα βήμα μπροστά.Απλά ο τύπος δεν θέλει.

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν

Το όλο νόημα βρίσκεται στις τελευταίες 5 σειρές της απάντησης.
Επίσης, η συγκατοίκιση π ρ ε π ε ι να γίνεται με χαρά καί από τους δυο, να πουν μια μερα εντελώς φυσικά, βρε δεν το κάνουμε; Κι ό,τι προκύψει. Δηλαδή τί σόι δικαιολογία είναι το ότι σου είπε “Αν δεν τα πάω καλά με τον συγκάτοικο δεν του μιλάω, με σένα τί θα γίνει;”
Ε θα χωρίσετε βρε άνθρωπε, αυτό θα γίνει. Θα έχετε δοκιμαστεί στο επόμενο λέβελ και δεν θα είστε αρκετά ταιριαστοί για να προχωρήσετε, αυτό θα γίνει.

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Πραγματικά εάν δεν ταιριάζουν στη συγκατοίκηση καλύτερα να το καταλάβουν τώρα και να το διαλύσουν, τι στο καλό χάρηκε η δικιά μας δεν καταλαβαίνω. Η συγκατοίκηση σου γλιτώνει χρόνο ξεκάθαρα.

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Αν σκεφτείς ότι μια δυο γενιες πριν η συγκατοίκιση ήταν ταμπου, είναι κρίμα να μην χρησιμοποιούμε πλεον αυτό το προνόμιο για να είμαστε πιο σίγουροι για μια τόσο σοβαρή απόφαση.

Σωσώ Παπαδήμα
Σωσώ Παπαδήμα
4 χρόνια πριν

Μη στεναχωριέσαι φιλενάδα, θα μπορούσες να είσαι με τον πρώην μου που ήθελε να συγκατοικήσουμε αλλά δεν τον άφηνε η μαμά του!

Μην πιέζεις καταστάσεις, αν δε θέλει ο άνθρωπος δε θέλει. Αν εσύ θέλεις και είναι τόσο σημαντικό για εσένα και δε σε καλύπτει η σχέση σου φεύγεις. Εσύ μας νοιάζει τι θέλεις, όχι τι ΔΕ θέλει ο σύντροφός σου.

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σωσώ Παπαδήμα

αχαχαχα όντως έπεσε απαγορευτικό από τη μανούλα;; Αχου το (ανατρίχιασα).

Σωσώ Παπαδήμα
Σωσώ Παπαδήμα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Δεν φαντάζεσαι για τι μάνα μιλάμε. Η γυναίκα ήταν γλυκιά και ευγενική μέχρι να της πει ο γιόκας της πως σκεφτόμαστε να συγκατοικήσουμε. Αν αρχίσω να σου λέω ιστορίες θα ανατριχιάσει μέχρι και το νεφρί σου. Κι από εκεί που κάθε φορά που με έβλεπε μου έλεγε να κάνω παιδί γιατί ήθελε να γίνει γιαγιά (εγώ τότε ήμουν 24) ξαφνικά με σιχάθηκε γιατί θα έχανε τον έλεγχο του παιδιού της. Μέχρι που της είχα πάει δωράκι τα Χριστούγεννα μια διακοσμητική κάλτσα γεμάτη με καραμέλες και σοκολατάκια για τα πιτσιρίκια που θα περνούσαν για κάλαντα και η αδίστακτη τα πέταξε στα… Διαβάστε περισσότερα »

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σωσώ Παπαδήμα

“Πώς θα κάνω παιδί μαντάμ ενώ μένει μαζί σου;;” 😂 Απίστευτη περίπτωση, ίσως ήταν από από τις παλιές που πίστευαν ότι απαγορεύεται η συγκατοίκηση αν δε προηγηθεί γάμος.

Tropique
Tropique
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σωσώ Παπαδήμα

Πωπω είναι πολλές τελικά! Θεσσαλονικιά;

Σωσώ Παπαδήμα
Σωσώ Παπαδήμα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Tropique

Ναι ναι, “Θεσσαλονικιά” από χωριό!

Chachacha
Chachacha
4 χρόνια πριν

Διάβαζα αυτά που έγραφες και ένιωθα σαν να είσαι στον οδοντίατρο και να συζητάτε για εξαγωγή δοντιού. Εσύ ο οδοντίατρος και αυτός ο ασθενής. Και ο ασθενής δεν θέλει να βγάλει το δόντι. Δεν ξέρω πόσο καλά περνάτε με τον σύντροφό σου, αλλά δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι τόσο δύσκολο.

Gaea
Gaea
4 χρόνια πριν

Ούτε εγώ ήθελα (ούτε θέλω) συγκατοίκηση – φλύχταινες κ μόνο στην σκέψη. Όλες μου οι σχέσεις με ξεχωριστές κατοικίες κ τα προσωπικά αντικείμενα σε ένα συρτάρι, δύο κρεμάστρες στην ντουλάπα, κ μία οδοντόβουρτσα στο μπάνιο. Δεν ήθελα (θέλω) γάμους ούτε παιδιά κ δεν θέλω να μοιράζομαι τον προσωπικό μου χώρο με άλλα άτομα για πολύ. Είμαι territorial και μεγάααααααααααλο control freak. Πετριά μου. Οι περισσότεροι όμως στον περίγυρό μου (φίλοι, γνωστοί, σχέσεις) δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί δεν θέλω. Πως είναι δυνατόν να μην θέλω, πως θα πήγαινε η σχέση μου στο επόμενο επίπεδο (λες κ παίζουμε Mario Bros!), δεν… Διαβάστε περισσότερα »

koubi
koubi
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Gaea

Πολύ ωραία απάντηση! Δεν καταλαβαίνω πώς οι περισσότεροι στα σχόλια έφτασαν ξαφνικά στο συμπέρασμα ότι θέλει να φέρνει στο σπίτι άλλες. Δεν θέλει να συγκατοικήσει ακόμα ο άνθρωπος. Άλλο να συγκατοικείς με φίλο, άλλο με το/τη σύντροφο τι να κάνουμε, και δεν είναι όλοι έτοιμοι για αυτό. Το θέμα είναι εσύ αν έχεις την όρεξη να περιμένεις αν και όποτε θελήσει αυτός να κάνει το επόμενο βήμα. Επίσης σκέψου αν και εσύ η ίδια θες να κάνεις το επόμενο βήμα, μπορεί να σε τρώει τόσο επειδή δεν θέλει αυτός. Συμβαίνει.

Το_κοτσύφι
Το_κοτσύφι
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Gaea

Μα το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι δε θέλει συγκατοίκηση. Όλη η ερώτηση βρίθει στα καμπανάκια. Καταρχάς συγκατοικεί ήδη αναγκαστικά, δεν είναι ότι έχει να περάσει από ότι μένει μόνος χρόνια και έχει συνηθίσει σε νεα συνθήκη (τη συγκατοίκηση) και φρικαρει. Μαζί της δε θέλει να μεινει, ούτε καν στη φάση που έψαχνε συγκάτοικο και οι συνθήκες το ευνοούσαν. Εγώ προσωπικά δεν λέω ότι είναι απαραίτητο ότι φέρνει άλλες και φοβάται μην του κάνει ντου, για αυτό δεν δίνει το κλειδί, αν και να πω την αλήθεια ήταν η πρώτη μου σκέψη την οποία θεωρώ και πιθανότερη. Αλλά και να… Διαβάστε περισσότερα »

Σκιάς όναρ άνθρωπος
Σκιάς όναρ άνθρωπος
4 χρόνια πριν

Θέλει να φέρνει και άλλες στο σπίτι, γι’αυτό δε θέλει να φαίνονται τα πράγματά σου. Στη θέση σου, θα έπαιρνα την οδοντόβουρτσα, θα έπαιρνα και το κλειδί μου πίσω και… στην ευχή, στο καλό, φύγε σε παρακαλώ!

αμύριστο λουλούδι
αμύριστο λουλούδι
4 χρόνια πριν

“φοβόταν ότι η συγκατοίκηση φέρνει φθορά σε ένα ζευγάρι και το επιχείρημά του είναι ότι αν δεν τα βρω με τον συγκάτοικο απλά δεν θα έχουμε πάρε δώσε εκτός από τα βασικά με σένα όμως τι θα γίνει άμα δεν τα βρούμε” ναι φέρνει φθορά, ισχύει. Αν δεν συγκατοικήσετε όμως πως θα καταλάβετε ότι ταιριάζετε σε περισσότερα επίπεδα και πως θα προχωρήσει η σχέση(δεν εννοώ γάμο ντε και καλά). αν δεν τα βρείτε στην συγκατοίκηση θα χωρίσετε, όπως πολλά άλλα ζευγάρια. Δηλαδή σου προτείνει να έχετε “μισή” σχέση γιατί αλλιώς μπορεί να μην έχετε καθόλου. Πως σου ακούγεται αυτό; Και… Διαβάστε περισσότερα »