in

Αγαπητή «Α, μπα»: Η συμπεριφορά του αγγίζει τα όρια του creepy

Με ενοχλεί στα social

Γεια σου Αμπα μου, Λοιπόν όταν έληξε η 5 χρόνων σχέση μου, ξεκίνησα κάτι εφήμερο με έναν πρώην συνάδελφό μου. Ήμουν ξεκάθαρη εξαρχής σε εκείνον πως έτσι το έβλεπα και πως είχα ακόμη συναισθήματα για τον πρώην μου ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

cb81e09a73cd87cfe0be62a745765921

Γεια σου Αμπα μου, Λοιπόν όταν έληξε η 5 χρόνων σχέση μου, ξεκίνησα κάτι εφήμερο με έναν πρώην συνάδελφό μου. Ήμουν ξεκάθαρη εξαρχής σε εκείνον πως έτσι το έβλεπα και πως είχα ακόμη συναισθήματα για τον πρώην μου. Μετά από 3 μήνες, που εκείνος ήθελε να μπω κανονικά στη ζωή του, έκανε σχέδια για ταξίδια τα οποία του τα ξέκοβα και με πίεζε να γνωρίσω τους φίλους του, αποφάσισα να το σταματήσω εντελώς γιατί κατάλαβα πως δεν ταιριάζαμε γενικά, με αποτέλεσμα να εκνευρίζομαι με πολλές συμπεριφορές του και να μη μου προσφέρεται το ανέμελο που είχα ανάγκη. Ήμουν για ακόμη μια φορά ξεκάθαρη, του εξήγησα πως δεν ταιριάζουμε και πως δε νιώθουμε τα ίδια. Με έσβησε λοιπόν από FB κλπ αλλά μετά μου έστειλε μια φορά «τι κάνεις» κι εγώ δεν απάντησα. Μετά από 6 μήνες μου έστειλε ότι είδε κάτι που αποθήκευσα στο pinterest (μια φωτογραφία από ταινία) και ότι του λείπω κι εκείνου (θεώρησε πως το ανέβασα για τον ίδιο ενώ ήταν απλά μια φωτογραφία για εμένα) και να βρεθούμε. Εγώ δεν απάντησα και επειδή λίγο σκιάχτηκα, έκλεισα όλες τις φωτογραφίες μου στο συγκεκριμένο μέσο να τις βλέπω μόνο εγώ. Μου ξαναέστειλε να τον κάνω καλύτερα μπλοκ από παντού για να ηρεμήσει και τότε τον πήρα τηλέφωνο να καταλάβω τι ακριβώς θέλει και σε ποιο σημείο δεν ήμουν ξεκάθαρη αλλά μου το έκλεισε δυο φορές στα μούτρα και του απάντησα ότι δεν καταλαβαίνω τι θέλει, δεν νιώθω τα ίδια και ότι με ενοχλεί. Με ξαναέκανε μπλοκ. Πέρασαν άλλοι 9 μήνες και πάλι χθες έλαβα μήνυμα του που έλεγε λίγο πολύ πως του λείπω και συγνώμη για την ενόχληση. Δεν έχω απαντήσει και δεν ξέρω πως να το χειριστώ. Πραγματικά μια περίοδο φοβόμουν μήπως τον πετύχω να με παρακολουθεί κάπου, η συμπεριφορά αγγίζει τα όρια του creepy. Έχω πει ξεκάθαρα πως δεν νιώθω τα ίδια πολλές φορές (γιατί δεν ταιριάζουμε, όχι για κάποιον άλλο λόγο ώστε να έχει ελπίδες) και τον έχω επίσης αγνοήσει. Τι άλλο να κάνω για να σταματήσω να λαμβάνω μηνύματα, να αλλάξω κινητό; Πάλι θα μπορεί να με βρει στα social.

Help!

Λες ότι σε έχει κάνει μπλοκ, δεν λες πουθενά ότι τον έχεις κάνει εσύ μπλοκ. Προφανώς αυτό είναι το πρώτο μέτωπο αντίδρασης και το πιο ισχυρό, και δεν φαίνεται να το έχεις κάνει. Κάνε αυτό, μην στείλεις ποτέ κανένα μήνυμα, ούτε για να εξηγηθείς, ούτε για να εξηγήσεις, για κανένα λόγο και με καμία αφορμή, και αν συνεχίσει να σου στέλνει, θα τον απειλήσεις με δικηγόρο. Δεν χρειάζεται να καταλάβεις τι θέλει. Σαν τι να θέλει δηλαδή, που αν το μάθεις θα αλλάξεις γνώμη;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

28 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Κουκουβάγια
Κουκουβάγια
4 χρόνια πριν

Γνώρισα ένα καλοκαίρι έναν με τον οποίο είχα βγει 3-4 φορές και ίδιος μου ζήτησε να μην ξαναβρεθούμε με ένα μακροσκελές μήνυμα τύπου απολογητικο. Το καλοκαίρι τελείωσε γύρισα στην πόλη που σπούδαζα, ήρθαν χριστούγεννα και άρχισε να μου στέλνει ασταμάτητα μηνύματα για συγγνώμη. “Δεν ήθελα να σε πληγώσω, απλώς δεν μπορώ την απόσταση, ας βρεθούμε να μιλήσουμε μου λείπεις.” Δεν απάντησα ποτέ σε κανένα και μου στέλνει μετά από ένα εξάμηνο με αφορμή τα γενέθλια μου, ενώ έχω ήδη άλλη σχέση, “χρόνια πολλά! Ήρθα στην πόλη σου να σου κάνω έκπληξη θα μείνω μια βδομάδα για να σε δω και… Διαβάστε περισσότερα »

miakotara
miakotara
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Κουκουβάγια

Πόσο συχνό είναι τελικά το φαινόμενο. Εγώ είχα τέτοιο περιστατικό που μετά από 4 μήνες σχέση θεώρησε ότι είμαι τελείως αχάριστη που θέλω να τον αφήσω. Μου έστελνε καθημερινά επί 6 μήνες, απειλώντας με ότι αν δεν απαντάω θα έρθει κάτω από το σπίτι μου και θα τα πει όλα στους γονείς μου. Οι γονείς μου ήξεραν την κατασταση, αλλά εγώ φοβόμουν έναν ενδεχόμενο διαπληκτισμό. Δεν ήξερα τι να κάνω και απευθύνθηκα σε δικηγόρο ο οποίος με συμβούλεψε να αποφύγω κάποια κίνηση γιατί “αυτοί γίνονται άγριοι μετά από τέτοιες κινήσεις και δεν ξέρω που μπορεί να καταλήξω”. Είχα απευθυνθεί και… Διαβάστε περισσότερα »

Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
4 χρόνια πριν

Πω, τι μου θύμισες… Μου’χει τύχει τύπος που βρεθήκαμε ΜΙΑ φορά, κάναμε χλιαρότατο σεξ, και όταν μετά του είπα ότι δεν θέλω να ξαναβρεθούμε, μου έστελνε επί 5 μέρες στο Viber το ίδιο μήνυμα (“Πότε θα σε ξαναδώ;”) ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ, ανά 10-15 λεπτά. Την 6η δεν ξέρω, για ευνόητους λόγους.

Άμεσο Delete, Block από παντού – κι από το κινητό μπορείς να μπλοκάρεις αριθμό, ευκολάκι. Έχεις δώσει πολλές εξηγήσεις, φτάνει. Τέλος. Δε θα κάνω εικασίες για το τι είναι και τι δεν είναι ο τυπάς, αλλά μάλλον, στα μάτια του, το οτι απαντούσες έδειχνε κάποιου είδους “ενδιαφέρον”.

Samantha Jones
Samantha Jones
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Υπνερωτομαχία

Ναι οκ, εσένα που σου έστελνε κάθε 10-15 λεπτά να το καταλάβω, αλλά εδώ μιλάμε για διαστήματα μηνών κ ένα μήνυμα τη φορά! Όχι ότι δικαιολογώ τον τύπο, δεν θα έπρεπε να ασχολείται καθόλου, αλλά βρίσκω την κοπέλα λίγο υπερβολική!

PJ
PJ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Samantha Jones

Υπερβολική;

Σε τι ακριβώς είναι υπερβολική, στο πώς αισθάνεται;

Samantha Jones
Samantha Jones
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  PJ

Ναι!

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Samantha Jones

Υπάρχει μεζούρα για το πως αισθάνεται κάποιος ώστε να θεωρείται υπερβολικό; Αν ενοχλείται, δηλαδή, τι θα κάνει; Θα βάλει παγοκύστη για να μην ενοχλείται;

Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Samantha Jones

Ήταν μαζί 3 (ολάκερους) μήνες και ασχολείται μαζί της, έστω κι αραιά τον επόμενο 1.5 χρόνο. Έχω κρέμα νυκτός με την οποία έχω πιο μακρόχρονη σχέση – κι όπως πολύ σωστά λέει ο PJ, εφόσον νιώθει ενοχλημένη, το θέμα είναι λήξαν. Εδώ και καιρό.

μιμόζα
μιμόζα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Samantha Jones

Καθόλου υπερβολική. Η κοπέλα νιώθει πως απειλείται. Αφού λες και συ, Ροζ κάμπια, πως δε θα έπρεπε να ασχολείται καθόλου ο τύπος. Άρα συμφωνείς και συ πως δεν είναι φυσιολογικό αυτό που κάνει. Και αν αυτός κάνει κάτι που δεν είναι φυσιολογικό, αυτή γιατί να μην νιώθει πως απειλέιται η ασφάλειά της;

shoot for the stars
shoot for the stars
4 χρόνια πριν

Εννοείτε να τον κάνεις άμεσα μπλοκ σε όλα τα μέσα. Πέραν από τα σοσιαλ μιντια, μπορείς να μπλοκάρεις τον αριθμό του και στο κινητό. Από κει και πέρα είναι σαφές ότι δε θέλει να καταλάβει. Βέβαια υπάρχουν και οι τελείως βλαμμένοι που ακόμα και το μπλοκ τον αντιλαμβάνονται ως “παιχνιδάκι”. Μου είχε τύχει παρόμοιο σκηνικό, που μετά από χωρισμό ξεκινήσαμε να τραβιόμαστε 2 μήνες περίπου, εγώ απολύτως ξεκάθαρη ότι κάνουμε μόνο σεξ, ποτέ δε βγήκα ραντεβού μαζί του, ποτέ δεν πήγα για ταινία, ποτέ δεν κοιμήθηκαμε ολόκληρο βράδυ μαζί και μετά από δυο μήνες μου λέει αυτός, ξέρεις θέλουμε άλλα… Διαβάστε περισσότερα »

Nota Bene
Nota Bene
4 χρόνια πριν

Τι θυμήθηκα κι εγώ! Πριν από πολλά χρόνια (δεκαετία και βάλε), στα είκοσι μου περίπου ήμουν εθελόντρια σε ένα μεγάλο και μυστηριώδες event (τι στο καλό ας το πω: ολυμπιακούς 2004), και μέσα στη γενικότερη ευφορία και στο φιλικό κλίμα που που υπήρχε, ένας από τους συνεθελοντές φαινόταν πάντα να βρίσκεται πάντα δίπλα μου και πάντα πρόθυμος να βοηθήσει και να με ακολουθήσει. Και για όποιον θυμάται, μιλάμε για πολλά event, μεγάλες αποστάσεις, χιλιάδες άτομα. Είχε γίνει και λίγο inside joke στον πιο στενό φιλικό μου κύκλο εκεί. Μια μέρα λοιπόν, πάνω στην ευχάριστη κουβέντα μου λέει, “να πάμε και… Διαβάστε περισσότερα »

Neverlander
Neverlander
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Nota Bene

Ρε συ, γέλασα ντροπιαστικά πολύ με τις φωτογραφίες κ συγγνώμη! Κλασικό σε ταινία με stalker μπρρρρ απαπαπα
Υ.Γ. Τι ωραία που τα ειχαμε περάσει στην Ολυμπιάδα, όσοι συμμετείχαμε με κάποιο τρόπο,ε; Μαγικές στιγμές <3

Nota Bene
Nota Bene
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Neverlander

Neverand καλά έκανες και γέλασες! Κι εγώ πλέον μετά από τόσο χρόνια το σκέφτομαι και γελάω. Δεν συμβαίνουν τελικά μόνο σε ταινίες!!!
Υγ: Ναι, βρε συ, τέλεια ήταν στην Ολυμπιάδα! Από τις καλύτερες εποχές!!! Ήσουν κι εσύ εθελόντρια????

Neverlander
Neverlander
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Nota Bene

Δούλευα ως ομαδάρχισσα των εθελοντών, παρότι μόλις 19 (έτυχε) ! Τα καλύτερα παιδιά όλοι, υπάρχει κάτι πιο ευγενές απ’τον εθελοντισμό; Ακόμα έχω τη στολή, το μπουφανάκι ό,τι καλύτερο ❣❣❣

Nota Bene
Nota Bene
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Neverlander

Κι εγώ τα έχω κρατήσει όλα!! (δεν νομίζω βέβαια ότι μου κάνουν πλέον!). Ήταν μια πολύ όμορφη και “ρομαντική” εποχή! Θυμάμαι ότι όλοι σέβονταν την ολυμπιακή λωρίδα στους δρόμους και πόσο εντύπωση μου είχε κάνει!Όλη η Αθήνα έδειξε τον καλύτερο εαυτό της. Μακάρι να κράταγε και μετά….

Sailor Earth
Sailor Earth
4 χρόνια πριν

Πριν 2 χρόνια είχα σχέση 6 μήνες με έναν τύπο που από την αρχή έδειχνε κάποια σημάδια που δεν μου άρεσαν αλλά κακώς τα είχα παραλείψει. Πιεστικός, ψιλοσεξιστής, εκνευριστικός κτλ. Τους τελευταίους 2 μήνες έμενε στην ουσία σπίτι μου και είχα αρχίσει να εκνευρίζομαι πάρα πολύ μαζί του και τις συμπεριφορές του και ήθελα να χωρίσω. Προσπαθούσα 2 μήνες να τον διώξω και δεν έφευγε! Επέμενε, παρακαλούσε, τον έσπρωχνα να φύγει, τον έβριζα αυτός τίποτα κολλημένος στον καναπέ. Βρήκα ευκαιρία και τον χώρισα όταν κάποια στιγμή πήρε τα πράγματά του και έφυγε για ένα σύντομο ταξίδι σε άλλη πόλη. Το… Διαβάστε περισσότερα »

xrysanthi
xrysanthi
4 χρόνια πριν

Κάνε το μπλοκ εσύ σε όλα και στο κινητό του και τελείωσε το θέμα. Θα του φύγει .τώρα προσπαθεί να πάρει αυτό που θέλει με διάφορους τρόπους. Αν φάει τη πορτα στα μούτρα από σένα θα το καταλάβει .και συ δε χρειάζεται να παίρνεις τηλέφωνο και να του λες ότι δεν αισθάνεστε τα ίδια λες και θα καταλάβει .γίνε στα σοβαρά δυσάρεστη και θα το πάρει το μήνυμα

Nya92
Nya92
4 χρόνια πριν

Αχ τώρα που το διάβασα μου θύμησε έναν πρώην μου όπου για 2 χρόνια αφού είχαμε χωρίσει μου έστελνε μηνύματα κάθε μέρα και ήταν η προσωποποίηση της διπλής προσωπικότητας. Το ένα μήνυμα ήταν σ αγαπω είσαι η γυναίκα της ζωής μου και το επόμενο 5 λεπτά μετά οτι ελπίζω να πεθάνεις εναν αργό θάνατο και μετά το 3ο τι σου έχω κάνει και δεν μου μιλάς πια; σ αγαπάω κλπ κλπ.. Η αλήθεια είναι ότι είχα ρίξει πολύ γέλιο μετά από ένα σημείο.

Sailor Earth
Sailor Earth
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Nya92

Αυτό το ‘χε πάθει μια φίλη μου. Μου έδειχνε τα μηνύματα και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι υπάρχει τόσο άρρωστος άνθρωπος! 200 μηνύματα κατεβατά ΟΛΑ σε μια μέρα και κάθε μέρα τα ίδια! κι όποτε τον μπλόκαρε, έφτιαχνε νέο προφίλ η έμπαινε από προφίλ φίλων του και έστελνε. Από τη μια να τη λέει πουτάνα από την άλλη να απειλεί ότι θα τη σκοτώσει/ θα βάλει τους φίλους του να τη χτυπήσουν από την άλλη να της λέει ότι δεν πρόκειται να την αγαπήσει κανείς όπως αυτός κι άλλα τέτοια ωραία. Ο τύπος ήθελε όχι απλά ψυχίατρο, κλείσιμο στην απομόνωση… Διαβάστε περισσότερα »

Nya92
Nya92
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Sailor Earth

Αστα να πάνε φιλενάδα…. Ευτυχώς γλυτώσαμε

Nota Bene
Nota Bene
4 χρόνια πριν

Βρε παιδιά, επειδή βλέπω πολλές περίεργες ιστορίες, και μάλλον όλοι και όλες μας έχουμε να καταθέσουμε κάποια creepy εμπειρία, μήπως να ανοίγαμε ένα θέμα στις “Συζητήσεις” να τις μοιραστούμε??

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Nota Bene

τέλεια ιδέα!

Nota Bene
Nota Bene
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φούστα Κλαρωτή

Done!
https://ampa.lifo.gr/?post_type=topic&p=43006
Εκμυστηρευτείτε ελεύθερα!

Sailor Earth
Sailor Earth
4 χρόνια πριν

Καλά ρε συ τί τους πιάνει και μας θυμούνται χρόοονια μετά; Έλα Παναγία μου! Τι φάση; Πάντως έκλαψα με την περιγραφή. Πρέπει να το θυμάσαι και να γονατίζεις από τα γέλια!

Αριάδνη Δετ.
Αριάδνη Δετ.
4 χρόνια πριν

Μηπως τον λενε Αντωνη;

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αριάδνη Δετ.

ωχ τι φρίκη. Ημουν έτοιμη να σας γράψω παρόμοια ιστορία με έναν Αντώνη, δεν έχει συμβεί σε μένα, αλλά σε φίλη μου. Τα έχουν 2-3 μήνες, η φίλη συνειδητοποιεί ότι δεν τσουλάει και τον χωρίζει (ή μάλλον προσπαθεί) ευγενικά και πολιτισμένα. Ποιος είδε τον Αντώνη και δεν τον φοβήθηκε μετα. Εκτός από τηλέφωνα, sms, social media δεν είχαμε τόσο πολύ τότε, οπότε τη γλίτωσε η φίλη, αυτός είχε πιάσει όλους τους κοινούς τους φίλους και έλεγε τέρατα για τη φίλη μου. Κάποια στιγμή σταμάτησε μόνος του μέχρι που ήρθε εκείνη αποφράδα μέρα που του πήγε ένα email από αυτά τα… Διαβάστε περισσότερα »