in

Αγαπητή «Α, μπα»: Είναι κακό να φλερτάρεις ενώ έχεις σχέση;

Λέγοντας φλερτ εννοώ να πεις ένα κοπλιμεντο σε έναν άνθρωπο. Να γελάσεις με ένα πονηρό αστείο ή να πεις και εσύ ένα. Αλλά ως εκεί. Δηλαδή το τυχαίο φλερτ με έναν άγνωστο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

f84f14d68a13d480354683cbecd831e3

Γεια σε όλους! Βρε παιδιά είναι κακό να φλερτάρεις ενώ έχεις σχέση; Λέγοντας φλερτ εννοώ να πεις ένα κοπλιμεντο σε έναν άνθρωπο. Να γελάσεις με ένα πονηρό αστείο ή να πεις και εσύ ένα. Αλλά ως εκεί. Δηλαδή το τυχαίο φλερτ με έναν άγνωστο ή και έναν γνωστό. Χωρίς να δίνεις περισσότερες ελπίδες. Για μένα πάντως δεν είναι κακό. Θα ήθελα πολύ να διαβάσω και τις δικές σας απόψεις.

Φλερτακιας

Φλερτ είναι να δίνεις ελπίδες. Αυτή είναι όλη η ουσία του φλερτ. Γίνεται να κάνεις κομπλιμέντο ή να γελάσεις με ένα πονηρό αστείο χωρίς να δώσεις καμία ελπίδα για συνέχεια. Όταν λες «όχι περισσότερες» δεν ξέρω τι εννοείς. Κάτι μου λέει ότι οι άλλοι ξέρουν και γι’αυτό ελπίζουν.

Με άλλα λόγια αν το κάνεις χωρίς να δίνεις ελπίδα, ούτε την παραμικρή, δεν είναι κακό. Αν αφήνεις υποσχέσεις, είναι.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

38 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
I_am_the_law
I_am_the_law
4 χρόνια πριν

Όχι δεν είναι κακό. Αλλά αν το κάνεις συχνά μπορεί να σου αρέσει. Και μπορείς να βρεις κάποιον που φλερτάρει με τρόπο που σου αρέσει πολύ. Μπορεί να σου αρέσει και περισσότερο από σου άρεσε το φλερτ με τον/την σύντροφό σου. Και αφού σου αρέσει κακό είναι να το συνεχίσεις λίγο ακόμα. Και, “αχ, τι ωραία που τα λες Δημήτρη/Δήμητρα”, και “άντε από δω σάτυρε/σαχλή (τι ωραία μπράτσα!/ Τι ωραία μέση!)”, και ένας χορός ποιον έβλαψε, και ένα ποτάκι παραπάνω δεν είναι τίποτα αφού περνάμε φίνα και μετά μπορεί να σκοντάψετε και να πέσετε ο ένας πάνω στον άλλον. Συμβαίνουν… Διαβάστε περισσότερα »

Chris
Chris
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I_am_the_law

Και αφού θα πέσει ο ένας πάνω στον άλλο, μετά μπορεί να τύχει και να κάνεις σεξ! Όχι γιατί το έχουμε ακούσει και αυτό!

dex_
dex_
4 χρόνια πριν

Πάντως το «με άλλη να μη φλερτάρεις» δεν περιλαμβάνετε στις 10 εντολές της Βανδή οπότε δεν βλέπω κάποιο ηθικό θέμα..

Cycling in the rain
Cycling in the rain
4 χρόνια πριν

Το κομπλιμέντο είναι φλερτ; Αν ναι παιδιά τότε χαλαρά καμία 10ρια νομίζουν ότι τους την πέφτω.

Σμαράγδα
Σμαράγδα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cycling in the rain

Και μένα αν είναι έτσι μου την πέφτουν καμιά δεκαριά μπαρίστας και περιπτεράδες, δε λέω, καλό μάρκετινγκ, μπορώ να πω λειτουργεί. Ενας μου λέει συνέχεια τι ωραίο είναι το μαλλί μου και ανταποδίδω ότι είναι ωραία τα μούσια του, δε νομίζω ότι κάνω κάτι μεμπτό, ούτε θα του πω αχ σταμάτα να μου λες ότι είναι ωραία τα μαλλιά μου γιατί έχω σχέση, ούτε θα τρέξω να εξομολογηθώ στον δικό μου ότι ο περιπτεράς μου είπε ότι μου πάει το κίτρινο και αντί ψυχρά ευχαρίστησα χαρωπά. Καθένας νομίζω κατά βάθος ξέρει ποιο είναι το πρπσωπικό του όριο στο φλερτ και… Διαβάστε περισσότερα »

BabyDoll
BabyDoll
4 χρόνια πριν

Κάτι που προσωπικά με εκνευρίζει σε κάποιους ανθρώπους είναι ότι δεν δέχονται κομπλιμέντα επειδή είναι δεσμευμένοι. Μπορούμε λοιπόν να κάνουμε και να δεχόμαστε κομπλιμέντα και να αστεία αρκεί όπως λέει και η Λένα να μην δίνουμε ελπίδες, να είναι ξεκάθαρα τα πράγματα και από τις δύο πλευρές κι αν καταλάβεις οτι δεν είναι το ξεκαθαρίζεις και το κόβεις. Προσωπικά έχω υπάρξει έξω με παρέα και έχει πλησιάσει να μου μιλήσει κάποιος ή να μου κάνει κάποιο κομπλιμέντο συνεχίζω την κουβέντα. Εχει τύχει να θέλουν μόνο κουβέντα ή να μου ζητήσουν τηλέφωνο και να πω οτι δεν ενδιαφέρομαι. Αυτό δεν το… Διαβάστε περισσότερα »

Granita Lemoni
Granita Lemoni
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  BabyDoll

Εμένα πάλι με εκνευρίζουν οι άνθρωποι που νομίζουν ότι επειδή τους έκανες ένα κοπλιμέντο, τους θες και τρελά. Αλλά περισσότερο με εκνευρίζουν αυτοί/ές που ενώ φλερτάρουν ξεκάθαρα με τ@ν άλλ@, συνήθως ξεκινώντας οι ίδιοι το φλερτ, μετά πετάνε ένα “α να χαθεί ο σαλχός/η λυσσάρα! Από πού κι ως πού τόλμησε να μου την πέσει;”
Από κει και ύστερα τι θεωρείται σωστό και τι λάθος έχει να κάνει με τη συμφωνία που έχει κάνει το κάθε ζευγάρι.

xrysanthi
xrysanthi
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  BabyDoll

Νομίζω είναι το ίδιο εκνευριστικο με αυτούς που φλερτάρουν και νομίζουν ότι κάνουν κομπλιμέντο !

μπέικον με κέτσαπ
μπέικον με κέτσαπ
4 χρόνια πριν

Αν έκανε ακριβώς αυτό που κάνεις και ο/η σύντροφός σου και δεν είχες απολύτως κανένα πρόβλημα, τότε ναι, δεν είναι κακό.

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν

Από πότε τα σόκιν ανέκδοτα και τα κομπλιμάν είναι φλερτ; Αλλάζουν οι έννοιες των λέξεων με έναν νόμο κι ένα άρθρο;

Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
4 χρόνια πριν

“Φλερτάκιας”; Έλα πες, η κόρη του περιπτερά; Ή η Ρίνα-Κατερίνα; Ή ψηλές-κοντές-ξανθές-μελαχροινές εδώ ο καλός μύλος; Αν δεν έχετε γενικά το ελεύθερο, να σκεφτείς κάθε “φλερτάκι” σου να το κάνουν στη δικιά σου. Αν τσούξει, guess what, μάζεψε λίγο το φλερτάκι και το ματάκι το τσακίρικο, ναι;

xrysanthi
xrysanthi
4 χρόνια πριν

το τυχαίο φλερτ με γνωστό τι είναι ; θα τρελαθουμε τελειως εδώ μέσα .ναι κακό είναι . όχι για σένα αλλά για αυτόν που είναι σε σχέση μαζί σου !

Amat Eur
Amat Eur
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  xrysanthi

Καλέ λίγο πουριτανισμος μου ακούγεται αυτό που λες. Σε μια ισότιμη σχέση ενηλίκων με επικοινωνία ποιες είμαστε εμείς να πούμε ότι είναι οτιδήποτε ντεφακτο κακό; Για μένα και για τους κατά καιρούς συντρόφους μου ας πούμε το φλερτ με άλλα άτομα είναι όχι απλά αποδεκτό, αλλά αυτονόητο.

xrysanthi
xrysanthi
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Amat Eur

Συμφωνώ αλλά απ’ τη στιγμή που μπερδεύει το φλερτ με το κομπλιμέντο για μένα είναι όπως το γραφω .δεν είπα είναι κακο για τον φλερτακια έγραψα πως είναι κακό για τη σχέση του .εμένα μου βγαζει τρικυμία εν κρανίω

Velay
Velay
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  xrysanthi

Εγώ διαφωνώ και με σένα και με την Α,μπα. Ουτε το φλερτ με υποσχέσεις είναι κακό, ούτε το φλερτ χωρίς υποσχέσεις. Αν σε κάποια φάση μου πει ο δικός μου ότι τον πειράζει, θα του πω πάρε το φτυάρι και θάψε με 10 μέτρα μες τo xώμα καλύτερα. Δέκα χρόνια σχέσης χωρίς φλέρτ βγαίνει;

εξωγήινη
εξωγήινη
4 χρόνια πριν

Εξαρτάται από το πώς φλερτάρεις. Αν φλερτάρεις σαν τον Ρος απ’τα Φιλαράκια, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα 😜

Μανδάμ Φρου Φρου
Μανδάμ Φρου Φρου
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  εξωγήινη

Θα προτιμουσες να πνιγείς ή να καείς ζωντανή;

Ενδιαφερον δίλλημα πάντως. Νομίζω να πνιγώ. Με μικρή διαφορά.

ksenia
ksenia
4 χρόνια πριν

Καθολου κακο ισα ισα το θεωρω απαραιτητο. Αρκει να υπαρχουν καποια ορια και κυριως να μην δημιουργουμε προσδοκιες στις οποιες δεν προκειται να ανταποκριθουμε.

Velay
Velay
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  ksenia

Γιατί; Για να μην πληγωθεί ο συν-φλερτιστης; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω.

ksenia
ksenia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Velay

Ρωτατε γιατι δεν ειναι σωστο να δημιουργουμε προσδοκιες στις οποιες δεν προκειται να ανταποκριθουμε ? Διότι κοινως κοροιδευουμε.