in

Αγαπητή «Α, μπα»: Θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα αλλά εκείνος μπορεί να μην θέλει

Δεν θέλω να βρίσκομαι σε μία σχέση με ημερομηνία λήξης

Αγαπημένη και σοφή μου Α, Μπα, Στέλνω να σου ζητήσω τη συμβουλή σου για κάτι μου με απασχολεί αρκετά. Ζω τα τελευταία 5 χρόνια στο Λονδίνο. Ήμουν για αρκετά χρόνια σε σχέση με έναν Έλληνα και γενικά πάντοτε με Έλληνες ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ee210dc9b21661c22a76d0f62e36e561

Αγαπημένη και σοφή μου Α, Μπα, Στέλνω να σου ζητήσω τη συμβουλή σου για κάτι μου με απασχολεί αρκετά. Ζω τα τελευταία 5 χρόνια στο Λονδίνο. Ήμουν για αρκετά χρόνια σε σχέση με έναν έλληνα και γενικά πάντοτε με έλληνες συναναστρεφόμουν ερωτικά. Μέχρι που πέρσυ, μετά τον χωρισμό μου με τον πρώην μου, άρχισα να βγαίνω με έναν Άγγλο. Πρόκεται για έναν υπέροχο άνθρωπο, κούκλο, μορφωμένο, με εξαιρετικούς τρόπους, υπέροχο σεξ εστιασμένο και στην ικανοποίηση και των 2 μας, καμία σχέση με τους περισσότερους σεξιστές έλληνες που είχα γνωρίσει στο παρελθόν. Είμαστε μαζί τώρα ένα χρόνο και πραγματικά περνάμε υπέροχα…Το πρόβλημα: σκέφτομαι πολύ σοβαρά να επιστρέψω στην Ελλάδα σε περίπου 1,5-2 χρόνια. Αισθάνομαι φόβο ότι εκείνος δεν θα θέλει να ακολουθήσει και να κάνει τη ζωή του στην Αθήνα, είναι και λίγο μικρότερος οπότε τώρα καλά καλά άρχισε τη σταδιοδρομία του, και γενικά έχω εγκλωβιστεί γιατί δεν θέλω να βρίσκομαι σε μία σχέση η οποία μπορεί θεωρητικά να έχει ημερομηνία λήξης. Το έχω συζητήσει πολύ γενικά μαζί του και εκείνος δεν το αποκλείει να έρθει σε θεωρητικό επίπεδο αλλά φυσικά δεν είναι και ενθουσιασμένος στην ιδέα λόγω της χειρότερης επαγγελματικής αποκατάστασης που πιθανώς να έχει στην Ελλάδα (τώρα έχει έναν πολύ καλό μισθό με πολύ καλές προοπτικές). Επίσης, δεν μιλάει ελληνικά (αν και κάνουμε κάποιες προσπάθειες). Δεν θέλω να χωρίσω σε καμία περίπτωση όμως το σκέφτομαι συχνά. Πως να το διαχειριστώ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων! PS. Οι συμβουλές σου και τα μηνύματα που γενικά περνάει το site σου με κάνουν να βλέπω την Ελλάδα πιο αισιόδοξα.. Κάτι αλλάζει σιγά σιγά…

Ξενιτεμένη

Αν δεν ήθελες να χωρίσεις σε καμία περίπτωση δεν θα υπήρχε θέμα, θα υπήρχε; Θα καθόσουν στην Αγγλία και θα λυνόταν αυτόματα το πρόβλημα. Οπότε, υπάρχει περίπτωση να χωρίσεις, και είναι μια περίπτωση που μπορεί να προκαλέσεις εσύ, αν χρειαστεί.

Τι να διαχειριστείς; Αν θέλεις να γυρίσεις στην Ελλάδα και αυτός δεν θέλει, θα χωρίσετε. Αν όταν φτάσετε σε αυτό το σημείο εσύ τρομάξεις πολύ με την ιδέα του χωρισμού, θα δεις αν μπορείς τελικά να μείνεις στην Αγγλία. Αν τρομάξει αυτός περισσότερο μπορεί αυτός να αποφασίσει στην Ελλάδα. Αν εννοείς πώς να διαχειριστείς τον χωρισμό, η απάντηση είναι «όπως όλος ο κόσμος όταν χωρίζει». Αν εννοείς πώς να χειριστείς τον άλλον, ώστε να γίνει αυτό που θέλεις, τότε η απάντηση είναι ότι αυτό γίνεται, αλλά είναι πάρα πολύ κακή ιδέα. Αν σε ακολουθήσει να είναι επειδή το θέλει με όλη του την καρδιά, έχοντας υπόψη τι σημαίνει αυτό για τη ζωή του. Αλλιώς σας περιμένει μια μακρά περίοδος πίκρας και αλληλοκατηγορίας που θα οδηγήσει σε πλήρη διάλυση της σχέσης σας.

Θα σου συνιστούσα να σιγουρευτείς ότι πραγματικά τον ακούς όταν μιλάτε για το θέμα και ότι δεν ακούς αυτό που θέλεις να ακούσεις. Να είσαι σίγουρη ότι «δεν το αποκλείει». Δεν φαντάζεσαι πόσο συχνά άλλα λέει ο ένας και άλλα ακούει ο άλλος.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

21 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Louk Ritia
Louk Ritia
4 χρόνια πριν

Νομίζω είναι πολύ κακή ιδέα να επιστρέψεις στην Ελλάδα. Αν το κάνεις, τουλάχιστον άσε τον άνθρωπο εκεί γιατί φοβάμαι πως και να έρθει θα το μετανιώσει.

Αποδημητικό Πτηνό
Αποδημητικό Πτηνό
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

Εντάξει, σιγουρα δεν είναι ο παραδεισος εδω, απο πολλές αποψεις, αλλα δεν γνωριζουμε τα δεδομενα και τα ζητουμενα της γραφουσας που την κανουν να θελει να γυρίσει πισω. Οπότε δεν μπορούμε να πούμε αν είναι κακή ιδέα ή όχι. Σίγουρα ομως θα πρέπει να σκεφτει πώς θα ειναι πανω κάτω η ζωη εδω για το συντροφο της που ειναι μεγαλωμενος με αλλες προσλαμβανουσες.

Cocker Spaniel
Cocker Spaniel
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

Εγώ θα λεγα καλύτερα να μη δίνουμε τετοιες συμβουλές χωρίς ούτε καν να γνωρίζουμε το επαγγελματικό background της γραφούσας ..

refugee
refugee
4 χρόνια πριν

Για μια στιγμή φαντάστηκα την καλή μας την Α, μπα ως αυτόματο τηλεφωνητή:

– αν θέλεις να γυρίσεις στην Ελλάδα και αυτός δεν θέλει, πάτησε το 1
– αν όταν φτάσετε σε αυτό το σημείο και εσύ τρομάξεις πολύ με την ιδέα του χωρισμού, πάτησε το 2
– αν τρομάξει αυτός περισσότερο, πάτησε το 3
– αν εννοείς πώς να διαχειριστείς τον χωρισμό, πάτησε το 4
– αν εννοείς πώς να χειριστείς τον άλλον, ώστε να γίνει αυτό που θέλεις, πάτησε το 5

Αλλιώς περίμενε να σου απαντήσω!

Neverlander
Neverlander
4 χρόνια πριν

Η Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια έχει χειροτερέψει πάρα πολύ στα πάντα κι εσύ θέλεις να γυρίσεις;; Αντλείς αισιοδοξία από ένα site την ώρα που ο βιασμός μειώθηκε σε πλημμέλημα; Και όλα τα υπόλοιπα οικονομικά κ κοινωνικά σκατα που τρώμε όσοι μένουμε εδώ.. Σοβαρά τώρα, τη νοσταλγία άντε να τη δεχτούμε, τον ξένο άνθρωπο γιατί θέλεις να τον καταστρέψεις φέρνοντας τον εδώ; Τι νομίζεις, ότι θα χορεύει συρτάκι με λυμένη γραβάτα στο ηλιοβασίλεμα καθώς θα ετοιμάζεις κεφτεδάκια με ντοματοσαλάτα κ τα παιδάκια σας θα πετούν αλεύρια τριγύρω;

βλαχάκι(το)
βλαχάκι(το)
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Neverlander

“την ώρα που ο βιασμός μειώθηκε σε πλημμέλημα; ”

παιδιά soz αλλά μην το αναπαράγετε αυτό, είναι (εντελώς) λάθος info.

larvatus prodeo
larvatus prodeo
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Neverlander

Και εμείς που νομίζαμε ότι η ‘θωρακισμένη οικονομία της Ελλάδας’ της παράγκας της ΝΔ και της Σημιτικής Πασοκαρίας έπεσε στο γκρεμό με την τραπεζική κρίση του 2008! Το τσουνάμι εξόδου που άρχισε το 2009 το προσέξατε μόνο τα ‘τελευταία πέντε χρόνια’; Όσο για το ‘ο βιασμός γίνεται πλημμέλημα’ (ήταν τόσο καλά τα πράγματα με τον προηγούμενο ποινικό κώδικα και τώρα ξεπέφτουν;) σας παραπέμπω σε αυτό το άρθρο γιατί μάλλον προτρέχετε
https://www.efsyn.gr/politiki/i-apopsi-tis-efsyn/198748_biasmos-tis-noimosynis

NANA KOMSI
NANA KOMSI
4 χρόνια πριν

Κάνεις λάθος. Τίποτα δεν αλλάζει στην Ελλάδα. Πού την είδες εσύ την καλυτέρευση ? Ούτε δουλειές έχει ούτε ελπίδα. Κάτσε εκεί που είσαι.
Είναι δυνατόν ένας Άγγλος να παρατήσει την καριέρα του και τη ζωή του και να έλθει σε ένα ξένο τόπο (γι αυτόν), χωρίς δουλειά, χωρίς να μιλάει τη γλώσσα, για να σου κάνει εσένα το χατήρι ? Το βρίσκω αυτοκτονικό τουλάχιστον.
Το να μείνεις εσύ εκεί, που έχεις βρει πλέον τα πατήματά σου, δεν σου είναι καθόλου ποθητό ? Κάνεις μόνη σου τη ζωή σου δύσκολη χωρίς λόγο.

φυσική πετρόλ
φυσική πετρόλ
4 χρόνια πριν

έχε επίσης υπόψη ότι αυτό το σιγά σιγά που αλλάζει, είναι τόσο βραδείας καύσης που θα ωφελήσει την επόμενη γενιά.. ο σεξισμουλης στις δουλειές και στην καθημερινότητα είναι όπως τον θυμάσαι ακόμα

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν

Μην πάρεις στο λαιμό σου τον άνθρωπο, εδώ οι Έλληνες φεύγουν στο εξωτερικό και εσύ θες να φέρεις τον Άγγλο να κάνει καριέρα στην Αθήνα;; ΜΗ χειρότερα.
Υ.Γ. Δεν το αποκλείει σε θεωρητικό επίπεδο γιατί μάλλον δεν έχει ρεαλιστική ιδέα της ελληνικής πραγματικότητας.

Eleni Pe
Eleni Pe
4 χρόνια πριν

Εσύ θα γυρίσεις, γιατί εδώ είναι η οικογένειά σου, οι φίλοι σου και γιατί εδώ μεγάλωσες και αγαπάς τον τόπο. Αυτόν γιατί να τον φέρεις σε μια χώρα, της οποίας τη γλώσσα δεν μιλάει, με λιγότερες ευκαιρίες, πιο συντηρητική και με πιο χαμηλό επίπεδο ζωής, στην οποία δεν θα ξέρει και κανέναν πέρα από σένα;
Ισχύει αυτό που λέει η Λένα. Ο μόνος λόγος για να το κάνει θα είναι ότι σε αγαπάει πολύ και μπορεί να παραβλέψει όλα τα παραπάνω. Αλλά πριν κάνεις αυτό το βήμα, φρόντισε να το έχετε σκεφτεί και οι δυο σας πολύ καλά.

all things must pass
all things must pass
4 χρόνια πριν

Είστε σε σχέση με έναν άνθρωπο που τον περιγράφετε ως: “έναν υπέροχο άνθρωπο, κούκλο, μορφωμένο, με εξαιρετικούς τρόπους, υπέροχο σεξ εστιασμένο και στην ικανοποίηση και των 2 μας, καμία σχέση με τους περισσότερους σεξιστές έλληνες που είχα γνωρίσει στο παρελθόν. Είμαστε μαζί τώρα ένα χρόνο και πραγματικά περνάμε υπέροχα…” Και θελετε να γυρίσετε στη Ελλάδα και ει δυνατόν να σας ακολουθήσει έτσι;;; Γιατί να του το κάνετε αυτό καλή μου;;;; Να κάνει τι ακριβώς στην Ελλάδα ο χριστιανός;;; Εσείς πάλι γιατί καίγεστε να γυρίσετε;;Με το συμπάθειο κιόλας δηλαδή..αλλά..φαντάζουν τόσο υπέροχες οι συνθήκες διαβίωσης στην Ελλαδα στα μάτια σας, που αποτελούν… Διαβάστε περισσότερα »

Dimis
Dimis
4 χρόνια πριν

Αυτά είναι προβλήματα που υφίστανται αφού έχουν λυθεί τα υπόλοιπα. Τι εννοώ; Οτι σε 1.5-2 χρόνια μπορεί εσύ να τον έχεις χωρίσει για άλλους λόγους ή μπορεί να είστε διατεθειμένοι να κάνετε τα πάντα ο ένας για τον άλλον.

Αν είστε ακόμα μαζί, τότε θα είστε σε διαφορετική φάση και οι δύο, αλλά μέχρι τότε ούτε εσύ θυσιάζεις κάτι, ούτε αυτός.

Εμένα τουλάχιστον στο εξωτερικό έτσι μου έγιναν τα πράγματα.

Κράτα την σχέση όσο σε γεμίζει και μην αγχώνεσαι για προβλήματα που μπορεί ποτέ να μην υπάρξουν.

δε σου λέω!
δε σου λέω!
4 χρόνια πριν

Ναι βρε, στην Ελλάδα έρχεται η ανάπτυξη, θα έρχονται τώρα οι ξένοι και θα μας παίρνουν τις δουλειές, είναι ανοιχτές οι ευκαιρίες με ψηλούς μισθούς για άτομα που δε μιλάνε ελληνικά.

Καλή μου, νομίζεις όντως οτι δεν το αποκλείει; Απλώς δε σου λέει καθαρά “αν φύγεις θα χωρίσουμε” και σου λέει “αφήνω μια πιθανότητα και δίνω 0.001% να το σκεφτώ, αν εσύ είσαι σίγουρη ότι θα φύγεις, αλλά βασικά είναι αδύνατο”.