in

Αγαπητή «Α, μπα»: Έχω μια φίλη πολύ πιεστική

Της είπα πως βιώνω κατάθλιψη και πως όλη η συμπεριφορά της με πιέζει

Έχω μια πολύ καλή φίλη. Από πάντοτε τη θυμάμαι πιεστική. Εκατό μηνύματα περί του τί κάνω και πού είμαι και άλλα εκατό μηνύματα μέχρι να μπει στο θέμα ενώ εξαρχής γνωρίζω πως κάτι θέλει να συζητήσουμε, το οποίο πάντα μα πάντα αφορά άντρες. Τα τελευταία δυο χρόνια διανύω μια περίοδο θλίψης ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

17cc34ab8b4c1eb172fae46dcb5d6cf6

Έχω μια πολύ καλή φίλη. Από πάντοτε τη θυμάμαι πιεστική. Εκατό μηνύματα περί του τί κάνω και πού είμαι και άλλα εκατό μηνύματα μέχρι να μπει στο θέμα ενώ εξαρχής γνωρίζω πως κάτι θέλει να συζητήσουμε, το οποίο πάντα μα πάντα αφορά άντρες. Τα τελευταία δυο χρόνια διανύω μια περίοδο θλίψης. Κατάθλιψη βιώνω, ας μην κρύβομαι. Επειδή δεν άντεχα την πίεση της φίλης μου, μια μέρα της ανοίχτηκα. Της εξήγησα τι με οδήγησε στις καταθλιπτικές μου σκέψεις, πώς τις βιώνω και ότι χρειάζομαι χρόνο. Της επεσήμανα πως με πιέζουν τα συνεχόμενα μηνύματά της και πως προτιμώ ένα μήνυμα να μου εξηγεί τι συμβαίνει και θα κοιτάξω να την πάρω πίσω. Το θέμα είναι πως συνεχίζει τα ίδια. Συνεχίζει να μου στέλνει μηνύματα να βρεθούμε ενώ πρώτα μου έχει στείλει άλλα δέκα ρωτώντας με τι κάνεις; Είσαι καλά; Είσαι σπίτι; Είσαι βόλτα; Σε πήρα σπίτι, δεν είσαι; Θες να βγούμε σήμερα γιατί αύριο έχω οδοντίατρο; Ή θες το σκ; Εκτός από τα μηνύματα με παίρνει και στο κινητό, στο σταθερό και ξανά στο κινητό. Νιώθω τόση πίεση αλλά παράλληλα σιχαίνομαι να λέω και ψεύτικες δικαιολογίες πως τάχα έχω κανονίσει με το φίλο μου ή με τα αδέλφια μου ενώ ξέρει πολύ καλά πως το μόνο που κάνω είναι να είμαι κλεισμένη στο δωμάτιό μου! Μια μέρα που με πήρε κλαίγοντας πως θέλει να μιλήσουμε, έτρεξα χωρίς δεύτερη σκέψη και τη συνάντησα. Και ο λόγος ήταν πως ένας που γνώρισε στο μπαρ δεν της έκανε like στη φωτογραφία της στο facebook!!! Οι λόγοι που θέλει να βρεθούμε από κοντά είναι να αναλύσουμε συμπεριφορές υποψήφιων αγοριών της. Και πραγματικά δε θα είχα πρόβλημα, αλλά στην παρούσα φάση δεν είμαι καλά. Είναι πολύ καλό κορίτσι με έλλειψη αυτοπεποίθησης και χρειάζεται ενθάρρυνση. Όμως εγώ δεν μπορώ να το διαχειριστώ τώρα. Υπάρχει σωτηρία;

-Ευχαριστώ Λένα και αναγνώστες

Η σωτηρία που πρέπει να αναζητήσεις στην παρούσα φάση είναι μόνο η δική σου. Αν έχεις κατάθλιψη ελπίζω να κάνεις αυτά που πρέπει, δηλαδή να επισκέπτεσαι τους κατάλληλους ειδικούς για να την αντιμετωπίσεις. Αν κάνεις αυτό, θα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και με τη φίλη σου.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

21 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
I_am_the_law
I_am_the_law
4 χρόνια πριν

Όχιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι τι έπαθε το κορίτσιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι;;;; Δεν της έκανε liiiiiiiiike ο αλήτης, ο σουρουκλεμές, πως είναι δυνατόν;; Μιλάμε για χείριστη συμπεριφορά υποψήφιου αγοριού, φλερτάει έντονα με τον αποκλεισμό! Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας Νίκο Τσιαμτσίκα;

Karlee
Karlee
4 χρόνια πριν

Την έχουμε ξαναδεί αυτή την ερώτηση??

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Karlee

Κι εγώ αυτό σκέφτηκα κι έψαχνα το “Classics”.

φυσική πετρόλ
φυσική πετρόλ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Karlee

Μια πολύ παρόμοια σίγουρα

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν

Μην απαντάς σε όποια κλήση και σε όποιο μήνυμα δεν θες να απαντήσεις. Όταν μετά σε ρωτήσει γιατί δεν απάντησες, πες της ότι της έχεις ήδη εξηγήσει ότι πιέζεσαι και ότι μπορείς να απαντάς μόνο όταν μπορείς και αντέχεις. Το πόσο θα στεναχωρηθεί ή θα παρεξηγηθεί από αυτό, είναι δικό της θέμα. Δεν μπορείς και πρέπει να το λύσεις εσύ.

Louk Ritia
Louk Ritia
4 χρόνια πριν

Είχα μία τέτοια φίλη. Το πιο χοντρό που έκανε ήταν μία μέρα που με έπαιρνε ενώ έκανα μπάνιο, αφού με είχε πάρει 6 φορές, βγαίνω απ’το μπάνιο, την παίρνω και της λέω “το καλό που σου θέλω να έχει πεθάνει κάποιος” αχ όχι, λέει, περιμένω ν’ αρχίσει το μάθημα και βαριέμαι. Από τότε ποτέ δεν το σήκωνα όταν με έπαιρνε, την έπαιρνα πίσω μόνο όταν είχα όρεξη.

Χριστίνα
Χριστίνα
4 χρόνια πριν

Αχ τα ίδια βιώνω και εγώ με φίλη προσφάτως χωρισμένη, που μάλλον δεν μπορεί να περάσει στιγμή μόνη με τις σκέψεις τις και με βομβαρδιζει καθημερινώς (χωρίς καν να απαντάω πολλές φορές)…δεν την αντέχω και δεν έχω καν κατάθλιψη. Της το ειπα απ’έξω απ’έξω αλλά δεν θέλει να καταλάβει…
Ήθελα απλώς να πώ τον πόνο μου και ενα εκφράσω την συμπαράσταση μου.

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Χριστίνα

Όσο της το λες απ’έξω – απ’ έξω, δεν φταίει αυτή.

lioness
lioness
4 χρόνια πριν

Παλιά ερωτηση. Εχει ξανανεβει (προφανώς από την ίδια ερωτωσα) με λίγο διαφορετικά λόγια. Κρίμα να καίγεται μια ερώτηση με κάποια που έχει απαντηθεί 😕
https://ampa.lifo.gr/apantiseis/agapiti-a-mpa-pos-na-po-sti-fili-moy-oti-ginetai-fortiki/

KonstantinaS
KonstantinaS
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  lioness

Σιγά το μεγάλο κρίμα! Εφόσον οι απαντήσεις απαντώνται με αρκετή καθυστέρηση, είναι δικαιολογημένο να στείλει κάποιος δυο φορές την ίδια ερώτηση.

lioness
lioness
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  KonstantinaS

Ε, καλά βρε παιδί μου, δεν είπα μεγάλο κρίμα, ούτε ότι ήρθε το τέλος του κόσμου. Είπα κρίμα να ξαναμπεί από τους διαχειριστές η ίδια ερώτηση, εφόσον έχει απαντηθεί πριν 3 μήνες, όχι κρίμα γιατί ξανάστειλε όποιος ξανάστειλε.

Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
4 χρόνια πριν

Ποιος θα σώσει το σωτήρα, όμως;
Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.
Σώθηκε η υπομονή σου, και η φίλη ας μη σώσει να καταλάβει.
I could go on (τα άλλα τα είπε ήδη η Λένα).

Zouzouna Goutsouna
Zouzouna Goutsouna
4 χρόνια πριν

Μηπως φοβασαι να γινεις δυσαρεστη στην φιλη σου; Θα διαφωνησω λιγο με την απαντηση. Το προβλημα σου δεν ειναι μονο η καταθλιψη αλλα και η φιλη σου που ειναι ολιγον τι ζωον αναισθητο. Τα λες και η ιδια: “Το θέμα είναι πως συνεχίζει τα ίδια. Συνεχίζει να μου στέλνει μηνύματα να βρεθούμε “. ΕΙΝΑΙ ενας εγωκεντρικος , πιεστικος ανθρωπος που δεν παιρνει απο λογια. Οποτε μαλλον θα ειναι απο εκεινους που παιρνουν απο πραξεις και συνεπειες πραξεων. Οποτε κι εσυ πρεπει να εφαρμοζεις τακτικη απο εδω και περα , τακτικη δυσαρεστη για την φιλη σου που κοιμαται ορθια και δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν

Ghosting, post it, messenger, ταχυδρομική επιστολή, mail, υπάρχουν τόσοι πολλοι τρόποι να την κάνεις για λίγο πέρα από τη ζωή σου γιατί πρέπει πρώτα να φροντίσεις τον εαυτό σου και μετά να ταχταρίσεις το μωρό.

Jelly Roll
Jelly Roll
4 χρόνια πριν

Καλό μου κορίτσι, πόσο χρονών είστε κι εσύ και η φίλη σου; Γιατί αν δεν είστε 15-16 η συμπεριφορά της φίλης σου δεν δικαιολογείται. Μπορεί να γίνομαι σκληρή, αλλά πραγματικά, πιστεύεις ότι χρειάζεσαι ένα άτομο που συμπεριφέρεται έτσι και μάλλον δεν ενδιαφέρεται για τη δική σου κατάσταση και τα δικά σου προβλήματα; Το “είναι καλό κορίτσι” που λες για τη φίλη σου, είναι της ίδιας ποιότητας επιχείρημα με το “μου φέρεται απαίσια, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να τον χωρίσω γιατί είναι καλό παιδί”, που όποτε ακούμε εδώ μέσα βάζουμε τα γέλια ή τα κλάματα πλέον. Αν όπως λες βιώνεις… Διαβάστε περισσότερα »