in

Αγαπητή «Α, μπα»: Τελικά μέχρι πότε μπορεί μια γυναίκα να κάνει παιδιά;

Ποια είναι η γνώμη σου για την κατάψυξη ωαρίων;

Τελικά μέχρι πότε μπορεί μια γυναίκα να κάνει παιδιά;;; είμαι 33, δεν έχω ούτε σχέση πλέον απλά αναρωτιέμαι… είμαι εργαζόμενη, βγαίνω στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου και μου αρέσει να γνωρίζω κόσμο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

fd1fa87b27a018f20f08930314a4d73d

Τελικά μέχρι πότε μπορεί μια γυναίκα να κάνει παιδιά;;; είμαι 33, δεν έχω ούτε σχέση πλέον απλά αναρωτιέμαι… είμαι εργαζόμενη, βγαίνω στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου και μου αρέσει να γνωρίζω κόσμο, δεν έχει βρεθεί κανένας προς το παρόν κ είμαι χωρισμένη εδώ κ ενάμισι χρόνο. απλά διάβασα αυτό που έγραψες σε μια άλλη κοπέλα πως στα 40 της ίσως να μην μπορεί να κάνει παιδί και πανικοβληθηκα. Ποια είναι η γνώμη σου για την κατάψυξη ωαρίων; εγώ πιστεύω ότι είναι μια σωτήρια λύση σε όλο αυτό το βραχνά που έχουμε πάνω από τα κεφάλια μας εμείς οι σινγκλς αυτής της ηλικίας που θα θέλαμε κάποια στιγμή να κάνουμε οικογένεια.

-Γιατί να αγχωνομαστε ΚΑΙ γι αυτό;

Από μένα έπρεπε να μάθεις ότι θα έρθει μια στιγμή που θα σου κοπεί η περίοδος;

Δεν υπάρχει μια σίγουρη απάντηση. Δεν είναι υποχρεωτικά τέλος στα 40, κάποια άλλη μπορεί να μην μπορεί ούτε στα 33. Η υπογονιμότητα είναι πιο συχνή από όσο πιστεύουμε. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, αν σε ενδιαφέρει για τον εαυτό σου, μπορείς να πας σε έναν γιατρό να το διερευνήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έρθει κάποια στιγμή που δεν θα μπορείς να κάνεις παιδιά.

Η γνώμη μου για την κατάψυξη ωαρίων είναι ότι είναι μια πολύ καλή δικλείδα ασφαλείας, σωτήρια δεν είναι όμως, τίποτα δεν σε εξασφαλίζει 100%. Αν σε ενδιαφέρει, ψάξε το, σε προειδοποιώ ότι προϋποθέτει και κόπο, και χρήμα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

26 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Νίκος Αθανασόπουλος
Νίκος Αθανασόπουλος
4 χρόνια πριν

Αγαπητή φίλη, Η κατάψυξη ωαρίων γενικά ενδείκνυται για γυναίκες οι οποίες πρόκειται να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία στις οποίες υπάρχει μεγάλος κίνδυνος βλάβης των ωοθηκών. Οι γυναίκες που επιθυμούν κρυοσυντηρηση ωαρίων, επειδή ανησυχούν ότι είναι πιθανόν να έχουν δυσκολία μελλοντικά, καλό είναι να ξέρουν ότι η πιθανότητα να χρειαστεί να καταφύγουν στα κρυοσυντηρημενα ωάρια είναι περίπου 12%, ενώ από αυτές τις γυναίκες περίπου μία στις τέσσερις θα επιτύχει εγκυμοσύνη με αυτά τα ωάρια. Για να το κάνουμε πιο κατανοητό, συνολικα, η πιθανότητα να χρειαστείς τα ωάρια και να επιτύχεις εγκυμοσύνη με αυτά είναι περίπου 3%. Οποία γυναίκα πιστεύει ότι αξίζει το… Διαβάστε περισσότερα »

Barbie ζωντοχήρα😘
Barbie ζωντοχήρα😘
3 χρόνια πριν

Τι εννοειτε οταν λετε για την κρυοσυντηρηση οτι τελικα η πιθανοτητα να χρειαστουν τα ωαρια ειναι 12 %;

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν

“είμαι χωρισμένη εδώ κ ενάμισι χρόνο.”
Τί άσχημος τρόπος να παρουσιάζεις τον εαυτό σου! Χώρισες πριν ενάμιση χρόνο και από τότε είσαι ελεύθερη, δεν είσαι χωρισμένη συνεχώς.

Zouzouna Goutsouna
Zouzouna Goutsouna
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Η διαφορα του αισιοδοξου απο τον απαισιοδοξο ειναι οτι ο εκει που ο αισιοδοξος βλεπει εναν λουκουμα ο αλλος βλεπει μια τρυπα.

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Zouzouna Goutsouna

Δεν ξέρω αν είμαι αισιόδοξη, αλλά από τη στιγμή που το διάβασα θέλω απεγνωσμένα λουκουμά, με τρύπα ή χωρίς (καλύτερα χωρίς, αυτούς με τη λιωμένη σοκολάτα μέσα)

Louk Ritia
Louk Ritia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Ακριβώς. Ρωτάς κάποιους “ελεύθερος;”, “όχι, χωρισμένος”, σου λένε. Το δικαιολογώ αν χώρισαν πριν μια βδομάδα, αλλιώς το βρίσκω ανόητο.

Maggie
Maggie
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

Μέχρι και το αμερικανικο “single” δε με καλύπτει. Μόνος, τί παει να πει μόνος; Σε αυτή την περίπτωση η γλωσσα μας έχει την πιο όμορφη και ακριβής περιγραφή της φάσης.

FridaFree
FridaFree
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Πόσο δίκιο έχεις!

Weird_womanshaped_human
Weird_womanshaped_human
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Maggie

Single δεν σημαίνει αποκλειστικά μόνος. Σημαίνει και μοναδικος, ενας, χωρίς κάτι αλλο.

Barbie ζωντοχήρα😘
Barbie ζωντοχήρα😘
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Ενταξει, τον εαυτο της παρουσιασε και επελεξε να τον παρουσιασει ετσι. Δεν εθιξε κανεναν. δεν καταλαβαινω γιατι ολα αυτα τα σχολια και οι λουκουμαδες ενω κανουμε διαιτα

μιμόζα
μιμόζα
4 χρόνια πριν

Με στεναχωρεί πως μια γυναίκα στα 33 σοκάρεται από την πληροφορία πως στα 40 παίζει να μην μπορεί πια να κάνει παιδιά. Δεν το ήξερες όντως ή το ήξερες απλά δεν το είχες συνειδητοποιήσει πως θα ισχύει και για σένα;;

Weird_womanshaped_human
Weird_womanshaped_human
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  μιμόζα

Ηταν σε σχεση πριν 1,5 χρονο επομένως λογικα περιμενε με αυτη τη σχεση να κανει οικογένεια και δεν ανησυχουσε για το θεμα ηλικιας. Η ζωη είναι απρόβλεπτη

Μετά την καταιγίδα
Μετά την καταιγίδα
4 χρόνια πριν

Κι εγώ πέρυσι στα 43 που πήγα σε καινούργιο γυναικολογο ,αμέσως μετά το διαζύγιο ,άκουσα το κορυφαίο :τι ωραίο ωάριο, πολύ όμορφο ,αν είσαι σε σκέψη τεκνοποιησης είναι πολύ καλή στιγμή. Ακριβώς ό,τι ήθελα να ακούσω τη στιγμή εκείνη.

J.Brian
J.Brian
4 χρόνια πριν

Το θέμα πότε θα κάνει κανείς παιδί είναι τελείως προσωπικό. Όπως ξέρουμε υπάρχουν γυναίκες, που κάνουν πολλές προσπάθειες, καταψύχουν ωάρια κτλ κτλ. Η δική μου προσωπική γνώμη, που αφορά όμως, μόνο εμένα, είναι πως παιδί κάνεις, όσο σου επιτρέπει η φύση σου. Το ίδιο ισχύει και για τους άντρες. Κλιμακτήριο περνάνε και οι άντρες. Σε εμάς, είναι πιο απτή η απόδειξη της κλιμακτηρίου, γιατί η αραίωση της περιόδου και το τέρμα αυτής, σηματοδοτεί, με κατανοητό τρόπο την αλλαγή. Πάντα κατά τη δική μου γνώμη, η κατάλληλη ηλικία για να κάνει κάποιος παιδί, είναι γύρω στα 40. Μετά τα 45 θεωρώ,… Διαβάστε περισσότερα »

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν

Η κατάψυξη ωαρίων πάντως δεν είναι πανάκεια. Ακόμα και εκεί παίζει σημαντικό ρόλο η ηλικία. Ενημερώσου καλύτερα αν σε ενδιαφέρει το θέμα και μην πέφτεις από τα σύννεφα κάθε φορά που ακούς τα αυτονόητα.

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Δεν είναι πανάκεια όντως. Εκτός από την ηλικία, την ποσότητα και την ποιότητα των ωαρίων που θα καταψυχθούν, ποτέ δεν ξέρεις πόσα θα επιβιώσουν της απόψυξης. Οι γιατροί γενικά προτιμούν την κατάψυξη εμβρύων ή σπέρματος, στα ωάρια τα μασάνε λίγο. Είναι μια δικλείδα ασφαλείας, αλλά θέλει κόπο, φάρμακα, χρήμα και να κρατάς και μια πισινή ότι δεν έχεις λύσει το πρόβλημά σου.

Chublis
Chublis
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Κατάψυξη εμβρύων τι φαση?

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chublis

Έμβρυα είναι τα γονιμοποιημένα ωάρια και έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης από ότι τα ωάρια μόνα τους. Αν υπάρχει σύντροφος μπορεί το ζευγάρι να μην θέλει να κάνει μωρό τώρα, αλλά να θελήσει στο μέλλον.

Eleanor Oliphant
Eleanor Oliphant
4 χρόνια πριν

Αν είναι κάτι που σε αγχώνει ψάξτο μην αμπελοφιλοσοφεις

Παπαρουνα
Παπαρουνα
4 χρόνια πριν

Ενας γυναικολογος θα σου λυσει καλυτερα τις αποριες τεκνοποιησης.

Στο θεμα της απελπισιας που σε δερνει απο τα 33, δεν ξερω ποιος μπορει να στο λυσει.

peanuts8965
peanuts8965
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Παπαρουνα

ψυχολόγος μόνο! δηλ συγνώμη με τη λογική της 33 ας πουμε είναι ένα βήμα πριν την κλιμακτήριο??

Barbie ζωντοχήρα😘
Barbie ζωντοχήρα😘
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Παπαρουνα

Ενας χαμουλης στα σχολια, απο πανω της ειπαν οτι πρεπει να κανει κατι τωρα, οτι δεν εχει χρονο, η λενα της ειπε οτι μπορει ηδη να μην ειναι σε θεση να κανει παιδι… Τέλεια ειδικα αν ηταν αγχωμενη γιατι βλεπω ειναι παλια ερωτηση… Ελπιζω να ειναι ακομη μαζι μας και να μην εκανε καμια τρελα

Depon
Depon
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Παπαρουνα

Ενα χρονο μετα, αλλα θα το πω. Δεν καταλαβα το ‘απελπισια που σε δερνει στα 33’? Μπραβο πολυ ωραιος τροπος. Δλδ δεν μπορει μια γυναικα να αναρωτιεται και να συνειδητοποιησει οτι θελει να εχει μια επιλογη να τεκνοποιησει σε μετεπειτα ηλικια? Γιατι απελπισια? Για μενα πιο πολυ απελευθερωτικο ειναι ψυχολογικα, να μην αγχωνεσαι οτι πρεπει να βρεις καποιον , να ερωτευτεις κλπ ΤΩΡΑ για να κανεις παιδια. Αν φτασω δλδ 37 και τοτε γνωρισω τον καταλληλο για μενα, γιατι να μην εχω λιγο το κεφαλι μου πιο ησυχο?

Κένταυρος
Κένταυρος
4 χρόνια πριν

Μπορείς να κάνεις και έλεγχο αποθέματος των ωαρίων σου.

dreammaker
dreammaker
4 χρόνια πριν

δικη μου εκτιμηση, σημερα μεταξυ 31-33 για τις γυναικες και 35 για τους αντρες, χανονται και οι τελευταιες ψευδαισθησεις. αυτο συνεβαινε νωριτερα τις προηγουμενες δεκαετιες.
η γραφουσα βρισκεται εκει. πολυ παλιοτερα οταν μια γυναικα 38-40 ελεγε οτι σκεφτομαι για παιδι, αυθορμητα τις ελεγα: γιατι , τι εκανες στα 25 σου ; τωρα το βουλωνω. ο κοσμος αλλαξε και μαζι με αυτον και γω .

Barbie ζωντοχήρα😘
Barbie ζωντοχήρα😘
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  dreammaker

Πολυ ασχημο αυτο ππυ εκανες και παρεμβατικο. Περιμενες δηλαδη να σου δωσουν λογαριασμο για το ποτε θα κανουν παιδι;;;; καλα εκανες και αλλαξες. It was none of your business in the 1rst place