in

Αγαπητή «Α, μπα»: Το Λονδίνο δεν είναι για όλους

Θέλω να φύγω

Αγαπητή Α,μπα και παρέα, ακολουθεί κλασσική ιστορία: Είμαι 4 χρόνια κάτοικος Λονδίνου, έχω καταλήξει ότι δεν μου αρέσει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

13e2f2249c1a0f54f3b53b2ccd3c5484

Αγαπητή Α,μπα και παρέα, ακολουθεί κλασσική ιστορία: Είμαι 4 χρόνια κάτοικος Λονδίνου, έχω καταλήξει ότι δεν μου αρέσει ( το Λονδίνο δεν είναι για όλους !!)και θέλω να φύγω .Όμως , τα τελευταία δύο χρόνια ,συγκατοίκω με τον φίλο μου ο οποίος δεν έχει βλέψεις να φύγει. Δεν ξέρω τι να κανω ,δεν ξέρω πως μπορώ να ανοίξω η να ξεκινήσω την κουβέντα , ότι αυτή η πόλη με αρρωσταίνει και δεν νιώθω ο εαυτός μου μερικές φορές .

Μυθικό τέρας ονόματι μανταρα

Το ‘δεν έχει βλέψεις να φύγει’ σημαίνει ότι δεν το έχει σκεφτεί, ότι δεν ξέρει αν θέλει, ή ότι το έχει αποκλείσει;

Αν το έχει αποκλείσει, αυτό που ρωτάς είναι «πώς να του πω ότι θα χωρίσουμε», γιατί αυτό δεν είναι το θέμα; Όχι ότι δεν σου αρέσει το Λονδίνο. Ή φοβάσαι τι θα ακούσεις αν το πεις, γιατί θα φανεί τι αισθάνεται αυτός για την σχέση σας;

Όπως και να έχει, καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολη η κουβέντα, και δεν μπορεί να σου πει άλλος το πώς. Το πότε ίσως: όταν νιώσεις κάπως έτοιμη να ακούσεις απάντηση που δεν θα σου αρέσει καθόλου (και παρόλ’αυτά, θα προτιμάς να φύγεις).

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

16 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Eleanor Oliphant
Eleanor Oliphant
4 χρόνια πριν

Αποψάρα αλέρτ..το Λονδίνο είναι μαγεία!

Velay
Velay
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Eleanor Oliphant

Λατρεία!!!

κασελάκι
κασελάκι
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Eleanor Oliphant

Επίσης αποψάρα αλέρτ: Ούτε καν για τουρισμό 😉

FallenA17
FallenA17
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Eleanor Oliphant

15 χρόνια Λονδίνο. Δεν το αλλάζω με τίποτα! #London4ever

I_am_the_law
I_am_the_law
4 χρόνια πριν

Δεν σου αρέσουν τα showers, η ζεστή μπύρα και το πανάκριβο φαγητό; Συζήτησέ το με τον σύντροφο, μπορεί να έχει ανάλογες σκέψεις.

Κατά τα άλλα, London baby!
comment image

ChainReaction
ChainReaction
4 χρόνια πριν

Κατα τα αλλα, Συνάντηση αναγνωστών Α,μπα στο Λονδίνο 29 Ιουνιου 😛

https://ampa.lifo.gr/event/synantisi-anagnoston-a-mpa-sto-londino/

seagull
seagull
4 χρόνια πριν

Θες να φύγεις για να γυρίσεις Ελλάδα ή δεν έχεις πρόβλημα να πας και σε κάποια άλλη πόλη/χώρα; Μπορεί ο δικός σου να είναι πιο διαλλακτικός στο να πάτε μαζί σε κάποια άλλη μυστηριώδης χώρα παρά να γυρίσει Ελλάδα. Μπορείς να του προτείνεις αυτό αρχικά και βλέποντας.

Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
4 χρόνια πριν

Πριν κάνεις την κουβέντα, καλό θα είναι να ξέρεις τις εναλλακτικές σου. Δε μας λες τίποτα για το αν δουλεύεις, πού, πού θέλεις να πας, αν έχεις τη δυνατότητα να βρεις κάτι άλλο εκεί κτλ. Εστιάζεις αποκλειστικά στο σύντροφο και στην πόλη κι όχι στο αν το “θέλω” σου είναι ρεαλιστικά εφικτό. Από ‘κει και πέρα, το να νιώθεις την άνεση να επικοινωνήσεις την όποια ανάγκη σου στο σύντροφό σου είναι, για’ μένα, βασικό στοιχείο μιας υγιούς σχέσης, αν δεν μπορείς, καλό είναι να κοιτάξεις και το γιατί.

Velay
Velay
4 χρόνια πριν

Δύσκολα…Ενας από τους δύο πρέπει να “θυσιαστεί”. Εχω ξαναχρησιμοποιήσει τη λέξη θυσία σε στις απαντήσεις μου, και δεν αρέσει καθόλου στους αγαπητούς σχολιαστές. Αλλά εγώ συνεχίζω να το πιστεύω, ότι μια σχέση (μεταξύ δύο δυνατών, ανεξάρτητων προσωπικοτήτων) χρειάζεται θυσίες.
Εκτός εάν χωρίσετε, οπότε θα θυσιαστεί η σχέση σας.

Μάλλον ρωτάς συμβουλές για το πως να τον “πείσεις¨ να μετακομίσετε. Δεν ξέρω αν γίνετε. Απλώς πες του την αλήθεια, ότι δεν είσαι ευτυχισμένη Λονδίνο (αν είναι αλήθεια αυτό). Ισως να προσπαθήσετε να βρείτε μια μέση λύση, πχ να πάτε σε μια άλλη χώρα ή άλλη πόλη.

Κυριος Μιρκατ
Κυριος Μιρκατ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Velay

Συμφωνώ 100%..ειδικά στις εποχές μας που πολλές σχέσεις καταληγουν εξ αποστάσεως, υπάρχει η στιγμή που ένας εκ των δύο θα πρέπει να κάνει πίσω (θυσία)..δεν είναι εύκολο, και πιθανότατα διαφορετικά θέλω να καταλήξουν σε χωρισμό..

Chaotic Jester
Chaotic Jester
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Velay

Το να πάνε σε άλλη χώρα ή πόλη δεν είναι “μέση λύση”, είναι “γίνεται αυτό που θέλει η ερωτώσα”. Που καλώς να γίνει αν πάρει αυτή την απόφαση το ζευγάρι από κοινού, αλλά μέση λύση πάντως δεν είναι.

bella ciao
bella ciao
4 χρόνια πριν

Πρέπει να είμαι η μοναδική Ελληνίδα της γενιάς μου, που δεν σπούδασε στο Λονδίνο! (Εντάξει υπερβάλλω) Το Λονδίνο είναι υπέροχο, μαγικό, ονειρεμένο!!!Το έχω τόσο σκυλομετανιώσει που δεν πήγα όταν μπορούσα ένα μήνα να μπαστακωθώ στη κολλητή, ή ένα Erasmus, ή μια επιμόρφωση, που πιστεύω πως όταν πάρω σύνταξη, θα πάω να μείνω Λονδίνο έτσι για το γαμώτο! (με τα λεφτά της συνταξης με βλέπω σε κανά κοινόβιο στο δεύτερο υπόγειο στην εκατοστή ζώνη αλλά έστω!!)Τί σχέση έχουν όλα αυτά με τη γράφουσα; Καμία, αλλά διάβασα Λονδίνο και είπα να γράψω κι εγώ τα απωθημένα μου!!!

δε σου λέω!
δε σου λέω!
4 χρόνια πριν

Δυστυχώς ξέρω πολύ καλά το συναίσθημα του να σε αρρωσταίνει ένα μέρος, και σε συμπονώ απόλυτα. Το Λονδίνο δεν είναι για όλους. Από την άλλη, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έβαλαν τον/την σύντροφό τους πιο πάνω από το μέρος που θα προτιμούσαν οι ίδιοι να ζήσουν. Το τι βάζεις πιο ψηλά στις προτεραιότητές σου είναι πολύ προσωπικό ζήτημα. Αν η ερώτηση είναι “να φύγω γιατί δε με χωράει ο τόπος ή να μείνω γιατί θέλω να είμαι με τη σχέση μου”, δε μπορεί κανείς να σου πει. Όλα αυτά, αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι ο σύντροφός σου δε θέλει ποτέ και… Διαβάστε περισσότερα »

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν

Αχ, εμένα μού αρέσει πολύ το Λονδίνο!

BabyDoll
BabyDoll
4 χρόνια πριν

Παραλείπεις πολλά στοιχεία όπως το από που είναι ο φίλος σου και το που θέλεις να πας. Αν είναι Αγγλος πχ κι εσύ θες να γυρίσεις Ελλάδα δύσκολο το βλέπω.
Παρ’όλα αυτά άλλο το δεν το σκέφτεται κι άλλο το έχει απορρίψει. Μπορεί απλά να μην το έχει σκεφτεί. Εχεις μιλήσει μαζί του; Ξέρει οτι δεν είσαι χαρούμενη στο Λονδινο; Αν έχετε μια καλή σχέση θα βρείτε μια λύση για να είστε μαζί αλλά πρέπει να του μιλήσεις πρώτα και να αποφασίσετε μαζί.