in

Ιστορίες με ξαφνικό τέλος

Λίγα λόγια για τα αναπάντητα γιατί

Μου μιλάει τις προάλλες ένα καλό κορίτσι για τα γκομενικά του. Βγήκαν λέει ραντεβού, ήταν εκπληκτικά, γελούσανε, ταιριάξανε, φιλιόντανε, όλα τέλεια. Και την επομένη, ούτε εικοσιτέσσερις ώρες μετά, αυτός της λέει ότι ξέρεις, χάρηκα που σε γνώρισα, αλλά δεν. «Δεν». Η ιστορία είναι πιο παλιά κι απ’ τα βότσαλα στην ακροθαλασσιά. Το μόνο ασυνήθιστο εδώ […] ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

feggarolousmeni

Μου μιλάει τις προάλλες ένα καλό κορίτσι για τα γκομενικά του. Βγήκαν λέει ραντεβού, ήταν εκπληκτικά, γελούσανε, ταιριάξανε, φιλιόντανε, όλα τέλεια. Και την επομένη, ούτε εικοσιτέσσερις ώρες μετά, αυτός της λέει ότι ξέρεις, χάρηκα που σε γνώρισα, αλλά δεν.

«Δεν».

Η ιστορία είναι πιο παλιά κι απ’ τα βότσαλα στην ακροθαλασσιά.

Το μόνο ασυνήθιστο εδώ είναι ότι ο άλλος δεν εξαφανίστηκε, αλλά το δήλωσε μπροστά. Αλλά ναι, είναι μαχαίρι στην καρδιά. Οι Πύλες του Ανεξήγητου που σου γαμεί τα σωθικά.

«Μα γιατί;»

Eίναι πάρα πολύ δύσκολο να το δεχτείς, αλλά δεν έχει σημασία το γιατί. Καθένας πιστεύει ότι η δική του ιστορία είναι διαφορετική. Κι όμως.

Εννιά στις δέκα δεν έχει να κάνει με σένα αλλά με τον άλλον, με αυτό που είναι, με αυτό που ψάχνει, που μπορεί να ‘ναι πολύ πιο λάθος για εκείνον από ό,τι είσαι εσύ, μα δεν έχει σημασία, αυτό ψάχνει, ούτε αυτός ξέρει γιατί, είναι πολύ βαθιά ριζωμένο, αυτό πιστεύει ότι είναι η αγάπη.

Εννιά στις δέκα, δεν έχει να κάνει με σένα. Δεν είναι κάτι που μπορείς να διορθώσεις. Δεν είναι κάτι που μπορείς να αλλάξεις, ούτε μπορείς να κάνεις εκείνον να αλλάξει.

Δεν έχει σημασία το γιατί, αλλά το ότι. Το ότι «δεν». Μην σε νοιάζει λοιπόν. Ποτέ δεν θα πάρεις την απάντηση που θα σου απαντήσει το γιατί όπως θα το ‘θελες εσύ. Κλάψε αν θες, αλλά μην σε νοιάζει το γιατί. Δεν ήσουν εσύ γι’ αυτόν. Που σημαίνει ότι δεν ήταν αυτός για σένα. Σκούπισε τα μάτια σου τα δακρυσμένα.

Και με ρωτάει το καλό κορίτσι: «Μήπως ανοίγομαι κι αφήνομαι πολύ νωρίς και πρέπει να κρατιέμαι να μην έχω προσδοκίες, να κρατάω πισινή;»

Δεν ξέρω ρε παιδιά. Έχει δουλέψει ποτέ κάτι τέτοιο όταν είσαι στο τσακ να ερωτευτείς; Όχι το να μην προσέχεις τον εαυτό σου και να αποφεύγεις τις κακοτοπιές και τα σκοτεινά μονοπάτια που μπορεί να βρεις, αλλά το άλλο, το να καταφέρεις να σταματήσεις τον εαυτό σου και να μην ενθουσιαστείς.

Κι αν τα καταφέρεις, πώς θα το χαρείς; Λέω στο κορίτσι πως δεν γίνεται να απολαύσεις τίποτα αν δεν αφεθείς, αν δεν είσαι λιγουλάκι εκτεθειμένη. Είναι πολύ εύκολο να μαγευτείς με κάποιον επειδή, αλλά είναι ψευδαίσθηση που δεν κρατάει για πολύ. Αν μαγευτείς παρόλο που, τότε ναι, η μαγεία μπορεί να είναι αληθινή. Δεν είναι αληθινό αν δεν είμαστε τρωτοί. 

Νύχτα καλοκαιρινή, ζεστή, γλυκιά και μυρωμένη, αστράφτει αθάνατη, μ’ ασήμι φεγγαρολουσμένη, κι εσύ δεν θα γδυθείς να βαφτιστείς, αλλά θα μπεις στη θάλασσα ντυμένη;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

16 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Rainbow
Rainbow
4 χρόνια πριν

Εγώ έχω την νοοτροπία να εκθέτεις τον ευατο σου εξαρχής , αν δεν του αρέσεις έτσι όπως είσαι , δεν πρόκειται να του αρέσεις κ μετά από 1 χρόνο . Γιατί να χάσεις άδικα ένα χρόνο από τη ζωή σου με κάποιον που δεν σε θέλει όπως είσαι;

Kritikothessalonikia
Kritikothessalonikia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Rainbow

Υπέροχο, θετικό και ενθαρρυντικό! Συγχαρητήρια rainbow! Θέλει κοτσια αλλά είναι πολύ σωστό και δυναμικό. “Διαλέγω και εγώ όχι μόνο εσείς!”

δε σου λέω!
δε σου λέω!
4 χρόνια πριν

Πρώτον, το σχόλιο άσχετο με το κείμενο, δεύτερον, το σεξ δεν είναι ένα πολύτιμο λουλούδι που προσπαθεί να κλέψει ο άντρας από τη γυναίκα, τρίτον, το να μην αρέσεις τελικά σε κάποιον δεν συνεπάγεται ότι θα είναι κάφρος και θα μιλήσει με τέτοιο τρόπο για σένα στους φίλους του.

Here Comes the Flood
Here Comes the Flood
4 χρόνια πριν

“Ζούμε τις μικρές μας ιστορίες
στο κέντρο και τις συνοικίες
όνειρα μεθυσμένα σχέδια ματαιωμένα
τηλέφωνα απεγνωσμένα

Σκέφτομαι πάλι ίσως δεν ήσουνα εσύ
ό, τι ονειρεύτηκα
όμως θυμάμαι μια νύχτα είδα τα μάτια της λύπης
να μου χαμογελάνε

Ίσως δεν ήμουνα κι εγώ ό,τι ονειρεύτηκες
έτσι κι αλλιώς όλα είναι προσωπικές οπτασίες
Το νιώθω πως σε χάνω…
γλυκιά μου αγάπη καληνύχτα…”

Χάρης & Πάνος ❤️

BabyDoll
BabyDoll
4 χρόνια πριν

Φωνεινή δεν καταλαβαίνω γιατί βάζεις σε κουτάκια τους άντρες. Στο έχω ξαναπεί και σε άλλο σχόλιο οτι οι άντρες δεν είναι εχθροί μας, αν κάποιος μας απορρίψει δεν είναι κακός, αν κανει σεξ μαζί μας και δεν θέλει σχέση δεν μας εκμεταλλεύτηκε.

Αλλά ακόμα και κάφρος να αποδειχτεί κάποιος τι έγινε; Τι σε πειράζει τι θα πει στους φίλους του; Ακόμα και σεξ να μην κάνεις μαζί του ο κάφρος θα πει οτι έκανες. So what? Από πότε η αξία μιας γυναίκας συνδέεται με τα σεξιστικά ή κακεντρεχή σχόλια ενός τυχάρπαστου;

Chublis
Chublis
4 χρόνια πριν

Άρα η διαφορα για σενα ειναι το σεξ? Οποτε η
γυναικα δε πρεπει να κανει σεξ για αυτο που θα πει καποιος? Ωραια το πας

_thenewclassic
_thenewclassic
4 χρόνια πριν

Φωτεινή, με όλο το σεβασμό, έχω παρατηρήσει ότι αν δεν περιλαμβάνεται κάποιος υποτιθέμενος σεξισμός στο μυαλό σου, σε αυτά που δημοσιεύονται, δεν εκφράζεις άποψη και δεν σχολιάζεις. Γιατί έτσι;

PJ
PJ
4 χρόνια πριν

Εμμονή, για να μη χρησιμοποιήσω άλλη λέξη. Έχω γνωρίσει κοπέλες με τις οποίες στην αρχή αρχή ήμουν πάρα πολύ ενθουσιασμένος (χωρίς να το δείχνω στο βαθμό που το ένιωθα), με τις οποίες μέσα σε διάστημα πχ μιας εβδομάδας βγήκαμε, γελάσαμε, κάναμε σεξ, ξαναβγήκαμε, ξαναγελάσαμε, ξανακάναμε σεξ, στο τέλος αποφάσισα πως ήταν σίγουρα γυναίκες στις οποίες κάποιος θα άξιζε να αφιερώσει χρόνο, αλλά όχι εγώ. Γιατί απλά εν τέλει δε μου έκαναν κλικ στο βαθμό που να θέλω να τις κάνω μέρος της καθημερινότητάς μου, και στην ηλικία μου καταλαβαίνω πως το καλό σεξ και ο ενθουσιασμός δεν είναι τα πράγματα… Διαβάστε περισσότερα »

Dioni
Dioni
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  PJ

Εξαρτάται από τι είπες στους φίλους σου!

Chublis
Chublis
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  PJ

Τι θα της κανουν δηλαδη θα της παρουν το λουλούδι? Δε μας τα λες καλα Φωτεινη…

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν

Φωτεινή αγγίζει τα όρια της εμμονής αυτό…….

Chublis
Chublis
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Με μπερδεψες λιγο. Λες οτι οι αναγνώστες του αμπα αποτελουμε μειοψηφια και δυο γραμμες πιο κατω λες οτι η πλειοψηφια δε σκεφτεται ετσι για το σεξ.

3l1n4
3l1n4
4 χρόνια πριν

Πολύ ωραίο κείμενο. Μου συνέβη κάτι αντίστοιχο μόλις 2 μέρες πριν με έναν “φίλο” και συνάδερφο με τον οποίο εδώ και 5 χρόνια βγαίνουμε, πάμε ταξίδια, έχουμε φοβερή επικοινωνία, μιλάμε και γελάμε ατελείωτες ώρες, και μόλις μία βδομάδα πριν κάναμε σεξ για πρώτη φορά. Αλλά προχθές δήλωσε ότι ενώ έχει συναισθήματα και προφανώς το βλέπει οτι ταιριάζουμε και ίσως θα ξαναήθελε να κάνουμε σεξ στο μέλλον, κατά τα άλλα με βλέπει φιλικά και ψάχνει τον κεραυνοβόλο έρωτα… Κάπως έτσι βέβαια έχει φτάσει να μην έχει κάνει σχέση την τελευταία δεκαετία. Και τι να κάνεις? Να κάτσεις να μαλώσεις? : )… Διαβάστε περισσότερα »

Andy_Pap
Andy_Pap
4 χρόνια πριν

Άλλο ένα όμορφο άρθρο. Ευχαριστούμε Ειρήνη. Μου θύμισες μια ιστορία από πέρσυ, η οποία τελείωσε με ένα τηλεφώνημα (εκ μέρους της), αν και φαινόταν μες τον ενθουσιασμό και λοιπά. Υπάρχει βέβαια τεράστιο παρασκήνιο, το οποίο κάποια στιγμή σκέφτομαι να γράψω στην Αμπα για να γελάσουμε λίγο, ή για να το κάνουμε και σειρά που θα παίζει η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Παπακαλιάτης και η Ηρώ Μπέζου. Όπως είπες όμως, δεν πρέπει να κατηγορούμε το εαυτό μας (ή και κανέναν βασικά). Αυτά είναι πράγματα που τα χουν βιώσει σχεδόν όλοι, συμβαίνουν και θα συμβαίνουν. Προσωπικά προτιμώ να είμαι εκτεθειμένος και ας πληγεί… Διαβάστε περισσότερα »