in

Αγαπητή «Α, μπα»: Λένε ότι με αυτό που έκανα του έδωσα το «πράσινο φως»

Απλά τον κάλεσα σπίτι να φάμε

Κοίτα να δεις πως έχει η κατάσταση αγαπημένη Αμπα και αναγνώστες. Ζω στη Βιέννη, δουλεύω στο πανεπιστήμιο, έχω φτιάξει μια ζωή που μου αρέσει, έχω ενδιαφέροντα και γνωρίζω νέους ανθρώπους κάποιους από τους οποίους αρχίζω να θεωρώ φίλους μου ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

20378aaafcf4ebbaf52170c7f6c9e8db

Κοίτα να δεις πως εχει η κατασταση αγαπημενη Αμπα κ αναγνωστες. Ζω στη Βιεννη, δουλευω στο πανεπιστημιο, εχω φτιαξει μια ζωη που μου αρεσει, εχω ενδιαφεροντα κ γνωριζω νεους ανθρώπους κάποιους απο τους οποιους αρχιζω να θεωρω φιλους μου. Τον τελευταιο 1 χρονο ηρθε νεος συναδελφος Ελληνας με τον οποιο κανουμε καλη παρεα, βγαινουμε μονοι ή με παρεα, περναμε ωραια και γνωριζω οτι εχει σχεση στην Ελλαδα. Πριν λιγες μερες τον καλεσα σπιτι μου για φαγητο κ ενω μιλουσαμε για τις επερχομενες διακοπες και μου ειπε τα σχεδια που εχουν με την κοπελα του, μου αποκαλυψε οτι “την εχει πατησει μαζι μου”!!! Επεσα απο τα συννεφα, δεν ειχα καταλαβει τιποτα, ενιωσα πολυ ασχημα που με εφερε σε τοσο δυσκολη θεση του το ειπα και του ξεκαθαρισα οτι δεν με ενδιαφερει. Εγινε πολυ πιεστικος και απο την κουβεντα προεκυψε οτι δεν θα ειχει θεμα να εχει κ παραλληλη σχεση!! Το θεμα ειναι οτι οταν το συζητησα με τους φιλους μου οι γυναικες φιλες ισχυριστηκαν οτι η προσκληση στο σπιτι ηταν “πρασινο φως” για κατι παραπανω!!!Τι δεν ειδα?

Θα τρελαθουμε τελειως!

Δεν είδες τη νταλίκα της Πατριαρχίας να έρχεται κατά πάνω σου με αναμμένα τα φώτα και τέρμα τα γκάζια.

H νταλίκα δεν είναι ο συνάδελφος, αυτός είναι φορτηγάκι με φωτάκια και Παναγίτσες να κρέμονται από τον καθρέφτη ενώ παίζουν λαϊκά (no offfence στα λαϊκά). «Δεν θα είχε θέμα να έχει παράλληλη σχέση». Πολύ μεγαλόψυχος. Κάνει θυσίες αν είναι να ευχαριστήσει πολλές γυναίκες.

Η νταλίκα είναι οι φίλες σου, αλλά ταυτόχρονα είναι και θύματα, επειδή η νταλίκα τις έχει πατήσει ξανά και ξανά και νομίζουν ότι αυτές την οδηγούν. Μια πρόσκληση στο σπίτι δεν είναι αυτόματα πράσινο φως για παραπάνω, όπως δεν είναι ο καφές, όπως δεν είναι το σινεμά, όπως δεν είναι η ευγένεια, όπως δεν είναι η κοντή φούστα, όπως δεν είναι το γέλιο επειδή είπε ο άλλος κάτι αστείο. Όλα αυτά μπορεί να είναι πράσινο φως αν υπάρχουν κι άλλα σημάδια, αλλά κανείς δεν πρέπει να τα θεωρεί αυτόματα αποδείξεις. Αν είναι έτσι, καμία δεν είναι ασφαλής όταν βγαίνει από το σπίτι της, γιατί οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί πράσινο φως… αλλά κάτσε, ναι, αυτή είναι η πραγματικότητα. Παλεύουμε να την αλλάξουμε.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

26 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Παπαρουνα
Παπαρουνα
4 χρόνια πριν

“Με καλεσε σπιτι της για φαγητο.. και μαντεψε τι εγινε ρε φιλε… φαγαμε οντως” Αυτο μαλλον θα λεει ο συναδελφος, μιας και το πρασινο φως το εδωσες προ πολλου, οταν εβγαινες μονη μαζι του (απορω πως δεν στο ειπαν αυτο οι φιλες σου). Τεσπα.. για να μην παρεξηγηθω.. εδω κοροιδευω, αλλα δεν παυει να το πιστευει μεγαλη μεριδα του κοσμου αυτο. Και θυμηθηκα πριν πολυυυ καιρο, εβγαινα με καποιον. Αν και το δικο μας ξεκινησε ως γνωριμια με προοπτικη σχεσης, οχι φιλικη δηλ. και βγαιναμε λοιπον αραια.. πανω στην 4-5 φορα αρχισα να καταλαβαινω οτι δεν ταιριαζαμε. Δυστυχως περιμενα ακομη… Διαβάστε περισσότερα »

ΛιλούκοΝαυαρχούκο
ΛιλούκοΝαυαρχούκο
4 χρόνια πριν

Δε φταις εσύ, του συμπεριφέρθηκες σαν ενήλικο με υγιή όρια και αυτός έκανε ό,τι μπορούσε για να σου αποδείξει ότι είναι γλίτσας. Έχει την ευχή μου να πάει στα τσακίδια. Οι φίλες να κοιτάξουν τον εσωτερικευμένο μισογυνισμό τους, δε μας τα λένε καλά.

flavors
flavors
4 χρόνια πριν

Να μια πολύ ωραία ερώτηση, με φανταστική απάντηση για το βιβλίο Αμπά!

αράχνη
αράχνη
4 χρόνια πριν

Φίλη τον κάλεσες να φάτε, δεν του έδωσες το πράσινο φως να φάει εσένα.

Δεν έχει πρόβλημα να έχει ΚΑΙ παράλληλη σχέση. Ωραίος ο τύπος, μια σύντροφο σε κάθε χώρα για να βολεύεται.

Αγαπητή Α μπα, στα φορτηγάκια με φωτάκια και Παναγίτσες να κρέμονται από τον καθρέφτη δεν παίζουν λαϊκά, παίζουν γνήσια σκυλάδικα.

_thenewclassic
_thenewclassic
4 χρόνια πριν

Ήθελα να ‘ξερα, άποψη έχεις για όλα τα υπόλοιπα θέματα που παρουσιάζονται εδώ μέσα, “ο δάσκαλος και οι πίνακες του Πικάσο”, “έκανα τη σερβιτόρα στο πάρτι μου”, ” η μαμά μου δε θέλει τους φίλους μου” κτλ; Γιατί δεν σχολιάζεις και στα υπόλοιπα θέματα να γνωρίσουμε και εμείς την Φωτεινή; Έχεις αναλάβει εδω μέσα έναν ρόλο να ερμηνεύεις καταστάσεις και να καταλήγεις σε συμπεράσματα που είτε οι αναγνώστες μπορούν να καταλήξουν μόνη τους και άρα να οξύνουν την κριτική τους σκέψη, είτε είναι παντελώς αβάσιμα, ή στο άλλο άκρο να κάνεις την απόλυτη υπεραπλούστευση των ζητημάτων που θέτονται. Ειλικρινά και… Διαβάστε περισσότερα »

_thenewclassic
_thenewclassic
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  _thenewclassic

Όχι, δεν σε ειρωνεύομαι. Απλά κάνω την παρατήρηση, ότι δεν έχεις να αναφέρεις τίποτα άλλο από σεξισμό. Ακόμα και εκεί όπου δεν υπάρχει σεξισμός. Αλλά ακόμα και εκεί που υπάρχει σεξισμός, όπως στην περίπτωση εδώ, ακολουθείς μια επικίνδυνη τακτική να τσουβαλιάζεις τα συμπεράσματα των αντρών και των γυναικών βάση των δικών σου κριτηρίων. Εγώ προσωπικά με το υφος της γραφής σου προσβάλλομαι. Όχι δεν σημαίνει ότι είπαν στη φίλη τους ότι είναι σουρλουλου ούτε ότι είναι επιπόλαια. Μπορεί να σημαίνει 38393937 διαφορετικά πράγματα, τα οποία εσυ Φωτεινή δεν μπορείς να ξερεις και δεν σε αφορά να ξερεις. Καταλαβαίνω ότι δίνεις… Διαβάστε περισσότερα »

Μαριάννα Θ.
Μαριάννα Θ.
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  _thenewclassic

_thenewclassic, σε εκτιμώ αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί ρωτάς τη Φωτεινή αυτά που ρωτάς (και διακρίνω και μια υποτίμηση;). Δεν είναι προφανές ότι όλοι εδώ σχολιάζουμε αυτά που μας ενδιαφέρουν; Επίσης, αν η Φωτεινή πίστευε ότι αυτά που γράφει είναι αβάσιμα ή υπεράλπουστευμένα, θα τα έγραφε; Είναι δυνατόν να τρωγόμαστε μεταξύ μας; Άλλο κάποιος που γράφει με προφανή κακία ή δόλο, αλλά η Φωτεινή; Υπάρχει και πιο ευγενικός τρόπος να μιλήσεις, πες «αυτό που γράφεις μου φαίνεται υπεραπλουστευμένο για αυτό κι αυτό το λόγο». Ναι, οκ, έχουν προηγηθεί αυτές οι εκφράσεις σε άλλα σχόλια αλλά εμένα μου κακοφαίνεται το «πέσιμο»… Διαβάστε περισσότερα »

_thenewclassic
_thenewclassic
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μαριάννα Θ.

Εκτιμώ το γεγονός ότι υπερασπίζεσαι την Φωτεινή. Δεν μαλώνουμε και δεν έχουμε να χωρίσουμε και κάτι. Το ότι δήλωσα μια αντίθετη γνώμη και μια άποψη που έχω σχηματίσει για εκείνη δε μας κάνει εχθρούς. Ο γραπτός λόγος είναι άπειρα παρεξηγήσιμος. Σε καμία περίπτωση δεν ειρωνεύομαι την Φωτεινή ούτε σκοπός είναι να την υποβιβάσω. Απλά αυτό που θα ήθελα είναι να δω τα σχόλια της και πάνω σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που τίθενται εδώ μεσα. Έτσι θα μπορούμε να δούμε μια σφαιρική εικόνα και μια άλλη Φωτεινή, πέρα από τα συμπεράσματα που δηλώνει κάθε φορά «αυτος είπε αυτό άρα για… Διαβάστε περισσότερα »

pyroklani
pyroklani
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μαριάννα Θ.

Αν δε μίλαγε για σεξισμό δε θα δεχόταν πέσιμο. Άντρας που μπορει να λέει σεξιστικές χοντράδες επί μονίμου βάσεως μπορεί να του την πέσουν μια φορά σε κάτι ασυγχώρητο. Αν μιλάς για σεξισμό 3-4 φορες να τα πεις έγινες η γραφική του χωριού. Και δε μιλάω μόνο για εδώ προφανώς. Αλλά είναι ένα θέμα που ακόμα και εδώ, που είναι σχετικά προοδευτικός χώρος, ενοχλεί. Σορυ που πετάγομαι σαν την πορδη αλλά αυτό που λέει η/ο _thenewclassic είναι κουλό ολίγον!

pyroklani
pyroklani
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  _thenewclassic

Triggered? Τι φάση; Δεν έχω ξανασχολιασει στη Φωτεινή, ούτε συμφωνώ πάντα μαζί της, αλλά αυτό για πλάγια επίθεση μου κάνει. Θα μας πεις για ποιο θέμα πρέπει να σχολιάζουμε; Θέλει να μιλήσει για σεξισμό για σεξισμό θα μιλάει 24/7. Χωροφύλακα στα σχόλια θα βάλουμε;

alpha2zeta
alpha2zeta
4 χρόνια πριν

Εν τω μεταξύ το γεγονός ότι αυτός έχει σχέση θα έπρεπε να θέτει την όποια συναναστροφή μαζί του σε καθαρά φιλική βάση, αλλά αμ δε – τέτοια κελεπούρια πρέπει να τα μοιράζεται το γυναικείο φύλο, δεν μπορεί να τα έχει μόνο μια.

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν

Αρκιντί εξωτερικού αξιοσυμπανοτηγάνητο!

Heliotropium
Heliotropium
4 χρόνια πριν

Παλι θα βρεθω στον αντίποδα, όπως και τότε με την Κύπρια. Οι φίλες μπορεί να μην έχουν εσωτερικευμένο μισογυνισμό, αλλα να προσπάθησαν να προειδοποιήσουν την φίλη για το πώς σκέφτεται η πλειοψηφία των ανδρών (που γνωρίζουν εκεινες). Ναι δεν φταίει αυτος που σε καλεί στο σπίτι, σου μαγειρεύει ή γελάει με τα αστεία σου, αλλα αυτο πιστεύει η πλειοψηφία, γιατι διάβασε στο Men’s health ή το Cosmopolitan “7 σημάδια, οτι σε βλέπει ερωτικά και πώς να τα αναγνωρίσεις”. Κι εγω που ειμαι γυναίκα, θα πονηρευομουν, αν με καλούσε κάποιος σπίτι του να φάμε, ειδικά χωρις να έχουμε χτίσει κάποια σχέση… Διαβάστε περισσότερα »

no-no
no-no
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Heliotropium

“Κι εγω που ειμαι γυναίκα, θα πονηρευομουν, αν με καλούσε κάποιος σπίτι του να φάμε, ειδικά χωρις να έχουμε χτίσει κάποια σχέση φιλίας πριν.” : Λέει ότι κάνουν παρέα ένα χρόνο, δεν τον γνώρισε μόλις. Βγαίνουν έξω και μόνοι τους και με παρέα και όλα αυτά.

Heliotropium
Heliotropium
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no-no

no-no ε τωρα να πω το αυτονοητο? Κι αν βγαιναμε εναν χρονο με παρεα? Γιναμε φιλοι? Ήπιαμε ενα κατρούτσο παραπάνω και είπαμε και 127 ανέκδοτα, σε νιώθω φίλο μου, μου απέδειξες τίποτα? Μου εχουν συμβει κι εμενα. Ο ένας παρεξήγησε τη ματιά μου, ο άλλος παρεξήγησε που κάναμε πλάκα και λυνόμασταν στα γέλια, ο άλλος που τον συμπαθούσα κτλ Ο ..ορμητικος ομως που ανέφερα ηταν “φιλος” πολλων χρονων και με παρεες. Μεναμε κοντα με αυτον. Οσες φορες ημασταν μονοι στο σπίτι του δεν έκανε κινηση, οταν ηρθε στο σπίτι μου ενα βραδυ δεν ξερω τι τον έπιασε! Μονος του ερμηνευσε… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν

Πες στις φίλες σου, πώς θα ένιωθαν αν καλούσαν για καφέ στο σπίτι μια φίλη τους, ξέροντας ότι δουλεύει ως πωλήτρια σε κατάστημα και ξαφνικά τους έβγαζε από την τσάντα κατάλογο με τάπερ και έλεγε για τις καταπληκτικές προσφορές αυτού του μήνα και τα ποσοστά κέρδους αν γίνουν ντίλερ και οι ίδιες, ενώ εκείνες δεν ενδιαφέρονται καθόλου ούτε να αγοράσουν, ούτε να γίνουν ντίλερ. Το σπίτι σου είναι ο ιδανικός χώρος για να σου την πέσει κάποιος που κατά βάθος ξέρει ότι θα φάει χυλόπιτα ή κάποιος που δεν το είχε στα πλάνα του αλλά σου λέει, δεν έχω να… Διαβάστε περισσότερα »

Chachacha
Chachacha
4 χρόνια πριν

Εδώ ο δρόμος με τα πράσινα φανάρια! Αν ισχύουν αυτά που λένε οι φίλες σου… Με σχεδόν αποκλειστικά άντρες φίλους τόσα χρόνια, τους οποίους έχω καλέσει στο σπίτι μου για ταινία/φαΐ/παζλ/μουσική/ποτό/πλέξιμο/να βαρεθούμε παρέα και το ίδιο κι αυτοί, υποθέτω ότι το πράσινο φως ήταν αναμμένο μονίμως; Κοίτα να δεις κάτι περίεργα πράγματα που δεν το έβλεπε κανείς μας! Για φαντάσου… Και από την άλλη έχω και κανά δυο περιπτώσεις που χωρίς να τους καλέσω ποτέ, πήραν μόνοι τους το θάρρος και μου την πέσανε. Μήπως έχουμε αχρωματοψία; Τι μας ψεκάζουν;