in

Αγαπητή «Α, μπα»: Μας βαράνε το κουδούνι όλη μέρα

Ψάχνουν το γιατρό

Στην πολυκατοικία που μένω με τους δικούς μου είναι και ένας γιατρός, παθολόγος και τώρα οικογενειακός γιατρός. Γίνεται ο χαμός, δουλεύει πρωί απόγευμα. Πολύς κόσμος που έρχεται για εξετάσεις δεν βλέπει και βαράει ότι κουδούνια να ναι και επιμένουν κιόλας ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 35

Στην πολυκατοικία που μένω με τους δικούς μου είναι και ένας γιατρός, παθολόγος και τώρα οικογενειακός γιατρός. Γίνεται ο χαμός, δουλεύει πρωί απόγευμα. Πολύς κόσμος που έρχεται για εξετάσεις δεν βλέπει και βαράει ότι κουδούνια να ναι και επιμένουν κιόλας. Μας βαράνε στις 8 τι πρωί, 4 το απόγευμα, κυριολεκτικά οπότε τους έρχεται και είναι πάρα πολύ ενοχλητικό να σου βαράνε το κουδούνι ότι ώρα να ναι, ειδικά αν εκείνη την ώρα προσπαθείς να ξεκουραστείς. Συνήθως τα αγνοώ, αλλά μερικές φορές επιμένουν και απαντάω, μου λένε ότι είναι για το γιατρό, τους λέω γιατί δεν προσέχουν που χτυπάνε, εκτός αν είναι κάποιος που ακούγεται πολύ μεγάλης ηλικίας, αλλά συνήθως ακούω κάτι του στυλ “δεν έχω τα γυαλιά μου, τόσο δύσκολο είναι να ανοίξετε;” στο γιατρό πας, όχι στα επείγοντα τόσο δύσκολο είναι να έχεις τα γυαλιά σου, έλεος με την αγένεια μεσημεριάτικα, ώρες κοινής ησυχίας. Δηλαδή αν το σπίτι έχει μωρά, αρρώστους, ηλικιωμένους που προσπαθούν να ξεκουραστούν κανένας σεβασμός ένα συγνώμη, κάτι; αν κάποιος είναι τόσο αγενής συνήθως τους το λέω, “πέρα από το γεγονός ότι ενοχλείτε, είστε και αγενής” και δεν ανοίγω. Γίνεται τόσο συχνα αυτό το πράγμα που ακόμα και όταν περιμένω κάποιον ή κάτι ξεχνιέμαι και αγνοώ το κουδούνι κι αρχίζουν τα τηλέφωνα. Τις προάλλες περίμενα ένα πακέτο και αν ο κουριεράς δεν βάραγε τόσο επίμονα, δεν θα πήγαινα να ανοίξω. Δλδ τι φταίει και αυτός ο άνθρωπος να περιμένει, ντράπηκα και του άφησα και μπουρμπουαρ. Εδώ που τα λέμε, φταίει και ο γιατρός, αντί να βάλει μια ταμπελίτσα ακριβώς δίπλα στο κουδούνι του να το βλέπουν όλοι, έχει το όνομα του απλά πάνω στο κουδούνι “τάδε παθολόγος” όπως ακριβώς και ο κάθε ένοικος. Εμείς νοικιαζουμε και στις συνελεύσεις δεν πηγαίνουμε, ούτε μας ενημερώνουν ποτέ είναι. Κανέναν άλλο δεν φαίνεται να τον ενοχλεί το θέμα με το κουδούνι, ίσως επειδή είναι παλιοί όλοι εδώ μέσα και γνωρίζονται με το γιατρό, που τους εξυπηρετεί έκτακτα και δωρεάν μερικές φορές. Οπότε και να τους το πούμε και να κάνουμε παράπονα όλοι μαζί δεν παίζει σιγά μην τα χαλάσουν αυτοί με τ γιατρό. Καμία ιδέα; μήπως είμαστε υπερβολικοί που μας ενοχλεί τόσο αυτό το ντριν ντριπ δέκα φορες τη μέρα;

Γιατρέ μου μαζέψου

Όχι βέβαια, και δεν έχει σχέση με το αν σας χτυπάνε σε ώρες κοινής ησυχίας ή όχι. Και πάρτι να έκανες, θα ήθελες να σου χτυπάνε κουδούνια άγνωστοι που θέλουν να πάνε στο γιατρό;

Μια λύση είναι να βάλεις ταμπέλα δίπλα στο δικό σου κουδούνι που να λέει «ΟΧΙ ΓΙΑΤΡΟΣ, ΜΗ ΧΤΥΠΑΤΕ ΕΔΩ». Μια άλλη είναι να πεις στο γιατρό να βάλει μεγάλη ταμπέλα να φαίνεται ποιο κουδούνι να χτυπάνε, κακώς δεν το έχει κάνει, και δεν μου φαίνεται και τρομερή παράκληση από μέρους σου. Μια άλλη είναι να δεις αν είναι καλός γιατρός, και αν είναι, να τον κάνεις και δικό σου γιατρό, γιατί είναι εξαιρετικά συμφέρον να έχεις έναν καλό παθολόγο και οικογενειακό γιατρό στην πολυκατοικία σου (δεν ακυρώνει τις προηγούμενες λύσεις βέβαια).

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

35 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
seagull
seagull
4 χρόνια πριν

Τι τραβάνε και αυτά τα κουδούνια πάντως… άλλοι τα βαράνε και άλλοι τα γλείφουν…
comment image

Jelly Roll
Jelly Roll
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  seagull

Το λεγόμενο γλειφοδούνι

Louk Ritia
Louk Ritia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Jelly Roll

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Μάνα Κουράγιο
Μάνα Κουράγιο
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Jelly Roll

Jelly Roll, βγήκε η γειτονιά στο μπαλκόνι από τις τσιρίδες μου, κακούργα!!

fantasmataki
fantasmataki
4 χρόνια πριν

Αν δεν ήταν γιατρός και ήταν χαρτορίχτρα ή αισθητικός ή οτιδήποτε άλλο τελοσπάντων θα είχες την ίδια συμπεριφορά; Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν του μιλάς στα ίσα. Δε χρειάζεται να γίνεις πελάτης του, απλά βάρα του το κουδούνι, ενημέρωσέ τον και πες του να βρει τρόπο να λύσει το πρόβλημα.

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν

Κατ’αρχήν, ξεφόρτωσε: Δεν χρειάζεται να διεκδικήσεις κάποιο δίκιο. Το έχεις. Ούτε το ότι εσείς νοικιάζετε έχει σημασία, ούτε ότι οι άλλοι ένοικοι τον έχουν από κοντά, ούτε το αν ξεκουράζεσαι ή πόσα άτομα αναστατώνονται. Δεν μιλάς για κάτι που γίνεται μια φορά το μήνα, μιλάς για κάτι που, για καθόλου τυχαίους λόγους, τους άλλους δεν τους ενοχλεί. Δεν φταίνε ούτε όσοι βαριούνται να βρουν κουδούνι ή να ψάξουν γυαλιά. Ο γιατρός φταίει που δεν έχει κάνει διακριτό το κουδούνι του. Μπορεί να βολεύεται, δεν ξέρω αν έχει γραμματέα ή πρέπει ν’ανοίγει ο ίδιος. Δε μας νοιάζει. Στο κάτω κάτω, αν… Διαβάστε περισσότερα »

Karlee
Karlee
4 χρόνια πριν

Πόντια συμφωνώ με την τελευταία πρόταση και τη βρίσκω πολύ έξυπνη. Ας ευαισθητοποιήσει/ φοβίσει την πολυκατοικία με την πρόφαση της ασφάλειας, ώστε ο γιατρός να βάλει πιο ευδιάκριτο το όνομα στο κουδούνι.

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν

Την αγάπη για τον συνάνθρωπο επικαλούνται κατά βάθος, όσοι λένε την ατάκα “και τι θα πάθεις αν βοηθήσεις”. Και όντως, όταν είσαι άνθρωπος που βοηθάει γενικά και αγαπάει τον συνάνθρωπο, αυτή η κουβέντα σε κάνει άνετα έξαλλο. Πρέπει όμως εσύ να βρεις το όριο, εσύ να διακρίνεις πότε εκμεταλλεύονται την αγάπη σου. Την προθυμία να βοηθήσεις. Σχετικές-Άσχετες ιστορίες (disclaimer είναι αυτό, για να μη με κατηγορήσει κανείς ότι ξεγελάστηκε ότι θα διαβάσει κάτι ενδιαφέρον και τελικά δεν του άρεσε και σα δε ντρέπομαι που του’φαγα τον χρόνο). Πάρα πολλοί έρχονταν στη δουλειά μου χωρίς γυαλιά, ξέροντας οι περισσότεροι ότι θα… Διαβάστε περισσότερα »

Ιζόλδη
Ιζόλδη
4 χρόνια πριν

Πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό και κοντεύεις να πάθεις γρύλο. Πες στον άνθρωπο ότι βαράνε το δικό σας κουδούνι αντί για το δικό του. Για να κάνει κάτι πρέπει να το ξέρει, και για να το ξέρει πρέπει κάποιος να του το πει. Μη σου πω ότι θα σε ευχαριστήσει κιόλας για την ενημέρωση

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ιζόλδη

Ας ελπίσουμε μόνο ότι αφού την ευχαριστήσει για την ενημέρωση, θα κάνει τη διαφορά από εκείνους που ευχαριστούν για την ενημέρωση, και θα λάβει όντως μέτρα για να μην ενοχλεί. 😛

Ιζόλδη
Ιζόλδη
4 χρόνια πριν

Θεωρώ πως, δεδομένου ότι αυτός δε βρίσκεται μες στο σπίτι της για να ξέρει ότι της βαράνε κουδούνια, οφείλει να τον ενημερώσει. Αμφιβάλλω ότι θα του πέσει βαριά η λύση για ένα κουδούνι, σιγά το δύσκολο και χρονοβόρο τασκ. Ούτε θα θέλει να γίνεται ενοχλητικός στους υπόλοιπους ενοίκους, ούτε να ταλαιπωρεί τους ασθενείς του που τον ψάχνουν. Νομίζω ότι η ερωτώσα δίστασε εξαρχής να κάνει το αυτονόητο, και από την πολλή υπερανάλυση, έφτασε να θεωρεί δεδομένο ότι αν τον ενημερώσει, “θα τα χαλάσει” μαζί του. Που μπορεί και να συμβεί δηλαδή, αν πάθει γρύλο και του πει κανένα “βρε άι… Διαβάστε περισσότερα »

I_am_the_law
I_am_the_law
4 χρόνια πριν

Να απενεργοποιήσεις το κουδούνι. Όποιος θέλει να παίρνει τηλέφωνο. Το κουδούνι χάλασε. Δεν πρόκειται να σε αφήσουν ήσυχη.

Penthesilea
Penthesilea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  I_am_the_law

Κι εγώ αυτό θα έκανα, law. Ίσως όχι η καλύτερη λύση, αλλά μόνο έτσι θα ηρεμήσουν, θεωρώ.

Μακαρονοτέρας, το αληθινό
Μακαρονοτέρας, το αληθινό
4 χρόνια πριν

Βάλε ένα μεγαλούτσικο κίτρινο βέλος που να δείχνει στο κουδούνι του και δίπλα μια επίσης μεγαλούτσικη ταμπελίτσα “ΓΙΑΤΡΟΣ”. Νομίζω θα λυθεί το πρόβλημα. (Αυτό είναι το πραγματικό ζητούμενο και όχι ποιος θα το λύσει.)

Pianist
Pianist
4 χρόνια πριν

Εγώ στην πολυκατοικία δεν έχω γιατρό αλλά στον δεύτερο όροφο μένει μια τετραμελής οικογένεια η οποία για κάποιον πραγματικά ανεξήγητο λόγο έχει μόνο ένα κλειδί για το σπίτι. Πόσο δύσκολο είναι να βγάλουν αντίγραφο στα κλειδιά για να έχει ο καθένας το δικό του; Το αποτέλεσμα φυσικά είναι να χτυπάνε ΣΥΝΕΧΕΙΑ τα κουδούνια και σαν να μη φτάνει αυτό, όταν δεν απαντάνε με την πρώτη αρχίζουν και φωνάζουν από κάτω να τους ακούσουν στον δεύτερο όροφο να τους ανοίξουν. Αυτό τώρα σε καθημερινή βάση, όχι μία και δύο φορές αλλά πραγματικά συνέχεια. Τους το έχω πει ευγενικά, τους το έχω… Διαβάστε περισσότερα »

Påskeegg
Påskeegg
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Pianist

Έχει τύχει να γνωρίσω κι εγώ τέτοιες περιπτώσεις. Στην 1 περίπτωση ήταν ότι δεν έδιναν κλειδιά στα έφηβα παιδιά για να μπορούν να ελέγχουν πότε ακριβώς μπαινοβγαίνουν στο σπίτι. Στην άλλη επειδή εδώ στην Νορβηγία αντικλείδι μπορεί να βγάλει μόνο ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δίνοντας στοιχεία φυσικά και οι ενοικιαστές έκρυβαν από τον ιδιοκτήτη ότι αντί για 2 άτομα μένουν 3 στο σπίτι, είχαν μόνο 2 κλειδιά. Επίσης έχω ακούσει στην Ελλάδα ότι τα κλειδιά για τις καινούργιες πόρτες ασφαλείας είναι πολύ ακριβά κι έτσι ίσως κάποιοι να τσιγκουνεύονται να βγάλουν.

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Påskeegg

Η καλύτερη λύση, τελικά είναι καρταναγνώστης με pin. Τουλάχιστον για την κεντρική είσοδο.

Κολλητήρι
Κολλητήρι
4 χρόνια πριν

Θα προσθέσω ότι μπορείς -αν βέβαια δεν το χρησιμοποιείς συχνά- να κλείσεις το θυροτηλέφωνό σου.Σε κούριερ, ντελιβερι κλπ γράφεις στις σημειώσεις να σου κάνουν αναπάντητη ή όταν ξέρεις ότι πρόκειται να έρθουν το ανοίγεις.

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν

Δε βλέπω το λόγο να μην πας να μιλήσεις με τον ίδιο το ιατρό απευθείας – ευκαιρία να κάνεις και κανένα τσεκ απ- και να του θέσεις το ζήτημα. Σου έχω όμως πρακτική λύση. Στο γραφείο μου ζήτησα από τον ηλεκρολόγο και μου συνέδεσε το κουδούνι με ένα μηχανηματάκι που μπαίνει στην πρίζα και κάνει ντριν ντριν. Όποτε δηλαδή δε θέλω να ακούω το κουδούνι της πόρτας το βγάζω από την πρίζα. Μπορείς να κάνεις το ίδιο και στο σπίτι και άστους να βαράνε. Εμάς τουλάχιστον το κουδούνι το χτυπάνε μόνο ντελίβερι και Κούριερ (δηλαδή άνθρωποι που τους περιμένουμε), οπότε… Διαβάστε περισσότερα »