in

Αγαπητή «Α, μπα»: Θέλω να σταματήσει να μου λέει κακίες

Τι να της πω;

Αγαπητή Α μπα Ο άντρας μου έχει έναν δίδυμο αδερφό, με τον οποίο έχουν εξαιρετικές σχέσεις. Εμείς είμαστε παντρεμένοι 12 χρόνια, ο αδερφός παντρεύτηκε πέρσι, όλοι μας γύρω στα 40 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

42b47a70db63f1887b9d859a3a40980a

Αγαπητή Α μπα Ο άντρας μου έχει έναν δίδυμο αδερφό, με τον οποίο έχουν εξαιρετικές σχέσεις. Εμείς είμαστε παντρεμένοι 12 χρόνια, ο αδερφός παντρεύτηκε πέρσι, όλοι μας γύρω στα 40. Λοιπόν, η σύζυγος του αδερφού είναι μία χαρά άτομο, πολύ ζεν, χαμογελαστή και αισιόδοξη, η οποία πρόσφατα έκανε ένα μωρό και πήρε την απόφαση να σταματήσει τη δουλειά της. Άκου το υπέρκουλο πρόβλημά μου! Η αδερφή της μάνας τους, ΤΕΡΑΣΤΙΑ κουτσομπόλα και ιντριγκαδόρισα. Αυτό εννοείται το ήξερα και τόσα χρόνια το χα φάει στη μάπα, αλλά τώρα με τη συνυφάδα η κατάσταση έχει ξεφύγει! Κάθε φορά που με βλέπει, μου λεει πόσο τυχερός είναι ο αδερφός που βρήκε τέτοιο διαμάντι, γυναίκα για σπίτι (σημ. εγώ μετά τη γέννα του παιδιού μου γύρισα στις 25 μέρες δουλειά) που θηλάζει και το παιδί θα βγει πανέξυπνο (εγώ δε θήλασα) που δεν τρώει ζάχαρη και είναι κορμάρα (εγώ είμαι παχουλή) κλπ κλπ… Ο άντρας μου όταν του τα λέει της κατεβάζει καντήλια τύπου «Ξεκόλλα με τις κατινιές σου κλπ», αυτή προσβάλλεται καμια βδομάδα και ξανά προς τη δόξα τραβά. Η μάνα τους της τη λέει συνέχεια, γενικά η γυναίκα έχει βγει από σήριαλ του Δαλιανίδη, δε χαμπαριάζει.. Ρε Αμπα, το ξέρω πως δεν υπάρχει σε αυτά τα άτομα υπερ-ατάκα που θα το βουλώσουν για πάντα, αλλά πώς μπορώ να μην ταίζω το θηρίο; Να της πω ναι ειναι τυχερός ο αδερφός, άτυχος ο δικός μου, να κλάψω μπροστά της σε μια πέτρα για το πόσο κακή και χοντρή μάνα και σύζυγος είμαι; Να της πω «κομμένη με τις κακίες σου» Βοήθεια!!!

οικογενειακές ιστορίες

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να περιορίσεις όσο περισσότερο γίνεται τις συναντήσεις μαζί της. Αδερφή της πεθεράς σου είναι, πόσο συχνά πρέπει να τη βλέπεις; τέλος πάντων, φρόντισε αυτή η συχνότητα να πλησιάσει το μηδέν. Μην βρεις δικαιολογίες για να μας πεις πόσο δύσκολο είναι, ας καταλάβει ότι την αποφεύγεις, ας το καταλάβουν όλοι, δεν πειράζει καθόλου. Για την ακρίβεια, όσο πιο φανερό είναι, τόσο το καλύτερο.

Αφού τελειοποιήσεις αυτό το σχέδιο, η απάντηση είναι: μη φοβάσαι να γίνεις δυσάρεστη. Υπερατάκα δεν υπάρχει, συμφωνώ. Υπάρχει όμως ένας τρόπος αντίδρασης που θα την κάνει να το περιορίσει (μην υποτιμάς την περιστασιακή υποχώρηση μερικών εβδομάδων. Άσχημα είναι;) Δεν ξέρω ποιος είναι, ξέρω ότι υπάρχει, και ξέρω ότι πρέπει να είναι δικός σου, πηγαίος, βαθύς, και μόνιμος. Δεν αναφέρεις πουθενά με ποιον τρόπο αντιδράς όταν τα ακούς αυτά, και ανησυχώ. Ελπίζω να μην σημαίνει αυτό ότι κάνεις ότι δεν ακούς, γιατί έτσι είναι σα να ανεμίζεις σημαιάκια, όχι μόνο για να συνεχίσει, αλλά για να λέει όλο και χειρότερα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

39 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Louk Ritia
Louk Ritia
4 χρόνια πριν

Να συμφωνείς μαζί της! Με πάθος. Καμιά φορά να ξεκινάς εσύ τη συζήτηση τύπου “θεία τάδε, φαντάσου πόσο έξυπνο θα γίνει το παιδί επειδή θηλάζει! Πιο έξυπνο απ’ όλους μας, βέβαια τη δικιά σου εξυπνάδα δύσκολα τη φτάνει κανείς”. Αλλά με ύφος που να μην καταλαβαίνει αν τη δουλεύεις ή τα λες σοβαρά. Να μην την αφήνεις να τα λέει πρώτη. Εγώ αυτό το κάνω με την πεθερά μου, δε λέει κακίες, αλλά βλακειες που με οδηγούν στην παράνοια, οπότε όταν πλέον επιμένει πως ο 20χρονος που στέκεται έξω απ το νυχτερινό σχολείο περιμένοντας την κοπέλα του μάλλον τη φλερτάρει… Διαβάστε περισσότερα »

Toufa
Toufa
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

Ισχύει, το συζητούσα και με μια φίλη τις προάλλες η οποία έχει ας πούμε παρόμοιο σκηνικό στον χώρο εργασίας της. Μου λέει “τώρα πια την δουλεύω και περνάμε όλοι τέλεια στο γραφείο”

Leeloo Dallas
Leeloo Dallas
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

καλα μα τον τουτατις γιατι μιλας στην πεθερα σου στον πληθυντικο?!?

Velay
Velay
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Leeloo Dallas

Κι αυτό πειράζει;

Louk Ritia
Louk Ritia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Leeloo Dallas

Δεν έχουμε οικειότητα. Και ελπίζω να μη χρειαστεί ν’ αποκτήσουμε και ποτέ.

Chachacha
Chachacha
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Leeloo Dallas

Μπορεί από συνήθεια. Εγω το ξεκίνησα γιατί δεν τους γνώριζα, δεν μου ζήτησαν ποτέ να τους μιλάω στον ενικό κ παγιώθηκε. Με βόλεψε ομως, ήταν ένας τρόπος να τους κρατήσω σε απόσταση, γιατί είναι άνθρωποι χωρίς κανένα όριο.

Louk Ritia
Louk Ritia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Louk Ritia

Λέει κάτι τύπου “ε όχι εγώ είμαι μεγαλη” (και καλά ότι αυτός κόβει φλέβα αλλά αυτή δεν το ψήνει). Άλλες φορές την πιάνει άλλη παράνοια “από κάτω είναι ένας με μηχανή, πρέπει να είναι Αλβανός και με παρακολουθεί”, της λέω “σίγουρα είναι Αλβανός, σίγουρα σας παρακολουθεί και κρίνοντας απ τη μηχανή πρέπει να είναι και μαφιόζος”, εκείνη σταυροκοπιεται και πλάθει όλη την ιστορία στο μυαλό της, ότι θα την κλέψει ή θα την απαγάγει και άλλα τέτοια.

Chachacha
Chachacha
4 χρόνια πριν

Μεγάλη κατίνα η κυρία. Εμένα η πεθερά μου ξεκίνησε να μας θάβει τον αδερφό του άντρα μου και τη γυναίκα του, ειδικά τη γυναίκα του (πολλά κιλά, δεν παίζει με το παιδί, η δουλειά της είναι χαλαρή και γκρινιάζει, που και έτσι να ήταν τα πράγματα δεν της πέφτει λόγος). Στην αρχή σοκαρίστηκα, μετά της την είπα χοντρά ότι είναι απαράδεκτο να λέει τέτοια πράγματα, της έβαλε και χέρι ο άντρας μου και βελτιώθηκε η κατάσταση. Κι όλα αυτά τα έλεγε γιατί έχει η ίδια πολλά κιλά και έβγαζε απωθημένα στην κοπέλα. Μήπως και η δικιά σας βγάζει απωθημένα σε… Διαβάστε περισσότερα »

mongrel
mongrel
4 χρόνια πριν

Εγώ διάβασα για δύο αγαπημένα αδέρφια με δύο γυναίκες που αγαπούν κι εκτιμούν η μία την άλλη και μια πεθερά που θα τις υποστηρίξει όταν χρειαστεί. Αυτά είναι τα – πολυ- σημαντικά. Η ενοχλητική θεία θα πρέπει να αποφεύγεται όσο γίνεται – μπορεί βέβαια να μένουν πάνω κάτω με την πεθερά- και να παίρνει ίσως απαντήσεις του τύπου : “θεία, σε ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σου, αλλά κι εμείς και το παιδί μας είμαστε μια χαρά”.

Blanche Dubois
Blanche Dubois
4 χρόνια πριν

Διάβασα καλά; Την αδερφή της πεθεράς;;!! Υπάρχει κόσμος που συναντά την αδερφή της πεθεράς του/ της σε τέτοια συχνότητα και μάλιστα τη στιγμή που τη θεωρεί τεράστια κουτσομπόλα, ιντριγκαδόρισα κλπ; Κόψε άμεσα επαφές, χωρίς να σε νοιάζει αν παρεξηγηθεί. Αν για κάποιο λόγο τυχαίνει να βρίσκεστε συχνά σε κάποιο χώρο πχ στο σπίτι της πεθεράς, πες της ορθά κοφτά και ξεκάθαρα ότι αν δεν κόψει τις κακίες να μην σου ξανααπευθυνθεί προσωπικά για κανέναν λόγο.

Velay
Velay
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Blanche Dubois

Προφανώς η γραφούσα συναντά την Αμαλία την ξυνή Χριστούγεννα, Πάσχα, σε γάμους, βαφτήσια και γιορτές. Αυτές οι μορφές τα ψοφάνε κάτι τέτοια κοινωνικά γεγονότα όπου υπάρχει πολύ κόσμος για να τον ανακατέψουν.

Blanche Dubois
Blanche Dubois
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Velay

Απλά το “αυτή προσβάλλεται καμια βδομάδα και ξανά προς τη δόξα τραβά” μου εδωσε την εντύπωση ότι συναντιουνται καθε εβδομαδα.

BabyDoll
BabyDoll
4 χρόνια πριν

Συνεχίζει το ίδιο βιολί γιατί δεν αντιδράς μάλλον και καταλαβαίνει πόσο σε πειράζει ‘Η θα της μιλήσεις σοβαρά ρωτώντας της κάτι του στυλ “γιατί με συγκρίνεις με την συννυφάδα μου προσβάλλοντάς με έμμεσα; Έχεις κάποιο πρόβλημα μαζί μου; Ελα να το λύσουμε” Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι παίρνουν θάρρος όταν δεν απαντάς ευθέως κι όταν απαντήσεις δεν ξέρουν να το διαχειριστούν γιατί έχουν μάθει μόνο στα κουτοπόνηρα σχόλια. Άλλη λύση αν αυτή δεν πετύχει είναι να αρχίσεις να επαινείς κι εσύ την πεθερά σου συγκρίνοντάς την έμμεσα μαζί της. Κάτι του στυλ “όλα τα γονίδια ομορφιάς στην οικογένεια η πεθερά μου… Διαβάστε περισσότερα »

Eleanor Oliphant
Eleanor Oliphant
4 χρόνια πριν

Πες της αμαν κόλλημα με την ομορφια βρε κούλα μου και να πεις οτι ησουν (παρελθοντικος χρονος γιατι ειναι και γρια) κανα μοντέλο

εξωγήινη
εξωγήινη
4 χρόνια πριν

Ωχ, με αυτές τις κατιναρες! Πού βρίσκουν τόσο θράσος, απορώ! Τρολαρισμα, δεν θα βαρεθώ να το λέω. ‘Η άλλη δεν τρώει ζάχαρη και είναι κορμαρα.’ – ‘Αστα, κι εγω τη σκέφτομαι μέρα νύχτα. Τι κορμαρα Θεε μου.’ – ‘Η άλλη ειδες; Σωστή μάνα, δεν παει στη δουλειά’ – ‘Αστα, να ειμασταν ολες ετσι τι καλά που θα’ τανε’. Ενα θα λέει, επί 10 εσύ. Τις χαρες όλες εχει η συννυφαδα θα λες,σοβαρά, όχι ειρωνικά, κοιτώντας τη στα μάτια. Να δεις για πότε θα το βουλώσει.

ElementaryMyDearWatson
ElementaryMyDearWatson
4 χρόνια πριν

Άτομα σαν αυτή, δε καταλαβαίνουν από υποχωρήσεις, ούτε από καλοσύνη και ευγένεια. Έχω προσωπική και χρόνια εμπειρία, είναι η μάνα μου έτσι. Άτομα τέτοια, καταπολεμούνται με ακόμη περισσότερη αγένεια και κακία. Δυστυχώς. Δεν το συμβουλεύω σε καμία άλλη περίπτωση αυτό αλλά επειδή το έχω ζήσει στο πετσί μου και ξέρω την αντιμετώπιση, για αυτό το λέω. Απάντα και απάντα και ψυχρά, άσχημα, κακιασμένα και αγενέστατα. Όσο πιο αγενής είσαι κάθε φορά, τόσο περισσότερο θα προσβάλλεται και θα αρχίσει ΛΙΓΟ να καταλαβαίνει ότι δε τη παίρνει και τόσο, οπότε θα περιορίζεται σιγά σιγά. Πες ότι σου έρχεται στο μυαλό να απαντήσεις… Διαβάστε περισσότερα »

Zouzouna Goutsouna
Zouzouna Goutsouna
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  ElementaryMyDearWatson

Εμενα η μητερα μου ηταν και ειναι μεγαλη μεγαιρα .Ολη μου τη ζωη , παντα με βασανιζε ψυχολογικα ( τωρα) και σωματικα σαν παιδι. Ολο κακιες και υποτιμηση και διαταγες και αρνητισμος. Καθε μερα ακουραστα , full time job. Εγω απο τη μερια μου το εκανα συνεχεια αυτο που λες ” Μην αφήνεις τίποτα να πέσει κάτω.” Αμ δεν αφηνα να πεσει τιποτα κατω και ο,τι με ενοχλουσε το ελεγα. Το αποτελεσμα ? Να τσακωνομαι καθε μερα μαζι της για βλακειες.Πολλες φορες ξεχνουσα και για ποιο λογο ειχε προκληθει τετοιος καβγας. Δεν το βουλωνε με τιποτα. Ειχα φτασει να φθειρομαι… Διαβάστε περισσότερα »

NANA KOMSI
NANA KOMSI
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Zouzouna Goutsouna

πόσο χρονών είσαι ? έχεις δουλειά ? το καλύτερο να πας να ζήσεις μόνη σου. δεν βλέπω άλλη λύση.

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Zouzouna Goutsouna

Δεν είσαι μόνη Zouzouna, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Δεν ξέρω γιατί έχεις ακόμα επαφές με έναν τέτοιο άνθρωπο, το ότι είναι η μητέρα σου δεν είναι ικανός λόγος. Αν μένετε μαζί και είναι αδύνατον να φύγεις, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι απλά να φεύγεις από το δωμάτιο και να μην απαντάς καθόλου. Όσο απαντάς, ό,τι και να λες, τρέφεις τον καβγά και αυτό είναι που θέλει.

ElementaryMyDearWatson
ElementaryMyDearWatson
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Zouzouna Goutsouna

Σε καταλαβαίνω. Θέλει υπομονή και να μη σε ενοχλούν τα confrontations. Εμένα δε με ενοχλούσαν και το είχα βγάλει στόχο ότι δε θα “νικήσει” (σε πολλά εισαγωγικά) η μάνα μου και η τρέλα της, αλλά εγώ. Δεν άφηνα τίποτα να πέσει κάτω και απαντούσα με κακία και σαρκασμό μαζί, τη κορόιδευα στα μούτρα της δηλαδή, απροκάλυπτα. Συνεχώς. Δεν καυγάδιζα. Δε φώναζα. Ήμουν μαζί της αυτό που δεν είμαι ποτέ σε κανέναν: Σαρκαστική, προκλητική, αγενεστατη και κακιά, σε ποσοστό 200% παραπάνω από την ίδια. Μόνο με αυτό κατάλαβε και σταμάτησε και αυτό, μετά από 1.5 χρόνο ίδιας αντιμετώπισης. Δεν το αντέχουν… Διαβάστε περισσότερα »

Blanche Dubois
Blanche Dubois
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Zouzouna Goutsouna

Λυπάμαι για αυτό που σου συμβαίνει. Από ότι γραφεις έχεις κάνει πολλή προσπάθεια, η περίπτωσή της δεν ειναι θέμα χειρισμού. Η κατάσταση θα αλλάξει μόνο όταν ανεξαρτητοποιηθεις (υποθέτω ότι δεν έχει γινει ακομα αυτό). Θα δεις πως οταν διαισθανθει ότι δεν είσαι δεδομένη, ότι δεν εισαι αναγκασμένη να την ακους και οτι μπορείς απλά να κλείσεις την πόρτα πίσω σου και να μην ξαναγυρίσεις, θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Δεν φαντάζεσαι πόσο. Χωρίς καν να πεις κάτι, ο συσχετισμός δυνάμεων θα γυρίσει υπέρ σου σχεδόν αυτόματα. Μέχρι τότε κανε υπομονή και οσο μπορείς απόφυγε τις συγκρούσεις, για τη δική σου ηρεμία.… Διαβάστε περισσότερα »

Mikros_Beethoven
Mikros_Beethoven
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Zouzouna Goutsouna

Καλή μου, έχω κι εγώ μια φίλη με μια μάνα δυνάστη που δεν την πιάνεις πουθενά και δεν της άφηνε χώρο για τίποτα. Της έπαιρνε η φίλη μου το αμάξι και μετακινούσε το κάθισμα και τον καθρέφτη για να μπορεί να οδηγήσει; Την έκανε σκουπίδι, ότι της χρωστάει που τη μεγάλωσε με τόση έγνοια. Υπόψιν, μιλάμε για μάνα που έχασε το πρώτο της παιδί και η φίλη μου είναι το παιδί που έκαναν μετά τον θάνατο του πρώτου. Ρε βρήκε την υγειά της μόνο φεύγοντας από το σπίτι. Μόνο έτσι. Πού και πάλι σχετικό είναι, γιατί έμαθε σε να συγκεκριμένο… Διαβάστε περισσότερα »

SpinningFoxy
SpinningFoxy
4 χρόνια πριν

καλέ αυτό: μην τη βλέπεις!
από τις αντιδράσεις του άντρα σου και της πεθεράς σου, καταλαβαίνω ότι έτσι κι αλλιώς είναι σε όλους σαφής η κατάσταση. δε χρειάζεσαι έναν άνθρωπο στη ζωή σου να σε γεμίζει αρνητική ενέργεια και εκνευρισμό.
αν ερωτηθείς (από εκείνη ή όποιον άλλο – γιατί παίζει κι αυτό), μη διστάσεις να πεις “με έχεις κουράσει με τα σχόλιά σου και δεν θέλω να σε συναναστρέφομαι”. έτσι απλά. το πολύ πολύ να γίνεις αυτομάτως (μαζί με τα υπόλοιπα) και η “τσαούσα”. τέλεια!

Evil
Evil
4 χρόνια πριν

Δύσκολα τα πράγματα. Βασικά έχει βρει τι σε πονάει και σου το χτυπάει. Αντίστοιχα στην άλλη μπορεί να τη λεει που δεν δουλεύει και τρωει τα λεφτά του άντρα της. Το αποτέλεσμα σταδιακά θα είναι να βλέπετε ανταγωνιστικά η μία την άλλη και να μην καταφερετε να συνδεθείτε και είναι κρίμα. Να πεις στον άντρα σου ότι δεν θέλεις να την ξαναδείς και να κάνει τα κουμάντα του.