in

Κάτι δεν μου αρέσει, αλλά δεν έχω καταλάβει τι

«Επαγγέλλομαι γυναίκα. Είμαι δικηγόρος»

Αυτός είναι ο τίτλος μίας εκδήλωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με αφορμή το έτος αφιερωμένο στη γυναίκα δικηγόρο. Τι πάει να πει όμως “Επαγγέλλομαι γυναίκα- Είμαι δικηγόρος”; Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Είναι απλώς ατυχές; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

c7b8e427cd942186711d208fcd41c67a

Αυτός είναι ο τίτλος μίας εκδήλωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με αφορμή το έτος αφιερωμένο στη γυναίκα δικηγόρο. Τι πάει να πει όμως “Επαγγέλλομαι γυναίκα- Είμαι δικηγόρος”; Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Είναι απλώς ατυχές; Για κάποιο λόγο που δεν έχω καταλάβει κάτι δεν μου κάθεται καλά. Ίσως οι σχολιαστές να με βοηθήσουν.

Με αφορμή αυτό να πω πως πέρα από τον τίτλο ο οποίος μου φαίνεται ότι επιλέχθηκε επιφανειακά, επειδή ακούγεται “πιασάρικος”, το ίδιο επιφανειακή μου φάνηκε και η αφιέρωση του έτους 2019 στη γυναίκα δικηγόρο. Το μόνο που είδαμε ήταν μακροσκελή κείμενα για τις πρώτες γυναίκες δικηγόρους και ένα έντυπο που περιελάμβανε πολύ σημαντικές προτάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας, οι οποίες φυσικά ακούστηκαν μόνο τον Ιανουάριο του 2019 μια φορά όταν ο Σύλλογος μοίρασε το ημερολόγιο του έτους, επίσης αφιερωμένο στη γυναίκα δικηγόρο (το έντυπο αυτό το αναζήτησα στις επίσημες σελίδες των δικηγορικών συλλόγων αλλά δεν μπόρεσα να το ξαναβρώ).

Αν ήμασταν έτοιμοι να υλοποιήσουμε συγκεκριμένα προγράμματα για να βοηθήσουμε το έργο των γυναικών στο επάγγελμά μας (ή γενικώς των γυναικών ελευθέρων επαγγελματιών) τότε και μόνο θα είχε αξία. Προσωπικά αισθάνομαι όλο και μεγαλύτερη απογοήτευση όσο περνούν οι μήνες γιατί το επόμενο έτος θα αφιερωθεί σε κάτι άλλο και όλα αυτά που προτάθηκαν στην αρχή του 2019 θα ξεχαστούν.

Ίσως αυτά να σκέφτομαι και να τα βάζω με την εκδήλωση. (Αυτή τη μία που αποφάσισαν να κάνουν σε ένα ολόκληρο έτος αφιερωμένο στις γυναίκες δικηγόρους).

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

3 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Μπουκαμβίλια
Μπουκαμβίλια
4 χρόνια πριν

Κάτι δεν σου κάθεται καλά, γιατί δεν θα δεις πουθενά τίτλο “επαγγέλλομαι άντρας. Είμαι (οτιδήποτε)”.
Και επειδή το να είσαι γυναίκα δεν είναι επάγγελμα. Ούτε το να είσαι άντρας είναι επάγγελμα. Το να είσαι άνθρωπος δεν είναι επάγγελμα.

Vaggelis Georgiou
Vaggelis Georgiou
4 χρόνια πριν

Ίσως θα ήταν καλύτερο κάποιες φορές να μην διυλίζουμε τόσο πολύ τον κώνωπα. Και εξηγούμαι: έγινε εκδήλωση, αφιερώθηκε – τύποις εστω – ολόκληρο έτος και ένας επιστημονικός σύλλογος το ετήσιο ημερολόγιο στη γυναίκα δικηγόρο. Αν κάποιες εκφράσεις απέτυχαν να περάσουν το μήνυμα που ήθελαν με τρόπο εύληπτο για όλους, αυτό ας μην εκλαμβάνεται αρνητικά. Εκτός αν πιστεύουμε ότι σκοπίμως ήθελε να εννοηθεί κάτι αρνητικό, όποτε πάσο. Με αλλά λόγια, σκεφτείτε πως θα αντιδρούσατε στην αντίστροφη περίπτωση. Έτος αφιερωμένο στον άνδρα δικηγόρο, με αντίστοιχη εκδήλωση κλπ. Χαμός θα γινόταν..

Alex Rainers
Alex Rainers
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Vaggelis Georgiou

Εξαιρετική ιδέα! Προτείνω

Επαγγελομαι άνδρας -είμαι πυροσβέστης

Καριερα και πατερας. Μπορεις – ένα σεμινάριο για νεους CEO

Ετος αφιερωμένο στους άνδρες ιατρούς – όμορφοι και έξυπνοι.

Αφιέρωμα στον ανδρικό αθλητισμό. Ποσό επηρεάζει την ανδρική γονιμότητα η άσκηση

Πως τα προλαβαίνεις όλα- μηπως τα παιδια σπιτι και εταιρεια ειναι πολλα; Σεμινάριο αυτοβελτιωσης για άνδρες μάνατζερ απο τη διευθυντρια του οικονομικου τμηματος της εταιρειας.

Πως να ντυθείς στο γραφείο- συμβουλές για αγόρια που μπαίνουν στον επαγγελματικό στίβο. Βερμουδα; Απαγορεύεται. Δε θέλουμε να ξερογλειφεται η προϊσταμένη σου.